Separarea așternutului de câine - cum să se ocupe de puii care părăsesc littericulele lor

Separarea așternutului de câine - cum să se ocupe de puii care părăsesc littericulele lor

Mulți crescători de prima dată vă îngrijorează procesul de Separarea gunoiului de câine. Când este cel mai bun moment pentru a separa puii? Puii își amintesc de familiile lor? Și care sunt consecințele separării așternutului pentru puii? Prin separarea așternutului la momentul potrivit, puteți asigura o tranziție lină pentru puii dvs. în timp ce se îndreaptă spre noile lor case.

Puppy de separare a gunoiului În mod obișnuit începe după 8 săptămâni. Cu toate acestea, este la fel de plauzibil pentru a separa o gunoi la vârsta de 12 săptămâni. Indiferent de vârsta lor, un catelus separat trebuie să aibă timp să se adapteze la viață în noua lor casă. Pentru a afla cum să vă ajutați pe catelul dvs. să se adapteze, citiți!

Vârsta corectă pentru separarea așternutului câinelui

Cele mai multe gunoi sunt separate între vârstele de 8 săptămâni și 12 săptămâni. Majoritatea veterinarilor sunt de acord 8 săptămâni este vârsta minimă pentru separarea așternutului. La această vârstă, Un catelus mănâncă alimente solide, este complet mobil și ar trebui să fie bine socializat cu littericuleze lor.

În contrast, Unii crescători preferă să-și păstreze puii timp de 12 săptămâni. Pentru niște crescători, aceasta este o modalitate excelentă de a avea controlul deplin asupra unui catelus " Perioadele de socializare. Pentru alții, aceasta este o modalitate de a vă asigura că rasele mici și de jucărie sunt la fel de emoțional și psihice cât mai mult posibil înainte de a merge la noile lor case. Astfel încât vârsta este corectă pentru separarea așternutului? Nu există un răspuns clar. În timp ce 8 săptămâni este minim, 12 săptămâni garantează o bună dezvoltare emoțională și mentală, atâta timp cât amelioratorul se asigură că își sociază pupii bine.

Puii se simt trist când sunt separați de așternutul lor?

Este greu de spus dacă puii se simt trist atunci când sunt separați de frații lor. Ceea ce știm este că Puii suferă o perioadă de ajustare din cauza schimbării masive. În această perioadă, puii devin stresați și nerăbdător înainte de a se stabili. Puii nou separați pot plânge și plânge. Acest comportament în timpul perioadei de ajustare este normal. Cu o mulțime de iubire și îngrijire, noul dvs. catelus vă va rezolva în noua lor casă înainte de ao ști. Orice semn pe care ar putea să le lipsească pe frații lor va fi în curând istorie.

Unii behaviori de companie sugerează că separarea unei gunoi de pui este mai bună decât păstrarea lor împreună. Sindromul littermate este un termen non-științific referitor la problemele comportamentale care apar atunci când frații sunt aduși împreună. Conform acestui sindrom propus, Puii care trăiți împreună în adulți devin foarte co-dependenți, care prezintă anxietate extremă atunci când este separată. Aceste pui pot să nu reușească să se lege cu familia lor umană la fel de puternic ca și alte cățeluși dacă fac deloc. La maturitate socială, puii ar putea începe să se lupte între ele. Cu aceasta, este important să știți că există puține cercetări științifice despre acest sindrom. Această etichetă garantează o discuție mai profundă și clarificări.

Puppy Separarea anxietății și cum să se ocupe de ea?

Odată ce catelul tău este acasă, poți conta pe Comportamente de separare să apară rapid. Pui-ul vostru ar putea plânge când vă aflați din vedere, urmați-vă în jurul casei și doriți să fiți luați și țintiți. Ei vor fi, de asemenea, neliniștiți și ușor de înspăimântați noaptea, reflectând dificultăți cu adormirea adormită. Deși aceste comportamente pot fi dureroase pentru noii proprietari, este important să știți asta Ele sunt complet normale pentru un nou catelus. Cum vă ocupați de aceste comportamente va influența ajustarea și integrarea catelului dvs. în familie.

În primele câteva zile, este important să Păstrați-vă casa calmă și liniștită. Indiferent cât de entuziasmat, familia este de a avea noul lor prieten de blană, aglomerarea câinelui tău și a face o mulțime de zgomot nu le va ajuta să se stabilească. În același timp, asigurați-vă că noul dvs. Pup primește o mulțime de atenție din partea familiei. De asemenea, ar trebui să setați a rutină Pentru hrănire, mers pe jos și pauze de toaletă pentru cățelușul dvs. pentru a ajuta la ajustarea catelului dvs.

