Când pot fi puii fără mama lor?

Când pot fi puii fără mama lor?

Ca crescător de începători sau noul proprietar, s-ar putea să vă întrebați: când poate fi un catelus departe de mama sa? Pot că puii să fie fără mama lor la 8 săptămâni? Cercetările arată că. Separarea timpurie perturba o dezvoltare fiziologica si psihologica a catelusului.

Cei mai responsabili crescători sunt de acord că puii nu ar trebui să fie separați de mama lor până când nu sunt pregătiți și nu doar vânduți de îndată ce este legal să facă acest lucru. Dar Când poate un catelus departe de mama sa? AKC și UKC recunosc acest lucru și recomandă ca puii să nu fie vânduți la mai puțin de 8 săptămâni.

Când pot trăi puii fără mama lor?

Puii își pot lăsa mamele la vârsta de 6 săptămâni, deoarece nu mai depind de lapte, Dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fie. Există o mulțime de riscuri implicate în separarea timpurie. Prin interacțiuni cu mama și colegii lor, puii de 6 săptămâni doar încep să învețe comportamente de joc adecvate și controlul impulsului rudimentar. Din aceste motive, este recomandat pe scară largă ca puii să nu fie separați până la vârsta de cel puțin 8 săptămâni.

American Kennel Club (AKC) si Clubul Kennel (UKC) Ambele recomandă acest lucru Puii ar trebui să aibă vârsta de peste 8 săptămâni când sunt rețimicite.

Când pot trăi puii fără mama lor
Există o mulțime de riscuri implicate în separarea timpurie.

AKC Recomandăm

Clubul american Kennel recomandă asta Un catelus nu ar trebui să fie separat de mama lor până când nu sunt În gama de vârstă de 8 până la 12 săptămâni. Repere de jucărie ar trebui să rămână cu crescătorul lor în ultimele 8 săptămâni. În primele săptămâni ale unei vieți ale unui catelus, ele sunt complet dependente de mama lor. În acest timp, puii învață abilități sociale. Socializare corectă Cu alte cățeluși vor da pupurilor dvs. un cap de început, trebuie să fie sănătoși comportamental în domeniu, arată inelul și în casa dvs. Legile privind vârsta de vânzare a catelusilor variază între state.

Recomandări KC

Clubul de kennel din Marea Britanie sfătuiește că Puii nu ar trebui să fie rețentați cu vârsta mai mică de 8 săptămâni, dar adaugă, de asemenea, că, în cazuri foarte rare, acestea pot fi retrogradate la cel puțin 6 săptămâni de vârstă. Dacă noul dvs. catelus este mai tânăr decât Vârsta ideală de 8 săptămâni, UKC vă solicită să verificați dublu că crescătorul catelului are o confirmare scrisă de la VET că acest lucru este acceptabil. În Marea Britanie este în prezent ilegală de a vinde sau separa permanent un catelus sub 8 săptămâni de la mama sa biologică. Această lege nu se aplică în cazul în care separarea catelusului de la mama sa biologică este necesară pentru sănătatea și bunăstarea animalelor.

Vârsta legală Cerințe pentru vânzarea de cățeluși în SUA

În S.U.A, 28 de state au legi sau reguli care guvernează cât de vechi trebuie să fie un catelus vândute sau rețate. A statelor cu legile, toate cele trei (Virginia, Wisconsin și D.C.) afirmă că un cățeluș trebuie să fie de 8 săptămâni pentru a fi vândut.

Alte state se concentrează mai mult pe separarea catelusului de la mama sa, precum și specificarea unei vârste minime. De exemplu, legea lui Nevada afirmă că un dealer nu ar trebui să separe un cățeluș de la mama sa până la 8 săptămâni sau să fie obișnuit să ia hrană, alta decât prin asistență medicală - în funcție de care este mai târziu.& # 8221;

Statele cu cerințe legale de vârstă pentru vânzarea de pui

Cele mai multe legi ale statului arată că Un catelus trebuie să aibă cel puțin 8 săptămâni de vârstă să fie vândute sau distribuite pentru vânzare. În Arizona, Legea Acoperă orice dealer PET & # 8221; adică o persoană care deține un magazin de animale de companie. Puppies mai puțin de 8 săptămâni nu pot fi oferite spre vânzare. California`s Legi se aplică oricărui crescător de câini și persoană care vinde dacă este aprobat de un medic veterinar licențiat. Creditorii nu pot vinde nici un catelus sub 8 săptămâni. Colorado lege se aplică oricărei persoane sau entități și afirmă că puii nu pot fi vânduți sub 8 săptămâni. Aceasta include vânzarea, transferul și adoptarea. Legile similare se aplică mai multor state, inclusiv Connecticut și Kansas.

