Caucazian shepherd: profil de rasa de caini

Caucazian Ovcharka

O rasă puternică, solemnă, păstorul caucazian poate fi neînfricată, încrezătoare în sine și acerbă când detectează o amenințare. Cu o pregătire adecvată, ele pot deveni, de asemenea, un animal de familie devotat, loiali și afectuosi.

Păstorul caucazian își primește numele din Munții Caucazului, care găzduiesc una dintre cele mai vechi viață Molosser câine de rasă. În timp ce păstorul caucazian este cel mai comun nume pentru acești câini nobili, alternativele includ ovcharka caucaziană, ovucagog caucazian, câine de munte caucazian, Kavkaski Owtscharka și Kaukasische Schaferhund.

Privire de ansamblu de rasă

grup: Lucru

Înălţime: 23 până la 30 de centimetri

Greutate: 99 până la 170 de lire sterline

Coat și culoare: Variază de la stratul scurt până la greu, în culori solide, brinde sau spotted

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile păstorului caucazian

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăScăzut
Nivel de energieScăzut
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria păstorului caucazian

În existență din cele mai vechi timpuri, ciobanul caucazian a fost folosit de secole pentru a proteja proprietățile de la împrăștieri și pentru a proteja animalele de la prădători, cum ar fi lupi și coioți. Există o mare varietate în câinii caucazieni în funcție de regiunea lor de origine - de-a lungul istoriei, această rasă a fost introdusă în liniile de sânge ale multor rase de astăzi ale lumii.

Câinele caucazian este considerat a fi o rudă apropiată a Sheepdogs din Balcani și a mastifilor din Asia. Acești câini masivi, asemănători de urs sunt deosebit de asemănători în aparență și natură la mastiful tibetan, deoarece ambii rase de câine de lucru cu o istorie lungă protejând stocul și efectivele.

Prima mențiune a unui mare câine Molosser, care a fost folosit de armata Armenian Tsar Tigran II, datează din primul secol î.Hr. Cu toate acestea, lucrările de selecție cu rasa a început în anii 1920 pentru a dezvolta trăsături de personalitate, cum ar fi puterea fizică, neînfricarea, ascultarea și vederea, rezistența și încrederea în sine. De asemenea, au fost capabili să dezvolte haina densă de rasă, impermeabilă. Creșterea selectivă a permis oamenilor să dețină câini ciobănesc caucazian în toate tipurile de climă, inclusiv cele cu temperaturi mai extreme.

Timp de aproape un secol, au existat două tipuri de rase și standarde ale ciobanescului caucazian:

  • Munte: Un câine acoperit cu o masă corporală mai mare
  • Stepă: Un câine mai ușor acoperit și mai ușor

Acești câini au servit istoric un rol important pentru păstori din Munții Caucazului ca câini de gardă- au apărat oile de la prădători ca șacali, lupi și urși. Astăzi, păstorul caucazian își servește rolul său gardian și sunt folosiți în mod obișnuit ca tovarăși, cât și vegheri.

Păstorii caucazieni sunt de asemenea folosiți ca câini de spectacol sub numele de ovcharka caucaziană. Ei rămân una dintre cele mai populare rase de lucru din Rusia pentru protecția efectivă, ca câini de gardă și în inelul de spectacol. Câinele ciobănesc caucazian este o rasă complet standardizată, recunoscută de organizațiile majore de canisa, inclusiv Clubul american Kennel si Clubul Kennel United.

Caucazia de îngrijire a păstorilor

Un rasa inteligentă, Păstorul caucazian poate fi încăpățânat, puternic și insolent uneori. Acestea necesită o mare pregătire, deoarece cu o manipulare incorectă, această rasă poate deveni agresiv față de alte persoane și animale. Păstorul mediu caucazian este asertiv și curajos, precum și curajos, puternic și alertă.

