Păstorul olandez (herder olandeză): profilul rasei de câine

Câinele păstorilor olandezi care lucrează

Păstorul olandez rar, care, după cum sugerează și numele, provine din Olanda, este adesea confundat cu păstorii germani. În timp ce împărtășesc strămoșii foarte asemănători, această rasă mai puțin frecventă, în mod surprinzător, este considerată mai ușoară de a se antrena și poate face animale de companie excelente într-o casă activă.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Herding

Înălţime: 22.5 până la 24.5 inci (bărbați) - 21.5 la 23.5 inci (femele)

Greutate: 45 la 75 de lire sterline

Coat și culoare: Soiuri scurte, lungi și acoperite cu duritate și colorarea brunării

Speranța de viață: 11 până la 14 ani

Caracteristicile păstorului olandez

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Înalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Înalt
Jucăușă Mediu
Nivel de energie Înalt
TrainitateÎnalt
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Mediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria rasei

Ca și în cazul majorității câinilor ciobănesc, ciobanul olandez a fost inițial dezvoltat pentru abilitățile lor. Ele sunt, de asemenea, uneori cunoscute ca păstori olandezi. Ei erau în cerere din cauza volumelor mari de agricultură arabil și a animalelor în Olanda în secolul al XIX-lea. Capacitățile lor toate rotundele au însemnat că au fost adesea folosite de multe ori ca câini de protecție a fermei. Puterea lor însemna că ar putea chiar să tragă cărucioare.

Primul standard de rasă a fost recunoscut în 1898 și, apoi, în 1914, a fost actualizat astfel încât numai colorarea brânzului a fost acceptată. Acest lucru a ajutat la distingerea lor în mod clar de rudele lor de ciobanești germane și belgiene.

Până la începutul secolului al XX-lea, agricultura devin din ce în ce mai industrializată și reclamarea terenurilor a fost comună. Aceste tehnici de agricultură moderne au însemnat că abilitățile păstorului olandez nu mai erau în cerere. În timpul celui de-al doilea război mondial, reproducerea destul de mult sa oprit și mulți câini au pierit ca urmare a luptelor. Acești câini minunați au devenit aproape dispăruți.

Deși entuziaștii au restabilit programe de reproducere după război, păstorul olandez este încă o rasă rară în această zi. De asemenea, ei au încă inteligență, temperamente și abilități de lucru. Ele sunt adesea folosite de poliție și militară, pentru căutare și salvare și ca câini de asistență.

Îngrijirea păstorilor olandeze

Un păstor olandez va prospera într-o casă care este activă și stimulează. Ele nu sunt potrivite pentru a fi lăsate singure pentru perioade lungi de timp. Comportamentele problematice sunt susceptibile de a supraviețui dacă nu primesc suficientă îmbogățire.

Ei au nevoie de plimbări zilnice decente și vor trăi, în mod ideal, cu o familie care le va oferi o șansă de a "lucra". Ei excelează în competitivitate Dog sport ca agilitate, Munca nasului si ascultarea.

Când primesc cantități adecvate de îmbogățire mentală și fizică, ele sunt, de obicei, apoi rezervate și calme în jurul casei și nu sunt considerate întreținere ridicată.

Ele sunt un câine afectiv, statornic și loial care formează atașamente puternice cu familia lor și, cu introducerea corectă, trăiesc și cu alți câini și copii.

Instinctele lor de pază naturale pot însemna că acestea vor fi protejate și teritoriale, iar pregătirea va fi necesară pentru a se asigura că acest lucru este canalizat corespunzător. De asemenea, ar trebui să fiți atenți și de instinctele lor de vânătoare. Fiți gata să solicitați comportamente alternative dacă încep să se concentreze prea mult pe herding și de urmărire.

Ele pot fi votate și independente. Acest lucru, combinat cu inteligența lor feroce, înseamnă că își vor dezvolta propriul mod de a face lucrurile dacă nu primesc o pregătire clară. Devreme, adecvate și în curs de desfășurare Formare pozitivă și va fi necesară socializarea. Când lucrați la antrenamentul lor, probabil că veți fi uimiți cât de repede vă ridicați indicii și vă puteți bucura de învățare.