Cu toate acestea, câteva state setate Diferite vârste minime. De exemplu, în d.C., Legea se aplică și # 8220; o persoană & # 8221; și afirmă că puii trebuie să fie de cel puțin 6 săptămâni de vârstă pentru a fi vânduți, cu excepția cazului în care mamei catelusului este dată sau vândută aceleiași persoane. Legea nu se aplică în cazurile în care mama prezintă un pericol pentru descendenții ei. Legile lui Virginia afirmă că un cățeluș nu poate fi vândut, rafinat sau dat departe dacă este sub 7 săptămâni de vârstă fără barajul său. In cele din urma, Legile lui Wisconsin se aplică oricărei persoane autorizate ca un crescător de câini sau dealer și orice adăpost pentru animale. Nici un catelus nu poate fi transferat unui cumpărător sub 7 săptămâni.

Statele fără cerințe de vârstă legală pentru vânzarea de pui

Unele state în prezent nu au nicio lege în vigoare Pentru a reglementa cât de vechi trebuie să fie vândut un catelus. Aceste state sunt: ​​Alabama, Alaska, Arkansas, Delaware, Hawaii, Idaho, Iowa, Kentucky, Mississippi, Montana, New Jersey, New Mexico, North Dakota, Oregon, Insula Rhode, South Dakota, Tennessee, Vermont, Washington, Virginia de Vest, și wyoming.

Ce se întâmplă în aceste state fără legi care protejează puii? Răspunsul este neclar. Un comerciant cu amănuntul care vinde un cățeluș care nu este încă înțărcat nu acționează în interesul câinelui. În cazul în care catelul continuă să sufere sau să moară din cauza comportamentului negocier al vânzătorului, s-ar putea confrunta Taxele de cruzime a animalelor. În statele care au Legile privind protecția cumpărătorului de animale de companie, ar putea fi posibil să se pretindă împotriva amelioratorului pentru încălcarea unei garanții implicite.

Vârsta legală Cerințe pentru vânzarea de cățeluși în Marea Britanie

Conform legii reduse, Nici un catelus sub 8 săptămâni poate fi vândut sau separat permanent de mama sa biologică. Acest lucru nu se aplică dacă separăm barajul și catelul este din motive de bunăstare. În plus, nici un catelus în vârstă de 8 săptămâni nu poate fi transportat fără barajul său. Acest lucru nu se aplică în cazurile în care un VET este de acord pentru motivele pentru sănătate sau bunăstare pe care catelul ar trebui să fie transportate singură sau dacă este o urgență. Aceste regulamente sunt stabilite în cadrul bunăstării animalelor (licențierea activităților care implică animale) (Anglia) Regulamentul 2018, care pot fi citite aici.

De ce este important să remiți puii după vârsta de 8 săptămâni?

Cei mai mulți crescători sunt de acord că RHOMPING PĂUȚI Între 8 și 12 săptămâni este cea mai bună politică. Acest lucru se datorează faptului că această fereastră de patru săptămâni este o perioadă critică de socializare umană. Acesta este momentul în care catelul dvs. trebuie să fie socializat cu noi oameni și experiențe. Lipsa de socializare în această perioadă are ca rezultat câini înspăimântați. De la 8 la 11 săptămâni, catelul dvs. va trece și prin alta perioada critica. Această perioadă este cunoscută sub numele de "# 8220; Frica Stage & # 8221;, iar catelul dvs. va experimenta două dintre acestea. În timpul perioadei de teamă, puii sunt sensibili la experiențele traumatice. Un singur eveniment înfricoșător poate fi suficient pentru a trauma catelul dvs. pentru viață.

Refominarea unui catelus în timpul acestor două perioade ajută la asigurați-vă că au o socializare umană, În timp ce le expun și la noi situații. Este esențial ca dvs., ca proprietar responsabil, faceți efortul de a vă menține calmul mediul cățelușului și ca fiind neadecvat posibil. Introduceți orice situații noi într-o manieră optimă și pozitivă pentru a evita provocarea mai multor frică. De asemenea, trebuie să vă practicați să vă ocupați fericit să le folosiți pentru a fi atins și ținut.

