Cumpărarea unui catelus: magazine de animale de companie vs crescători de câini

Cumpărarea unui catelus: magazine de animale de companie vs crescători de câini

Când este setat Cumpărarea unui catelus, Prima întrebare care te lovește de unde să le cumperi. Acum, cele două opțiuni de bază pe care le aveți sunt magazine de animale de companie și crescători de câini.

Ambele au cota lor de avantaje și dezavantaje. Unii ar putea prefera să cumpere un catel dintr-un magazin de animale de companie, în timp ce alții ar putea căuta crescători de câini în funcție de adecvare și de alți factori.

În acest articol, vom compara argumentele pro și contra, astfel încât să puteți lua o decizie informată.

Pet Stores

Să începem cu magazinele de animale de companie - sunt iubite de familiile care se bucură de rătăcire în ei în weekend. Ele sunt ideale pentru cumpărătorii de impuls, dar oferă foarte puține informații despre un fundal al catelului.

Avantaje

Cumpărarea unui cățeluș de la un magazin de animale de companie poate părea o opțiune ușoară din următoarele motive.

Accesibilitatea magazinelor

Cel mai evident avantaj de a cumpăra un catelus de la un magazin de animale de companie este acela Puteți accesa oricând doriți. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea magazinelor de companie sunt la doar câteva minute de mers cu mașina de acasă și sunt deschise pe parcursul săptămânii pentru ore lungi. Nu numai că există mai multe opțiuni pentru a cumpăra un catelus, dar și promisiunea de Servicii în magazin cum ar fi îngrijirea, o verificare a sănătății cu un veterinar și așa mai departe.

Preț

preț scăzut a puppies este un motiv dominant de ce mulți oameni preferă să cumpere un catelus din magazin. Acest lucru se datorează unei aprovizionări abundente a catelusilor din mai multe rase. Pentru ca sunt acolo Nu există liste de așteptare, procese de screening sau chiar aplicații formale, Procesul de cumpărare ia doar banii necesari. Magazinele de companie, în acest sens, sunt bune pentru cumpărătorii impulsivi - Dar nu ar trebui să cumpere niciodată un câine pe un impuls!

Flexibilitatea vizitelor de câini

Cumpărarea unui cățeluș de la un magazin de animale de companie este totul despre confort și flexibilitate sporită. Dacă sunteți un cumpărător casual și vizitați un magazin de animale de companie în orice moment, veți găsi mai multe opțiuni de alegere.

De fapt, chiar dacă nu sunteți sigur că rasa de a cumpăra, veți găsi de obicei un număr de ele, astfel încât să vă ajute să luați o decizie instantanee și să aduceți o casă de cățeluș.

Dezavantaje

Cumpărarea unui cățeluș de la un magazin de animale de companie este destul de dezavantajoasă în același timp, iar riscurile pot fi destul de strălucitoare așa cum am menționat mai jos:

Lipsa cunoștințelor personalului

Un magazin de animale de companie are o mulțime de pui de la diferite rase cu totul. Acest lucru vă poate aduce mai multe opțiuni, dar pe flipside, implică faptul că membrii personalului nu au prea multe cunoștințe despre puii individuali.

Ca rezultat, atunci când cumpărați un catelus de la un magazin de animale de companie, trebuie să vă bazați pe propriul dvs. instinct și observați pentru a înțelege ceva despre catelus. Este o sarcină uriașă pentru angajații tineri, adesea cu fracțiune de normă pentru a obține informații și cunoștințe adecvate despre fiecare catelus.

În consecință, există riscuri de cumpărare a unui catelus nesănătoase, cu anumite condiții adverse, uneori.

Sănătatea câinilor

Cea mai mare provocare în cumpărarea unui cățeluș de la un magazin de animale de companie este că sunteți Imposibil de aflat dacă catelul este deloc sănătos suficient sau are unele Bolile genetice, Probleme comportamentale și așa mai departe.

Originea puiilor este necunoscută, deoarece acestea sunt cele mai des aduse de la fabricile și nu crescătorii responsabili. De asemenea, personalul de la un magazin de animale de companie au o înțelegere mică despre puii pe care o vând.

Ca rezultat, mulți pui de la magazinul de animale de companie aduc leziuni și probleme de sănătate. VET conduce a Scurt test de wellness, care, totuși, nu pot detecta boli grave, tulburări genetice și paraziți. De exemplu, boli cum ar fi bruceloză sunt comune în puii adusi de la fabricile de catelus neigienice.

Cu un magazin de animale de companie, s-ar putea să ajungi la cumpărarea unui catelus cu Probleme psihologice grave. Catelul s-ar putea dovedi a fi agresiv sau poate dezvolta tendințe de scăpare. Acest lucru se datorează, în principal, din cauza condițiilor izolate în care s-au născut și au crescut.

