Dermatomiozita la câini

Collie la Spitalul Animal

Dermatomiozita nu este la fel de obișnuită ca și alte boli pe care câinii le pot obține, dar este o condiție gravă care afectează pielea și mușchii anumitor rase de câini. Recunoașterea acestei boli poate ajuta la gestionarea timpurie și, prin urmare, păstrați un câine cu dermatomiozita confortabilă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Ce este dermatomyosita?

De asemenea, diagnosticat la oameni, dermatomiozita este considerată o boală ereditară sau genetică. Nu este pe deplin înțeleasă, dar profesioniștii veterinari o recunosc ca o condiție mediată de imunitate care afectează mușchiul și pielea câinilor. Aceasta provoacă o varietate de simptome, dar leziunile cutanate sunt cele mai frecvent văzute. Puppies care prezintă simptome de dermatomiozită par a fi mai grav afectate decât câinii adulți care îl dezvoltă.

Simptomele dermatomiozitei la câini

Cele mai frecvent identificate prin leziuni crude și inflamate pe fața sau urechile, simptomele dermatomiozitei vor fi în mod obișnuit fie probleme de piele, fie musculare. Leziunile cutanate pot fi dureroase, sângerate și rămâneți pe față sau răspândiți peste tot în corp, dar severitatea bolii va varia de la câine la câine. Proprietarii adesea raportează inițial răni pe fața căței, dar semnele sunt adesea ignorate sau nici măcar observate. Unele pui vor avea o scădere a masei musculare, să fie slabe și letargice, și chiar au probleme de înghițire datorită unei stări cunoscute sub numele de mega-esofag. Unii câini cu mega-esofag vor trebui să fie hrăniți în poziție verticală sau nu vor fi în stare să păstreze mâncarea în corpul lor, făcând acest simptom să se gestioneze. Deoarece slăbiciunea musculară persistă la câini, paralizia facială, rigiditatea și dificultatea de mers pe jos se vor dezvolta.

Debutul adult al dermatomiozitei este rar, astfel că acest lucru este în primul rând o boală a catelusilor. Simptomele pot apărea încă de la vârsta de șapte săptămâni, dar sunt de obicei văzute de momentul în care un cățeluș este de șase luni.

Semne

  • Leziunile care au ca rezultat căderea părului
  • Leziuni crude
  • Leziuni ulcerate
  • Leziuni pe față, urechi, în jurul ochilor, vârful coada sau punctele de presiune
  • Atrofia musculară
  • Slăbiciune
  • Mega-esofag

Cauzele dermatomiozitei

Cauza dermatomiozită nu este, din păcate, pe deplin înțeleasă, dar se știe că este o condiție ereditară care este trecută de la câine la câine în ADN-ul lor. Există o tendință familială definită, ceea ce înseamnă că, dacă un câine părinte are dermatomiozită, atunci probabil că va fi transmis descendenților săi. Unii cercetări suspectează vaccinări, expunerea la lumina UV și alte declanșatoare de mediu pot juca chiar un rol în această dezvoltare de boală auto-imună la câini. Dermatomiozita a fost studiată atât la oameni, cât și la câini de zeci de ani și pare să fie foarte asemănătoare în cele două specii diferite.

Tratament

Tratamentul simptomatic este foarte bazat pe câinii cu dermatomiozită. Nu există nici un tratament pentru această boală moștenită, astfel încât scopul este de a păstra pur și simplu câinele la fel de confortabil cât mai mult posibil. Medicamentele și vitaminele utilizate pentru a gestiona dermatomiozita pot deveni scumpe, iar îngrijirea la domiciliu poate deveni intensivă a forței de muncă.

Pentoxifilina, vitamina E, prednisonul, azatioprina și ciclosporina sunt opțiuni comune de gestionare a dermatomiozită. Evitând expunerea la lumină UV și activitățile care pot deteriora în continuare pielea sunt, de asemenea, importante. Alte grijă la domiciliu pot include oferirea de asistență cu hrănirea câinilor care au dificultăți în înghițirea și utilizarea șampoanelor speciale la timpul de baie.

Cum să preveniți dermatomiozita

Un test genetic este disponibil pentru a testa un câine pentru nivelul de risc al dezvoltării dermatomiozită, dar acest lucru, din păcate, nu poate ajuta un câine care are un risc ridicat. Creșterea selectivă este cea mai bună modalitate de a preveni dermatomiozita în rasele predispuse de câini. Câinii care au fost diagnosticați cu dermatomiozită, împreună cu rudele lor de gradul întâi, nu ar trebui să fie crescute pentru a diminua probabilitatea de a trece la genetică pentru dezvoltarea dermatomiozită.

Vaccinări ar trebui să fie discutate cu medicul veterinar (dar nu neapărat evitată) pentru a determina ce are nevoie de câinele dvs. specifice. Expunerea la lumina UV și schimbările extreme de mediu ar trebui, de asemenea, să fie monitorizată în cazul în care acestea pot fi declanșatoare pentru dermatomicozită pentru a se dezvolta la câinii de risc.

Ce rase sunt predispuse la dermatomiozita?

La câini, dermatomiozita pare a fi în principal izolată la colonii și Sheetland Sheepdogs, Dar alte rase au raportat simptome similare. Aceste alte rase potențiale care pot dezvolta dermatomiozită includ Chow Chows, Pembroke Welsh Corgis, Lakeland Terriers, Shepherds German, Beauceroni, Kuvasz, și rase amestecate cu ei.

Diagnostic

O biopsie a pielii este metoda cea mai frecvent utilizată pentru a diagnostica dermatomicozita la câini. Pentru a efectua o biopsie, un eșantion de leziune a pielii este luat și evaluat într-un laborator. Această probă de piele va fi examinată microscopic. Pentru a obține această sedare de biopsie sau anestezie locală va fi cel mai probabil utilizat. Alte boli de piele, inclusiv mange și pecingine, poate fi, de asemenea, exclusă prin efectuarea altor teste înainte de o biopsie a pielii. Într-o ocazie rară, o biopsie musculară și un test numit o electromiogramă pot fi de asemenea efectuate pentru a diagnostica dermatomiozita.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dermatomiozita la câini