Coreean jindo dog: profil de rasa de caini

Corean Jindo Dog

Jindo coreean este o rasă de dimensiuni medii, rare spitz. "Spitz" este un termen care este folosit pentru a descrie un grup de câini cu caracteristici similare, și anume o haină dublă groasă, un cap în formă de cap, urechi triunghiul în poziție verticală și o coadă lungă care se bucli în sus și peste spate. De asemenea, numit rase nordice, rasele Spitz sunt frecvent găsite în părți reci și zăpadă ale lumii. Jindo coreean este o rasă naturală, ceea ce înseamnă că sa dezvoltat în mod natural fără multă manipulare de la oameni. Jindo coreean vine într-o varietate de culori, inclusiv roșu Fawn, alb, negru, negru și bronz, lupi gri și brindle.

Jindo nu este, în general, un meci bun pentru proprietarul câinelui novice. Ele pot fi provocatoare de a deține și trăia cu. Când este asociat cu persoana potrivită, ei sunt loiali, protecții și excelente. Jindosul coreean sunt, de asemenea, calme, curate și bine comportate, făcându-le animale de companie plăcute în situația potrivită.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Sportiv

Greutate: 33 până la 50 de lire sterline

Înălţime: 17.5 la 21.5 inci înălțime la umăr.

Palton: Lungime medie, haina dublă

Culoare: Roșu Fawn, alb, negru, negru și bronz, lupul gri și brindle, cu un substrat ușor

Speranța de viață: Aproximativ 14 ani

Caracteristicile Jindo coreean

Nivelul de afecțiuneScăzut
PrietenieScăzut
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăScăzut
Nivel de energieMediu
TrainitateScăzut
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria lui Jindo coreeană

Jindo coreean a provenit pe o insulă mică de pe coasta Coreei de Sud numită Jindo, din care rasa își ia numele. Jindo coreean a fost cunoscut pe această insulă de mii de ani în care a locuit printre oameni, dar a fost permis să se plimbe liber. Au vânat alături de proprietarii lor și au păstrat casele lor. În Coreea, Jindo este considerat o comoară națională. Jindos coreean au fost incluse în ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice din 1988, care au avut loc la Seul, Coreea.

În Statele Unite, Jindo-ul coreean este recunoscut de Clubul Kennel United, unde face parte din grupul de rase nordice. Jindo coreean este, de asemenea, parte a serviciului de acțiuni de fundație din Clubul American Kennel, care este primul pas spre o eventuală recunoaștere completă a rasei. Jindo coreean este, de asemenea, recunoscut de Clubul Internațional de Kennel Fédération Cynologique International.

Jeehyun_k / Getty Images "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-13 "Container de date =" Adevărat "/">
Claire-Marie Harris / Getty Images "Data-Caption =" "Data-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-14 "Container de date =" Adevărat "/">
Hadelproductions / Getty Images "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-15 "Container de date =" Adevărat "/">

Coreeană Jindo Care

Coatle coreean Jindo este spălarea și uzura - și nu au nevoie de multă spălare. Jindo-ul coreean este natural curat, mirositor și senzație de mare chiar și cu băi ocazionale. Ei nu drool și nu aruncă mult în afara vărsării sezoniere de două ori anuale. În acest timp, Jindo-ul coreean își pierde o mulțime de acoperiș, astfel încât vărsarea va fi grea în acest moment. Periajul suplimentar (chiar și zilnic) va ajuta la menținerea părului sub control. În afara acestor vremuri de vărsare sezonieră, restul anului Jecho-ul coreean scoate puțin și rămâne curat cu periajul doar o dată pe săptămână. Îndepărtați unghiile din Coreea Jindo săptămânal să priviți în interiorul urechilor, curățați-vă cu un curățător de urechi în siguranță în cazul în care acestea apar murdare.

