Ce face un catelus sănătos?

Ce face un catelus sănătos?

Nu este un secret că omenirea iubește puii. Ii iubim; tu îi iubești; toată lumea îi iubește! Și pentru un lucru atât de iubitor ca un catelus, este imperativ să știți Cum să păstrați un catelus sănătos.

Păstrarea unui catelus sănătos nu este o slujbă ușoară. Este nevoie de îngrijire, considerație și un ochi vigilent. În mod ideal, ar trebui să vă adresați medicului veterinar despre îngrijirea câilor și ar trebui să răspundă la întrebările dvs. Cu toate acestea, nu avem întotdeauna timp să mergem la veterinarul nostru. Mai mult decât atât, nu este o scuză pentru a vă ajuta să vă educați ca fiind responsabilitatea dvs. să vă păstrați puii sănătoși și fericiți.

Cum să păstrați un catelus sănătos?

Pentru a păstra un catelus sănătos, ar trebui să vă asigurați:

  • Alimentație adecvată
  • Exerciții fizice optime
  • Bună igienă dentară
  • Îngrijirea urechilor
  • Îngrijirea corectă
  • Instruire

Ați cumpărat un catelus și acum căutați să vă bucurați de compania lui cât mai mult posibil. Grozav! Dar acum este, de asemenea, timpul de a cunoaște insul și outs de îngrijire a catelului. Să aruncăm o privire la toți factorii menționați mai sus.

Nutriție

Nutriție este cel mai mare factor cel mai mare în îngrijirea catelului, un puști care se află într-o dietă bine rotunjită, echilibrată va trăi în cele din urmă mai mult și mai fericită decât un pui care se află pe un subpar unul. Pentru a vă asigura că pupul dvs. nu este acesta din urmă, alegeți o persoană sănătoasă Puppy Food de la un furnizor de renume. Dacă nu sunteți sigur ce ar trebui să obțineți, atunci cereți-vă medicului dumneavoastră, el vă va îndrepta în direcția cea bună.

Don`t du-te în jur de cumpărare orice hrană pentru câini pe care o întâlniți ca puii nu pot mânca, în cea mai mare parte, alimente care sunt destinate câinilor adulți. Puppy hrănire are cerințele sale speciale care corespund în mod direct vârsta lor. În plus față de alegerea alimentelor potrivite, amintiți-vă că puii trebuie să fie hrăniți destul de des. Și în timp ce suntem pe subiectul hrănirii, oferiți-vă pupa cu apă amplă și un vas curat de mâncare.

Exercițiu

Ce s-ar întâmpla dacă câinele tău iubit mănâncă o dietă super nutritivă, dar se angajează în nici o activitate fizică? Ei vor avea, evident, grăsime. Și știm ce se întâmplă când un câine este supraponderal. Ei nu pot merge în mod corespunzător, sistemul imunitar suferă, iar câinele se termină în tot felul de probleme.

Printre aceste probleme sunt boli de inimă, Diabetul și artrita. Acestea sunt condiții destul de grave și au subliniat mai multe studii obezitate Ca principalul vinovat al acestor probleme. Pentru a vă asigura că nu se întâmplă cu câinele dvs., începeți să vă asigurați oportunitățile de pui pentru activități fizice de la o vârstă fragedă. Mers pe jos și să se joace cu ei zilnic. În esență, să se angajeze în activități care să-ți lase pupul să-și exercite corpul.

Ingrijire dentara

Când vorbim despre sănătatea și bunăstarea unui pui, nu putem ignora ingrijire dentara. Din păcate, majoritatea părinților de companie nu acordă niciodată o importanță deosebită igienei dentare a câinilor lor, care este o rușine. Rezultatele slabe ale sănătății orale pierderea dinților prematură și mai multe alte complicații. Următoarele sunt câteva din modurile în care puteți asigura o bună igienă dentară a puilor dvs .:

  • Ia puii să fii confortabil cu periajul de la o vârstă fragedă
  • Odată ce puiul este de 6 luni sau mai mult, începeți să utilizați o perie de cauciuc moale și câine pastă de dinți pentru a-și curăța dinții. Începeți mici și măriți frecvența la aproximativ 3 ori pe săptămână

În plus față de periaj, oferiți jucării de mestecat. În timp ce datul, puii mușcă totul în vedere. Într-o astfel de situație, având o jucărie de mestecat poate fi la îndemână, deoarece poate oferi puști ceva pentru a mușca. Un alt avantaj al unui Chew toy este că ajută la curățarea dinților puilor. Un cuvânt de precauție aici: Nu dați puii tineri ca oasele și copitele să mestece. Dinții lor sunt încă suficient de moi pentru a fi deteriorate permanent.

