Sânge în urină de pisică: cauze, simptome și tratament

Dacă pisica voastră a început urinarea sângelui (denumită oficial "hematuria"), este probabil că sunteți îngrijorat. Ar trebui să știți ce poate însemna sângele Peeing, cum să tratați problemele urinare la pisici și când să contactați medicul veterinar, astfel încât să puteți da pisicii dvs. cea mai bună îngrijire.

Cauze de sânge în urină de pisică

Sistemul urinar al pisicii dvs. începe la rinichi. Urina produsă aici se mișcă prin uretere și este stocată în vezică până când este anulată prin uretra și în tavă.

Lucrurile pot merge prost cu orice parte a acestui sistem pentru a provoca sânge în urina pisicii tale. Cele mai frecvente probleme apar în tractul urinar inferior (vezica urinară și uretra) și formează un spectru de boli numite "boală a tractului urinar inferior felinar" sau "flutd".

Rinichii și uretele

Rinichii și ureterele sunt o cauză rară a hematuriei feline. Rinichii care suferă de eșec pot sângera, mai ales atunci când pisica are, de asemenea, hipertensiune arterială. Pisicile pot suferi, de asemenea, de tumori renale și uretere. În comparație cu hematuria de la vezică sau uretra, sângerarea de la rinichi și uretere este rară.

Vezica urinară

Cele mai multe cauze ale sângelui din urina pisicii dvs. se întâmplă în vezică și pot include tumori vezicale, infecții ale vezicii urinare și pietre vezice urinare. Cu toate acestea, cea mai frecventă cauză de sânge provenind din vezică este cistita idiopatică felină sau "fic".

Cistita idiopatică felină poate fi diagnosticată cu adevărat atunci când au fost excluse toate celelalte cauze ale cistitei, dar se presupune adesea la pisici tineri și altfel sănătoase, deoarece este atât de comun.

Noi încă nu știm de ce se întâmplă, dar știm câteva lucruri - pare să fie legată de stres și este mai frecventă în pisicile interioare, supraponderale, feminine pe o dietă uscată. În FIC, celulele peretelui vezicii urinare sunt de obicei defecte, având prea puțină glicozaminogilcans pentru a funcționa corect. Și stresul determină stimularea nervilor din vezică pentru a elibera neurotransmițătorii care cresc inflamația.

Infecțiile vezicii urinare apar la pisici, dar mult mai puțin frecvent. Urina de felină normală nu este un loc bun pentru bacterii să prospere, astfel încât o infecție are adesea o cauză subiacentă, cum ar fi diabetul sau boala renală, unde urina este schimbată în beneficiul bacteriilor.

Cauze de sânge în urină de pisică

Sângele de urină de pisică este cel mai adesea cauzat de problemele din tractul urinar inferior (de la vezica urinară la uretra), dar poate, de asemenea, de la rinichi și uretere.

Pietrele și cristalele se pot forma, de asemenea, în vezica urinară a pisicii.

În timp ce cristalele trec fără rău, pietrele pot provoca iritații și inflamații majore și pot deschide calea pentru o infecție mai gravă. Cauza pietrelor vezicii urinare nu este pe deplin înțeleasă, ci o combinație de factori dietetici (cum ar fi dietele cu conținut ridicat de minerale), un stil de viață sedentar, o obezitate și concentrația de urină poate duce la boală.

Uretra

Uretra este tubul care leagă vezica urinară a pisicii în lumea exterioară, de aceea orice lucru care merge în neregulă cu vezica, de obicei, afectează și uretra.

Cele mai frecvente lucruri de a merge prost cu uretra sunt inflamația cauzată de FIC sau de mișcarea pietrelor vezicii urinare sau a "uroliților". Infecțiile sunt, de asemenea, posibile, dar ca în cazul infecției vezicii urinare, infecția uretrală este rară.

Urethra se poate bloca, de asemenea, de o piatră (și / sau printr-un "ștecher" de mucus în pisica masculină), care oprește cu totul fluxul de urină. Aceasta este o urgență, iar pisica dvs. va fi probabil foarte inconfortabilă, înclinată, plângând și vizitarea tavă, dar nu produce nimic. O pisică "blocată" poate deveni fatală în câteva ore, deci dacă vedeți aceste semne, trebuie să vizitați cel mai apropiat veterinar deschis cât mai curând posibil.

Ce să faci dacă pisica ta are sânge în urină?

Dacă observați că pisica voastră are sânge în urină, este timpul să vorbiți cu medicul veterinar. Dacă este posibil, ar trebui să obțineți un eșantion de urină să ia pentru testare. Acest lucru se poate face prin utilizarea unei gunoi speciale de pisici neabsorbante. În mod alternativ, dacă pisica ta a făcut în baie sau pe o podea cu gresie, s-ar putea să-l suge cu o pipetă sau o seringă. Dacă nu puteți obține un eșantion, nu vă faceți griji - veterinarul dvs. poate fi capabil să obțineți unul pentru dvs.