Jindosul coreean au fost folosite în principal pentru vânătoare și păzire acasă. Ei au o mulțime de energie și tone de unitate de pradă (instinctul de a urmări și ucide animalele). Puternic și atletic, Jindos coreean au nevoie de ceva de făcut, indiferent dacă vânătoarea, jogging, plimbări lungi sau drumeții. Oferind o mulțime de puncte de vânzare atât pentru stimularea fizică, cât și psihică, va permite ca Jindo-ul dvs. coreean să rămână calm și liniștit vigilent acasă.

Jindo coreean este foarte inteligent, dar ele nu sunt deosebit de ușor de antrenat. Ele sunt independente și neapărat nu au o dorință puternică de a vă bucura ca și alte rase care sunt dornici să învețe trucuri și comenzi. Coreean Jindos beneficiază de formarea abundentă și de socializarea timpurie pentru a le ajuta să se dezvolte în câinii încrezători care nu reacționează la situațiile "suspecte" (de exemplu, străini prietenoși care vin în casă). Multe Jindos coreean nu se înțeleg cu alți câini, în special cu aceleași sexe. S-ar putea să nu fie posibil ca un Jindo coreean să trăiască cu alți câini, dar perechile sexuale opuse tind să fie cel mai de succes. Datorită unității lor de înaltă pradă, nu este recomandat să păstrați pisicile și alte animale mici în aceeași casă cu un Jindo coreean. Multe Jindo-uri coreene sunt artiști de evacuare, deci este important să aveți o curte bine împrejmuită și să urmăriți ușile deschise pentru aparatele de evacuare. Păstrați întotdeauna un Jindo coreean pe o lesa atunci când este afară.

Probleme comune de sănătate

În general, Jindo coreean este o rasă sănătoasă și de lungă durată. Potrivit clubului național de rasă din America de Nord, Asociația Coreeană Jindo din America, au fost identificate câteva condiții de sănătate în rasă, inclusiv lupus discoid eritematos (o boală autoimună) și Hipotiroidismul.

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă coreeană Jindo un hrană pentru câini de înaltă calitate (întrebați-vă amelioratorul sau medicul veterinar pentru o recomandare). Mai degrabă decât să părăsească alimentele toată ziua (numită hrănire liberă), porțiunea de mese cu o ceașcă sau scară de măsurare pentru a evita suprasolicitarea. Hrănirea gratuită poate duce la creșterea în greutate. Obezitatea și excesul de greutate pot contribui la problemele de sănătate și la articulațiile de compromis.

Cele mai bune rase de câine rare și unice
PROS
  • Fidelly loial 

  • Excelent ceas de supraveghere

  • Curățați și liniștiți în casă

Contra
  • Nu în general în siguranță cu câini sau alte animale de companie

  • Nu sunt bune cu străinii

  • Dificil de antrenat

Unde să adoptați sau să cumpărați

Jindo coreean este o rasă foarte rară. Unele amestecuri adulte coreene sau amestecuri Jindo ar putea găsi calea lor în salvare, dar de obicei, oameni care doresc un Jindo coreean trebuie să caute un crescător de reputație pentru un catelus. Asociația Coreeană Jindo din America publică o listă de crescători pe site-ul său web. Fiți pregătiți să așteptați ceva timp (chiar și ani) pentru ca un catelus să devină disponibil.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Jindo coreean este frumos să privească, dar este, de asemenea, unul care necesită un tip specific de proprietar. Ele sunt extrem de teritoriale, ceea ce le face marii vegheri. Cu toate acestea, natura lor teritorială înseamnă că pot fi agresivi față de alte animale, în special alți câini de același sex. Jindosul coreean sunt, de asemenea, suspicioși de străini, până la punctul în care poate fi dificil de a avea alți oameni urmăresc câinele dacă trebuie să ieși din oraș. Ei se leagă foarte îndeaproape cu un proprietar și pot fi dificil de retrostit în cazul în care proprietarul trebuie să dea câinele în sus. În mâinile potrivite, Jindo-ul coreean este un partener extrem de loial și credincios. Aceasta este o rasă care este cel mai bine lăsat la proprietarii de câini la nivel de experți.

Dacă vă place Jindo-ul coreean, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câinePentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coreean jindo dog: profil de rasa de caini