Cum să tratați un dinte rupt la câini

Cum să tratați un dinte rupt la câini

Fracturile dinților sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni pentru a afecta câini. Veterinații vedeți și tratați aceste tipuri de vătămare zilnic, deci dacă credeți Companionul tău canin ar fi putut rupe un dinte încercați să nu vă faceți griji - este neplăcut pentru voi, dar foarte tratabil.

Mai jos ne aruncăm o privire la ceea ce poate provoca un dinte rupt, cum să vă dați seama dacă câinele dvs. are unul și cum ar trebui tratată. De asemenea, am pus câteva sfaturi pentru păstrarea gurii de companie sănătoase - ajutând la prevenirea viitoarelor leziuni orale.

Cum pot fi rupte dinți

Nu există o listă definitivă, dar când câinii fracturați un dinte, acesta tinde să fie rezultatul unul dintre acești vinovați:

  • Mestecând obiecte tare

La fel ca oamenii, câinii pot sparge un dinte prin mușcarea pe ceva greu. Acest lucru ar putea fi ceva de la un câine osos sau un câine greu de mestecat, la mobilier sau altceva pe care nu ar trebui să le poată gnawing. Acest tip de leziune tinde să afecteze molarii unui câine - dinții mai mari utilizați pentru măcinare și localizați spre partea din spate a gurii.

  • Traume faciale

Dacă câinele dvs. este ghinion suficient de lovit în botul cu ceva greu sau cădeți pe față, acest lucru poate duce, de asemenea, la unul sau mai mulți dinți fracturați. După cum vă puteți imagina, acest lucru este incredibil de dureros pentru poochul sărac, și ar trebui să le luați la veterinar pentru o verificare, indiferent dacă credeți că ați făcut daune dentare. Acest tip de leziune tinde să afecteze dinții canini - colții ascuțiți în partea din față a gurii.

Identificarea unui dinte rupt

Știm că unii câini sunt reticenți, pentru ao pune ușor, pentru a permite proprietarilor lor să-și inspecteze gurile. Din acest motiv, poate fi dificil de spus când animalul dvs. de companie a rupt un dinte. Din fericire, există o serie de semne care sugerează o fractură a dinților:

  • Durere
  • Flutching sau plâns când ceva se apropie de gură
  • Probleme cu mâncarea
  • Drooling mai mult decât de obicei
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Umflarea în jurul gurii
  • Prezența sângelui în Salvia
  • Schimbări în Befon - Câinele dvs. poate fi mai iritabil sau apare în jos

Dacă câinele dvs. prezintă una sau mai multe dintre aceste semne, este o idee bună să vă inspectați gura dacă este posibil. Probabil că este de la sine înțeles, dar acest lucru ar trebui să fie făcut cât mai ușor posibil pentru a nu exacerba durerea.

Identificarea unui dinte fracturați poate părea drept înainte, dar pentru că câinii, ca și oamenii, fiecare au o gură unică, știind că este normal poate fi o provocare. Căutați margini jagged și diferența în aparență la alți dinți. Dacă dintele este încă în viață, ați putea vedea un loc roșu sau gălbui; Dentina sau măduva expusă, care sunt colorate diferit față de smalțul pe care le-ați vedea de obicei. De asemenea, puteți observa umflarea în jurul dintelui.

În timpul inspecției dvs., trebuie să verificați și semne de infecție. Acestea includ respirația anormal de rău, descărcarea și sângerarea sau umflarea gingiilor. Dinții fracturați sunt foarte predispuși la infecție.

câine

Căutați tratament pentru dintele rupt al câinelui

Dacă credeți că câinele dvs. a fracturat un dinte, ar trebui să căutați ajutor de la un profesionist veterinar cât mai curând posibil. În funcție de natura și severitatea fracturii și dacă a fost dezvoltată sau nu o infecție, VET va sugera diferite tratamente. Există două opțiuni principale.

  • Extracţie

Un tratament pentru un dinte rupt este să-l tragi pur și simplu. Veterinarul dvs. va recomanda probabil această opțiune dacă nu credeți că dintele poate fi salvat sau dacă acest lucru ar face acest lucru să vă provoace durerea și disconfortul dvs. disproporționat animalului. Îndepărtarea dintelui problemei tinde în întregime de a fi cel puțin tratarea consumatoare de timp. Cu toate acestea, extracția nu vine fără riscuri, inclusiv sângerarea, rămășițele dintelui rămase în gumă și infecție.

  • Terapie cu canal rădăcină

Acest tip de tratament este de obicei oferit numai de cei specializați în stomatologie veterinară. Aceasta implică îndepărtarea pulpei interioare a dintelui, înainte de ao închide și a adăuga un capac. Acest tip de tratament poate salva un dinte, permițând câinelui dvs. să continue să o folosească.

În legătură cu o postare: Cele mai bune oase pentru câini

Dupa ingrijire

Ambele tratamente ar putea implica punerea animalelor de companie sub anestezie, pe care animalele le reacționează diferit în mod diferit. S-ar putea să-ți iau câinele un timp să se întoarcă și este important să le priviți.

Cu terapia cu canal rădăcină, câinele tău se poate întoarce la propriile lor sine foarte repede, deși - uneori în aceeași zi ca și tratamentul. Câinii, în general, durează mai mult pentru a se recupera din extracțiile dintelui și va trebui să administrați ucigașii și antibioticele dureroase, așa cum sunt prescrise de veterinarul dvs., precum și păstrarea unui ochi pentru infecții în gura câinelui vostru.

În legătură cu o postare: Cea mai bună chews dentară pentru câini

Protejarea dinților câinelui

Fracturile se întâmplă, dar există o mulțime pe care o puteți face pentru a reduce riscul ca câinele dvs. să obțină unul, precum și promovarea unei guri sănătoase:

  • Verificări periodice

Încercați să vă verificați gura câinelui pentru orice anomalii de câteva ori pe săptămână. Cu cât faceți mai des acest lucru, cu atât mai mult se va obișnui câinele dvs. Puteți găsi sfaturi pentru a vă învăța câinele să-și deschidă gura Aici. Făcând acest lucru în mod regulat, puteți lucra și ce este normal pentru câinele dvs., deci probleme mai bune la fața locului.

  • Dinti curati

In mod regulat Periajul dinților câinelui Ajută la reducerea acumulării plăcii și direcționarea de infecții. Anumit câine mestecând sunt, de asemenea, concepute pentru a ajuta la acest lucru.

Ați putea dori, de asemenea: Câine pastă de dinți

  • Evitați anumite mestecați

Stomatologii veterinari recomandă ca câinii să nu li se permită să mestece oasele, bile de tenis sau crud comprimat. Cuburile de gheață ar trebui, de asemenea, să fie evitate, deoarece acestea nu sunt doar grele, dar frigul face dinții mai fragili. În schimb, încercați să oferiți jucăriilor de cauciuc de cauciuc, un morcov brut, mestecați dentari sau bare de bully (în esență jerky pentru câini). Acest lucru ajută la reducerea șanselor lor de a rupe un dinte.

În legătură cu o postare: Cel mai bun jucării de mestecat pentru pui

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să tratați un dinte rupt la câini