Originea necunoscută a câinilor

Cumpărați un catelus de la un magazin de animale de companie vă lasă în întuneric despre Originea reală a catelului. Magazinele de companie, de obicei, susțin că puii lor provin de la crescători bine-cunoscuți, dar faptul este că puii sunt aduși Facilități comerciale mari denumită Puppy Mills sau chiar CRESTEREA LOCALĂ DE BAZĂ. Aceste mori nu au grijă de bunăstarea animalelor. Puii, ca rezultat, sunt născuți și crescuți în extrem de supraaglomerate și Condiții neobișnuite. Ele sunt, uneori, păstrate și în cuști separate.

A Crescător de câini responsabili nu vinde puii unui magazin de animale de companie. De aceea nu există și nici o modalitate corectă de a ști dacă catelul pe care îl cumpărați este de la o moară de catelus.

Așa-numitul crescător este doar cineva care aduce doi câini împreună și le-a lăsat mate. Acest lucru, totuși, nu justifică simțul responsabilității sau abilitatea de a avea grijă de animal. Chiar A USDA certificat crescător poate găzdui mai mulți câini de reproducere în cuști mici și în condiții nesanitare.

O moară de catelus în județul Missaukee
Imagine a unei mori de catelus în Județul Missaukee.

Crescători de câini

În timp ce magazinele de animale de companie sunt excelente pentru cumpărătorii de impuls, crescătorii de câini sunt alegerea de top a proprietarilor de câini responsabili și etici. Călătoria de a cumpăra un cățeluș de la un crescător are nevoie de timp, și de multe ori, viitorul proprietar trebuie să se dovedească la crescător.

Avantaje

Cumpărarea unui catelus de la un crescător reputat este, în majoritatea cazurilor, o decizie bună. Următoarele sunt unele dintre avantajele specifice ale acestora, astfel încât să luați notă.

Crește cunoștințele specifice

Cumpărarea unui catelus de la un crescător vă pregătește cu cunoştinţe de practic tot ceea ce trebuie să știți despre rasă. De fapt, un crescător bine versat va fi adesea te sfătuiește pe așteptările dvs., familia și stilul de viață pentru a vă ghida pe rasa pe care ar trebui să o faceți.

Creșterea cunoștințelor și informațiilor specifice sunt importante deoarece vă ajută să știți despre temperamentul și comportamentul general al câinelui. Ca atare, veți fi complet conștienți de modul în care se va comporta și va fi capabil să se ocupe în consecință.

Un crescător bun nu vă va forța niciodată să cumpărați un anumit catelus fără motive solide.

Știind unde este câinele tău

Unul dintre avantajele cele mai binevenite de a cumpăra un catelus de la un crescător este acela știi de unde este câinele. Cresterul va informa, ca atare, despre tatăl, mama și rudele catelusului și veți cunoaște istoria lor de sănătate în detaliu. Au câinele`s Lăiniile pe hârtie.

De fapt, crescătorul ar putea, de asemenea, să vă lase Faceți cunoștință cu părinții catelului Dacă se întâmplă să fie în incintă. Uitați-vă la ele sau chiar fotografiile și videoclipurile lor vă vor oferi o idee completă despre modul în care va arăta și acționa catelul dvs. atunci când cresc.

Garantarea sănătății

Cumpărarea unui cățeluș de la un crescător nu numai că implică obținerea unui catelus sănătos, dar și unul cu a garantarea sănătății. Acest lucru se datorează faptului că crescătorii sunt cu adevărat îngrijorați de sănătatea câinelui și, prin urmare, oferă această garanție de sănătate pentru fiecare catelus. Acum, termenii garanției ar putea varia în funcție de ameliorator, astfel încât este necesar să întrebați despre specificul.

Creditorii sunt, de asemenea, conștienți de bolile genetice comune în fiecare rasă și, prin urmare, ei desfășoară o testare genetică de sănătate, care este un punct de mare plus. Știind că toate acestea vă va ajuta, de asemenea, să vă ocupați de câinele dvs. mai bine în viitor în situațiile de boală și așa mai departe.

În general, o garanție de sănătate acoperă un catelus pentru bolile acoperite de acord. Ca atare, dacă catelul dvs. este afectat de anumite boli, puteți primi o restituire a prețului, înlocuirea catelului sau a unei anumite bani pentru tratamentul medical al problemei de sănătate ale catelului.

Câini bine socializați

Un catelus care este ridicat de un crescător responsabil este bine socializat și știe conceptul de a Homey Home. Ca atare, cumpărarea unui catelus de la un crescător va elimina șansele ca câinele să se comporte ciudat odată ce îl aduceți acasă. Câinele va crește pentru a fi prietenos și afectuos față de oameni și mai ales pentru copii, nu va fi speriat în jurul oaspeților sau zgomote bruște etc.

Când cumperi un cățeluș de la un crescător, știi sigur că cel mic va avea întotdeauna o casă chiar și în cel mai rău scenariu unde nu le puteți ridica datorită unor circumstanțe directe. Câinii socializați știu despre alți câini, pisici, zgomote, stimulente stradale și așa mai departe.