Riscurile implicate dacă puii își părăsesc mama înainte de 8 săptămâni

În timp ce puii ar putea să mănânce alimente solide la o vârstă fragedă, ei vor continua să învețe comportamente care sunt esențiale pentru dezvoltarea lor în acest timp. Între 3 și 6 săptămâni, puii dvs. se vor angaja în joc social cu colegii lor de gunoi, să învețe comportamente legate de inhibarea mușcăturii și să învețe preferințele pentru suprafețele de urinare și defecare. Puii s-au separat de barajele lor prea devreme mai greu și mai ușor decât cei care sunt separați la 8 săptămâni. De asemenea, dezvoltă altele Probleme comportamentale ca anxietate, probleme legate de atașament și agresiune inter-câine.

Puppies Learning comportamente
Un catelus poate dezvolta probleme comportamentale, dacă este separat de mama sa la o vârstă fragedă.

Dezvoltarea fiziologică

Catelul dvs. poate să nu fie complet înțărcat dacă este vândut înainte de vârsta de 8 săptămâni. În timpul înțărcării, pot apărea tulburări digestive și stresul tranziției poate reduce funcția lor imună. Înălțimea bruscă sau întreruperile în procesul treptat poate fi în detrimentul catelului dvs. din cauza acestui lucru. În plus, puii sub vârsta de 8 săptămâni au un sistem digestiv foarte imatur și vor fi mai mult vulnerabile la tulburări de stomac. Stresul psihologic de a părăsi barajul și colegii lor prea devreme poate provoca, de asemenea, tulburări de stomac. Suferință emoțională este o cauză comună diaree și greață în puii.

Dezvoltarea socială și psihologică

Puii învață prin joc și acest joc stabilește fundația pentru un comportament solid, independent mai târziu în viață. Dacă catelul dvs. nu este bine socializat cu ceilalți în primele lor săptămâni ei poate lipsi independență. Deoarece nu li sa permis să socializeze în mod corespunzător cu barajul și colegii lor, puii tineri pot dezvolta probleme cu anxietate, atașament și potențial teamă de agresiune mai târziu. Ei nu au învățat abilitățile potrivite și vor fi mai puțin capabile să facă față psihologic cu greutăți mai târziu în viață.

Înainte de 8 săptămâni de vârstă, catelul dvs. va Aflați inhibarea mușcăturii. Inhibarea mușcăturii este un comportament în care animalul învață să moderate puterea propriei sale mușcături. Acest comportament este învățat ca parte a jocului juvenil atunci când catelul este în compania barajului și a colegilor de gunoi. Prin mușcături reciproc în timpul jocului, un catelus învață că mușcătura prea puternic duce la sfârșitul jocului. Matele de gunoi ar putea să plângă sau să scrie ca un semnal că mușcătura este prea dureroasă pentru a număra ca joc. Un catelus care nu a învățat inhibarea mușcăturii, dar este puțin probabil să știe când să se oprească. Ei ar putea să-și muște tovarășii umani prea tare sau interpretați greșit comportamentele de frică ca joc.

Când pot fi puii fără mama lor - întrebări frecvente

Aveți întrebări sau preocupări legate de păstrarea cățelului fără mama lor? Consultați întrebările frecvente pentru mai multe detalii.

Poate un catelus să-și părăsească mama la 6 săptămâni?

Un catelus nu ar trebui să-și lase mama la 6 săptămâni. În timp ce un catelus vechi de 6 săptămâni ar putea fi complet înțărcat, ei nu vor avea toate abilitățile și comportamentele necesare pentru a funcționa corect ca adulți. Un catelus vechi de 6 săptămâni are nevoie de o mulțime de joc și va învăța inhibarea mușcături în acest timp. Ei vor învăța, de asemenea, să urineze și să defecteze departe de trimestrele lor de odihnă.

Dacă un crescător vă spune să vă luați casa dvs. la 6 săptămâni, fiți foarte precauți. Numai în cele mai directe circumstanțe ar trebui un crescător responsabil să vândă un catelus la această vârstă. Acest lucru nu include moartea barajului. Câinele vechi de 6 săptămâni ar trebui să rămână cu colegii lor până la vârsta de 8 săptămâni.

