7 Probleme grave ale ochilor la câini (și cum să se ocupe de ele)

Ei spun că ochii tăi sunt fereastra spre sufletul vostru, ei sunt, de asemenea, fereastra spre starea de sănătate! Există o mulțime de boli care afectează sănătatea ochilor câinelui, cu multe boli secundare și ereditare probleme oculare la câini, Verificarea regulată este vitală.

Care sunt problemele de ochi la câiniNu aveți nevoie de o diplomă veterinară de a ști cum arată ochii sănătoși și este ceva ce puteți verifica în fiecare zi când vă uitați la ochii credincioșilor. Dacă nu priviți cu iubire în ochii câinelui dvs. toate astea - cum rămâne să renunțați la câteva minute pentru o verificare Mini acasă o dată pe lună?

Amintiți-vă, cu majoritatea bolilor oculare poate duce la orbire dacă este lăsată netratată, medicul veterinar poate rula toate testele, diagnosticarea problemei exacte și prescrie un tratament adecvat & # 8230; Dar numai dacă câinele dvs. este de fapt în biroul său, și condiția nu a progresat la un stat ireparabil.

Face ca judecata să apeleze când observați ceva care nu pare corect. Crede-mă, câinele tău îți va mulțumi pentru asta! Veterinarul dvs. va fi, de asemenea, ca fiind mai repede căutați atenția lor, este ușor să tratați condiția.

7 probleme comune ale ochilor la câini
Cum de a preveni și de a face față lor

Probleme oculare la câini

Prevalența problemelor oculare la câini

Pentru a spune că câinii sunt susceptibili la probleme oculare este o subestimare. Pentru un animal care pare să-și blocheze capul în fiecare gaură, șanț și decalaj în gard viu, posibilitatea de rănire sau infecție este la fel de probabil ca buruienile în creștere în gazon.

Omenirea poate avea în mod selectiv o mulțime de trăsături bune în cele mai multe rase și variate, dar și-am creat și unele probleme inerente acolo - unele minore, unele majore. Pentru a face chestiuni chiar mai provocatoare, simptomele unor probleme majore și minore pot fi șocante similare.

Câinii cel mai expus riscului de probleme oculare

Orice câine poate obține o vătămare, infecție sau alergie. Dar, ați știut că unele rase sunt mai predispuse la problemele genetice ale ochilor la câini? Un câine cu bug-ochi și un nas plat este mai probabil să aibă probleme cornee și care include:

  • Pugs
  • Bulldogs
  • Shih-TzuProbleme oculare la câini

Cei cu cei cu ochi droopie și saggy, piele feței libere au mai multe șanse de a avea probleme de pleoapă. Aceste rase includ:

  • Bulldogs
  • Chow Chows
  • Shar Peis
  • Marele Danes
  • Bloodhounds
  • Și rasele Mastiff

Câinele cu Coats lungi sunt mult mai probabil să experimenteze inflamația de la părul în exces în jurul ochilor lor. Aceste rase pot include:

  • Câini vechi de oaie englezi
  • Malteză
  • Pekignese
  • Yorkshire Terriers

Și, în sfârșit, Glaucomul primar sa dovedit a fi mai răspândită în unele rase decât altele. Deși, în acest caz, câinii nu au fost găsiți cel mai riscant:

  • Beagles
  • Basset Hounds
  • Cocker Spaniels

Cu aceasta a spus, să aruncăm o privire la cele mai frecvente probleme de ochi la câini, simptomele lor, prevalența, cum să se ocupe de ele și cum să prevenim aceste probleme.

RECOMANDAT: Boogerii ochilor de câine - ce sunt ei și cum să scapi de ei

Cataractă la câini

1. Cataractă la câini

Lentila ochiului este alcătuită în cea mai mare parte a apei și a proteinei, cu totul aranjat perfect pentru a trece prin lumină și pentru ca câinele dvs. să aibă o viziune optimă / vedere. Uneori, unele dintre ele proteinele se aglomerează împreună și să apară ca un blob indiciu pe suprafața ochiului. Inițial, acest lucru va avea un efect redus asupra viziunii câinelui, dar lăsat netratat poate duce la orbire.