Îngrijirea urechilor

Urechile sunt o altă zonă pe care oamenii o privesc în timp ce își curăță pupurile. Suntem aici pentru a vă sfătui împotriva acestui lucru. Dacă ignorați urechile câinelui pentru prea mult timp, Ceara și acumularea de murdărie poate duce la infecții cu bacterii care pot afecta audierea și, în cazuri mai grave, poate afecta permanent auzul. La Curățați urechile câinelui:

  • Luați o curățare a urechii pentru animalele de companie și aplicați o cantitate frumoasă pe urechile puilor
  • După aplicarea curățării, frecați ușor urechile pentru o perioadă scurtă de timp
  • În cele din urmă, luați o minge de bumbac și curățați excesul de soluție

În timp ce curățarea urechii, asigurați-vă că nu utilizați tampoane și astfel. Nu introduceți niciodată nimic în canalul urechii câinelui sau puteți risca deteriorarea timpanilor care pot duce la pierderea auzului.

Îngrijirea

Unul dintre semnele unui pui sănătos este că are o haină excelentă. Dar în timp ce puii dvs. poate avea o haină excelentă în început, dacă este lăsată nesupravegheată, haina își poate pierde strălucirea și poate deveni dură. Deci, pentru a vă asigura că acest lucru nu se întâmplă cu câinele dvs, mire câinele dvs. în mod regulat.

îngrijirea unui catelus
Groom-ți catelul în mod regulat pentru a-l păstra sănătoși!

Îngrijirea include, în general, pieptarea blănii pentru a rezolva orice noduri și a reduce maturile. De asemenea, este destul de relaxantă pentru un câine și oferă o mare oportunitate pentru o legătură pentru a se dezvolta între dvs. și el.

De la restaurarea stralucirii la strat pentru a încuraja creșterea fluxului sanguin, îngrijirea îmbunătățește fiecare aspect al aspectului cățelușului. Mai mult, dacă tu începeți mai devreme Când catelul tău este încă de câteva luni, se vor obișnui cu îngrijirea și nu veți avea prea multe probleme mai târziu. Pe scurt, mirele aproape în fiecare zi și continuă să o facă atâta timp cât puii tăi cu tine.

Instruire

Nu în ultimul rând, să-ți antrenezi puii. Aici, unii dintre voi s-ar putea întreba de ce și cum să antrenezi un catelus? În primul rând, permiteți-mi să răspund la ce. Când un câine crește, este mult mai ușor să le înveți comenzi simple. Există situații când trebuie să vă controlați câinele. De exemplu, presupuneți că vă plimbați câinele atunci când leagăn se rupe. Dacă câinele dvs. nu este instruit, atunci acest lucru ar putea deveni în curând urât. Dar dacă v-ați instruit pooch-ul, puteți reduce situația fără a sparge o sudoare.

Un alt motiv pentru care ați putea dori să vă antrenați câinele este să-i învățați niște maniere. Câinii sunt destul de impulsivi atunci când vine vorba de mușchii. Niciodată nu știți ce sau cine vor mușca. Și după cum vă puteți imagina, acest lucru ar putea lua cu ușurință forma unui accident nefericit. Deci, instruiți-vă câinele le învață maniere și reținere. Când vine vorba de instruirea câinelui dvs., există 2 metode:

Fiecare dintre abordările de mai sus are avantajele și dezavantajele sale și chiar și atunci sunt destul de subiective. Pe scurt, este apelul dvs. de făcut. Sănătatea unui catelus nu depinde doar de genele sale. Multe probleme legate de o sănătate a catelusului apar din cauza neglijării și a igienei sărace. Este rolul dvs. ca părinte de companie pentru a lua în considerare aceste lucruri. Ridicarea unui cățeluș este recompensarea, dar trebuie, de asemenea, să vă ocupați de aceste responsabilități și să aveți grijă de nevoile prietenului tău blană.

Formarea unui catelus
Formarea câțiva învață maniere și reținere.

Semne ale unui catelus sănătos

Nu aveți nevoie de veterinarul dvs. pentru a vă spune despre semnele unui catelus sănătos. De ce? Bine, Există semne destul de clare asociate cu deteriorarea sănătății. Aceste semne vă oferă adesea o idee destul de clară cu privire la cât de bine face pupul tău. De la patch-uri chel pe strat până la gingii pe gingii, acordarea atenției la aceste semne mici poate face o lume de diferență. Păstrați un ochi pentru următoarele semne și dacă observați nimic din obișnuit, contactați medicul veterinar cât mai curând posibil.

