Sunt carnivorele câinilor sau omnivorele? Ce trebuie sa stii

sunt carnivorele câinilor sau omnivorele?

Știm cu toții că câinii nu sunt herbivore! Doar un mic whiff de cârnați sau burger la un grătar poate transforma catelul dvs. pașnic într-un câine încântat. Renunțând la tine și prietenii tăi, pledând pentru un gust; Este suficient să renunțați chiar la cel mai scăzut eveniment social. Dar doar pentru că mănâncă carne, îi face să le facă un carnivor? Sau ar putea fi omnivores? Acest lucru a devenit o discuție de subiect cheie, deoarece tot mai mulți proprietari de animale de companie doresc să exploreze un stil de viață vegetarian pentru animalele de companie. Dar este o dietă vegetariană suficientă pentru cel mai bun prieten al tău?

Câine brun acoperit cu câmp de iarbă verde

Carnivores și omnivores

Nu sunt om de știință, deci dacă sunteți ceva de genul meu o mică reîmprospătare pe exact Diferențe între carnivore, omnivores și erbivorele ar putea fi de ajutor. Deși ar putea părea evident, există unele probleme controversate care fac ca unele animale să fie greu de plasat.

  • Erbivorele sunt animale care mănâncă numai materie vegetală. Gândiți-vă la iepurașii mestecând morcovi, caii mângâindu-se pe fân și vaci pe iarbă.
  • Carnivorele mănâncă materie animală. În sălbăticie, aceasta conjivă imagini ale unui leu care se potrivește pe un gazelle sau un pachet de lupi care devorează un cerb împreună. Dar realitatea poate fi mai complexă. Pisicile, pentru exemple, sunt carnivore care au nevoie de proteine ​​pentru a supraviețui, dar unele pisici se bucură, ocazional, de anumite boabe și legume.
  • Omnivores au nevoie de o dietă variată atât a materiei animale, cât și a materiei vegetale. Noi, oamenii suntem omnivores și, deși este o comparație nefolositoare, deci sunt porcii. Din punct de vedere istoric, câinii au fost introduși în această categorie.

De ce există un dezacord?

Surprinzător, există o mulțime de crossover între proprietarii de animale de companie și vegetarieni, cum ambele sunt adesea iubitori de animale. Ca vegetarianism și veganism crește, mai mulți oameni iau în considerare modalități în care pot reduce produsele de origine din viața lor. Reducerea consumului de carne de uz casnic poate ajuta mediul înconjurător, precum și promovarea tratamentului etic al animalelor. Dar animalele dvs. de companie au adesea diferite nevoi biologice de la oameni și de a merge pe deplin de animale, nu pot fi fezabile.

Pisicile, de exemplu, sunt carnivore care au nevoie de o dietă bogată în proteine, indiferent de boabe și legume suplimentare pe care le pot consuma. Câinii, totuși, au fost văzuți în mod tradițional ca omnivores. Acest lucru sugerează că ați putut tăia carne și alte produse de origine animală destul de ușor. Dar adevărul ar putea fi puțin mai complex. O mulțime de oameni au opinii cu adevărat puternice pe ambele părți ale acestei dezbateri, iar comisioanele de mesaje online sunt pline de litere mari și mărci de exclamare. Deci, care sunt argumentele pentru fiecare parte și ce sugerăm?

În legătură cu o postare: Cel mai bun alimente de câine de proteine ​​ridicate

Fiind o omnivore

Din punct de vedere istoric, câinii au fost văzuți ca omnivore. Acest lucru nu este doar pentru că pot mânca unele boabe și legume. La urma urmei, pisicile pot face și asta. Există unele semne fiziologice autentice pe care câinii sunt proiectate pentru consumul de produse vegetale.

Strămoșii lor mănâncă ocazional boabe și fructe de padure

Câinii sunt descendenți de la lupi și, în timp ce ar putea fi carnivore, dietele lor pot fi la fel de complexe ca pisicile. În sălbăticie, ei în mod clar vânează și mănâncă animale, dar s-au sugerat că pot mânca boabe și niște fructe de padure. Există chiar și rapoarte de lupi în captivitate Consumul de legume materie găsită în stomacul lui pradă. Oamenii de știință nu sunt de acord dacă acest lucru este un comportament normal în sălbăticie, dar indică faptul că lupii pot avea capacitatea și foamea ocazională pentru produsele non-animale.

Au mai multe adaptate la boabele mai bune

În timp ce lupii pur și simplu mănâncă boabe, studii recente au comparat genele celor două specii și au descoperit că câinii au diferențe genetice cruciale care îi fac mai bine să digeră amidonul și glucoza găsite în boabe. O comparație similară a fost făcută între genetica oamenilor Hunter-Gatherer, care aveau diete bogate în carne, și comunități pastorale, care au trecut la consumarea boabelor pe care le-au crescut. În mod specific, câinii au mai mult o genă numită Amy2b, ceea ce ajută la descompunerea alimentelor prin producerea de amilază și au o altă genă care facilitează ruperea malțului în glucoză.

