Poate pisicile să mănânce mere?

Dacă aveți o felină curioasă, probabil că le-ați observat că agățați în jurul cerșilor pentru mâncare sau furtul de la farfurie. În acest caz, probabil că ați întrebat "Poate pisicile să mănânce mere?`Sau` sunt mere ok pentru pisici?".

Vom căuta în detaliu la acest fruct comun și vom decide dacă sunt în siguranță pentru prietenii tăi felini să mănânce.

Ce sunt merele?

Merele sunt una dintre cele mai frecvente fructe disponibile la nivel mondial, în special în climatele temperate. Sunt fructe de copaci, de la copac Malus domesticii, și sute de soiuri de mere există astăzi.

Merele pot varia în culori din verde, prin galben și portocaliu, până la roșu. Ele pot varia în funcție de o minge de golf la o minge de tenis mai mare decât o minge de tenis.

Ele variază în textură și aroma prea. Dar dacă vorbim despre un Apple Giant de gătit sau merele de mâncare populare găsite în magazine, sfatul veterinar este același.

Statistici de nutriție Apple

Merele sunt considerate a fi destul de hrănitoare. Informațiile nutriționale variază ușor între soiurile de mere, dar USDA Listează 100g de la Gala Apple ca având următoarele:

Apă84.6g
Energie61kcal
Proteină0.13g
Gras0.13g
Carbohidrați14.8g
Fibră2.1g
Zaharuri11.3G

Merele conțin 14 vitamine și minerale diferite, în special:

Vitamina C8.4 mg
Vitamina A98IU
Potasiu106mg
Fosfor8 mg
Calciu7mg
Riboflavin0.069mg

Beneficii nutriționale Apple

Precum și o bună sursă de vitamine (în special vitaminele A și C) și mineralele, merele sunt de asemenea ridicate în antioxidanți.

  • Quercetin este un antioxidant găsit în mere care se crede că are efecte antiinflamatorii, antivirale și anti-canceroase. Studiile sunt încă în curs de desfășurare cu privire la modul în care acest antioxidant important poate ajuta oamenii.
  • Acid clorogenic Antioxidantul de pierdere în greutate găsită în cafea- este, de asemenea, găsit în mere.
  • Catechin se crede că îmbunătățește funcția musculară și funcția creierului, potrivit unor studii timpurii.

Precum și beneficiile antioxidanților, se consideră că merele au alte beneficii nutriționale datorită fitonutrienților lor. Unele studii au arătat că protejează împotriva cancerelor colonului, reduc zahărul din sânge și pot reduce riscul bolilor de inimă.

Poate pisicile să mănânce mere?

Răspunsul simplu este da-pisicile pot mânca mere. Merele sunt o hrană umană sigură pentru pisici să mănânce, deși multe pisici nu le place gustul. Unele surse vor pretinde că, deoarece pisicile sunt "obligați carnivorele", nu pot digera Apple.

Nu este adevarat. "Obligat Carnivore" înseamnă pur și simplu că pisicile trebuie să mănânce carne pentru a supraviețui, deoarece nu pot obține toată nutriția de care au nevoie din surse de plante. Pisicile sunt încă capabile să digere Apple și alte alimente pe bază de plante.

Apple Pomace este un produs secundar pură al consumului de mere umane - de obicei resturile după mere au fost presate pentru suc și cidru. Apple Pomace este uneori inclusă în produsele alimentare ca o sursă de fibră.

Cu toate acestea, ca și în cazul tuturor alimentelor, există câteva excepții de la regula că Apple este în siguranță pentru pisici.

Ca întotdeauna, merele sunt o hrană "tratați", deoarece nu sunt complete și echilibrate. Aceasta înseamnă, împreună cu orice altă pisică tratată pentru această zi, nu ar trebui să facă mai mult de 10% din alocația zilnică de calorii a pisicii, cu restul alimentelor lor provenind dintr-o dietă echilibrată.

Porțiunea de masă a pisicii dvs. ar trebui, de asemenea, să fie redusă în consecință pentru a vă asigura că nu iau prea multe calorii.

Merele nu trebuie administrate pisicilor cu diabet, deoarece sunt ridicate în zahăr și le pot determina să devină destabilizate. Pisicile cu obezitate ar trebui, de asemenea, să aibă Apple - ar trebui să se afle pe o dietă strictă pentru a reduce aportul lor caloric și nu există de obicei loc pentru gustări ca mărul.

Merele trebuie administrate foarte prudent pisicilor cu IBD, sensibilitate și gastroenterită cronică, deoarece aceste pisici sunt mai predispuse la obținerea de efecte secundare de la mere. Cantitățile mari și combinația de fibre în mere pot fi greu de digerat, provocând exces de gaz, un stomac deranjat și diaree.