Datorită istoriei lor ca un supraveghetor și protector, păstorul caucazian este extrem de teritorial și poate deveni agresiv când simte că familia sa este amenințată. Deși anumite variații pot deveni mai vicioase decât altele, pot fi toți agresivi și suspiciuni față de străini - ca atare, ciobanul caucazian necesită socializare timpurie, precum și o manipulare și formare continuă.

Oferind o mulțime de exerciții fizice și timp de joc poate ajuta la prevenirea obezității în păstorul caucazian, deoarece anumite variante ale acestei rase sunt considerate o activitate redusă și aparent letargică atunci când nu lucrează - ceea ce este atunci când pot deveni rapid alertă și agilă. Datorită vieții lor de lucru în munți, acești câini mari sunt potriviți pentru activități de anduranță în aer liber, cum ar fi drumeții.

Spike Summers / Flickr / Cc cu 2.0"Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-Image_1-0-31 "Container de urmărire a datelor =" Adevărat "/">

Probleme comune de sănătate

În ansamblu, păstorul caucazian este o rasă, în general, sănătoasă și lungă, cu îngrijirea corespunzătoare. Această rasă a fost asociată cu unele probleme de sănătate, cum ar fi:

Dieta și nutriția

Cantitatea de alimente un păstor caucazian ar trebui să fie hrănită depinde de cât de mult cântărește. Cei mai mari păstori caucazieni pot ajunge până la 170 de lire sterline și au nevoie de aproximativ 6 cesti de mâncare pe zi. Este important să confirmați programele de alimentare cu un medic veterinar și să aveți câinele dvs. cântărit de mai multe ori pe an. Obezitatea poate fi o problemă pentru ciobanii caucazieni, astfel încât o ajustare a dietei poate fi necesară pentru a ajuta câinele să mențină o greutate sănătoasă.

Cele mai bune opțiuni alimentare pentru păstorii caucazieni sunt bogați în proteine ​​și includ ingrediente de legume de calitate. Mulți proprietari aleg să-și hrănească câinele de două ori pe zi - o dată dimineața și o dată seara. Păstorii caucazieni tind să bea multă apă, deci este important să aveți întotdeauna surse proaspete disponibile în orice moment. Asigurați-vă că oferiți apă câinelui dvs. de multe ori, mai ales când sunteți pe excursii active.

Aici este cea mai bună strategie pentru a obține câinele dvs. sa stabilit într-o casă nouă

Argumente pro și contra al păstorului caucazian

PROS
  • Pot trăi în orice climă

  • Endurance excepțională

  • Câine de protecție excelentă

Contra
  • Poate deveni agresiv dacă nu este instruit corespunzător

  • Nu sunt bune cu alte animale de companie sau copii mici

  • Se poate fixa sau coaja la străini

Unde să adopți sau să cumpărați un ciobanesc caucazian

Dacă credeți că doriți să adoptați un ciobanesc caucazian, începeți să contactați una sau ambele organizații următoare:

Aceste grupuri vă vor putea pregăti pentru adoptare și vă puteți conecta la crescătorii locali și salvați în zona dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Un păstor caucazian necesită instruire de către cineva cu experiență care lucrează cu aceste tipuri de câini mari, gardieni, deoarece sunt independenți și câini puternici din puppyhood. Ca atare, ei nu pot fi cea mai bună alegere pentru a Proprietar pentru animale de companie pentru prima dată, cineva care locuiește într-o casă mai mică fără un spațiu în aer liber amplu sau unul cu copii mici sau alte animale de companie. Când este instruit și socializat în mod corespunzător, această rasă poate deveni un câine de familie excelent datorită naturii sale de protecție, loială și capacității de a fi foarte afectuos și iubitor.

Dacă sunteți interesat de similare rasele mari de câine, Luați în considerare aceste alternative. O mică cercetare vă va ajuta să vă asigurați că găsiți animalul de companie potrivit pentru a vă completa familia.

În caz contrar, verificați tot celălalt rasa de câine profiluri.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Caucazian shepherd: profil de rasa de caini