Ei nu au intestinele unui carnivor

O modalitate fiziologică ușoară de a spune diferența dintre omnivores și carnivores este dimensiunea intestinului. Complexitatea materiei vegetale în comparație cu materia animală înseamnă că materia plantelor are nevoie de mai mult timp pentru a digera. Prin urmare, carnivorele au intestinul mai scurt și erbivorele au intestine mai lungi. Omnivorele în mod similar vor avea intestine destul de lungi pentru a procesa materie vegetală. Câinii tind să aibă intestine mai lungi, sugerând că au evoluat departe de strămoșii lor carnivore pentru a deveni omnivore.

În legătură cu o postare: Royal Canin Dog Alimente

câine mănâncă morcov

Fiind un carnivore

Este ușor de văzut de ce câinii au fost în mod tradițional clasificați ca omnivore atunci când le comparați cu lupi. Istoria lor ancestrală, genetica lor și biologia lor sugerează elemente ale consumului de materie vegetală. Cu toate acestea, nu toți oamenii de știință sunt de acord și merită să ia în considerare cealaltă parte a dezbaterii pentru a vedea de ce câinii ar putea fi considerați carnivore.

Dovada lupilor care mănâncă boabe ar putea fi un mit

Există o mulțime de controverse care înconjoară observațiile înregistrate de lupi. De exemplu, acel studiu faimos al rolurilor alfa, Betas și Omega într-un pachet a fost aruncat și chiar și chiar omul de știință care a sugerat pentru prima dată că și-a demonstrat constatările. În mod similar, este posibil ca numai lupi în captivitate să consume cereale și vegetație. În încercarea de a soluționa controversa, un cercetător numit Dr. Hendriks a făcut o revizuire a literaturii pentru a găsi sursa zvonului pe care lupii au mâncat conținutul de stomac al pradă lor și nu a putut găsi nimic. Acest lucru sugerează că este un mit și că observația mai frecventă a lupilor care aruncă conținutul stomacului lui Prey este o ipoteză mai fiabilă.

Nu te poți uita la intestine

Lungimea intestinului este prea simplă ca o măsură a digestiei. De asemenea, trebuie să țineți cont de circumferința intestinului pentru a crea o măsură mai precisă a suprafeței digestive. Cea mai bună măsură este coeficientul de fermentație. Acest lucru ia în considerare capacitatea animalului de a extrage nutriția prin fermentare. Erbivorele au un coeficient de fermentație ridicat, în timp ce carnivorele au un coeficient scăzut. În cele din urmă, atât suprafața totală a intestinelor, cât și coeficientul de fermentare la pisici și câini sunt similare și sugerează că acestea sunt ambele carnivore.

Câinii au încă multe trăsături fiziologice mai carnivore decât omnivore

În timp ce diferențele genetice și fiziologice de la strămoșii lor carnivori nu pot fi negliți, există încă multe trăsături carnivore care rămân la câini decât omnivor sau erbivore. Acestea includ:

  • Metabolizmele lor. Lupii și câinii sunt proiectați să aibă pauze lungi între mese. Având în vedere că trebuie să-și vâneze mâncarea, acest lucru are sens. În câteva săptămâni, un pachet ar putea să vâneze doar cu succes câteva animale, nu ar putea să susțină vânătoarea a două sau trei mese pe zi ca și noi. Câinii pot supraviețui în mod similar până la cinci zile fără a mânca, Deși acest lucru nu înseamnă că este bine să uitați să vă hrăniți cel mai bun prieten al tău! De asemenea, este important să rețineți că, deși câinii produc amilază pentru ruperea boabelor ca și alte Omnivores, nu se află în aceeași locație. În loc de a fi produs în gură ca saliva, amilazul este adăugat în pancreas, sugerând o funcție secundară și importanță.
  • Dinții lor. Câinii încă mai au dinții concepuți pentru rupere la carne și oase zdrobitoare. În timp ce oamenii pot avea dinți de canini, sunt mici și subdezvoltați. Câinii continuă să aibă fălcile puternice și dinții ascuțiți ai unui carnivor, ceea ce sugerează exact ceea ce sunt. În mod similar, fălcile lor se taie în sus și în jos, și nu în partea laterală. Acest lucru se datorează faptului că trebuie să rupă bucăți de carne, mai degrabă decât să mănânce și să mănânce boabe.
  • Comportamentul lor. Săpat, Biting, și Punerea sunt exemple tipice de a persista comportament carnivor la câini. Aceste comportamente sunt înnăscute cu strămoșii lor carnivore ca lupi și ambalaje animale care vânează. Lupii săpat pentru a îngropa hrana pentru mai târziu, iar mușcătura și pounding sunt, evident, esențiale pentru vânătoare. Chiar și atunci când puiul tău se nimerește la degetele de la picioare, acesta este un comportament tipic carnivore. Nu veți vedea adesea o vacă să nimici degetele cuiva.