Anxietatea de separare în puii
Este obișnuit ca puii să aibă anxietate de separare atunci când îi aduceți mai întâi acasă.

Cum să se ocupe de puii care părăsesc lit-urile lor?

Noul dvs. catelus trece printr-o schimbare uriașă când ajung la casa ta. Nu numai că sunt departe de frații și mama lor, dar acest nou mediu este plin de mirosuri noi, atracții și sunete. Trebuie face ajustări pentru a se potrivi noul tău prieten de blană. Aceasta include aducerea unei păsări de la gunoiul lor, încurajând socializarea și oferirea de o mulțime de plăcere de calitate.

Aduceți un obiect din gunoi

Deoarece puii sunt atât de mirosi, Acesta va ajuta la asigurarea unui a pătură sau jucărie care miroase ca familia catelului tău. Când vă ridicați noul pui, aduceți o pătură curată și cereți să frecați pătura pe baraj.

Având această pătură parfumată de baraj vă va ajuta pe puști să se simtă mai siguri în noua lor casă. Puteți, de asemenea, să întrebați amelioratorul pentru o jucărie că mama și frații cățelușului au jucat pentru a aduce o sursă suplimentară de miros. Odată ce catelul dvs. este acasă, asigurați-vă că plasați pătură parfumată în catelul dvs. " ladă, sau îl drape peste partea de sus.

Socializați-vă catelul

Puppy-ul tău a petrecut primele 8 săptămâni de viață socializând cu mama și littericulele lor. Acum că puiul tău este în grija ta, Este responsabilitatea dvs. să continuați socializare. La vârsta de 8 săptămâni, catelul dvs. are doar 4 săptămâni până când perioada lor de socializare critică se apropie. Trebuie să vă angajați să introduceți noul puii către oameni noi și la alți câini în această perioadă pentru a evita problemele comportamentale mai târziu în viață.

Trebuie să vă socializați catelul Chiar dacă nu și-au luat toate vaccinările. Pentru a începe, invitați prieteni și familii în casa dvs., luați-vă catelul la casa unui prieten și introduceți-vă cățelușul la câini sănătoși, vaccinați. De asemenea, îi ajută să le luați pe plimbări cu mașina, chiar dacă plimbarea este chiar în jurul blocului. Când vă plimbați pe catelul dvs. nevaccinat, asigurați-vă că evitați urina și fecalele animalelor, precum și zonele în care este posibil să găsiți astfel de lucruri.

Oferiți o mulțime de timp de joc

Nevoile dvs. de catelus O mulțime de stimulente mentale și fizice Pentru dezvoltarea sănătoasă. Oferind o mulțime de piese de joc va ajuta, de asemenea, la distragerea puilor de stresul de a părăsi littericulele lor. Asigurați-vă că introduceți catelul dvs. într-o gamă largă de Stimularea jucăriilor! Când alegeți ce jucărie să vă dați puilor, asigurați-vă că nu reprezintă a pericol de sufocare la micul tău. Jucăriile lor nu ar trebui să fie suficient de mici pentru a înghiți, nu ar trebui să aibă puncte ascuțite și ar trebui să fie suficient de durabile pentru a rezista mestecinilor persistente.

Playtime de Puppy
Asigurați-vă că puii dvs. primește o mulțime de timp!

Dog de separare a gunoiului - FAQ

Au mai multe întrebări despre separarea așternutului câinelui? Simțiți-vă liber să vă referiți la citirea întrebărilor de mai jos frecvente. Amintiți-vă, dacă aveți îndoieli cu privire la sănătatea gunoiului dvs, Întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Câinii devin trist atunci când sunt separați de frații lor?

Este dificil să se determine dacă un catelus se simte trist atunci când este separat de frații lor, dar ceea ce știm este că separarea determină inițial stresul și anxietatea. În timpul acestei perioade de ajustare, puii vor plânge, plânge, urlă și refuză să se stabilească în timp ce se întâlnesc cu această schimbare uriașă în viața lor. Cu toate acestea, cu timp suplimentar, confort și îngrijire, cele mai multe cățeluțe se stabilesc repede, iar orice semn că erau trist despre separarea lor în curând.

