Poate pisicile să mănânce avocado?

Avocados câștigă rapid în popularitate datorită beneficiilor lor nutriționale, iar comerțul mexican avocado este acum în valoare de 2.17 miliarde de dolari. Dacă pisica ta s-ar fi înscris pe avocado când ți-ai întors spatele, s-ar putea să te întrebi dacă avocados sunt ok pentru pisici.

Ne vom uita la faptul dacă pisicile pot mânca avocado, cât de mult și dacă au beneficii pentru sănătate pentru pisici.

Ce sunt avocados?

Avocados sunt fructele copacului avocado (Persea americana). Arborele este nativ din America Centrală, dar este acum cultivat pe scară largă față de popularitatea fructelor. Există o varietate de soiuri de avocado, dar cel mai frecvent este avocado hass.

Fructele de avocado sunt în formă de pară și au o piele de piele verde maro, care este responsabilă de numele său comun "Alligator Pear". Înăuntru, au carne grasă, palidă, galben-verde și o groapă mare, rotundă.

Pielea și groapa sunt aruncate, iar carnea verde a mâncat tăiată, "a zdrobit" (cu chilli și var) sau a creat și transformat într-o baie de guacamole. Avocado a fost, de asemenea, utilizat de vegani și cei care urmează dieta Paleo pentru a înlocui grăsimile cum ar fi untul.

Statistici de nutriție avocado

Avocados sunt deseori etichetate ca un "superfood" datorită nutrienților ambalați în aceste pietre mici. 100 de grame de avocado se crede că oferă:

Apă91.1g
Energie160kcal
Proteină2g
Gras14.7g
Carbohidrați8.5g
Fibră6.7g
Zaharuri0.7g

Avocadoii sunt foarte bogați în grăsimi și, prin urmare, energia, pentru un fruct. De asemenea, sunt ridicate în fibră.

În plus, avocado conțin următoarele vitamine și minerale în 100g:

Vitamina C10 mg
Vitamina K21UG
Potasiu485 mg
Folate81 mg
Vitamina E2.1 mg
Vitamina B60.3 mg

Avocado nutrițională Beneficii

Pe lângă faptul că sunt bogate în grăsimi, avocados, de asemenea, împachetați un pumn nutrițional cu profilurile de fibre, proteine ​​și vitamine.

Fibrele sunt esențiale pentru reglarea intestinului și pentru hrănirea bacteriilor "bune" ale intestinului. Aproximativ 70% din fibra din avocados este fibra insolubilă, care reglează mișcările intestinale.

Conținutul de proteine ​​al unui avocado este interesant - conțin 22 de aminoacizi diferiți, inclusiv toți opt dintre aminoacizii esențiali pentru oamenii adulți. Urmăriți-vă, deși - pisicile au nevoie de aminoacizi diferiți la oameni, iar avocados nu poate oferi tuturor aminoacizilor necesari de pisici.

Poate pisicile să mănânce avocado?

Vestea bună este asta pisicile pot mânca carne de avocado! Toxina din avocado, "persin", nu este foarte toxică pentru pisici.

Persinul este un fungicid natural produs de planta avocado. Apare în cantități mari din planta în sine, precum și în pielea și groapa de avocado. Persinul este cauzele vărsături și diaree la pisici dacă sunt consumate în cantități mari.

Carnea avocadoului, cu toate acestea, nu conține prea multe persine. Și în timp ce după ASPCA este încă suficient pentru a fi toxic pentru unele animale, pisicile nu sunt la fel de susceptibile de a persina toxicitate și ar trebui să mănânce o mulțime de carne de avocado pentru a avea probleme. De fapt, s-ar putea să fiți surprinși să auziți că Avocado a fost evaluat ca un Sursa alternativă de fibre dietetice pentru pisici, și este chiar folosit în unele alimente de pisică (Avoderm) datorită conținutului său de acid gras de stimulare a pielii.

Astfel, carnea de avocado este bună pentru pisici să mănânce, dar nu ar trebui să hrănești niciodată groapa de avocado sau pielea, și dacă crești un copac de avocado din groapă, ar trebui să-l păstrați la îndemâna pisicilor curioase!

Desigur, avocados nu se va potrivi tuturor pisicilor. Pisicile obeze ar trebui să evite avocado - este foarte caloric. Pisicile cu IBD și alte probleme intestinale sau sensibilități dietetice ar trebui, de asemenea, să evite avocado, deoarece le poate supăra.