Deci, ce puteți face în timpul zilei de 2 săptămâni? Zilele nu trebuie să tragă. Puteți să vă ocupați de pregătire pentru noul dvs. pud! Asigurați-vă că ați pregătit consumabilele, jucăriile și așternutul. De asemenea, va trebui să vă dovedească cățelușul dvs.

Cât timp ar trebui să rămână un catelus cu mama sa?

Pentru a vă asigura că catelul dvs. este sănătos și fericit, ei ar trebui să rămână cu mama și colegii lor de la 8 la 12 săptămâni. Playtime cu frați este Cheie pentru dezvoltarea catelului sanatos. Mama învață, de asemenea, comportamentul normal, încurajează puii să-și exploreze și limitează explorarea lor atunci când sunt periculoase.

Când puii sunt luați prea devreme, ei se luptă adesea cu problemele comportamentale mai târziu în viață. Acestea includ anxietate, probleme de atașament și lipsa de inhibare a mușcăturii. Crescătorii responsabili nu vor vinde un catelus sub vârsta de 8 săptămâni din aceste motive. Dacă un crescător încearcă să vă vândă un catelus mai mic de 8 săptămâni, fiți foarte precauți.

Cât timp ar trebui să rămână un catelus cu mama sa
Playtime de frate este esențială pentru dezvoltarea de catelus sănătoasă!

Puii se tristă când își părăsesc mama?

Ei sunt trist și Este normal ca noul dvs. catelus să plângă În primele câteva zile de acasă. Colegii și mama al lui Puppy și mama au fost întreaga lor lume pentru întreaga lor viață scurtă. Când puștiul vă părăsește familia, ei vor avea nevoie de câteva zile pentru a se adapta și a ajunge la termenii cu ceea ce sa întâmplat. Aici intrați - trebuie să oferiți copilului dvs. nou copil multă atenție și contactați în primele câteva zile. După faza de introducere, puteți începe să lăsați doar catelul dvs. Majoritatea proprietarilor găsesc că noul lor catelus se stabilește în primele 3 până la 4 zile.

Cercetările sugerează că câinii mamă își amintesc mirosul puii lor Chiar și după 10 ani. Dar fac ei dor Puppiesele lor? Această întrebare este mai greu de răspuns. Până în prezent, nu există o cercetare concludentă pentru a răspunde la acest lucru. Dovezile anecdotice pot indica oricare. Unii câini de mamă devin agresivi față de cățeluși care continuă să rămână cu ei. Unii vor adopta imediat și # 8221; jucăriile de pluș sau puii promoționați atunci când puii lor sunt luați. Când sunt reunite, unele mame și pui nu arată niciun comportament semnificativ care să sugereze că s-au pierdut reciproc. Ce noi poate sa concluziile este aceasta - chiar dacă se opresc unul pe celălalt, Mama și puști, cu siguranță, nu uitați reciproc.

Este mai bine să obțineți un catelus la 8 sau 12 săptămâni?

Există beneficii în obținerea catelului dvs. la 12 săptămâni în loc de 8 săptămâni. In timp ce Este perfect acceptabil să vă aduceți noul câine la 8 săptămâni, un catelus vechi de 12 săptămâni are mai mult timp pentru a socializa cu colegii lor de gunoi și își va începe antrenamentul cu grijă, în timp ce încă mai este cu crescătorul lor. Aceasta înseamnă că atunci când luați puiul dvs. Pump, Housebreaking ar trebui să fie mai ușor. Câștigul tău de 12 săptămâni ar trebui să aibă, de asemenea, o inhibare mai bună decât un catelus vechi de 8 săptămâni.

Potențialul de dezavantaj este o lipsă de socializare. Dacă crescătorul puilor este reputat, ar trebui Faceți eforturi pentru a vă socializa catelul cu oameni, atracții, mirosuri și sunete înainte de a le transmite. Dacă aveți griji cu privire la dezvoltarea puilor, consultați-vă cu crescătorul!

Separarea precoce de la mamă perturbă o dezvoltare fiziologică și psihologică a catelului. Dacă au fost reintroduși prea tineri, puii pot crește să se lupte cu anxietate, inhibarea săracă a mușcăturii și problemele de atașament. Din aceste motive, crescătorii de reputație nu vor vinde puii sub 8 săptămâni de vârstă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când pot fi puii fără mama lor?