Salmonella simptome și tratament

Ora cinei

Salmonella este o bacterie care poate provoca boli la oameni și animale de companie și poate contamina hrana de catelus de casă, precum și Alimente de câini comerciale și provoacă rechemarea alimentelor pentru animale de companie. Există aproape 2000 de tipuri de bacterii de salmonella. Cele mai multe se găsesc în mod natural în mediul înconjurător și pot rămâne în viață timp de luni sau ani în gunoi de grajd sau sol. Unele tipuri sunt locuitorii normali ai animalelor și nu provoacă probleme. Alții solicită o varietate de boli de la boala diareică la o boală care pune viața în pericol care provoacă o varietate de simptome de salmonella pe care trebuie să le urmărești.

Când boala este văzută la un câine adult, animalul are în mod obișnuit o altă infecție sau o problemă de sănătate în același timp. Puii sunt mai predispuși să prezinte semne de boală. Câinii contractează bacteriile prin consumul de apă infectat, consumând rații alimentare crude sau comerciale contaminate cu căderi infectate sau prin mănâncă gunoi de grajd.

Ce să se hrănească pentru siguranță

Sunteți ceea ce mâncați se aplică animalelor la fel de mult la fel de mult ca și la oameni. După rechemarea alimentelor pentru animale de companie din 2007, mulți proprietari de animale de companie au decis să devină alimentatoare și gătit de casă pentru animalele de companie.

Comunitatea veterinară avertizează proprietarii de animale de companie despre alimentele de gătit acasă și în special dietele crude din două motive. În primul rând, este foarte dificil să creați o dietă sănătoasă din punct de vedere nutrițional pentru animalul dvs. pe o bază susținută. Numai cu o rețetă de sunet dintr-un nutriționist VET se poate face cu succes și poate fi deosebit de util pentru animalele cu nevoi dietetice terapeutice.

În al doilea rând, frica de contaminare a alimentelor, iar Salmonella este un pericol real mai mult pentru oameni (în special copii și oameni compromiși imuni) decât pentru animalele de companie. Manipularea în condiții de siguranță a alimentelor este o necesitate chiar și cu oameni de hrană, deși. Frica a fost că gătitul la domiciliu pe scară largă și / sau hrănirea brută poate duce la un focar de Salmonella.

Din ce în ce mai mult, totuși, dietele comerciale și tratează au fost contaminate cu salmonella în timpul procesării. Companiile de produse alimentare responsabile au difuzat anunțuri despre orice loturi suspecte de alimente pentru a avertiza proprietarii de animale de companie și reamintește produse specifice care pot fi implicate. Ca proprietar responsabil de cățeluș, aflați despre semnele bolii și modul în care vă puteți proteja cel mai bine catelul - și dvs. - de la boală.

Semne de boală de salmonella

Majoritatea câinilor infectați nu prezintă niciodată semne de boală, dar pot să poarte bacteriile și să răspândească boala la alte animale și oameni. Când se dezvoltă boala, semnele includ:

Bacteriile pot fi transportate în sânge la ficat, plămâni, rinichi sau uter. Semne de boală în mod obișnuit durează patru până la zece zile, dar diareea poate continua timp de o lună sau mai mult.

Cum este diagnosticat și tratat Salmonella

Condiția este diagnosticată din semne de boală și de la găsirea bacteriilor din sângele sau țesuturile câinelui afectat. Când enterita este problema primară, tratamentul constă, de obicei, din terapie fluidă pentru a ajuta la deshidratarea corectă.

O cultură a eșantionului scaunului va identifica tulpina Salmonella, astfel încât să poată fi administrate cel mai eficient antibiotic. Cu toate acestea, terapia cu antibiotice este indicată numai în cazuri de boală sistemică severă, pentru a evita posibilitatea promovării dezvoltării unei tulpini rezistente la medicamente a bacteriilor.

Cum de a preveni salmonella

Protejați-vă cățelușul de la Salmonella, curtând vânătoarea lui. Câinii care mănâncă rozătoare sau alte faunei sălbatice sunt la un risc mult mai mare.

Nu alimentați carnea brută sau subacvatică. Dacă alegeți să oferiți o dietă alimentară brută, luați măsuri de precauție suplimentare pentru a vă asigura că mâncarea este sigură pentru cățelul și oamenii care manipulează alimentele.

Ridicați curtea și aruncați cu promptitudine materialul fecal.

Protejați-vă prin spălarea religioasă a mâinilor după ce ați făcut cu fecale sau manipulați un câine rău. Utilizați o înălbire și soluție de apă diluată (raportul de la 1 la 32) pentru a vă dezinfecta mâinile, bolurile de câine, jucăriile și zonele în care puiul doarme.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Obțineți faptele despre Salmonella. Administrarea SUA pentru alimente și droguri

  2. Stogdale, Lea. O experiență veterinar cu proprietarii care hrănesc carne crudă la animalele de companieJurnalul Veterinar Canadian = La revue Veterinaire Canadienne vol. 60,6 (2019): 655-658.

  3. Davies, R H și colable. Diete crude pentru câini și pisici: o revizuire, cu referire în special la pericolele microbiologiceJurnalul de Practică Animală mică vol. 60,6 (2019): 329-339. DOI: 10.1111 / JSAP.13000

  4. Salmonella: alimente uscate pentru animale de companie și tratamente pentru animale de companie (FAQ). Asociația medicală veterinară americană

  5. Salmoneloza la animale. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Salmonella simptome și tratament