Adoptarea vs. Cumpărături pentru câini

În ultimii ani, modul în care oamenii de bun venit în casele lor au fost de dezbatere. Unii cred cu tărie în forjarea relațiilor cu crescători de reputație pentru a-și surprinde prietenii blând, în timp ce alții susțin acest lucru Salvarea câinilor din adăposturi sau centrele de îngrijire locală este modalitatea corectă de a merge.

Cu toate acestea, nu am fost întotdeauna atât de încântați să facem membrii câinilor familiilor noastre - cel puțin ca animale de companie. În perioadele coloniale, animalele, inclusiv câinii, au avut scopuri pur utile. Deoarece animalele au fost privite ca ajutor, câinii au fost crescuți pentru capacitatea lor de a îndeplini sarcini în loc de aspectul lor. De fapt, rase de câini care erau în primul rând animale de companie, mai degrabă decât câinii de lucru, nu au fost recunoscuți oficial până la aproximativ Acum 150 de ani.

Dar toate cele care au schimbat când Anglia Victorian a început să înregistreze diferite tipuri de câini. În timpul revoluției industriale, britanicii și-au făcut câini animalele de companie, iar astăzi îl întâmpinăm în familiile și casele noastre.

Așa cum avem acum a Dizzying varietate de rase de câini Pentru a alege, avem, de asemenea, o mare varietate de modalități de a găsi un nou membru al familiei blană. Am cercetat mai mult de 990 de proprietari de câini pentru a afla cum au primit câinele lor cel mai recent, de ce au ales acea cale și dacă o vor face din nou.

Găsiți-vă noul prieten

Extinderea familiei

Cum își dobândesc că oamenii își dobândesc animalele de companie? În timp ce magazinele de animale de companie, adăposturile de animale sau centrele de salvare sunt numeroase, crescătorii din întreaga țară lucrează și oferă rase foarte specifice de câini familiilor căutându-le.

Potrivit sondajului nostru de 997 de proprietari de câini, aproape 20% au dobândit caninii lor din adăposturi, iar alte 20% au mers la centre de salvare pentru câinele lor. Un supliment de 24% au luat într-un animal de companie de la un prieten sau de o rudă, În timp ce celelalte 37% achiziționate de la crescători sau magazine de companie. Mai mulți proprietari și-au cumpărat câinii prin intermediul crescătorilor afiliați de club american, decât nu. Și peste 13% dintre oameni și-au găsit membrul familiei blânde la un magazin.

Clubul american Kennel Ranks Retrieveri Labrador ca cea mai populară rasă din America și de atunci 1991. AKC declară că celelalte patru cele mai populare rase pentru anul 2017, cel târziu de înregistrare, includ păstori germani, retrieveri de aur, buldogi francezi și buldogi.

În ciuda popularității acestor rase, sunt, de asemenea, câteva dintre ele mai probabil să fie găsite în adăposturi cum ar fi tipuri de taur Pit, Retrieverii Labrador, Chihuahuas, păstori germani și boxerii.

De ce să achiziționați un câine în loc să adoptați?

Motive pentru achiziționarea unui câine

Pentru proprietarii câinilor chestionați, 51% au spus că au ales să cumpere mai degrabă decât să adopte un câine deoarece au dorit o rasă specifică. Patruzeci și trei de respondenți au spus, de asemenea, că au preferat un catel unui câine mai în vârstă.

Preocupările privind rezultatele din domeniul sănătății au cântărit și în deciziile respondenților: Aproape 34% au cumpărat un câine dintr-un magazin sau un crescător, deoarece au vrut să fie sigur că era sănătoasă. Un număr suplimentar de 17% a dorit un câine care nu a vărsat și aproape 13% au spus că au nevoie în mod specific de un câine hipoalergenic. Aproape 40% dintre cei care au decis să cumpere un câine au declarat că au încercat să adopte mai întâi.