Catelul vostru este probabil să se lupte mai mult cu separarea dacă nu faceți cazare pentru anxietatea lor. Asigurați-vă că Furnizați un mediu sigur, primitoare și distractiv Pentru noul dvs. catelus. Aceasta include furnizarea unei cutii securizate, pături care miroase ca mama catelului și oferind o atenție deosebită pentru primele câteva zile.

Este o idee bună să obțineți doi câini din același gunoi?

Există dovezi atât pentru și împotriva adoptării a două cățeluși din același gunoi. Unii behaviori susțin că Sindromul littermate poate apărea atunci când frații sunt aduși împreună. În unele cazuri, se pare că două pui ridicate împreună se vor socializa unul cu celălalt atât de mult încât nu simt nevoia de a interacționa cu familia lor umană sau chiar și alți câini. Pe scurt, legătura dintre cei doi frați este suficientă pentru ei. Acest lucru poate face formarea lor mai dificilă.

Dacă alegeți să adoptați două cățelușii în același timp, este mai bine să ajustați-vă îngrijirea Pentru a preveni mai târziu problemele comportamentale. De exemplu, ar trebui să vă antrenați să vă antrenați puii separat, să le antrenați individual și să jucați cu ei separat. În acest sens, dați fiecărui catel spațiu pentru a fi cine sunt, încurajând dezvoltarea mai sănătoasă.

Ce se întâmplă când sunt separați câinii legați?

Separarea câinilor legați poate provoca stres și anxietate atât pentru câini. A & # 8220;pereche legată& # 8221; este un duo doggie care, din orice motiv, este atașat foarte emoțional. Orice pereche de câini poate deveni o pereche legată dacă au petrecut o cantitate semnificativă de timp unul cu celălalt. Acest lucru este valabil mai ales pentru câinii care au trăit împreună de la o vârstă fragedă. Ca atare, câinii care au trăit împreună de puppyhood au nevoie de îngrijire și timp pentru a procesa pierderea prietenului lor apropiat. Pe măsură ce plângeau separarea, câinii pot deveni retrași, nervoși și chiar prezintă semne de depresie.

Mulți adăposturile vor sfătui împotriva adoptării separat a unei perechi Pentru a evita stresul și anxietatea că separarea poate provoca. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să remiți o pereche împreună, iar câțiva câini trebuie să fie separați pentru a avea o viață mai bună. Dacă este posibil, separarea ar trebui să înceapă treptat. Acest lucru ar putea implica plimbări separate, jucând cu câinii separat și, în general, păstrați-le în funcție de perioade scurte.

Câinii își recunosc puii după ce au fost separați?

Potrivit unui 1997 studiu, Câinii ar putea să-și recunoască puii mai târziu în viață, în funcție de mai mulți factori. În studiu, Câinii mamă au reușit să-și recunoască puii la doi ani. Frații s-ar putea recunoaște reciproc numai dacă au trăit împreună, în timp ce câinii care trăiesc singuri păreau în imposibilitatea de a-și recunoaște frații. Un 1999 studiu au găsit rezultate similare. Câinii separați de mama lor timp de 7 luni au petrecut mai mult timp reacționând la mirosul mamei lor decât mirosul altor câini. Acest lucru sugerează recunoașterea kinului mediată de mirosuri.

Cu ambele studii în minte, Câinii își pot recunoaște puii după ce a fost separat. Știm, de asemenea, că această recunoaștere are loc prin miros. Ceea ce nu știm este cât timp ar putea dura această recunoaștere.

Este rău să împărțiți câinii?

În funcție de faptul că doi câini sunt o pereche legată, poate sau nu poate fi recomandabil să le separați. În timp ce separă o pereche legată se poate face, provoacă o mulțime de stres pentru ambii câini și poate fi chiar traumatic. Dacă doi câini nu sunt strâns legați, separarea nu ar trebui să fie o problemă majoră, deși câinii pot avea în continuare stres și confuzie ca urmare a acestei schimbări.

Puppy Litter Separarea este o parte inevitabilă a vieții pentru majoritatea puiilor. Separând puii este un proces stresant pentru prietenii noștri blânde, dar cu o mică dragoste și sprijin, perioada de ajustare poate funcționa fără probleme. Puii separați trebuie jucați cu, mângâiați și socializați în timp ce se stabilesc în noile lor case.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Separarea așternutului de câine - cum să se ocupe de puii care părăsesc littericulele lor