Haina de brânză a păstorului olandez vine în trei soiuri - un tip scurt, neted, cu părul lung și sârmă / acoperită. Soiul cu părul de sârmă este rar. Pentru tipurile de păr netedă și cu părul lung, îngrijirea săptămânală va fi necesară pentru a îndepărta părul liber și pentru a-și păstra haina și pielea în stare bună. În timpul copiilor lor anuale, este posibil să aveți nevoie să utilizați un instrument bun de descărcare ca a Furminator și au aspirator în mână!

Probleme comune de sănătate

Spre deosebire de relațiile lor excepțional de populare, păstorul german, păstorul olandez are foarte puține condiții moștenite și este considerată o rasă foarte sănătoasă în general.

Câteva condiții care pot fi o problemă apar în numere relativ scăzute. Un crescător bun va fi efectuat controale relevante de sănătate asupra potențialilor părinți.

Displazie de șold: Aceasta este o problemă obișnuită în multe câini de rasă mare, în special păstori, iar păstorul olandez nu este o excepție. Un crescător bun va efectua verificări de sănătate, totuși.

Goniodysplasia: Aceasta se referă la un flux limitat de fluid din ochi. În cazuri severe, poate duce la orbire. În timp ce rară, această condiție sa dovedit a afecta varietatea brută a rasei. Din nou, crescătorii buni vor economisi părinții pentru această condiție.

Miopatie inflamatorie: Studiile recente au identificat o altă boală moștenită, specifici păstorilor olandezi, care au fost numite miopatie inflamatorie. Este progresivă și implică degenerarea rapidă a mușchilor. Nu există nici un tratament, dar este posibil ca părinții să fie părinții de sănătate pentru a evita puii care dezvoltă condiția.

Dieta și nutriția

Ca și în cazul oricărui câine, este important să vă hrăniți ciobanul olandez o dietă de înaltă calitate și în mod corespunzător la porțiuni. Dacă acestea conduc un stil de viață deosebit de activ, atunci este posibil să fie necesar să luați în considerare alimentarea unui aliment mai mare în proteine ​​sau special formulat pentru câinii activi.

PROS
  • Companioni de familie

  • Inteligent, foarte instrabil și dornic să vă rog

  • O rasă sănătoasă cu puține condiții moștenite

Contra
  • Au nevoie de o mulțime de exerciții și îmbogățiri pentru a preveni comportamentele problemelor distructive

  • Instinctul lor de hrănire și păzire pot fi o problemă fără îndrumare adecvată

  • Mostrele lor pot fi excesive

Unde să adopte sau să cumpere un păstor olandez

În timp ce păstorul olandez este o rasă rară, există mai mulți crescători pasionați, dedicați și responsabili acolo.

Întotdeauna faceți cercetările și asigurați-vă că au făcut testele de sănătate adecvate pe părinți. Ar trebui să vezi mama și puii ei împreună într-un mediu de îngrijire a casei. De asemenea, puii nu ar trebui să meargă la noua lor casă până când nu au cel puțin opt săptămâni.

Un loc bun pentru a începe cercetarea dvs. ar fi Clubul Dog Hepherd din America.

Dacă doriți să vă deschideți casa până la un câine care caută o casă iubitoare pentru totdeauna, atunci de ce nu luați în considerare adopția? Intra în legătură cu Nord-american Olandeză Shepherd de salvare Pentru a afla dacă câinii caută case în zona dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Nu sunt sigur dacă păstorul olandez este dreptul rasa de câine Pentru dumneavoastră? Este întotdeauna important să vă faceți cercetările și să vă gândiți dacă puteți oferi tipul potrivit de locuință pentru trăsăturile de personalitate și cerințele de exercițiu. Dacă doriți să vă uitați la alte rase similare, de ce nu ați citit:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Păstorul olandez (herder olandeză): profilul rasei de câine