Clubul american Kennel recomandă cumpărătorii pentru a evalua reputația crescătorilor din care consideră achiziționarea. O mulțime de crescători în Statele Unite sunt reputate, dar nu toți sunt înregistrați la AKC. Găsirea unui crescător afiliat AKC asigură menținerea practicilor de reproducere sigure, iar animalele de companie sunt bine întreprinse înainte de cumpărare. Potrivit AKC, puteți ajuta la evaluarea reputației unui crescător de către:

  • Vizitarea casei sau canisei de crescător, precum și întâlnirea cu unul dintre părinții catelului.
  • Solicitarea probelor de proiecții de sănătate și a certificărilor de rasă adecvate.
  • Aducerea catelului în casa dvs. nu mai devreme decât între 8 și 12 săptămâni de vârstă. Prierea unui cățeluș de la mama sa mai devreme poate fi în detrimentul sănătății și dezvoltării sale sociale.

În ceea ce privește cum a fost cumpărat câinele, între 68 și 71% dintre respondenți au declarat că nu au regretat regrete atunci când lucrează cu un crescător. Aproape 46% dintre oameni s-au simțit similari atunci când cumpără dintr-un magazin de animale de companie.

Când să adopți sau să salvați

Motive pentru salvarea unui câine

Copleșitor, dintre respondenții care au spus că au adoptat sau au salvat câinele lor, aproape 89% au spus că au făcut acest lucru pentru a oferi o casă unui animal care are nevoie. Alte motive principale: Pentru a evita crescătorii sau situațiile care compromisez credințele etice ale proprietarului și pentru a elibera spațiu într-un adăpost sau lire.

Din cele 3.3 milioane de câini la nivel național care intră în adăposturi americane în fiecare an, 670.000 sunt de obicei eutanasiate Pentru că nu este suficient spațiu pentru a le oferi.

Când vorbim de cheltuieli legate de aducerea unui câine în casă, 18% dintre cei chestionați au declarat că au adoptat pentru a economisi bani, în timp ce aproape 20% au preferat să găzduiască un câine deja fixat și vaccinat.

Dacă sunteți în căutarea unui câine la o salvare sau adăpost, doriți să vă asigurați că a fost socializat în mod corespunzător. Pentru a face acest lucru, întrebați-vă după întrebări.

  • Are în fața canisei sau cușinei într-o încercare de a vă conecta cu dvs?
  • Are coada când te vede?
  • Când îl mângâie cu lovituri lungi, în cele din urmă devine calmă și relaxată, mai degrabă decât să devină din ce în ce mai încântată sau agitată?
  • Când umblați pe alți câini pe o leșie, vă reorientează rapid, mai degrabă decât să vă luptați?

Dacă ați răspuns "da" la toate cele de mai sus, felicitări! S-ar putea să aveți un candidat bun pentru noul dvs. însoțitor.

Per total, Oamenii au înregistrat niveluri mult mai scăzute de regret în procesele de adopție și salvare decât cumpărarea unui câine de la un crescător sau un magazin.

Ok, ai ales un animal de companie posibil ... Ce urmează?

Procesul de aplicare

Dacă achiziționați un câine de la un crescător, șansele sunt ridicate încât veți primi o vizită la domiciliu pentru a verifica bunăstarea sa viitoare. Aproximativ jumătate din AKC-afiliat și Crediții non-afiliați au necesitat o vizită la domiciliu ca parte a procesului de locuințe în conformitate cu participanții noștri de sondaj.

Adăposturi și organizațiile de salvare se bazează mult mai mult pe aplicații scrise și onestitatea solicitanților atunci când găsiți case noi pentru câini. Când lucrați cu un crescător susținut AKC, probabil că va trebui să completați o cerere scrisă și Treceți o vizită la domiciliu pentru a apela acel catelus al tău.

Îngrijorat de procesul de aplicare? NBC împărtășește acest lucru Sfat despre cum să înscrie bine: Alegeți organizații care apreciază conversația și cunoașterea holistică a potențialilor adoptoare ca oameni.

