Arici și salmonella

Baby Hedgehog

În ultimii ani, focare de Salmonella Infecțiile (salmoneloza) la om au fost urmărite înapoi la manipularea hedgehogilor de animale de companie. Numai în iunie 2013, 26 de persoane au fost raportate la centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) ca având infecții Salmonella typhimurium care au fost urmărite înapoi la animale de companie African Pygmy Hedgehogs. Hedgehogii nu sunt de obicei asociați cu Salmonella Infecții, dar riscul este proprietarul de hedgehog real și de companie ar trebui să știe ce măsuri de luat pentru a preveni infectarea.

Ce este Salmonella?

Salmonella este o bacterie care infectează oamenii, dar poate fi găsită în mod natural reptile de companie și animale de companie fără a provoca animalul nici un rău. Aceste animale sunt adesea considerate a fi purtători ai acestei bacterii. Salmonella se găsește și în păsările de curte brute, ouăle, carnea de vită și, ocazional, fructele și legumele care au fost fertilizate cu gunoi de grajd.

Oamenii infectați cu Salmonella poate avea diaree, crampe abdominale și febră în doar 12 ore după intrarea în contact cu un arici infectat sau o altă sursă de bacterii. Oamenii experimentează de obicei aceste simptome Salmonella pentru o săptămână sau mai puțin și apoi recuperați fără asistență medicală. In unele cazuri, Salmonella poate determina o persoană să fie spitalizată pentru tratament simptomatic și în cazuri rare chiar provoacă moartea.

Prevenirea Salmonella Infecții de la arici

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au recomandări pentru prevenirea Salmonella Infecții din buzunar. Ei recomandă ca oamenii să-și spele mâinile cu săpun și apă după manipularea animalelor de companie, incintele lor, Droppings sau lucruri din interiorul cuștilor lor ca mod principal de a preveni obținerea unui a Salmonella infecţie. Copiii, cetățenii în vârstă și persoanele imunocompromise ar trebui să fie deosebit de atente la manipularea acestor animale de companie sau la elementele lor și, desigur, să-și spele mâinile cu săpun și apă după ce a făcut acest lucru. Alte recomandări pentru prevenirea Salmonella Infecțiile includ evitarea alimentației sau a fumatului în timp ce manipulați un animal de companie care ar putea fi un purtător de Salmonella precum și abținerea de a le săruta sau de a le ține aproape de gura unei persoane.

Pot să transmită toți arici Salmonella la oameni?

Nu, nu toți hedgehogii de companie vor da o persoană a Salmonella infecţie. Este important atunci când alegeți un nou hedgehog pentru a alege o privire sănătoasă. Căutați un arici care nu are diaree, nu este letargic și nu are descărcare din ochi sau nas. Dacă un arici în căutarea bolnav este cu o grămadă de arici de sănătate, se recomandă cumpărătorului, evită, de asemenea, achiziționarea celor sănătoși de teama de expunere la Salmonella.

Dacă o persoană deține deja un arici pe care îl poate sau nu a fost expus Salmonella în trecut, dar dacă acest animal de companie a fost deținut de ceva timp și nu a avut niciodată diaree, nu este cel mai probabil un transportator de Salmonella. Încă se recomandă ca toți proprietarii de arici cu animale de companie să-și spală mâinile după ce au manipulat un arici și să nu-i sărute niciodată pentru a evita o posibilă infecție.

Semne de A Salmonella Infecție la oameni

Diaree, vărsături, crampe abdominale, scaun sângeros, febră, cefalee și dureri de stomac sunt toate indicii cu care a fost infectată o persoană Salmonella. Un medic va fi capabil să diagnostheze infecția după efectuarea unor teste și tratați simptomele, dacă este necesar. Ei pot chiar să intre pe individ cu privire la ceea ce au mâncat recent și la ce animale au fost expuse pentru a descoperi o posibilă sursă de infecție. Dacă o persoană se confruntă cu diaree pentru mai mult de trei zile, o febră de peste 102 de grade, sânge în scaun sau vărsături prelungite ar trebui să caute asistență medicală.

Ar trebui ca oamenii să fie îngrijorați să obțină salmonella?

Salmonella este o adevărată amenințare și arici nu pot fi o opțiune de companie bună pentru persoanele imunocompromise din acest motiv, dar pentru majoritatea oamenilor infecția nu este amenințarea vieții. A trăi în teama constantă de a contracta o bacterie nu este rațională și, din fericire, cei mai sănătoși oameni sunt tratați cu ușurință dacă sunt infectați cu Salmonella Dar este întotdeauna o idee bună să fii precaut. Spălarea mâinilor după manipularea oricărui animal este o idee bună și dacă un hedgehog de companie este vreodată prezent simptome de a Salmonella infecție ar trebui să fie adusă la un medic veterinar cât mai curând posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Arici și salmonella