Simptome

Simptomele sunt lente să se dezvolte, dar să fie atenți la o nebunie a ochiului câinelui sau o nuanță albă sau albastră. Unii proprietari observă semne de viziune redusă de către câinele lor care se ciocnesc în lucruri sau care nu recunosc oamenii pe care ar trebui să o facă. Un alt semn potențial este un aport crescut de apă și o creștere a urinării.

Remediu casnic

Singura soluție reală la cataractă este chirurgia. Aici este important de reținut, că cataracta lăsată netratată pot continua să se dezvolte în glaucom sau de detașarea retinei, deci timpul este esențial.

Tratament medical

Oftalmologul dvs. veterinar va verifica mai întâi că partea din spate a ochiului este normală și apoi Scoateți obiectivul afectat. Un obiectiv nou este apoi implantat pentru a restabili viziunea normală, în unele cazuri, o lentilă artificială nu este o opțiune viabilă, iar câinele poate fi lăsat fără - Viziunea sa va fi afectată, dar probabil mai mică decât dacă cataracta a rămas fără tratament fără tratament.

Prognoză

După intervenția chirurgicală, câinele dvs. ar trebui să aibă un exercițiu restricționat, va trebui să poarte un con de rușine și poate fi dat medicamente / antibiotice topice și medicamente antiinflamatorii pentru a ajuta la procesul de vindecare. Va trebui să fie verificări, dar viitorul arată foarte luminos pentru câinii după operație.

Glaucom la câini

2. Glaucom la câini

Glaucomul este o condiție severă în care echilibrul fluidelor din ochi este deranjat; Acest lucru duce la o acumulare a presiunii în ochi. Fluidul - cunoscut și ca umor apos - este reglementat în mod obișnuit de către organism pentru a menține ochiul în forma sa corectă, cu un schimb continuu între ochiul interior și sângele circulant.

Uneori, echilibrul este deranjat, cu umor apos produs mai repede decât poate fi îndepărtat. Această condiție poate afecta unul sau ambii ochi.

Simptome

Proprietarii pot observa că ochii lor câinii se uită la durere sau tulbure și pot avea o descărcare de gestiune. Aspectul elevilor se poate schimba și poate fi dilatat, mai mare decât normal, iar apoi expus la lumină puternică poate să nu se contracte rapid.

Uneori, semnele de avertizare se împiedică asupra obiectelor normale sau lătratului excesiv datorită faptului că aceasta este o afecțiune dureroasă și pot exista unele schimbări comportamentale asociate durerii. În etape mai avansate, ochii se pot bucura sau par a avea o strălucire verzui.

Remediu casnic

Probleme oculare la câiniOdată diagnosticată, există un curs clar de tratamente pentru această afecțiune, cu tratament variază ușor în funcție de cauza fundamentală. În mod normal, tratamentul ar consta în aplicarea medicamentelor de ochi topice și ar administra medicamente sistemice.

Aceasta este o condiție progresivă, iar medicamentele sunt utilizate pentru a reduce presiunea ochiului afectat. Acest lucru menține vederea câinelui cât mai mult posibil pentru a elimina durerea și a oferi pooch-ul cu o bună calitate a vieții.

Tratament medical

Există diverse mijloace la eliminarea veterinarului pentru a ajuta la gestionarea glaucomului, iar managementul medical este adesea preferabil la intervenția chirurgicală. În majoritatea cazurilor, VET va alege doar să opereze dacă toate celelalte opțiuni au fost epuizate și nu dovedesc succes.

Scopul cu orice tratament pentru această afecțiune este întotdeauna de a reduce presiunea în ochi, menține vederea și a elimina orice durere. Tratamentele comune includ:

  1. Opțiunile chirurgicale includ implanturi mici, numite șunturi, fiind plasate în ochi
  2. Terapie cu laser
  3. Injectarea medicamentelor direct în ochi
  4. Criochirurgia (înghețarea) celulelor care produc prea mult umor apos
  5. Sau eliminarea chirurgicală a obiectivului afectat.

Prognoză

Ca și în cazul tuturor celorlalte probleme de ochi la câini, cu atât mai devreme diagnosticul, cu atât este mai bine rezultatul. Prognoza pentru primul ochi este, în general, poate săracă deoarece diagnosticul nu se face până când boala se află într-o stare avansată. În general, tratamentul medical pentru cel de-al doilea ochi este mai reușit și poate întârzia glaucomul timp de mai multe luni.