Nu uitați că avocado poate fi amestecat cu alte ingrediente care sunt mai multe despre. Usturoiul și ciocolata sunt combinate cu avocado și ar trebui să fie evitate. Pisicile pot mânca simplu, carne de avocado brută - dar au grijă de Guacamole și alte preparate.

Sunt avocado-uri bune pentru pisici?

Știm că pisicile pot mânca avocados, dar sunt bune pentru pisici? Vestea bună este că avocado conțin o gamă de substanțe nutritive sănătoase și pot avea chiar și unele beneficii pentru sănătate.

Ridicat în grăsimi sănătoase

Majoritatea caloriilor din avocado provin din conținutul ridicat de grăsimi, dar sunt considerate grasimi "sănătoase", în special acidul oleic mononesaturat. Acidul oleic a fost legat de Risc redus de cancer și mai puțină inflamație La om - deși nu există studii la acest lucru la pisici. Acizii grași sunt, de asemenea, importanți pentru sănătatea pielii.

Un alt motiv pentru care grăsimea este esențială în dietă se datorează faptului că multe vitamine sunt solubile în grăsimi, nu solubile în apă. De fapt, un studiu a arătat că oamenii pot absorbi mai mulți substanțe nutritive Când uleiul de avocado se adaugă la alimente cu conținut scăzut de grăsimi, probabil că grăsimea suplimentară permite absorbția nutrienților solubili în grăsimi.

Avocado nesaponifiabile

Avocado-soia nesaponifiabile sunt un ingredient al suplimentelor comune care au arătat o promisiune în Ajutarea durerii și a inflamației asociate cu artrita la om. Acest ingredient este extras din uleiul avocado. Cu toate acestea, pisicile ar trebui să mănânce o mulțime de avocado pentru a obține orice beneficii de la nesaponificați - este probabil cel mai bine să rămână la obținerea în formă concentrată.

Avocados sunt bogate în antioxidanți

Să nu uităm antioxidanții - avocado-urile sunt ridicate în luteină și zeaxantină, doi antioxidanți cunoscuți pentru a avea un impact asupra sănătății ochilor și Lupta radicalii liberi. Lutein a fost, de asemenea, dovedit a avea un impact asupra sistem imunitar de pisici.

Cât de mult avocado poate mânca o pisică?

Deși nu există prea multe persine în carnea de avocado, otrăvirea teoretică avocado este un risc dacă o pisică mănâncă prea mult avocado.

Cu toate acestea, problema mai frecventă cu a mânca prea mult avocado este că dezechilibrează dieta și poate provoca rapid câștigul în greutate. Pisicile pot "umple" pe Avocado și apoi nu doresc să mănânce cina, care conține substanțe nutritive esențiale care nu au fost găsite în Avocado.

Ca și în cazul tuturor alimentelor care nu sunt formulate pentru a fi complete și echilibrate, ea formează porțiunea "gustare" a indemnizației de calorii ale pisicii. Pisica ta nu ar trebui să aibă mai mult de 10% din caloriile sale zilnice dintr-o sursă dezechilibrată - aceasta include toate tratamentele și alimentele umane.

Avocados sunt foarte bogate în calorii, adică foarte greu să le depășesc pe pisica ta (jumătate de avocado conține 90% din alocația de calorii a pisicii dvs. pentru întreaga zi!)

Deci, cât de mult mânca Avocado o pisică? O pisică de 9lb este permisă 20 de calorii de tratamente pe zi. Presupunând că nu are alte tratamente sau alimente umane, el poate avea 20 de grame (trei sferturi dintr-o uncie) de avocado pe zi. În practică, acest lucru aproximativ 1/8 al unui avocado sau două lingurițe.

Amintiți-vă, totuși, să luați 20 de calorii din dieta pisicii dvs. dacă îi dați Avocado și pentru a reduce cantitatea de avocado dacă pisica dvs. a mâncat deja tratamente.

Gândurile finale

Pisicile pot mânca cantități mici de avocado, dar numai carnea. Amintiți-vă, avocado-urile sunt calorifice, astfel încât acestea pot avea doar o cantitate foarte mică pentru a evita creșterea în greutate.

Avocados nu se potrivește tuturor pisicilor, așa că asigurați-vă că îl introduceți pe pisica dvs. încet, începând cu bucăți mici și urmăriți-vă pentru efectele secundare ca un stomac deranjat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poate pisicile să mănânce avocado?