Câinii pot mânca ouă?

Ouăle fierte tăiate în jumătate

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar ouăle sunt o bază ieftină, nutritivă pentru a vă ajuta să mergeți dimineața. Dar când Fido începe să privească cu îndemânare la omelei sau ouăle scramblete, este în siguranță să vă lăsați prietenul cu patru picioare să-l pui împreună cu dvs?

Răspunsul scurt este da. Indiferent dacă sunt fierte sau gătite, ouăle pot face tratamente fantastice sau suplimente alimentare pentru câinele dvs.

Avertizare

Asigurați-vă că nu oferiți ouă care sunt condimentate cu aditivi cum ar fi sare sau conținuți într-o omet care include ceapă sau alte ingrediente potențial dăunătoare. Veți dori, de asemenea, să vă asigurați că ouăle nu au alți aditivi cum ar fi uleiul, untul sau piperul, care pot fi potențial dăunători câinelui dvs. Poochul dvs. are un palat simplu și este probabil să devoreze fiecare ultimă mușcătură a ouălor din castron, fără a se condimenta, oricum. (Deși o presare de brânză pe unele ouă amestecate ar fi bine ca un tratament special).

Beneficiile ouălor pentru câini

Ouăle sunt ambalate cu proteine ​​și bogate în multe amino și acizi grași esențiali, vitamine, inclusiv A și B12, precum și folada, fier, seleniu și riboflavină, care pot oferi toate beneficiile pentru sănătate pentru canini, variind de la o piele îmbunătățită și haina de sănătate la dinți și oase mai puternice. Ca atare, ouăle sunt un ingredient comun în multe diete de companie de casă și sunt considerate sigure și nutritive pentru majoritatea câinilor.

Cu toate acestea, în timp ce ouăle pot fi încorporate în condiții de siguranță în dieta câinelui dvs., ei nu ar trebui să devină niciodată sursa principală de nutriție. Consensul general este că ouăle pot fi oferite cu moderatie de câteva ori pe săptămână atunci când sunt utilizate ca supliment la a Alimente comerciale de înaltă calitate sau dietă pe bază de carne.

Cum să vă hrăniți ouăle de câine

În timp ce ouăle sunt un seif "Alimente umane" Pentru Rover, veți dori întotdeauna să vă asigurați că ați verificat cu medicul veterinar înainte de a oferi ouă pentru animalele de companie, în special pentru că ouăle depășite pot provoca probleme de sănătate variind de la obezitate la boli cum ar fi Salmonella. În timp ce ele sunt pline de nutriție, ouăle se întâmplă de asemenea ridicate în grăsimi, astfel încât proprietarii de animale de companie câini supraponderali ar trebui să exercite întotdeauna moderarea atunci când oferiți aceste motive de proteine.

Credeți sau nu, nu numai că ouăle pot fi o gustare sănătoasă (și scrumptioasă) pentru câinele dvs., dar ei pot ajuta chiar să soluționeze problemele de burtă, la fel ca puiul și orezul pot atunci când Kibble este prea greu pe stomac. Veterinarul dvs. poate oferi îndrumări cu privire la numărul de ouă pe care animalul dvs. este posibil să îl tolereze.

În timp ce o anumită cantitate de bacterii din alimentele crude pot fi benefice pentru animalul dvs., stocarea corectă a ouălor vă va ajuta să vă asigurați că orice bacterie dăunătoare este păstrată la un nivel sigur. Veți dori, de asemenea, să faceți cumpărături pentru ouă organice, libere, ori de câte ori este posibil.

Pericole de ouă pentru câini

Din punct de vedere istoric, caninii erau cunoscuți de cuiburile de păsări și gobblează ouăle complet brute, inclusiv cochilia crocantă - dar, desigur, nu este recomandată pentru animalele domestici de astăzi. Consumul ouălor brute sau subcomitează cu riscuri inerente pentru poochia dvs., la fel cum o face pentru oameni - și în timp ce aceste efecte secundare pot fi relativ rare, veterinarii recomandă gătitul de gătit înainte de a le hrăni la câinele dvs.

Avertizare

Atât animalele de companie, cât și oamenii lor sunt expuși riscului de a contracta boli cum ar fi Salmonella de la ouăle brute. O boală alimentară că atât animalele, cât și oamenii pot contracta din ouă brute și produse din carne sau produse lactate contaminate, Salmonella se poate prezenta în animalul dvs. de companie cu simptome cum ar fi vărsături, febră, diaree (care ar putea fi sângeroasă), pierderea apetitului sau scăderea nivelului de activitate. Animalele cu cancer, infecții sau alte probleme grave de sănătate ar trebui să evite în mod special ouăle crude, deoarece sistemul lor imunitar nu poate fi echipat pentru a gestiona riscul de contaminare potențială.

Cauzate de hrănirea prelungită a albușurilor de ouă crude, un alt pericol mai puțin cunoscut de hrănire a ouălor către animalul dvs. de companie este deficiența de biotină, care este cauzată de o enzimă în albușurile de ou care împiedică absorbția biotinei în corp. Biotina este o vitamină complexă B care promovează pielea sănătoasă, metabolismul, digestia și celulele atât la câini, cât și la om. Din moment ce albii de ou conțin acești inhibitori enzimatici care pot interfera cu digestia - în special în cățeluși și câini de rang înalt ar trebui să fie întotdeauna oferite câinelui dvs. în mod moderat. În timp ce probabil ar lua o cantitate excesivă de ouă pentru a provoca o deficiență de biotină în câinele dvs., veterinienii încă avertizează împotriva trecerii peste bord.

Și, ca întotdeauna, păstrați un ochi pe animalul dvs. de companie pentru orice semne de suferință de stomac pentru a vă asigura că câinele dvs. individual poate tolera gustarea pe acele ouăle fierte sau greu, fără probleme, fără probleme.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Salmonella și ouăle. Centre de control și prevenire a bolilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca ouă?