Ochii și urechile

Unul dintre semnele majore ale problemelor de sănătate ale catelului este problemele ochilor și urechii. Dacă observați ceva neobișnuit în legătură cu ochii sau urechile puilor, cu atât mai repede vă contactați VET cu atât mai bine.

Când vine vorba de ochi, păstrați un ceas apropiat de următoarele lucruri:

  • Orice umflătură sau roșeață
  • Ochii câțiva dvs. ar trebui să fie clară, activi (citiți: luminoasă) și liberi de orice descărcare. Mai important, nu ar trebui să fie orice deformare în structura ochiului

Pentru urechi, căutați:

  • Orice miros. Dacă există un miros, înseamnă că există o infecție și ar trebui să discutați cu medicul veterinar despre asta
  • Roşeaţă. Unele roșeață în jurul urechii sunt adesea primul semn al unei infecții ale urechii
  • Descărcarea de gestiune. Dacă observați orice descărcare de la ureche, nu este doar o problemă gravă de igienă, poate, de asemenea, să indice o boală a urechii

Ambele probleme de ochi și urechi pot indica probleme mult mai mari. Deci, nu le ignorați. De îndată ce le-ați observat, apăsați veterinarul.

Nas și gură

Următoarele părți ale corpului pe care trebuie să le examinați sunt nasul și gura. În timp ce monitorizează aceste părți, acordați o atenție deosebită stării lor.

Pentru nas, verificați dacă există orice descărcare de gestiune din ea. Dacă există, atunci puii dvs. ar putea suferi de ardere sau o altă formă de infecție virală. În plus față de descărcare, notați dacă există o durere.

Când vine vorba de gură, primul lucru pe care ar trebui să-l notați este mirosul. Acesta este cel mai mare indicator al sănătății orale. Igiena orală săracă produce un miros rău. Deci, dacă vă simțiți ca puii dvs. ar putea folosi o mentă, este timpul să numim VET. Asigură-te că Nu dați puii dvs. o mentă. ASPCA spune ca menta este otrăvitoare pentru câini.

Sănătatea nasului pentru puii
Verificați în mod regulat nasul puilor pentru a vă asigura că catelul dvs. este sănătos!

Palton

Un câine sănătos are o haină sănătoasă. Deci, cum arată un haina sănătoasă? Un strat sănătos este strălucitor, dens și matasos. Nu are condiții cum ar fi patch-uri dur sau uscate și nici nu afișează nici un balding. Și știi burghiul: oricare dintre problemele menționate mai sus, te duci direct la veterinar.

Vezică / intestin

Corpuri, indiferent de om sau animal, sunt lucruri destul de uimitoare. Îți spun despre starea lor dacă știi unde să te uiți. Pentru pui, organismele dezvăluie în cea mai mare parte informațiile esențiale mod de mișcare a intestinului.

Dacă vă dați puii sănătoși hărțuitoare, dar, în ciuda acestui fapt, există o neregulă considerabilă și schimbări notabile în mișcările intestinale ale catelului tău, atunci ar putea fi ceva în neregulă cu ei sistem digestiv. Dacă se afișează diaree sau vărsături, contactați imediat medicul veterinar și explicați situația.

Greutate

În cele din urmă, ar trebui să aveți atent Monitorizați greutatea puilor. Pui, din momentul în care se nasc, sunt curioși. Îi place să alerge și să se joace. Datorită acestui nivel ridicat de activitate, un catelus sănătos nu poate fi supraponderal.

Pe de altă parte, dacă puii dvs. are dificultăți în a se mișca sau a alerga, ar putea fi fie supraponderali, fie poate exista o altă problemă. Oricare ar fi cazul, nu uitați să întrebați veterinarul dvs. pentru sfaturi nutriționale.

Cum să faci catelusul tău sănătos - FAQS

Informațiile scrise mai sus pot fi suficiente pentru unii oameni, dar unii dintre dvs. ar putea avea în continuare întrebări. Am încercat să răspundem la unele dintre întrebările mai presante de mai jos, așa că asigurați-vă că ar fi o privire.

Cum păstrați un catelus sănătos?

