Pericolele obezității catelului

Un pug slab lângă un pug de grăsime

Pot exista puține lucruri la fel de drăguțe ca un cățeluș de grăsime, dar obezitatea catelului poate duce la câini supraponderali, și acest lucru poate duce la multe probleme de sănătate. Obezitatea este definită ca o greutate corporală ideală cu 20%, iar astăzi este considerată cea mai comună boală nutrițională a câinilor. Un sondaj al medicilor veterinari indică faptul că până la 50% dintre câinii adulți sunt supraponderali sau obezi. Dacă un proprietar nu acordă o atenție deosebită controlului rației, este mult mai probabil să ajungă cu un puști supraponderali care devine un câine adult obez.

Riscuri de sanatate

Puii mari de rasă care sunt supraponderali sunt la un risc crescut de displazie de șold și probleme comune ca adulții. Obezitatea dublează, triple sau cvadruple riscă pentru diabet și este, de asemenea, un factor agravant în Probleme cu inima, artrită, și alergii. Obezitatea este, de asemenea, o problemă de longevitate. Studiile pe termen lung arată că câinii subțiri trăiesc până la doi ani mai mult decât câinii obezi.

Cauzele obezității în puii

Rafe de câine, cum ar fi beagles, labradori și Shelties sunt mai predispuse la obezitate decât alții, sugerând că există o "genă grasă" moștenită la câini. Spaying și sterilizare provoacă o reducere de 15 până la 20% a ratei metabolice a unui animal de companie - adică cât de repede și eficient este alimentat alimentar. Cu excepția cazului în care consumul de alimente și exercițiile fizice sunt ajustate după intervenția chirurgicală a cățelușului, pupul va câștiga probabil în greutate ca adult.

Animalele de astăzi sunt supraponderali, deoarece câinii de cartofi de canapea exercită mai puțin, sunt hrăniți Alimente gustoase de înaltă calorii, și adesea supraalimentați fie din plictiseală, fie de a fi dat prea multe tratamente de către proprietarii lor. Toate aceste bunătate iubitoare poate transforma informații periculoase.

Cum să-i spui câinelui tău este supraponderal

Creșterea în greutate se poate întâmpla foarte treptat. De asemenea, majoritatea oamenilor nu recunosc că un animal de companie se încadrează în afara Parametrii de greutate sănătoasă. Este gras sau pufos?

O scară de la sine nu este cea mai bună modalitate de a spune dacă catelul dvs. este supraponderal. O măsură mult mai bună este o abordare hands-on. Un număr de companii de alimente pentru animale de companie oferă diagrame "scor de stare a corpului" către medicul veterinari care prezintă exemple de imagine de subponderali, supraponderali și ideale forme corporale pentru animale de companie.

Unele rase de câine apel pentru compoziții ușor diferite. De exemplu, Greyhounds și alte rase de curgere ar trebui să aibă coaste vizibile. Este posibil să nu vedeți această diferență până când catelul ajunge la adolescență.

Pentru cele mai multe rase, ar trebui să vă simțiți coastele câinelui, dar nu le vedeți. De mai sus, ar trebui să vedeți o pauză hotărâtă la talie, începând cu spatele coastelor până la șolduri.

În profil, animalele de companie ar trebui să aibă un tuck distinct de burtă care începe doar în spatele ultimelor coaste și urcând în picioarele posterioare. Câinii supraponderali dezvoltă adesea role de grăsime pe partea inferioară a spatelui deasupra coada. Dacă nu puteți simți coastele de animale, sau are o burtă penduloasă sau înfundată, puștiul tău este prea plin.

Hrănirea câinelui supraponderal

Dacă catelul dvs. are prea multă greutate, obțineți-o sub control lucrul cu medicul veterinar. Înainte de a începe o dietă, medicul veterinar ar trebui să examineze catelul dvs. pentru a exclude potențialele complicații de sănătate. Ca și oamenii, puii ar trebui să piardă în greutate într-un mod sigur și treptat. De obicei, obiectivul este de a pierde aproximativ una la una și jumătate la o greutate de pornire a animalului dvs. de companie pe săptămână. Medicul veterinar va calcula cât de multă greutate ar trebui să fie pierdută și să sugerați a Planul de dietă și exerciții fizice potrivite pentru animalul dvs. de companie.

Pentru a regla în mod corespunzător feedurile, trebuie să cunoașteți nevoile calorice ale animalului dvs. de companie și conținutul caloric al alimentelor și tratează că vă hrăniți. Citiți catelul etichetă alimentară. Majoritatea producătorilor de alimente pentru animale de companie oferă conținutul caloric al produselor lor sau prin numerele lor 1-800.

Imaginându-vă câte calorii un animal de companie este mai dificil. Există o variație extraordinară de la un animal la altul cu privire la câte calorii arde într-o zi și multe lucruri depind de nivelul activității și chiar de vârsta și de rasa puilor tăi. Medicul veterinar poate alege din formule pentru a determina nevoile energetice bazale sau de întreținere pentru creșterea puiilor sau pentru câinii adulți. Mai multe companii alimentare pentru animale de companie au programe software pentru cazurile de gestionare a greutății care permit veterinarilor să conecteze greutatea animalului pentru o estimare a nevoilor lor calorice.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pericolele obezității catelului