Un mic procent din participanții la sondaj părea îngrijorat de trecerea procesului de aplicare, totuși. Aproximativ 16% dintre respondenți au declarat că au mințit asupra aplicațiilor lor.

Deoarece unele organizații au orientări foarte stricte pentru ceea ce constituie un părinte de catelus potrivit, unii solicitanți pot fi tentați să fugeze detalii, cum ar fi orele de lucru sau dimensiunea curții pentru a îndeplini cerințele. Acest lucru nu este neobișnuit, iar ASPCA încurajează adăposturile și centrele de salvare să utilizeze Abordările bazate pe conversații În loc să se bazeze exclusiv pe aplicațiile de hârtie alb-negru. Acest lucru va da adăposturi și va salva mai multă înțelegere asupra celor care speră să adopte și pot să se deplaseze mai mulți câini din adăposturi în casele vrednice.

Diferențele de sănătate în VS adoptate. Au cumpărat câini

Probleme de sănătate în câinii adoptați și achiziționați

Așa cum oamenii sunt predispuși la condițiile congenitale și bolile transmisibile, câinii pot, de asemenea, să iau sau să moștenească cota lor echitabilă a condițiilor de sănătate. Potrivit sondajului nostru, câinii de rasă de rasă de rasă nu au fost mult mai bine decât rasele mixte, când a venit să evite problemele congenitale de sănătate - totuși, acesta a crescut deasupra omologilor lor când a venit la combaterea infecțiilor, paraziților și a tusei de canisa.

Este normal ca câinele dvs. să experimenteze plângeri minore de sănătate în timp, dar nu ar trebui să se descopere când adoptați sau cumpărați un animal de companie. Câinii din magazinele de animale de companie au avut mai multe șanse de a experimenta problemele de sănătate la momentul achiziției decât alți câini din sondajul nostru. Dintre cei 997 de proprietari de câini chestionați, 57% dintre cei care și-au dobândit animalul de companie printr-un magazin au declarat că animalul lor a venit cu probleme sau afecțiuni.

Comparați-le cu cei care au luat un câine de la un membru al familiei sau prietenului sau celor care au lucrat cu un crescător susținut AKC: peste 34% dintre respondenți din prima categorie au declarat că câinele lor a venit cu probleme, în timp ce numărul a fost mai mare de 27% pentru cel din urmă.

Dacă căutați o rasă de câine cunoscută pentru sănătatea sa, verificați această listă a cele mai sănătoase rase cu unele dintre cele mai lungi spaniile de viață:

  • Păstorii australieni pot trăi 12-15 ani.
  • Beagles trăiesc 10 până la 15 ani.
  • Colonele de frontieră au adesea o durată de viață de 12 ani.
  • Chihuahuas poate trăi până la 18 ani.
  • Dachshunds, sau câini Wiener, pot trăi până la 20 de ani.

Proprietarii de câini dețin opinii puternice privind adopția

Avisiuni de adoptare

Din cei 997 de persoane chestionați, 75% au fost de acord cu încercarea de a adopta un câine înainte de cumpărare. Peste jumătate dintre aceștia au mai spus că câinii de reproducție în scopuri comerciale ar trebui să fie în afara timpului.

Recent, California a devenit primul stat care să aplice o lege numită Legea privind salvarea și adoptarea PET. Această lege necesită magazine de companie pentru a vinde doar câini din adăposturi sau grupuri de salvare a animalelor. Ideea din spatele acestui act este de a închide facilitățile de reproducere dăunătoare și cei care neglijează să ofere îngrijiri adecvate pentru animalele lor.

Alte state au adoptat legi care înconjoară anumite rase de câini, numite legislație specifică pentru rasă. Denver, Colorado, interzice proprietatea a oricărui Pit Bull sau Mix și North Little Rock, Arkansas, interzice proprietatea asupra Rottweilers, Pit Bulls sau Târriei de Bull. Prin interzicerea achiziționării acestor câini, uneori considerate a fi periculoși, crescătorii pot fi de-stimulați de la reproducerea mai multor pui.

