Câine de câine chattering: cauze și ce să facă

Câine de chatter dinți - cauze și ce să faceți

Câinii prezintă un comportament mult ciudat. Deși ar putea să arate ciudat pentru noi, în realitate, aceste comportamente sunt semnificative pe măsură ce descriu unele probleme subiacente.

Un astfel de comportament este chat-ul câinelui. Puteți vedea acest comportament printre aproape toate rasele de câine. Deci, să înțelegem ce este cauza pentru el și ce puteți face pentru a face mai bine pentru câinele dvs.

Dog dinți chattering

Cauzele dinților câinilor chattering

De cele mai multe ori, motivele pentru chaturile dinților câinelui dvs. sunt temporare și nu au consecințe pe termen lung pentru câine.

În general, poate discuta din cauza următoarelor motive.

  • Temperaturi scăzute ale corpului

Ți-ai găsit vreodată dinții chattering în frig sau când conduci febră și ai asociat cu ea? Ei bine, câinele are același comportament. De fapt, toți mamiferele tremurând când sunt reci. Acesta este un mecanism natural al corpului pentru a aduce căldură corpului, determinând mușchii să se răsucească, așa că au frecare și, la rândul lor, acest lucru poate genera căldură. Mișcările musculare în zona gâtului și maxilarului cauzează chat-ul dinților.

  • Entuziasm

Când câinele dvs. este încântat sau așteaptă cu nerăbdare ceva pe care îl iubește, își poate vorbi dinții. Acest comportament, totuși, variază în rândul câinilor. Depinde doar de personalitatea câinelui și de modul în care își expune emoțiile. Acesta este, de asemenea, un comportament temporar care va scădea când câinele își pierde entuziasmul sau când anticiparea sa este îndeplinită.

  • Frica și anxietatea

La fel ca entuziasmul, unii câini își vor vorbi dinții în frică sau anxietate. De exemplu, atunci când dinții câinelui vorbește doar atunci când pleci la muncă, câinele este anxios și așa arată acest lucru. Ca și scenariile anterioare, această chat este, de asemenea, temporar.

Dar totuși, este important să citiți modelul, astfel încât să puteți repara frica sau anxietatea care provoacă acest comportament. Când câinele își vorbește dinții prea des, frecare poate provoca căderea dinților. Deci, este important să stați pe partea de sus a acestui comportament atât pentru dentare cât și pentru emoțional Sănătatea câinelui tău.

  • Interacțiuni sociale

Unii câini prezintă dinții chattering când încearcă socializați cu alți câini. Acest comportament, poate, din nou, se va datora fricii sau anxietății ca câinele dvs. se poate simți amenințat de alți câini. Alternativ, ar putea fi și o expresie a entuziasmului de a întâlni alți câini. Contextul depinde de personalitatea câinelui dvs.

Dacă câinele dvs. este încântat, această chat va scădea în cea mai mare parte după ce câinele dvs. sa întâlnit cu ceilalți câini și va avea tendința de a începe să se joace imediat cu ei. Dacă chat-ul crește sau persistă pentru ceva timp după ce câinele întâlnește alți câini, ar putea indica frica.

Căutați și alte simptome. Dacă câinele dvs. nu arată prea stresat, puteți permite câinelui să își ia propriul timp pentru a opri chat-ul. Pe de altă parte, dacă vedeți simptome de stres, intervine imediat și luați măsurile corespunzătoare.

  • Genetic

Detectarea și recunoașterea mirosului este o trăsătură importantă în fiecare câine și este, de fapt, o cale de viață. Deși nasul este modul primar de recunoaștere a mirosului, câinii pot simți și mirosul prin intermediul organului vomeronazal care se află în interiorul gurii sale.

De multe ori, câinii își vor mișca dinții și gura pentru a aduce mirosul de miros spre acest organ și un astfel de comportament este dinții chattering. Dar, există o diferență proeminentă pe care o puteți observa. Acest tip de chat tinde să fie mai lent și mai puțin frecvent în comparație cu chattering datorită altor factori. De asemenea, tinde să fie mai frecventă la câinii de sex masculin decât femelele.

  • Probleme dentare

Nu toți chatterul dinților sunt inofensivi. Câinii își vor vorbi dinții dacă au probleme dentare, infecții în cavitățile dinților sau dacă oricare dintre acestea Dinții sunt spart.

Dacă observați câinele care mănâncă mai puțin decât de obicei sau de mestecat într-un mod ciudat, ar putea indica unele probleme dentare care necesită o excursie la veterinar. Cel mai bine vă luați animalul dvs. de companie de îndată ce vedeți aceste simptome, deoarece orice întârziere poate face mai dificilă și poate reduce calitatea vieții câinelui.

  • Epilepsie

Dacă câinele dvs. suferă de condiții grave de sănătate, cum ar fi epilepsia, chat-ul dinților va fi însoțit de curățarea maxilarului. De asemenea, acest lucru se va întâmpla frecvent și va exista un model definit.

Care a spus, epilepsia este destul de rară în rândul câinilor.

  • Sindromul Shaker

O altă cauză a chatterului dinților este sindromul agitatorului, o afecțiune în care întregul tremor al corpului din cauza deteriorării neuronilor câinelui. Acest sindrom necesită intervenția medicului veterinar.

Dinții chattering la câini

Unele rase, cum ar fi Malteză și West Highland White White sunt mai predispuși genetic la sindromul agitatorului decât alte rase. Deci, dacă aveți aceste rase, aveți grijă de simptome. Întregul corp se va agita împreună cu dinții și când se întâmplă acest lucru, abordează problema cel mai devreme.

  • In varsta

La fel ca oamenii, bătrânețe aduce și multe schimbări de sănătate la câini. Ei folosesc modalități diferite de a face față acestor schimbări și una dintre ele este chattering dinți. De fapt, cercetările arată că chat-ul dinților este mai frecvent la câinii mai în vârstă decât puii.

Este încă o idee bună să verificați cu VET pentru a exclude orice condiție gravă de bază.

Indiferent de motiv, este o idee bună să aducem acest obicei de dinți chattering cu VET în timpul următoarei vizite de rutină, astfel că VET va verifica pentru alte simptome. Uneori, veterinarul dvs. poate să nu fie capabil să identifice cauza chattering dinții, deoarece unii Convulsii și condițiile sunt greu de identificat și tratat.

Regulamentul de bază este, dacă chat-ul dinților nu are un impact profund asupra câinelui tău, este bine. De asemenea, asigurați-vă că nu înseamnă probleme de sănătate sau emoție. O modalitate de a exclude această posibilitate este de a căuta alte simptome și modele care provoacă acest comportament. Ajungeți la veterinarul dvs., în cazul unor preocupări.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de câine chattering: cauze și ce să facă