Pământ zgârierea: de ce câinii o fac după pauze de baie

Iată motivul pentru comportamentul ciudat al câinilor noștri după ce am luat pauze de baie.

Câinele tău este un zgâriet? Are scufundă pământul sau uneori lovi cu piciorul iarba după ce se potrivește sau pooping? S-ar putea să fiți văzut acest comportament ciudat de mai multe ori și s-au întrebat ce-ți obligă câinele să o facă. Sunt câinii care încearcă să curețe după ei înșiși?

Pentru oameni, ar putea să arate așa. Câinii par să-și acopere urina sau fecalele când au lovit murdăria pe ea. Dar zgârierea la sol, Deoarece experții veterinari numesc acest comportament, este comună și altor canini, cum ar fi lupii și coioții. Acest act nu este o încercare de a ascunde ceva. De fapt, este de fapt opusul.

Marcatori de parfum

Lupii se urină în interiorul densului lor pentru a-și marca spațiul și pentru a crea un perimetru pe teritoriul lor. Din moment ce mirosul este foarte important pentru canini, ei folosesc propriile mirosuri ca markeri de miros pentru a lăsa și alții să cunoască petele pe care le-au revendicat.

Deci, când câinele dvs. de companie se aflează și zgârie pământul, el face același lucru ca și verișorii lui canini. El îi lasă pe alți câini să știe că a marcat și / # 8220; # 8221; un loc. Prin răzuirea murdăriei sau lovind iarba, el a lăsat un alt marker de miros de la tampoanele labei sale pentru a le spune altor câini, am fost aici!& # 8221;

Glandele de transpirație la câini sunt găsite sub labele lor. Deoarece pipi și poop se usucă mai repede, mirosul ei se estompează. Deci, câinii își folosesc labele pentru a livra mai mult mirosuri care durează mai mult.

Comunicând cu alți câini

Comunicând cu alți câiniÎn lumea caninei, câinii comunică cu alți câini prin mirosurile pe care le emită. De exemplu, când câinii vin peste ceilalți câini, ei miroșesc reciproc din spate pentru a detecta glandele anale ale celuilalt. Ciudat ca acest lucru poate părea, dar acest comportament este modul de a spune: Bună ziua # 8220;!& # 8221;

Experții, cu toate acestea, spun că nu toți canini zgâria la sol. În pachetele de lupi, este cel mai dominant animal care afișează acest comportament pentru a comunica un avertisment celorlalți membri ai pachetelor. Dar, din moment ce câinii domestici trăiesc diferit decât lupii și alți canini în sălbăticie, avertizează pe alții prin zgârierea terenului nu pare să aibă sens.

Unii proprietari de animale de companie ar putea considera zgârierea terenului ca o problemă comportamentală, dar trebuie să vă uitați din perspectiva animalului dvs. de companie. Este instinctul lor natural de a comunica cu mirosurile, pe care le-au moștenit de la strămoșii lor.

Mulți câini își zgârie de asemenea patul sau zona de somn înainte de a se culca și motivul pentru care este același lucru cu zgârierea terenului. Este calea câinelui de a pretinde spațiul de odihnă ca fiind, chiar dacă nici un alt câine nu este prezent în casă.

Vezi, din perspectiva unui câine, el nu poate presupune niciodată că nu există alt câine. Instinctele sale, totuși, spune-i să-și marcheze teritoriul înainte de a dormi pentru a lăsa amenințările potențiale să nu cunoască să-l atace atunci când el este vulnerabil (dormit).

Prevenirea zgârieturilor la sol

Zgârierea la sol - de aceea câinii o fac după pauze de baieAcum că sa stabilit că zgârierea terenului nu este o cauză serioasă de îngrijorare, proprietarii de câini nu ar trebui să evite sau să împiedice acest comportament în animalele de companie. Doar, spărturile mai entuziaști s-ar putea să renunțe la gazonul din curte, astfel încât unii proprietari ar putea să nu poată controla dezgustul atunci când câinii lor fac acest lucru.

Dacă este cazul, atunci este cel mai bine să programați un câine de mers pe jos în jurul blocului de cel puțin două ori pe zi, astfel încât câinele să poată pipăi și să se potrivească, precum și zgârierea pământului, la fel de mult cum vrea el. Asigurați-vă că, totuși, că nu călcați pe proprietatea privată a vecinului când vă plimbați pe câine. Utilizați întotdeauna un om blând pentru a lăsa câinele dvs. să se îndepărteze de o zonă pe care nu doriți să o distrugeți.

Citiți următorul: Chewing-ul distructiv - De ce câinii iubesc la GNAW și cum să oprească acest lucru

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pământ zgârierea: de ce câinii o fac după pauze de baie