Salmonella și reptiles

Copil cu leopard gecko

Salmonella Infecțiile în oameni pot proveni din mai multe surse, dar cea mai comună sursă este mâncarea în mod necorespunzător. Salmonella Bacteriile pot fi adăpostite în tractele gastrointestinale ale multor specii de animale, inclusiv păsări de curte, bovine și porci, prezentând un risc de contaminare a cărnii și ouăle în timpul procesării.

Dar Salmonella pot fi de asemenea transportate de animale de companie, inclusiv pisicile, câini, Hedgehogs, Reptile și amfibieni. La fel de mare ca 90% din reptile sunt purtători naturali ai Salmonella bacteriile - arborele care sunt specifice acestora și nu prezintă semne de boală. Problema cu Reptiles și amfibieni, în comparație cu alte tipuri de animale de companie care sunt Salmonella transportatorii, este că acestea poartă bacteriile cu o astfel de frecvență mare. Prin urmare, este prudent să presupunem că toate reptilele și amfibienii pot fi o sursă potențială de Salmonella.

Risc de Salmonella Infecții pentru oameni

Problema salmonelozei asociate reptilatelor nu este una nouă, în special la copii. În 1975, o erupție cutanată Salmonella Infecțiile care au coincis cu o creștere a popularității țestoaselor PET au determinat administrația de alimente și medicamente să interzică distribuția țestoaselor mai mici de 4 inci în Statele Unite. Acest lucru părea să aibă succes în reducerea incidenței salmonelozei asociate cu reptile destul de dramatic, dar incidența a crescut din nou în ultimii ani. Se crede că această creștere Salmonella Infecțiile pot fi un rezultat al creșterii popularității și disponibilității unei varietăți de reptile și amfibieni ca animale de companie.

În raportul săptămânal de morbiditate și mortalitate al Dec. 12, 2003, u.S. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au emis un nou raport privind infecțiile asociate cu reptilatele persoanelor cu Salmonella Bacteria numită salmoneloză. Salmoneloza este gravă și potențial fatală la oameni, în special la copiii mici sau oricine cu un sistem imunitar slăbit. CDC estimează că 74.000 de cazuri de salmoneloză pe an sunt asociate cu expunerea la reptile sau amfibieni, atât direct, fie indirect, ceea ce face ca aceasta să fie o preocupare semnificativă a sănătății publice. Raportul CDC constată, de asemenea, că copiii sunt la cel mai mare risc din salmoneloza asociată cu reptile și că mulți proprietari de reptile și amfibieni nu sunt conștienți de riscuri. Rapoartele anterioare și ulterioare au adăugat acest lucru Salmonella pot fi hărțuite de amfibieni și alte animale de companie, de asemenea.

Simptomele A Salmonella Infecție la oameni

Salmonella cauzează în mod predominant gastroenterita la om, astfel că simptomele includ greață, crampe și diaree. Nu este de obicei o problemă serioasă la adulții sănătoși. Copiii, persoanele în vârstă și imunocompromise sunt susceptibile la infecții mai grave, inclusiv complicații, cum ar fi meningita.

Prevenirea Salmonella Infecții în oameni

  • CDC recomandă ca reptilele sau amfibienii să nu fie păstrate în case cu copii cu vârsta sub 5 ani sau cu oricine este imunocompromsizat din orice motiv.
  • Copiii sub 5 ani și oameni imunocompromiși ar trebui să evite contactul, fie direct, fie indirect, cu reptile și amfibieni, deoarece salmoneloza poate fi transmisă în ambele sensuri.
  • Educați-vă despre tine Salmonella Dacă doriți să obțineți sau aveți deja un animal de companie, mai ales dacă este reptile sau amfibian.
  • Mâinile trebuie spălate bine cu săpun și apă de fiecare dată când se manipulează o reptilă sau amfibienă.
  • Reptilele și amfibienii nu ar trebui să li se permită să se rostogolească liber în zonele de locuit sau în bucătărie.
  • Cuștile și echipamentele de reptile și amfibiere nu ar trebui curățate în bucătărie. Chiuvetele sau cadă utilizate pentru curățarea echipamentelor și reptile de îmbăiere ar trebui dezinfectate cu o soluție de înălbire după aceea.
  • Centre de zi, preșcolari etc. nu ar trebui să găzduiască reptile sau amfibieni.

Copiii pot avea reptile de companie dacă Salmonella Este un risc?

Copiii sănătoși sunt de obicei mai susceptibili la Salmonella infecții parțial pentru că sunt mai puțin susceptibile de a-și spăla mâinile în mod regulat. După manipularea unui animal de companie, mai ales o mică, cum ar fi o reptilă sau amfibienă, copiii nu-și pot spăla mâinile și, în schimb, își pun mâinile în gură. O mulțime de copii au reptile începători ca animale de companie, dar ar trebui să fie întotdeauna supravegheate atunci când le manipulați, hrănindu-le sau atingând interiorul incintei lor. Mâinile lor ar trebui spălate când sunt făcute.

De asemenea, copiii au pus lucrurile în gura pe care nu ar trebui, inclusiv reptile mici. Dacă copilul dvs. este cunoscut pentru a face astfel de lucruri, probabil că nu ar trebui să li se permită accesul la o reptilă care este suficient de mică pentru a se potrivi în gura lor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Salmonella și reptiles