În cele din urmă, oamenii de știință ca Dr Hendriks cred că câinii au moștenit un sistem digestiv adaptiv și metabolism de la strămoșii lor lupi. Aceleași sisteme care permit lupilor să supraviețuiască zile fără hrană și boabe de boabe și boabe în momente de nevoie, au permis ca câinii să se adapteze la domesticire. Dar acest lucru nu își schimbă trăsăturile biologice carnivore.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente automate de câine

om împărtășesc bucată de friptură cu câine

Cazul împotriva dietelor de doggy vegan sau vegetarian

Este clar că aceasta este o problemă confuză și controversată fără răspuns absolut clar. Prin urmare, ar putea fi mai sigur să păstrați produsele de origine animală în dieta câinelui dvs., deoarece a fost de mii de ani. Este sigur că câinii nu sunt erbivore, chiar dacă ar putea fi omnivore. Atât omnivorele, cât și carnivorele mănâncă în general o carne, chiar dacă nu au nevoie de ea în fiecare masă.

Câinii au nevoie într-adevăr de vitamine și aminoacizi care provin din carne. Colagenul, keratina și elastin sunt doar câteva dintre blocurile de construcție vitale pentru articulații sănătoase, piele și mușchi. În mod similar, sistemul lor digestiv face ca materie animală să fie mai bună decât materia vegetală. Acest lucru sugerează că carnea este necesară pentru ca câinele dvs. să obțină cantitatea potrivită de nutrienți. Tăierea oricărui lucru înseamnă că trebuie să luați în considerare cu atenție cum să îl înlocuiți.

Merită, de asemenea, remarcă faptul că o mulțime de carne grasă, cum ar fi cârnați și pui, este, de asemenea, foarte nesănătoasă pentru animalul dvs. de companie. Lupii ar fi putut mânca animale grase, dar au trebuit, de asemenea, să vâneze animalele și s-ar sărbători pe ele înainte de a supraviețui mai multe zile fără alimente. Fiind domesticid că câinii au un anumit stil de viață al hrănirii regulate și exerciții zilnice, blând care ar trebui să-și informeze dieta.

Prin urmare, cea mai ușoară și cea mai simplă modalitate de a vă hrăni câinele este de a le oferi o dietă echilibrată de boabe și nu-prea-grăsime-carne. Fructele, legumele, carnea și boabele oferă minerale specifice, vitamine și aminoacizi pe care le are nevoie de câine. Găsirea înlocuirilor pentru oricare dintre acestea este o provocare. Este mai important să știți ce alimente sunt otrăvitoare pentru câinele dvs. în fiecare grup de alimente, astfel încât să le puteți evita.

În legătură cu o postare: Cel mai bun hrană pentru câini fără cereale

Aveți grijă și întrebați-vă medicul veterinar

Nu vrem să condamnăm niciun proprietar care încearcă o dietă vegetariană sau vegană. Poate fi o opțiune etică și sănătoasă în circumstanțele potrivite. Chiar dacă câinii nu sunt în mod natural erbivore, s-ar putea să fie capabili să mănânce cu succes, să digeră și să se bucure de o dietă bazată pe plante. Unii câini au trăit pe diete vegetale sau vegetariene și au supraviețuit de mulți ani.

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine vegan tratează

Un exemplu notabil este Bramble, granița Collie care a împlinit 27 în 2002 după ani de viață pe linte, legume organice și orez. Acest lucru nu înseamnă că va fi în mod necesar opțiunea perfectă pentru câinele dvs., deci dacă sunteți foarte pasionat de încercarea unei diete vegetariene, consultați-vă cu veterinarul dvs. Fiți pregătiți să-și ia sfatul și nu vă așteptați să puteți schimba totul peste noapte. S-ar putea să trebuiască să vă stabiliți pur și simplu să scăpați consumul de carne pentru a vă îmbunătăți amprenta ecologică a gospodăriilor.

Dacă decideți să încercați să schimbați ceva, faceți-o cu atenție. Începe treptat și urmăriți îndeaproape comportamentul și sănătatea lor. Dacă vedeți probleme gastrointestinale sau probleme de piele, căutați ajutor cât mai curând posibil. S-ar putea să doriți, de asemenea, să luați în considerare vitaminele și suplimentele. Există aminoacizi importanți și vitamine care sunt în surse de proteine ​​pe care ar trebui să le înlocuiți, inclusiv:

  • Vitamina D
  • Calciu
  • L-carnitină
  • Taurină

În legătură cu o postare: Cele mai bune suplimente de calciu pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt carnivorele câinilor sau omnivorele? Ce trebuie sa stii