Poate un câine să mănânce piersici? Tot ce trebuie să știți

pot câinii să mănânce piersic

Piersicile sunt una dintre cele mai delicioase și suculente fructe disponibile pe scară largă în timpul verii. Ele pot fi un înlocuitor bun pentru băuturi reci, înghețată sau orice alte alimente prelucrate pe care le puteți cumpăra de la supermarket în condiții meteorologice fierbinți, dacă este servită la rece.

Chiar dacă piersicile pot fi o sursă bună de alimente pentru ființele umane, v-ați întrebat vreodată dacă pot fi la fel de benefice pentru câinii dvs? Să aflăm!

Pierderea poate fi benefică pentru câini?

Cele mai multe alimente consumate de ființe umane pot să nu fie o sursă bună de alimente pentru câini, în special fructe. Cu toate acestea, Peach poate fi o excepție datorită bogăției sale în substanțe nutritive valoroase, cum ar fi vitaminele și mineralele care pot fi destul de sănătoase pentru prietenii tăi blană. Acestea conțin:

  • Vitamina A
  • Vitamina C
  • Vitamina E & K
  • Minerale
  • Antioxidanți
  • Potasiu
  • Carbohidrați (87%)
  • Grăsimi (5%)
  • Proteine ​​(8%)
  • Niacin
  • Calciu
  • Fier
  • Magneziu
  • Fosfor
  • Zinc
  • Fluorură

Piersicile sunt bogate în carbohidrați și umplute cu o mulțime de minerale și vitamine ca orice alt fruct de vară suculentă. Acestea conțin vitamina C care acționează ca un antioxidant în organism și ajută la repararea țesuturilor uzate. În ultimii ani, oamenii de știință au aflat că antioxidanții formați în mod natural sunt buni pentru corp decât cei sintetici care se pot dovedi a fi destul de periculoși pentru câinele dvs.

O mulțime de reacții chimice merg în interiorul fiecărei ființe vii, inclusiv câini în mod regulat. Cu toate acestea, aceste reacții chimice dau substanțe numite radicalii liberi care creează coliziuni și dăunează celorlalte celule prezente în organism. Antioxidanți Ajutați la scăderea acestor radicali liberi și pentru a reduce viteza acestor coliziuni în organism. Ele ajută, de asemenea, la prevenirea creșterii diferitelor celule canceroase (inclusiv cancer în cavitatea orală) și îmbunătățirea sistemului imunitar.

Piersicile conțin fibre, vitamina A, potasiul, niacina și o mulțime de minerale care sunt extrem de benefice pentru câini și, de asemenea, ajută la menținerea unui număr scăzut de calorii. Fictorii și rinichii funcționează, de asemenea, în mod corespunzător datorită prezenței acestor substanțe nutritive care se spală toate toxinele prezente în organism.

Fibra dietetică mare este benefică pentru sistemul lor digestiv și, prin urmare, este o mare alegere de gustare după un exercițiu sau ca ocazional. Prezența proteinelor ajută la vindecarea rănilor lor și reparați țesutul lor. Vitamina C ajută, de asemenea, la prevenirea infecțiilor cutanate la câini și își păstrează pielea în stare bună și sănătoasă.

De ce este rău piersici pentru puilor tăi?

Câinii sunt carnivore care doresc să aibă grăsimi și proteine ​​în dieta lor. Veți vedea că, în timp ce creați o diagramă de dietă pentru un câine, majoritatea proprietarilor de animale de companie tind să urmeze regula 90/10. Aceasta este o regulă foarte importantă, deoarece dieta lor ar trebui să conțină 90% din alimentele obișnuite de câine (grăsimi și proteine) și doar 10% din tratamentele ocazionale.

Majoritatea câinilor, totuși, nu-i plac gustul fructelor și nu pot să-l digeră. Dar dacă câinele tău îi place să aibă câteva felii de fructe cum ar fi piersici ca un tratat ocazional, trebuie să fii foarte norocos. Cu toate acestea, ar trebui să știți că există câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a le hrăni acest fruct de vatră.

În legătură cu o postare: Câine tratează

Piersicile conțin gropi care conțin o substanță numită amigdalină. Acesta este un compus de zahăr-cianură care poate otrăvi pupurile dacă este consumat în număr mare. Pietrele de piersici au o suprafață aspră și aspră, care poate provoca, de asemenea, leziuni intestinale și gâtului atunci când sunt consumate. Când a fost mestecat, puștiul tău poate, de asemenea, să-și rănească dinții și maxilarul.

