Ce să facă dacă un animal de companie este pulverizat în ochi printr-o skunk

Trei skunks copii pe iarbă

Skunks sunt, de obicei, bucurați-vă de propria lor afacere, deoarece furajele pentru alimente în orele din jurul lui Dusk și Dawn. Sterline un Skunk, totuși, pot lansa un miros ofensator.

A scăpa de mirosul skunk este un lucru, dar dacă câinii tăi sunt pulverizați în ochi printr-o skunk?

Ce este Skunk Spray și de unde vine de la?

Fluidul este un amestec de șapte compuși volatili - constând din tioli, tioacetați și o metilquinolină. Tiolii sunt cei mari contribuabili la mirosul de respingere, în timp ce tioacetele ajută la realizarea mirosului durează mult timp - mai ales când se adaugă apă, motiv pentru care animalele de companie continuă să miroasă chiar și după o baie tradițională.

Skunks au o pereche de sacuri specializate situate în anusul lor - fiecare sac este conectat la exterior printr-un canal mic care se deschide chiar în interiorul anusului. Sacurile sunt doar pungi care stochează o secreție extrem de murdară produsă de glande care linia sacilor.

Skunks sunt docile, dar se vor apăra atunci când sunt amenințate. Dacă un skunk se simte amenințat, ei vor da un avertisment care include șuierarea, stompingul picioarelor și înălțimea coastei. Eșecul de a ține seama de semnele de avertizare va duce la agresorul nefericit, fiind pulverizat cu secrețiile de glandă anal Skunk. Skunks sunt foarte precise în scopul lor și pot pulveriza 7 până la 15 picioare distanță!

Ce efecte au Skunk Spray pe câini?

Efectele pot fi orale, oculare (ochi), dermice (piele) și respiratorie. Absorbția dermică a pulverizării este minimă. Severitatea semnelor poate depinde de o proximitate a animalelor de un Skunk când este pulverizată și zona de expunere (față vs. picioarele sau laterale). Dacă un animal este pulverizat direct în față, poate apărea inhalare.

Produsele chimice din pulverizare Skunk irită și, dacă este inhalat, pot inflama căptușeala nasului, gâtului și plămânilor. Dacă câinele dvs. a înghițit unele dintre uleiuri, vărsăturile pot fi o problemă.

Umflarea și roșeața oculară, murdărirea și zgomotul sunt observate în mod obișnuit la animalele care au fost pulverizate. Mulți câini își vor freca fețele, se rostogolesc, strănut și voma. Poate apărea orbirea temporară. Alte simptome pot include conjunctivită chimică și daune cornee.

O reacție mai severă poate apărea, dar este foarte rară. Componentele tiol pot provoca leziuni oxidative ale celulelor roșii din sânge. Rezultatul este distrugerea celulelor roșii din sânge care duc la anemie, dar numai câteva cazuri au fost raportate în baza de date cu toxicologie ASPCA.

Ce să facă dacă un animal de companie este pulverizat în ochi printr-o skunk

Animale, ca și oamenii, clipesc sau își închid ochii când se apropie ceva, dar nu este neobișnuit ca un câine să surprindă un skunk cu nasul lor, ceea ce poate duce la pulverizarea feței câinelui și a ochilor.

Acest lucru poate provoca iritații și dureri la ochii câinelui dvs. așa cum am menționat mai sus. Dacă se întâmplă acest lucru, veți dori să vă spălați imediat ochii câinelui. Pentru a curăța ochii câinelui, spălați fiecare ochi de mai multe ori cu o spălare a ochilor formulați corespunzător pentru câini timp de 10-15 minute. Nu doriți să utilizați o soluție de lentile de contact sau vizaști pentru a spăla ochii câinelui. Există diferite produse disponibile pe piață care sunt sigure de utilizare în acest fel. Dacă locuiți într-o zonă în care skunks sunt obișnuiți, nu ar face rău să păstreze unii la îndemână. Împiedicați animalul de companie de la pasărea și frecarea ochilor lor pentru a reduce șansele de traume secundare.

Când vă spălați ochii câinilor, ar trebui să vă apropiați de câinele dvs. de partea și să aveți o mână de tratamente pentru a ajuta această situație incomodă mai toaletă pentru câinele dvs.

De asemenea, trebuie să utilizați prosoape de hârtie pentru a ajuta la absorbția uleiului în exces pe față și pe stradă. Secreția însăși este un ulei galben care se va agăța de majoritatea suprafețelor pe care le-au contactat - ca toate uleiurile, nu se amestecă cu apă. Aveți grijă să nu răspândiți uleiurile dintr-o parte a câinelui la altul. Ștergeți numai în cazul în care uleiurile sunt deja pentru a evita să facă problema mai rău.

Când vă îmbăiați câinele, ar trebui să evitați să obțineți soluția în ochii câinelui dvs., urechile sau gura. Înainte de baie, puteți aplica o bandă mică de lubrifiant de ochi, cum ar fi Optixcare la ochii câinelui dvs. pentru a vă ajuta să protejați ochii în cazul în care oricare dintre soluțiile stropi sau se scurge în ele. Puteți folosi o cârpă umedă, clătită cu apă caldă Luke pentru a șterge fața dacă este necesar după ce se dau în exces uleiuri cu prosoape de hârtie și ochi de spălare.

Deși această situație nu este o distracție atât pentru dvs., cât și pentru câinele dvs., este important să rămâneți calm. Câinele dvs. va fi cel mai probabil dezorientat și poate fi speriat și dacă vă panică, va escalada frica și stresul câinelui. Luați câteva respirații adânci și amintiți-vă cât de greu este pentru câinele dvs.

Dacă, după ce ați clătit, câinele are ochi roșii și / sau este înșelător sau pawing la ochi, contactați medicul veterinar.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. De-skunkingPractica veterinară a satului

  2. Câinele meu a fost pulverizat de un skunk-acum ce?Texas A & M Universitatea de medicină veterinară și științe biomedicale

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce să facă dacă un animal de companie este pulverizat în ochi printr-o skunk