Un alt motiv pe care unii au solicitat interdicțiile de reproducere este de a reduce numărul de câini care ajung în adăposturi și salvați. De fapt, numărul de câini și pisici care intră în adăposturi a scăzut de la 13 milioane în 1973 la 6 până la 8 milioane în 2014.

Extinderea familiei

Planificați pentru următorul pooch

În ansamblu, odată ce oamenii găsesc o metodă care lucrează pentru ei, adesea intenționează să utilizeze același proces pentru a achiziționa animalele de companie ulterioare. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care au salvat sau au adoptat cel mai recent câine. Mai mult de 65% dintre cei care au salvat câinele lor planificați să facă același lucru pentru următorul lor câine. În mod similar, 42% dintre cei care au primit câinele de la un crescător certificat AKC ar face același lucru cu următorul lor câine, poate pentru a obține aceeași rasă de câine.

Unii proprietari de câini, totuși, caută să încerce ceva nou cu următorul câine. De fapt, aproape 1 din 4 persoane care și-au cumpărat ultimul câine de la un magazin de animale de companie planificate să-și adopte următorul de la o salvare.

Concluzie

Indiferent de modul în care alegeți să vă extindeți familia, faceți o cercetare în care rasele de câine vor avea cele mai bune rezultate din domeniul sănătății, potriviți stilul dvs. de viață și o plasă cu personalitatea dvs., așa că nu veți avea regrete despre decizia dvs.

Fie că alegeți un ameliorator sau un adăpost, asigurați-vă că oamenii cu care lucrați sunt reputați și nu vă îndepărtați de a le aduce întrebări sau preocupări pe care le puteți avea. Cei mai buni crescători de câini și personalul de adăpost va fi transparent și direct despre practicile lor și vor avea timp să vă ajute să luați cele mai bune decizii pentru dvs. și viitorul dvs. de companie.

Între timp, Pet de viață astăzi este aici pentru a vă oferi informațiile pe care trebuie să le aveți cel mai bun proprietar de animale de companie posibil. Vizitați-ne pentru a obține recomandări, resurse și recenzii pentru toate tipurile de produse legate de animalele de companie.

Metodologie

Pentru acest studiu, am cercetat 997 de proprietari de câini curenți despre câinele pe care cei mai recent dobândiți.

Populația sondajului a constat din următoarele: 194 de respondenți care și-au adoptat câinele de la un adăpost sau un kilogram - 195 care au adoptat de la o salvare - 100 care au achiziționat de la un crescător înregistrat non-AKC - 138 care au achiziționat de la un crescător înregistrat AKC- 235 care și-au luat câinele de la un prieten sau o rudă și 135 de respondenți care și-au luat câinele de la un magazin de animale de companie.

Participanții la sondaj au variat în vârstă de la 18 la 83 cu o vârstă medie de 34 de ani.9 și o abatere standard de 10.4. Am efectuat acest studiu folosind platforma Turk Turk Amazon.

Pentru a menține o dimensiune bună a eșantionului pentru rasele de câine, am grupat toate rasele în conformitate cu grupurile de club american Kennel, cu excepția câinilor cu rasă mixtă.

Limitări

Există limitări inerente cu sondajele auto-raportate, cum ar fi uitarea și exagerarea. Ca atare, acest conținut este creat numai pentru scopuri exploratorii.

Surse

Declarație de utilizare corectă

Cunoașteți un iubitor de câine care ar plăcea să citească acest conținut? Vă încurajăm să o împărtășiți cu ei în scopuri necomerciale. Dar vă rog, nu uitați să vă conectați înapoi la studiul nostru pentru a da credit unde se datorează!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Adoptarea vs. Cumpărături pentru câini