Cum de a preveni salmonella de țestoase

Am întâlnit o broască țestoasă pe autostradă

Salmonella Infecțiile din țestoasele de companie nu sunt un concept nou. Majoritatea oamenilor nu sunt expuși riscului de boală gravă, dar toată lumea ar trebui să ia niște pași de bază pentru a reduce șansele de infecție. Igiena de bază este cheia pentru a vă menține, familia și broasca testoasa dvs. sigură și sănătoasă.

Ce este Salmonella?

Salmonella este un gen de bacterii care sunt cunoscuți că provoacă boală gastrointestinală. Este vărsat în apă contaminată sau mâncare și nu are absolut nimic de-a face cu somonul. Este foarte comun ca multe reptile să transporte Salmonella și să nu prezinte semne clinice. Face parte din microbii lor normali gastrointestinali. Semnele clinice la om pot include greață, vărsături, crampe abdominale, diaree și alte semne GI. Dacă bănuiți că puteți avea salmoneloza, contactați-vă medicul de sănătate. Veterinarii sunt obligați să raporteze orice om Salmonella Infecțiile transmise de la animalele de companie la departamentele de sănătate de stat sau locale.

Cum mi-a luat broasca vremea mea Salmonella?

Salmonella nu este doar specifică țestoaselor sau chiar reptilelor în general. Aceasta face flora gastrointestinală normală a multor reptile. Nu provoacă boală în aceste specii, cu excepția unor situații extreme. Animalul dvs. de companie poate fi purtat Salmonella și testați negativ dacă nu aruncați în mod activ bacteriile. Cel mai bine este să presupunem orice reptile sau amfibieni pot purta Salmonella.

Salmonella poate fi, de asemenea, purtat de multe alte specii, inclusiv pisici, câini, rozătoare și alte animale de companie. Un focar de Salmonella Infecții în arici a avut loc în 2013 și au implicat mai multe state și peste două duzini de oameni. Salmonella poate provoca, de asemenea, infecții la om și alte animale din alimentele infectate. Salmonella a fost, de asemenea, asociat cu rozătoarele hrănite la alte reptile, cum ar fi șerpi. Aceasta include rozătoare înghețate!

Riscul de contractare Salmonella este reală și ar trebui luată în serios, cu toate acestea, cu manipularea și îngrijirea corespunzătoare, puteți scădea drastic riscul de infecție. Dacă sunteți un individ sănătos și trăiți cu alți oameni sănătoși, aveți un risc minim. Ca și în cea mai mare boală infecțioasă, există un risc mai mare pentru cei foarte tineri, vârstnici și cei cu condiții preexistente. (Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă nu Menținerea reptilelor deloc în gospodării cu persoane fizice la risc).

Cum de a preveni infecțiile cu Salmonella

Pentru oameni

Când vine vorba de menținerea țestoaselor și a altor reptile, există un punct cheie pentru a ține minte: spălați-vă pe mâini. Spălați-vă mâinile înainte de a vă ocupa reptilele de companie și imediat după. Nu vă sărutați sau vă lingeți broasca testoasa și supraveghează copiii care manipulează animalele de companie. Dacă copilul dvs. nu-și poate ține gura departe de animalul dvs. de companie, cel mai bine este să-și limiteze interacțiunea. interzicerea vânzării țestoaselor de hatchling În SUA a fost adoptată în 1975, în mare parte ca răspuns la infecțiile din Salmonella La copiii de țestoase de companie (care erau suficient de mici pentru a se potrivi în gură), care au fost disponibile pe scară largă atunci.

Păstrați toate echipamentele de curățare a sistemului de broască țestoasă din bucătăria dvs. și curățați-l în mod regulat. Nu utilizați niciunul dintre echipamentul dvs. de țestoasă pentru alte sarcini de uz casnic sau alte sisteme de reptile. Pentru țestoasele acvatice, nu utilizați echipamentul dvs. pe alte sisteme acvatice, cum ar fi rezervoarele de pește.

Pentru reptiles

Turtles, mai ales Turturile acvatice, ca să faci o mizerie a rezervoarelor și a piscinelor. Din moment ce Salmonella locuiește în intestinul lor, orice fecale ar trebui să fie manipulate în mod corespunzător și aruncate în mod regulat. Curățarea regulată a incintei este esențială pentru a reduce riscul de contractare Salmonella. Schimbările regulate de apă pentru țestoasele acvatice ar trebui să facă parte din întreținerea dvs. regulată. Nu suge pe orice furtune pentru a obține sifoanele au început! Acest lucru vă va crește șansa de a intra în contact cu Salmonella. După manipularea apei rezervorului, asigurați-vă că vă spălați mâinile și curățați-vă echipamentul.

Ce sunt "țestoasele fără salmonella?"

În ultimii ani, conceptul de Salmonella-Turtles gratuite a fost introdus, unde Salmonella Bacteriile sunt eradicate de ouă de broască țestoasă, rezultând Salmonella-Hatchlings gratuit. Cu toate acestea, studiile au arătat că anterior Salmonella-Turtlele gratuite pot încerca în cele din urmă pozitiv pentru Salmonella. Și amintiți-vă, un test negativ nu înseamnă că broasca testoasa este asumată Salmonella-negativ! Înseamnă doar că nu schimbă în prezent nici o bacterie. Tratamentul veterinar al Salmonella în țestoasele asimptomatice folosind antibiotice nu reușește și nu sunt tratați cu excepția cazului în care sunt prezente semne clinice și a fost efectuată un test de cultură și sensibilitate.

Prin urmare, nu pierdeți banii pe aceste tulpini "fără bacterii". Ideea de a cumpăra Salmonella-Turturile gratuite dau doar proprietarilor un sentiment fals de securitate. Chiar dacă aveți o broască țestoasă pozitivă de Salmonella, pe care cel mai probabil o faceți, riscul de a prinde este minim dacă aveți grijă de broasca testoasă și practică igiena de bază.

Pentru mai multe informații despre Salmonella și reptile, vizitați Asociația veterinarilor de reptile și amfibieni. Au resurse pentru Proprietari de animale de companie și Veterinarieni privind infecțiile cu salmonella în reptile.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a preveni salmonella de țestoase