Care sunt semnele de displazie de șold în puii?

Puppy german de ciobanesc

Displazia de șold în puii este o boală progresivă, degenerativă a articulațiilor de șold și este cea mai frecventă cauză a lameriei din spate la câini. Canin displazia de șold este cel mai adesea văzut în rasele mari ca Câini de ciobanești germani, Saint Bernards, și Mai mari câini de munte elvețian, Dar orice câine de dimensiune poate fi afectat, iar câinii de sex masculin și de sex feminin sunt afectați de o frecvență egală.

Cauza displaziei de șold canin nu este cunoscută. Condiția este considerată a avea o legătură genetică, iar câinii care suferă de displazie de șold nu ar trebui să fie crescuți. Puii de la părinții care au displazie de șold vor fi de două ori mai multe șanse de a dezvolta boala ca puii născuți părinților cu șolduri normale. Cu toate acestea, chiar și câini cu părinții normali pot dezvolta displazie hip.

Ce este displazia de șold canin?

Pelvisul coboară capul femurului (osul coapsei) într-o priză de oase asemănătoare cupă care formează șoldul. Puppies de obicei sunt născuți normali, dar, pe măsură ce catelul se maturizează, alinierea articulațiilor de șold devine progresiv mai rău.

Ca un tânăr animal de companie crește, în cazul în care alinierea nu este doar din cauza anomaliilor osoase sau a laxității ligamentelor și mușchilor care țin îmbinarea împreună, nealinierea cauzează uzura și ruperea articulației. Puii care suferă de displazie au de obicei o priză foarte superficială și / sau mușchi și tendoane pierdute. Acest lucru permite articulației să funcționeze, care locuiește stres anormal și uzură pe oase atunci când se freacă împreună și cauzează o degenerare suplimentară și durere. Oasele răspund la stres prin creșterea mai groasă, ceea ce face ca fitatea să se înrăutățească. Pe măsură ce câinele se maturizează, această deteriorare predispune la Arthritica se schimbă și articulații dureroase.

Semne si simptome

Displazia severă a șoldului poate deveni vizibilă încă de la vârsta de patru luni, dar mai tipic este văzută la puii în vârstă de 9 luni la 1 an. Condiția dureroasă provoacă Limping și favorizarea membrelor, dificultăți în creștere, alergare sau sărituri. Puii displazici pot prezenta un mers ciudat de undă atunci când merg pe jos și "Bunny Hop" atunci când se execută, ceea ce ajută la minimizarea stresului comun. Scările pot dovedi o provocare pentru acești câini, iar hips-urile dureroase pot solicita agresiune, determinând puii să se strecoare sau să se rătăcească când este atins.

Cu toate acestea, există grade de severitate. Unii pui pot să arate că puține semne și cazurile ușoare pot merge nediagnosticate până când câinele ajunge la vârsta medie sau mai în vârstă. Cât de repede sau în ce măsură apare degenerarea este în parte determinată de nivelul de activitate al puilor. În timp ce sănătoși, șoldurile normale, probabil, nu vor fi afectate negativ de munca grea sau de joc exuberant, câinele cu displazie cu șold ușor până la moderată dezvoltă mai repede semne severe atunci când stresul excesiv este plasat pe aceste îmbinări. Din fericire, doar un procent relativ mic de animale de companie suferă cea mai severă, cripting forma bolii.

Genetica reprezintă aproximativ 25% din șansele unei puști de a dezvolta displazie de șold și chiar câinii cu părinți normali pot dezvolta condiția. Hip displazia este considerată "poli-genetică" de către veterinari, ceea ce înseamnă că componenta genetică a bolii poate fi influențată de stilul de viață, nutriție, greutate și nivel de activitate.

Diagnostic

Semnele exterioare pot indica o problemă, dar pentru un diagnostic concludent, razele X sunt efectuate în timp ce catelul este sub anestezie. Catelul este plasat pe spate, iar medicul veterinar caută schimbările tipice artritice și subluxarea (laxitatea) potrivirii osului. Unele schimbări nu pot fi evidente până când Pumpul ajunge la 2 ani, iar experții spun că pot exista mari schimbări de la 6 la 9 luni până la 1 an.

De aceea Fundația ortopedică pentru animale (OFA) Certificarea nu poate fi făcută înainte de vârsta de 2 la câini. OFA oferă un serviciu de consultanță pentru proprietarii de câini și crescătorii de câini de rasă în care evaluează razele X HIP furnizate de un proprietar pentru a evalua conformația câinelui și, atunci când este normal, certifică acest fapt.

Metoda de testare PENNHIP, dezvoltat de Dr. Gail Smith, un specialist veterinar ortopedic la Universitatea din Pennsylvania, poziționează și animalul de companie pe spate, dar apoi se potrivește unei forme metalice și acrilice, numită "distracție", între șoldurile animalului. Această breastică poziționează picioarele spate ale puilor un fel ca o broască, pentru a reproduce ceea ce se întâmplă atunci când este în picioare. Ray-radiografia rezultată ajută la măsurarea scorului de laxitate a animalului sau "Indicele de distragere" și permite medicilor veterinari să determine gradul de slăbire articulară chiar înainte de apariția modificărilor osoase. Indiferent de laxitate sau slăbiciune are la 4 luni, va avea pentru restul vieții sale.

Crediții de reputație au părinți câini testați înainte de reproducere pentru a vă asigura că nu au displazie de șold și să reducă șansa condiției în puii. Câinii pot fi certificați fără displazie de șold prin trimiterea de raze X adecvate fie la registrul Oficial, fie la Registrul Pennhip. Costă mai puțin pentru că există doar o raze X. Acest lucru este evaluat de trei radiologi care marchează Târgul HIPS, bun sau excelent. Evaluarea PENNHHIP utilizează analiza computerizată pentru a compara razele X pentru toți ceilalți câini din acea rasă în registru.

Gestionarea displaziei de șold

Nu există nici un tratament pentru displazia șoldului. Tratamentul vizează ameliorarea durere și îmbunătățirea funcției comune. Cât de bine lucrările de tratament depind de severitatea problemei.

Adesea, cazurile ușoare până la moderate de displazie de șold pot fi gestionate cu un exercițiu blând, o dietă sănătoasă și o ameliorator de durere orală ca Aspirina tamponată sau rimadyl așa cum este prescris de medicul veterinar. Exercițiul moderat ajută la menținerea și îmbunătățirea tonului muscular al catelului, care ameliorează uzura dureroasă a articulației.

Încurajați-vă cățelușul displazic pentru a lua plimbări scurte cu dvs. Înotul este un exercițiu ideal, dar sărituri și o alergare prelungită ar trebui să fie descurajată. Păstrați-vă cățelul-leance-obezitatea crește tulpina comună și poate face această afecțiune mai rău. Masaj poate, de asemenea, ajuta câinele să se simtă mai bine.

Cazurile severe de displazie de șold pot beneficia de o intervenție chirurgicală care reconstruiește sau elimină osul sau modifică mușchii și tendoanele pentru a reduce durerea. Astfel de proceduri nu pot restabili pe deplin funcția comună, dar pot da câinelui o mișcare îmbunătățită și pot spori calitatea vieții pe termen lung a puilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care sunt semnele de displazie de șold în puii?