Belgian laekenois: profil de rasa de caine

Belgian Laekenois împotriva fundalului alb

Belgian Laekenois este un păstor izbitoare care susține o asociere strânsă cu ceilalți trei păstori nativi în Belgia: Groenendael, Malinois și Tervuren. Cu toate acestea, Laekenois se deosebește cu stratul său generic unic,.

Acest lucru este considerat cel mai rar al sheepdogilor belgieni, dar există motive bune pentru a cunoaște mai multe despre Lekenois curios curly. Și în timp ce arată ca o limbă-twister, numele este pronunțat ca "lak-in-wah."

Personalitatea și etica de lucru a rasei Laekenois le face protectori remarcabili, dar tovarăși afectuosi. În același timp, aceasta nu este o rasă de câine pentru proprietarul casual. Ei necesită o exercitare fizică și mentală abundentă pentru a-și păstra satisfacerea persistenței interioare de lucru.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Înălţime: 24-26 inci (bărbați) - 22 până la 24 de centimetri (femele)

Greutate: 55 până la 65 de lire sterline

Palton: Coat dublu lung cu lungime medie cu textura wirt și natura Curly

Culoarea stratului: Roșu, fawn, sau gri, cu urme de negru pe botul sau coada

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile Belgian Laekenois

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăMediu
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria lui Laekenois belgian

Originarea din Belgia, Laeknois sa dezvoltat ca parte a unui grup de rase de herding native cu secole în urmă. Acești câini au servit ca gardieni ai animalelor, în special bovine și oi. În același timp, acești câini s-au bucurat de o strânsă cooperare și o companie cu familia. Drept urmare, păstorul belgian sa dezvoltat într-un câine de lucru capabil și un gardian de persoane și de proprietate.

În anii 1890, păstorii belgieni au fost identificați pentru prima dată în patru tipuri principale: Groenendael (denumit și Malinois, Tervuren și Laekenois. Trebuie remarcat faptul că cele patru tipuri au împărtășit o statură și temperament foarte asemănătoare - factorul definitoriu pentru fiecare tip a venit la haina.

Laekoenois a devenit cunoscut prin stratul său generos, curl. inspirație Pentru numele a venit din orașul Laeken, situat într-o regiune strâns asociată cu rasa. Interesant, Laekenois avea o altă ocupație interesantă, în afară de păstrarea animalelor. Această rasă se spune că a fost responsabilă pentru uscarea lenjeriei în câmp.

La fel ca multe alte rase europene, Laekenois și alți păstori belgieni au fost aproape decimați în urma celui de-al doilea război mondial și al II-lea. Cu toate acestea, entuziaștii de rasă au lucrat cu sârguință pentru a păstra aceste linii de sânge belgiene în viață și rasa a văzut încet o renaștere. Deși cuvântul "renaștere" trebuie luat ușor, deoarece Laekenois este încă foarte rar.

Sosirea rasei în Statele Unite nu a fost cu fanfare sau o agitație vizibilă. Dar, la fel ca multe alte rase de câine importate, rasa a dezvoltat un pasionat și devotat de crescători, expoziționiști și proprietari. În 1995, a fost formată Asociația Americană Belgiană Laekenois. Doar câțiva ani mai târziu, rasa a început drumul spre plin Akc acceptare. Primul pas a fost acceptarea în serviciul de acțiuni al Fundației AKC în 1998. Mai târziu, a devenit eligibil să concureze în AKC Events - mai întâi în grupul Companion (în 1998) și mai târziu în Grupul Diverse (în 2005).

Acum, Laekenois este gata să treacă pragul în recunoașterea completă a AKC. La 1 iulie 2020, rasa va deveni membru al grupului de herding.

Îngrijirea Belgiei Laekenois

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți despre Laekenois belgian rar și izbitoare. Cel mai important lucru de realizat despre pregătirea și îngrijirea lor este că această rasă a provenit cu un loc de muncă de făcut. În timp ce Laekenois-ul dvs. ar putea fi mai multe generații și mii de kilometri scoase dintr-o stână din Belgia, mentalitatea acestui câine este vreodată alertă și întotdeauna "."Dacă nu le dați suficientă muncă și atenție, ele pot deveni nevrotice, distructive și intenționate.

Standard de rasă descrie temperamentul lor ca "vigilent, atent și întotdeauna în mișcare atunci când nu sub comanda."Experiența proprietarului confirmă acest lucru pentru a fi adevărat pentru majoritatea acestei rase. Oamenii raportează că acești câini de alertă și sensibilă sunt hiper-conștienți de ceva roman în mediul lor - inclusiv obiecte, oameni, zgomote și multe altele. Această mișcare constantă poate fi deosebit de provocatoare în timpul catelodiei și adolescenței, în timp ce câinele dvs. încă învață să soluționeze și să controleze impulsurile.

Nu este o surpriză faptul că exercițiul este esențial pentru sănătatea și bunăstarea mentală a unui laekenois (și a proprietarului său). Planificați să dați acest câine câteva ore de atenție în fiecare zi, împărțite între prizele fizice și angajamentul mental. Sa spus că nu puteți exercita un păstor belgian. Deci, trebuie să faceți tot posibilul pentru a le oferi o priză fizică și apoi să le obosiți mental cu formare și provocări.