Alte surse de măr, cum ar fi sosul de mere și plăcintă de mere, nu ar trebui să fie hrănite la pisici, deoarece acestea conțin adesea ingrediente adăugate, cum ar fi zahărul și conservanții.

Sunt mere bune pentru pisici?

Nu știm prea multe despre capacitatea pisicilor de a digera și de a utiliza substanțele nutritive în fructe și legume cum ar fi merele. Merele sunt bogate în carbohidrați, dar pisicile sunt în primul rând carnivores - deci este posibil ca sistemul lor digestiv să nu le permită să folosească nutriția într-un măr la fel de eficient pe cât ar putea.

Știm, de la acest studiu, că pisicile pot absorbi tocoferolul antioxidant din Apple Pomace. Știm, de asemenea, de la foarte mult cercetare recentă, că pisicile găsesc de la Apple Pomace gustoase - dar și că pomacul Apple reduce digesibilitatea dietei pisicii. Aceasta înseamnă că este explorată ca ingredient în alimentele "dieta", deoarece fibra îi poate ajuta să se simtă plină, în timp ce conținutul de calorii al alimentelor este mai mic.

Cu ceilalți nutrienți din mere, încă găsim dacă pisicile le pot absorbi și le pot folosi și, prin urmare, dacă sunt o gustare sănătoasă pentru pisici. Dar vestea bună este că, atâta timp cât pisica voastră îi va mânca și nu suferă efecte secundare, este puțin probabil ca mâncarea merelor să facă orice rău pisicii tale.

Cât de mult poate mânca o pisică?

Pisica stând cu două mere

Pisicile ar trebui să mănânce numai cantități foarte mici de mere la un moment dat.

După cum ați prefera cu toate alimentele noi, prima dată când vă hrăniți Apple de pisică, trebuie să vă asigurați că le hrăniți doar o sumă foarte mică - jumătate de centimetru cub este o mulțime. Veți dori apoi să vă observați pisica dvs. timp de 24-48 de ore pentru a vă asigura că acestea nu suferă de efecte adverse, cum ar fi diaree sau vărsături. Dacă totul merge bine, pisica ta poate tolera Apple și poate avea ceva mai mult.

Ca întotdeauna, trebuie să vă asigurați că pisica dvs. nu mănâncă mai mult de 10% din alocația ei de calorii din tratate. Aceasta înseamnă că, teoretic, o pisică de 10 lb care este în stare perfectă a corpului nu ar trebui să aibă mai mult de un sfert de măr în fiecare zi, calorii.

Cu toate acestea, dacă vor avea alte tratamente, vor avea nevoie de mai puțin - și asta e destul de mult pentru o pisică mică! În realitate, câteva bucăți mici sunt o mulțime, stropite peste mâncarea lor. Alternativ, utilizați o lingură de piure de Apple (nu sos cumparat cumpărat de mere, care conține aditivi) amestecat cu alimentele lor.

Nu uitați că pisica dvs. nu trebuie să mănânce sâmburele de măr (semințe de mere), deoarece acestea conțin amigdaline, care este transformată în cianură când este digerată. Deși cantitatea de cianură este mică, este mai bine să evitați să dați sâmburi de mere pe pisica voastră. În plus, ASPCA sfătuiește că tulpinile și frunzele de mere nu ar trebui să fie niciodată consumate de pisici și câini.

Gândurile finale

Merele sunt un tratament sigur pentru a oferi cele mai multe pisici, atâta timp cât nu suferă de câteva condiții specifice de sănătate. Cu toate acestea, nu este încă cunoscut dacă pisicile primesc cât mai multe beneficii de sănătate din mere. Dacă vă decideți să vă dați merele pisicilor ca un tratament, ar trebui să le dați doar o sumă foarte mică, deoarece prea multă fibră poate provoca tulburarea stomacului.

întrebări frecvente

Pisicile pot mânca felii de mere?

Da, mărul simplu este bine să vă hrăniți pisica. Cu toate acestea, piesele mai mici sunt mai bune, deoarece sunt mai puțin susceptibile de a reprezenta un pericol de sufocare.

Ce fructe pot mânca pisicile?

Împreună cu merele, pisicile pot, de asemenea, să mănânce zmeură, afine, banane și căpșuni.

Pot pisici să mănânce semințe de mere?

Deși conțin doar o cantitate mică de cianură, nu este recomandat să vă alimentați semințele de mere de pisică. După ce au spus că, dacă au mâncat accidental unul sau două, este puțin probabil să sufere efecte rele - pur și simplu să le monitorizeze pentru simptome pentru câteva zile.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poate pisicile să mănânce mere?