LEGATE DE: Top 5 cele mai bune produse de îngrijire a ochilor de câine

Conjunctivită la câini

3. Conjunctivită la câini

Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme de ochi la câini. Conjunctivita este o afecțiune în care stratul exterior al părții albe a ochiului și suprafața interioară a pleoapelor devine inflamată.

Există multe cauze pentru această afecțiune dureroasă, inclusiv virale, bacteriene, răniri sau alergie. Unele rase sunt mai susceptibile de a fi afectate, în special cele cu cranii înguste alungiți și cu ochii adânci, cum ar fi Houndul afgan, Dobermans și Poodle.

Simptome

Această condiție se numește și "ochiul roșu" și pentru un motiv bun. Simptomele includ Ochii roșii și umflați, o descărcare lipicioasă și la ochelari. Poate afecta unul sau ambii ochi.

Remediu casnic

Tratarea "ochiului roșu" depinde, de obicei, de tipul de conjunctivită diagnosticată. În mod obișnuit, arată așa ceva:

Virale - Nu există remedii specifice, corpul câinelui dvs. va lupta cu virusul natural. Starea ochilor cu apă rece și pre-fiertă, o bucată de bumbac pe ochi pe aplicație va da ceva ușurință.

Bacterian - Veterinarul dvs. poate prescrie unele picături de ochi antibiotice și sugerează că vă deplasați ochii câinelui până la două ori pe zi.

Alergii - Opțiunea cea mai bună poate fi de a administra picăturile de ochi pentru a ajuta la mâncărime și umflături, precum și cu o zonă desemnată pentru câinele dvs. care poate fi păstrat cât mai curat posibil.

Diferitele comprese pe bază de plante pot fi administrate în condiții de siguranță la domiciliu, cum ar fi aloe vera, musetel și ochi de ochi. Unele remedii pe termen lung includ cartoful proaspăt proaspăt sau frunze de plante proaspăt tocate pentru a le utiliza ca o compresie liniștitoare.

Tratament medical

Veterinarul dvs. va efectua o examinare amănunțită a ochilor câinelui dvs. Făcând acest lucru, el caută obiecte străine și poate lua o mostră la Testați pentru bacterii. El ar putea aplica, de asemenea, un colorant care îl va permite să se uite la structurile interne ale ochilor și, în unele cazuri, ar putea testa presiunea internă.

Aceasta este o boală incredibil de comună și, ca atare, puteți să vă odihniți ușor că veterinarul dvs. are un heck de o mulțime de experiență cu diagnosticarea conjunctivită. Deci, nu vă faceți griji - nu va efectua teste inutile.

Prognoză

Conjunctivita este foarte ușor de tratat, deși pentru câinii care suferă de cazuri repetate, poate fi frustrant, este mai bine să se concentreze doar pe tratament. Aceasta este o problemă comună, iar chiar și cele mai cronice condiții pot fi tratate efectiv.

Ulcerii corneeni la câini

4. Ulcerii corneeni la câini

Ulcerele corneene sunt cauzate de diferite vătămări, infecții sau iritante la ochi și ar trebui tratate prin veterinarul dvs. Ulcerele corneene pot fi fie minore, fie majore sau uneori, undeva între ele. Ei pot fi, de asemenea, cauzate de entropia, o afecțiune dureroasă caracterizată de pleoapele care cresc spre interior spre ochi.

Unele rase sunt mai predispuse la această problemă, inclusiv:

  • Samoyed
  • Dachshund
  • Boxer
  • Chihuahua
  • Shar Pei

Simptome

Simptome comune din această problemă include:

  • Udare excesivă
  • Un film sau un nor de nor
  • Descărcarea puroiului
  • Excesivă Squinting sau clipește rapidă
  • Umflătură

Când vine vorba de probleme ale ochilor la câini, aproape fiecare boală oferă aceleași simptome. Acest lucru poate face un pic mai greu pentru a determina problema specifică cu care suferă câinele dvs., dar o călătorie rapidă la veterinarul local va fi capabilă să-și dea seama!