Încercați să obțineți o întâlnire în următoarele 24 de ore, deoarece multe condiții care cauzează sânge în urină de pisici sunt dureroase. Veterinarul dvs. va dori să vă examineze pisica și să vă simțiți vezica urinară. Dacă aceasta este prima dată când pisica dvs. a avut această problemă, dvs. și veterinarul dvs. va trebui să discutați dacă să investigheze mai departe sau să încercați tratamentul pentru FIC. Dacă acest lucru este potrivit, va depinde de vârsta, sexul și alte simptome ale pisicii dvs.

Mai multe investigații sunt susceptibile de a implica teste de urină, examene cu ultrasunete, teste de sânge și chiar raze X.

Tratamentul bolii tractului urinar

Tratamentul pentru sânge în urină de pisică

Tratarea sângelui în urina pisicii dvs. ar trebui să abordeze cauza subiacentă a hematuriei. Pentru pisicile cu blocaj uretral, tratamentul este urgent și implică cateterizarea. 

Tratamentul exact pe care pisica ta o suferă de simptomele și diagnosticul final. Pentru cea mai frecventă cauză-cistită - nu există un tratament specific. În schimb, simptomele sunt controlate folosind antiinflamatori.

Suplimentele din plante sunt disponibile care pot ajuta căptușeala vezicii urinare, dar majoritatea dintre acestea au dovezi clinice mici pentru a le începe. Deoarece FIC este asociat cu stres, suplimentele calme pot fi, de asemenea, de utilizare.

Desigur, dacă pisica dvs. suferă de un alt tip de boală a tractului urinar, tratamentul ar putea diferi. Pisicile cu infecții, de exemplu, vor avea nevoie de antibiotice, precum și tratamentul pentru cauza subiacentă. Pisicile cu pietre urinare pot avea nevoie de o dietă specială pentru a ajuta la reducerea cristalelor în urină, iar aceste pietre pot fi eliminate chirurgical.

Pisicile cu uretra blocate vor avea nevoie de "deblocare" urgentă - prin trecerea unui cateter urinar sub anestezic general. Și pisicile cu tumori ale vezicii urinare pot avea chimioterapie sau o intervenție chirurgicală ca opțiune - deși dacă acest lucru este potrivit pentru pisica dvs. este o decizie pentru dvs. și chirurgul veterinar pentru a face împreună.

În toate cazurile, creșterea aportului de apă al pisicii dvs. este o parte importantă a tratamentului. Puteți face acest lucru prin schimbarea pisicii dvs. la alimente umede, adăugând apă la alimentele uscate a pisicii dvs. și prin încurajarea consumului de băuturi cu o varietate de boluri și fântâni împrăștiate în casă.

Citeste mai mult: Cât de multă apă ar trebui să bea o pisică?

Există câteva dovezi noi care sugerează că "suplimentele de apă" pot crește și hidratarea în pisici - așa că este ceva de căutat în viitor.

Concluzie

Boala tractului urinar este foarte frecventă la pisici. În timp ce toate părțile sistemului urinar pot fi afectate, cea mai frecventă cauză a sângelui din urină este cistita idiopatică sau fic. Pisicile cu FIC sunt predispuse la atacuri recurente, si poate fi dureros. Cunoașterea semnelor și știind când să vă luați pisica la veterinar, este cheia combaterii acestei afecțiuni dureroase.

întrebări frecvente

Ce înseamnă sângele în urina pisicii mele?

Sângele din urina pisicii dvs. ar putea însemna o infecție, inflamație, pietre vezice urinare, o tumoare vezică urinară sau o altă formă de boală a tractului urinar. Ar trebui investigată de un veterinar pentru a afla ce este greșit.

Este o pisică peeing o urgență?

O pisică peeing de sânge este urgentă, dar nu o urgență - atâta timp cât ei rămân bine în ei înșiși. Poate fi periculos dacă este lăsat netratat și este probabil dureros, așa că ar trebui să vadă VET în decurs de 24 de ore. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. oprește urinarea și începe să se antreneze în orice moment, aceasta ar trebui văzută ca o urgență.

Cum tratați o infecție a tractului urinar într-o pisică?

Infecțiile urinare trebuie tratate cu antibiotice din veterinarul dvs. Cu toate acestea, este important să ne amintim că multe probleme care arată ca un UTI ar putea să nu fie, deoarece infecțiile urinare sunt rare la pisici. Prin urmare, antibioticele ar trebui să fie date numai dacă urina pisicii dvs. are un număr semnificativ de bacterii.

Este pisica uti o urgență?

Un UTI nu este o urgență în pisici. Cu toate acestea, ar trebui văzută în decurs de 24 de ore, deoarece este probabil să fie incomod. Dacă pisica dvs. nu mai oprește și începe să se strecoare și să se țină, mai ales dacă pisica dvs. este de sex masculin, atunci este o urgență și ar trebui să apelați cea mai apropiată clinică veterinară deschisă pentru sfaturi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sânge în urină de pisică: cauze, simptome și tratament