Munca de ascultare va ajuta la consolidarea legăturii dintre dvs. și păstorul dvs. puternic, în timp ce vă aflați că sunteți liderul pachetului. Acest lucru este important deoarece Laekenois are un sentiment puternic de datorie atunci când vine vorba de păstrarea oamenilor și a proprietății. Dacă pierdeți locul de sus în mintea acestui câine, pierdeți abilitatea de a-și controla impulsurile și acțiunile. Proprietarii cu experiență promovează frecvent formarea și socializarea timpurie. De îndată ce catelul dvs. a avut suficiente vaccinări pentru a face excursii publice, începe să-l introducă la el la cât mai mulți oameni, animale și situații, după cum puteți. A face acest lucru de la o vârstă fragedă poate ajuta la creșterea adaptabilității lui Laekenois.

În timp ce se spune că unele rase se maturizează încet și își păstrează catelul de mai mulți ani, Laekenois a fost descris la fel de repede pentru a se maturiza dacă este dată posibilitatea de a face progresul. Ei fac excepțional de bine la antrenamentul de ascultare, chiar ca puii, iar aceasta stabilește o etapă excelentă pentru formarea mai avansată pe drum.

Laekenois este cunoscut ca fiind incredibil de afectuos și atașate membrilor familiei sale, inclusiv copiilor. Nu se știe că este deosebit de agresiv față de străini, dar este cel mai bine descris ca fiind foarte precaut al acestora. Proprietarii Laekenois raportează adesea că grijile câinelui lor de oameni nefamiliari sau câini este sporită noaptea. Ei tind să evalueze fețele necunoscute pentru a evalua nivelul de amenințare și nu vor ezita să se protejeze împotriva intrușilor. Acest lucru subliniază motivul pentru care Laekenois, ca și alți păstori belgieni, necesită socializarea timpurie și formarea continuă.

Ei fac bine cu alte animale și pot fi confortabile cu alți câini și chiar pisici, așa cum au fost socializați și introduși în mod corespunzător. Ei nu au o unitate deosebit de puternică de pradă, deoarece rasa a provenit pentru a proteja alte animale, mai degrabă decât să le prindă. Cu toate acestea, natura lor de a le face oarecum "gură" și pot încerca să-i învețe pe oameni și animale. Atunci când este suprasolicitat și sub-exercitat, această tendință îi poate face mai susceptibili să muște.

În timp ce pregătirea și îngrijirea unui laekenois este o mulțime de muncă - un hobby în sine - acești câini fac tovarăși minunați pentru gospodăria dreaptă. Inteligența lor îi face o încântare să se antreneze și să lucreze și trăiesc pentru a-și mulțumi proprietarii lor. Trebuie doar să vă asigurați că aveți timp, răbdare și interesul de a dedica câteva ore în fiecare zi la câinele dvs.

Îngrijirea unui Laekoenois în mod regulat este important, deși nu consumă prea mult timp. Cu un strat tusulat de aproximativ 2.5 inci în lungime, va trebui să o periați cel puțin săptămânal pentru a preveni maturi și eliminați resturile. Nu trebuie să clipiți haina, deoarece acest lucru dăunează stratului dublu al blănii care acționează ca un regulator natural pentru temperatura corpului.

Probleme comune de sănătate

Laekenois este considerat a fi relativ sănătos pentru un câine de rasă mare. Cu toate acestea, ca un câine de rasă mare, există câteva probleme pe care Laekenois ar trebui să fie examinate. Clubul național de rasă Recomandă Următoarele: evaluarea șoldului și a cotului, examenul cardiac, examenul tiroidian, evaluarea oftalmologului și un examen de dentiție.

Dieta și nutriția

Ca orice altă rasă de câini, este important să hrăniți o dietă belgiană la o dietă de hrană pentru câini de înaltă calitate, cu tratamente date cu ușurință. Prea multe tratamente sau resturi de masă pot afecta negativ greutatea câinelui dvs. și sănătatea pe termen lung. În plus, preocupările sănătății dentare din această rasă fac recomandabil să săriți alimente umede și să furați doar din greu, crunchy, care va ajuta la menținerea plăcii de dezvoltare.

10 cele mai bune rase de câine energic pentru persoanele active
PROS
  • Alertă și vigilentă

  • Afectuos cu membrii familiei

  • Excelează în multe sporturi canine - foarte instruire

Contra
  • Necesită ore de exercițiu și de formare

  • Poate deveni neliniște și vocală când este plictisită

  • Instinctele de protecție pot duce la agresiune

Unde să adopte sau să cumpere un laekenois belgian

Cumpărarea unui laekenois nu înseamnă neapărat importul unui câine din Belgia - deși ar putea. Numărul de crescători din Statele Unite este încă foarte limitat. Ar trebui să faceți o cercetare diligentă asupra crescătorilor și veniți pregătiți cu o listă de întrebări referitoare la linia și temperamentul părinților unui gunoi. Atributele unui catelus pot fi puternic influențate de temperamentul liniei pe care le-a crescut.

În mod alternativ, puteți privi în salvarea belgiană, unde puteți găsi un laekenois care are nevoie de o nouă casă. Această abordare ar putea fi un scenariu al acului-a-haystack, deoarece rasa este atât de rară, dar merită investigată dacă aveți răbdarea și dragostea pentru o salvare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Linia de jos cu orice cioban belgian - inclusiv un laekenois - este de a vă face temele și asigurați-vă că acest tip de câine este potrivit pentru dvs. Laekenois este adesea spus că este o versiune mai dulce a păstorilor belgieni, dar ei încă nu sunt o rasă pentru proprietarul câinelui casual. Cu toate acestea, ei vă vor recompensa cu oportunități abundente de creștere și învățare și fac parteneri minunați în multe sporturi diferite canine.

De asemenea, luați timp pentru a afla despre aceste alte rase de ciobanete:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Belgian laekenois: profil de rasa de caine