Remediu casnic

Există într-adevăr o alternativă viabilă la intervenția veterinară, iar pentru aceasta - doriți să căutați tratament cât mai repede posibil pentru a preveni deteriorarea ulterioară a ochiului.

Tratament medical

Minimizarea cicatricilor corneei este vitală și pentru a face acest lucru, este imperativ să urmați planul de tratament prescris de către Veterul dvs. Unele ulcere necesită doar picături de ochi sau unguent, în timp ce unele ulcere mai profunde pot necesita o intervenție chirurgicală urmată de un curs de medicamente.

În cele mai grave cazuri, care nu răspund la tratamentele de mai sus - singura opțiune este eliminarea globului în sine. Acest lucru ar putea suna drastic, dar animalele noastre sunt cookie-uri dur și sări înapoi destul de repede odată ce sursa de durere este eliminată.

Prognoză

Atâta timp cât vă concentrați și efectuați toate tratamentele recomandate, rata de recuperare este într-adevăr destul de bună.

PRIVESTE ACUM: Cum de a da picăturile ochilor de câine

5. Atrofia retină progresivă (PRA) la câini

De asemenea cunoscut ca si Degenerarea retinei progresivă (PRD). Aceasta este o afecțiune cronică în care retina se deteriorează, pierzând funcția și eficacitatea înainte de a conduce în cele din urmă la orbire.

Pierderea vederii cu aceste probleme de ochi la câini este graduală, permițând câinelui să aclimatizeze viziunea sa deteriorată și, din fericire, este, de asemenea, fără durere. Genetica joacă o mare parte în a decide dacă câinele va fi afectat, rasele cel mai probabil să fie afectate sunt multe, ele includ:

  • Akitas japoneză
  • Briards
  • Taur mastiffs
  • Retrieveri de aur
  • Labrador Retrievers
  • Pudele
  • Huskies siberiană

Simptome

Aceasta este o afecțiune lent în evoluție, iar simptomele pot fi vagi. Unul dintre primele semne care trebuie observate este orbirea de noapte. Poate că câinele tău este bine toată ziua, dar vine seara; el poate fi mai ezitant când mergeți, bateți în lucruri evidente și să fiți reticenți în a sări sau în afara patului său preferat.

Aspectul ochiului se va schimba, de asemenea, ca și în cazul celor mai multe probleme oculare la câini. Elevii vor rămâne dilatați, devenind tulbure și pot lua o patină gri cu o strălucire verzui.

Remediu casnic

Nu există nici un remediu pentru această afecțiune, dar cu siguranță păstrarea mobilierului și a obiectelor în același loc vor ajuta câinele să navigheze în întuneric.

Tratament medical

Din păcate, știința nu a găsit încă un remediu pentru această condiție progresivă. Cel mai bun sfat este de a încerca să mențineți un mediu familiar pentru prietenul dvs. cu patru picioare și știți că nu este în durere. La fel ca mulți câini înaintea lui, el va reuși bine cu pierderea treptată a viziunii și probabil - o va accepta mai ușor decât tine.

Prognoză

Nu toți câinii își pierd în întregime privirea, au existat o mulțime de câini care păstrează o viziune periferică

CITIT: Infecții ale ochilor la câini - diagnosticarea și tratarea problemelor legate de câine

Ochii de cireș la câini

6. Ochii de cireș la câini

Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme de ochi la câini, în special la câinii tineri, unde glanda de lacrimă atașată la al treilea pleoapa alunecă sau suferă o prolapsă care rezultă într-o umflătură care este în general dimensionată, dar poate fi mult mai mare. Unele rase sunt mai predispuse la această condiție decât altele, inclusiv:

  • Cavalier King Charles
  • Boston Terriers
  • Shih Tzu
  • Copoi

Simptome

Această condiție poate arăta destul de dramatică și este ușor de observat. Caracterizat printr-o umflare roșie inflamată de cireșe pe marginea ochiului câinelui, acest lucru poate deveni iritat și puroi de ooze, ceea ce înseamnă că infecția poate fi stabilită.

Remediu casnic

Deși chirurgia este traseul obișnuit, există situații în care picăturile de ochi și masajul pot obține glanda să alunece înapoi în poziția corectă.