Nevoi specifice

De multe ori, scopul dvs. întreg în spatele cumpărării unui catel este de a cumpăra un câine foarte specific, a Câine de lucru, sau a rasă rară de câine. De exemplu, dacă doriți Cumpărați un amestec Poodle, Singura dvs. modalitate de a obține unul este contactând un crescător care este specializat în Maltipoos sau Yorkipoos.

S-ar putea, de asemenea, doriți să prezentați catelul, făcându-i să participe la concursuri. În astfel de situații, ați avea nevoie de documente ca a Certificat de pedigree să li se permită ocazia. În consecință, doar un crescător adecvat și responsabil vă poate oferi aceste documente. Cumpărarea unui catelus de la un crescător, prin urmare, îndeplinește cerințele dvs. personalizate.

Cresterii câinilor care prezintă brusc o pasiune enormă pentru rasa lor, deoarece au o gunoi sunt patetici
Crescătorii de câini care prezintă brusc o pasiune enormă pentru rasa lor, deoarece au o gunoi sunt patetici.

Dezavantaje

Cu toate că Nu este un brainer că orice cumpărător ar trebui să utilizeze un crescător de câini, Există încă câteva dezavantaje. Cu toate acestea, trebuie să mergeți prin ele și să nu renunțați niciodată până nu veți găsi crescătorul potrivit pentru dvs.

Preț

prețul cumpărării unui catelus de la un crescător este, fără îndoială, ridicată, comparativ cu Preț oferite de un magazin de animale de companie convențional.

Cu toate acestea, în schimbul prețului ridicat pe care îl plătiți, primiți un cățeluș care este sănătos, fără tulburări genetice, un sunet psihologic și cel mai important, de la pedigree bine cunoscute. Având în vedere acest lucru, prețul rămâne cu greu un dezavantaj ca atare, cu excepția cazului în care este o constrângere reală pentru dvs.

Dificultatea de a găsi un crescător bun

Una dintre provocările primare în cumpărarea unui catelus de la un crescător este Găsirea unui crescător el însuși. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de magazinele de animale, care sunt în mod normal mai aproape de casa dvs., găsirea unui crescător reputat și responsabil are nevoie de timp, Adesea luni de cercetare.

Într-adevăr, trebuie să fii deosebit de atent și Evitați crescătorii din spate deoarece lor Standardele de reproducere sunt puțin periculoase. Cu toate acestea, odată ce găsiți a demn de incredere Breeder, vă veți da seama că cumpărarea unui catelus este o experiență pe care o veți comori și care va merita în totalitate toate eforturile dvs.

Liste de așteptare

Chiar și atunci când găsiți un crescător de încredere în căutarea unui cățeluș, este posibil să trebuiască să petreceți mai mult timp în aducerea de fapt a catelusului dvs. preferat. Datorită reputației lor, crescătorii buni au liste de așteptare.

Puppiile lor par a fi în mare cerere și nu iau comenzi rapide în a vă oferi un cățeluș care nu este potrivit pentru dvs. și pentru familia voastră. Deci, vă veți găsi în listele de așteptare de luni de zile, mai mult, dacă cumpărați un catelus dintr-o anumită rasă sau amestec.

Pe scurt, Crediții responsabili nu sunt pentru cumpărătorii neinformați și impulsivi care nu-i pasă de altceva decât să cumperi un catelus cât mai repede posibil. Dacă proprietarul potențial se grăbește să obțină un catelus, un crescător nu este probabil cea mai bună opțiune pentru el.

Este bine să cumperi un câine de la un crescător?

Da, este ok și întotdeauna o opțiune mai bună de a cumpăra un catelus de la un crescător. Dar, există câțiva factori pe care trebuie să o luați în considerare.

  1. Evitați crescătorii din curte - ele urmează metode de reproducere substandard și își vând adesea puii în magazinele de animale de companie.
  2. Asigurați-vă că sănătatea și bunăstarea câinelui sunt mai presus de toate alți factori, cum ar fi prețul și așa mai departe.
  3. Chiar și după ce crescătorul vă informează destul de bine despre părintele câinelui, Puneți cât mai multe întrebări Pe măsură ce vin în mintea ta pentru că cumpărarea unui catelus este o sarcină crucială.

De asemenea, asigurați-vă că tu continuați să vizitați crescătorul ocazional Pentru a afla mai multe despre catelus, comportamentul său și, de asemenea, dacă o problemă de sănătate se culcă. Noțiuni de contact cu un club local de rasă recunoscut, de asemenea, ajută foarte mult în această chestiune.

Deci, indiferent dacă preferați Cumpărarea unui catelus De la un magazin de animale de companie sau un ameliorator responsabil se va depinde în mare măsură de factorii pe care le prioriți. De exemplu, cât de repede doriți să aduceți casa de cățeluș, cât de sănătoși doriți ca catelul să fie și, de asemenea, cât de informat despre rasa pe care doriți să o fiți. Cu ambele, trebuie să fiți atenți la anumite aspecte pentru a putea face alegerea potrivită.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cumpărarea unui catelus: magazine de animale de companie vs crescători de câini