Fructele și legumele vândute în supermarketuri conțin, de obicei, substanțe chimice toxice și pesticide. Dacă hrăniți piersic la câinele dvs., ele pot fi extrem de bolnavi și va trebui să vă grăbiți imediat. Frunzele și tulpinile sunt, de asemenea, dăunătoare câinelui dvs., deoarece acestea conțin și cantități mici de cianură. Consumul mai mult de unul sau două felii de piersic pot duce, de asemenea, la diaree, vărsături și tulburări gastrointestinale la pui.

Cum le vei servi?

Este întotdeauna o idee bună să vă consultați medicul veterinar înainte de a vă da câinelui "Human". Este posibil să nu știți ce s-ar putea dovedi a fi dăunător pentru poochia ta. Ar putea fi chiar alergice la lucrurile pe care doriți să le hrăniți. Deci, discutați cu VET înainte de a le trata, deoarece câinii nu pot digera toate alimentele pe care oamenii le pot. De asemenea, ori de câte ori le hrăniți ceva nou, uitați-vă pentru orice fel de reacții alergice, tulburări digestive, erupții cutanate sau Tendințe de vărsare. Consultați un medic imediat dacă se îmbolnăvesc după consum și anula acel articol specific din dieta lor.

Cu toate acestea, atâta timp cât le oferiți pe piersici ca o tratare ocazională sau ca o gustare rară, sunteți bine să mergeți. Piersicile conțin o cantitate mare de carbohidrați și fibre. Când sunt consumate în cantități mari, poate provoca tulburări digestive, inclusiv diaree. Prin urmare, trebuie să aveți grijă de cantitatea pe care o oferiți. Dacă nu sunteți sigur, puteți cere întotdeauna ajutor de la un veterinar. El vă va informa despre cantitatea reală pe care câinele dvs. îl poate consuma, deoarece gusturile și obiceiurile diferă de la un câine la altul.

În timp ce cumpărați piersici din supermarket, asigurați-vă că cumpărați cele proaspete. Nu serviți piersici putrede la câinele dvs. care va fi dăunător pentru sănătatea sa. Înainte de a servi piersici, spălați-l cu atenție, deoarece cele mai multe fructe disponibile pe piață sunt cultivate în locuri care pun pesticide și substanțe chimice dăunătoare pentru o creștere și o conservare mai rapidă. Luați-vă timpul să o spălați și să eliminați tulpinile și frunzele dacă sunt prezente. După aceea, tăiați-o în bucăți mici, astfel încât să o poată consuma mai ușor. Nu doriți ca puștii dvs. să înghită o piersică întreagă, deoarece își poate bloca gâtul complet, determinându-le să se sufocă.

De asemenea, doriți să scăpați cu pietrele de piersic, deoarece acestea sunt ascuțite, grele și pot răni organele interne dacă sunt consumate. Gropile conțin amigdaline care este un compus al cianurii de zahăr. Consumul uriaș al pietrelor de piersic poate fi letal pentru câinele dvs., deoarece conține cianură.

Este procesată sau conservată Peach în siguranță pentru puii dvs?

Chiar dacă piersicile conservate nu conțin gropi, nu este încă recomandat de veterinari (nici măcar ca un tratament ocazional). Nu hrăniți niciodată piersici prelucrate sau conservate la Doggo, deoarece au adăugat conservanți și conțin mai mult zahăr decât fructul real. Aportul ridicat de zahăr poate provoca tulburări digestive și va trebui să fie tratată imediat de către medicul veterinar.

Crește o grădină piersică o idee bună?

Dacă aveți câini sau orice alt animal de companie acasă, nu este o idee bună să crească copacii de piersici în curtea sau grădina dvs. Ar trebui să le țineți întotdeauna departe de copacii de piersici, deoarece mestecarea pe tulpini care conțin cianuri și frunzele pot otrăvi pupa. Cu toate acestea, dacă sunteți foarte îndrăgostiți de piersici, puteți crea bariere sau garduri în jurul copacilor pentru a împiedica ca câinele să se apropie de ea.

De asemenea, ar trebui să plasați un coș de gunoi undeva în jurul copacului, astfel încât oamenii să nu arunce pietrele de piersic pe podea după ce le mănâncă. Aruncarea lor pe podea pot, de asemenea, să-și rănească labele datorită clarității gropilor. Acest lucru va împiedica, de asemenea, că puii dvs. să le mănânce și să-i rănească organele interne. Prin urmare, utilizarea unui gunoi poate păstra câinele dvs. în siguranță și fericit.

piersici

Linia de jos

Ca părinte, este datoria ta să ai grijă de puii ta în orice moment. De aceea, ar trebui să le duceți la veterinar în mod regulat și să le consultați înainte de a hrăni noi tratamente câinelui dvs. Întotdeauna țineți cont de faptul că sistemul lor digestiv este diferit de al tău și să-ți limiteze și pe alții să dai acele tratamente care pot fi dăunătoare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poate un câine să mănânce piersici? Tot ce trebuie să știți