Tratament medical

În general, există Două rute chirurgicale să ia cu această afecțiune și la fel de multe afecțiuni ale ochiului, diagnosticarea rapidă și tratamentul conduc la o recuperare mai bună. Scopul intervenției chirurgicale este de a repoziționa glanda, dar dacă acest lucru nu este posibil - va fi eliminat. Cu cat mai mult ca glanda este in afara locului si expuse elementelor, cu atât mai mult riscul este de inflamare și infecție.

Prognoză

Chirurgia este de obicei foarte reușită, fie repoziționând glanda, fie o elimină. Dacă a fost necesară eliminarea, atunci picăturile de ochi vor fi necesare pentru restul vieții câinelui pentru lubrifierea esențială a ochiului.

MAI MULT: Cherry ochi la câini - ce înseamnă și cum să se ocupe de ea

Entropion la câini

7. Entropion la câini

Una dintre cele mai dureroase probleme ale ochilor la câini, entropia se întâmplă atunci când pleoapele câinelor cresc sau se îndoaie spre interior, lăsând genele să se frece cu globul ocular, determinând iritarea acută. Anumite rase sunt mult mai probabil să sufere de această afecțiune, inclusiv:

  1. Shar Pei
  2. Bloodhounds
  3. Spaniels
  4. Mastiffs
  5. Labradors
  6. Staffordshire Bull Terriers
  7. Rottweilers

Simptome

Aceasta este o problemă care este destul de ușor de observat, deoarece este rezultatul unei deformări a pleoapelor. Puii la fel de tineri cu vârsta de două săptămâni pot fi afectate de entropion, și nu este neobișnuit ca acești câini să aibă câteva intervenții chirurgicale pe măsură ce cresc și fețele lor schimbă forma.

Remediu casnic

Unele dintre simptomele dureroase pot fi ușurate acasă prin aplicarea picăturilor de ochi, dar aceasta este o altă condiție în care intervenția chirurgicală este singurul tratament eficient.

Tratament medical

Chirurgia sa dovedit a fi eficientă în tratarea entropionului, iar cu cât vedeți mai devreme medicul veterinar, cu atât mai devreme un plan de tratament poate fi elaborat. Chiar și puii pot beneficia de o intervenție chirurgicală pentru a ameliora această afecțiune dureroasă, deși ar putea fi nevoite să se întoarcă pentru a avea o intervenție chirurgicală mai permanentă atunci când ajung la vârsta adultă. Importanța puiilor având intervenția chirurgicală temporară este de a evita deteriorarea pe termen lung a ochiului și de a ușura durerea.

Prognoză

Dacă ați prins acest lucru destul de devreme, nu ar trebui să existe nici o deteriorare a ochiului și odată ce operația este finalizată; Problema poate fi considerată a fi tratată efectiv. Pot exista unele inflamații sau infecții post-op, dar acestea sunt ușor tratate cu antibiotice sau picături de ochi.

Această problemă nu va fi mai bună de la sine; se va înrăutăți, în cele din urmă, ducând la o viață mizerabilă, dureroasă și orbire. Nu puteți trata această problemă exclusiv cu medicamente, dar din fericire - prognoza este excelentă cu ajutorul medicului veterinar!

Sperăm că veți fi observat înainte ca orice pagubă să fie cauzată de ochiul însuși. Câinele dvs. va trebui să aibă un blefaroplastie, care este o procedură foarte frecventă, similară cu chirurgia plastică.


Gândurile finale

În timp ce problemele oculare la câini sunt predominante în poochesul nostru prețios, vestea bună este că tratamentul nu este doar întotdeauna eficient - dar și la prețuri accesibile. Vederea este un sens atât de important, și fără ea - câinele dvs. poate pierde o mare cantitate de independență care poate afecta în mod negativ calitatea vieții sale.

Prin urmare, vă încurajez să petreceți câteva minute acum și apoi să vă uitați rapid la ochii câinelui și zona înconjurătoare pentru a vă asigura că totul este în formă de vârf! Și, hei, chiar dacă faci probleme de ochi la câini, probabil că l-ai văzut destul de repede încât prognosticul va fi bun!

Citiți următorul: Alergii pentru ochi de câine - simptome, motive și remedii de bază

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Probleme grave ale ochilor la câini (și cum să se ocupe de ele)