Iată cum să-ți păstrezi sănătatea catelului:

  • Asigurați-vă că vă dați catelul dvs. o masă sănătoasă, nutritivă. La început, s-ar putea să fiți copleșiți de numărul mare de branduri acolo, dar este mai bine dacă vă întrebați medicul veterinar pentru sfaturi. Veterinarul dvs. poate sugera o hrană sănătoasă care va fi perfectă pentru acea vârstă specială
  • Nu compromiteți pe igienă din puiul tău. Luați timp pentru a spăla, mirele și curățați puii. Curățarea regulată și îngrijirea împiedică acumularea murdăriei și, de asemenea, păstrează stratul strălucitor și fără pată
  • Noi toți iubim câinii, dar există oameni care nu dau și principalul motiv pentru care sunt câini necontrolați. start Instruire puii ta de la o vârstă fragedă. Învățați-i niște comenzi de bază și maniere potrivite. Nu știți niciodată când ați putea avea nevoie să le folosiți și să aveți încredere în noi, aceste comenzi vin la îndemână
  • Un organism are nevoie de activitate fizică pentru a rămâne potrivită. Acest lucru este valabil și pentru puii. Puii au nevoie activitate fizică regulată. Deci, jucați cu ei și luați-le pe plimbări. În esență, să le ofere o mulțime de oportunități de a-și întinde picioarele
  • Verificări regulate. În plus față de dvs., cel mai bun prieten al puilor este VET. Deci, ia-l să-și vadă adesea cel mai bun prieten al său

Cum alegeți un cățeluș de la o gunoi?

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a alege cățelul drept de la o gunoi este de a Fiți atenți la ceea ce se întâmplă în interiorul gunoiului. În primul rând, dați seama ce aveți nevoie. Aveți nevoie de un catelus activ, jucăuș sau aveți nevoie de unul mai docil? Agresiv sau calm? Răspunsul la aceste întrebări este cheia alegerii puilor drepți.

Odată ce ați decis ce fel de pui doriți, este timpul să le urmăriți jocul. Acordați atenție aici. Dacă vrei un pui docil, spot un liniștit care nu este interesat să joci atât de mult. Următorul pas este de a vedea starea de sănătate a puilor pe care ați ales-o. Pe scurt, aruncați o privire la aceste lucruri:

  • A stralucire stralucitoare Fără patch-uri dur sau chele
  • clar, ochi strălucitori
  • Gingii sănătoase și respirație inodoră
  • Greutate la fel de distribuită pe toate cele patru picioare

Aceste lucruri vă vor oferi o idee bună despre sănătatea generală a puilor. Mereu Puneți multe întrebări la ameliorator pentru a vă asigura că sunt informați.

Ce ar trebui să caut atunci când cumpără un catelus?

Când cumpărați un catelus ar trebui să caute următoarele lucruri:

1. Preferința dvs

Primul lucru pe care trebuie să-l priviți este preferința dvs. în ceea ce privește rasa și caracterul câinelui dvs. Acesta este întotdeauna primul pas în alegerea unui pup.

2. Crescător de reputație

Există 3 tipuri de crescători:

  • Cei care rase pentru spectacole și sport
  • Prietenii la domiciliu
  • Puppy Mills, ferme de catelus, si CRESTERS BURS

Nu cumpărați niciodată din mori de catelus sau "crescători de curte". Acești crescători ratează exclusiv pentru profit și nu-i pasă de sănătatea generală și bunăstarea rasei. Drept urmare, majoritatea puiilor cumpărați de la crescătorii curți au probleme serioase de sănătate.

Pe de altă parte, în timp ce este mult mai sigur să cumpărați de la persoanele care cresc câini pentru spectacole, este posibil să nu fie singura dvs. opțiune. Uneori merge pe calea crescătorilor de acasă sau adoptarea poate servi mai bine nevoilor dvs. Doar faceți cercetările dvs.

3. Sănătate

Odată ce ți-ai dat seama ce vrei, du-te la un crescător de reputație și uita-te la rasele la alegere. Păstrați semnele unui cățel sănătos în minte și evaluați potențialul puii. Un catelus sănătos nu numai că va trăi mai mult, dar va trăi, de asemenea, fericit.

Care este cea mai bună vitamină pentru cățeluși?

Puii au nevoie de multe importante vitamine si minerale pentru o creștere corectă. Printre aceste vitamine, vitamina E este una importantă, deoarece ajută la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic. În afară de vitamine, puii tineri au nevoie de minerale cum ar fi Seleniu, calciu și fosfor pentru buna funcționare a corpului lor.

În mod ideal, toate aceste vitamine și minerale ar trebui să fie deja prezente în dietă. Dar dacă nu sunteți sigur dacă dieta puii conține cantitatea adecvată a acestor substanțe chimice, puteți consulta medicul veterinar despre ceea ce face un catelus sănătos și folosirea suplimentelor care vă pot ajuta să faceți dieta cățelușului dvs. mai sănătos.

Achiziționarea unui catelus sănătos de la un ameliorator moral este ajută la punerea finanțelor spre reproducerea etică. În plus, menținerea îngrijirii noului dvs. catelus ar trebui să fie fiecărui proprietar de preocupare. Sperăm că acum sunteți mai informați și vă simțiți pregătiți să faceți acest lucru.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce face un catelus sănătos?