Să vorbim: reproducerea câinilor responsabili

Sperăm că ați reușit să vă verificați Recaptarea duminică De săptămâna trecută. Aceste coloane îmi dau o șansă minunată de a vă conecta cu voi și vorbiți puțin despre cărțile legate de câine, blogurile și articolele pe care le-am citit săptămâna. Acum, vreau, de asemenea, să împărtășesc un pic de experiența mea personală cu câinii și să-ți cer gândurile.

Top sfaturi de câine - reproducere pentru câini responsabiliSă vorbim [despre câini] este noua noastră coloană săptămânală publicată în fiecare miercuri În cazul în care editorii Sfaturi de câine de top vor aduce subiecte interesante pentru discuții și vă invită, cititorul, pentru a vă întâlni cu perspectivele dvs., gândurile și ideile despre subiect. Ne va oferi o șansă de a arunca în jurul unor sfaturi, trucuri și informații minunate pe care le-am luat în anii noștri de a fi proprietari de câini.

Mi-ar plăcea ca aceste coloane să ne poată aduce împreună ca o comunitate de proprietari de câini responsabili care sunt, de asemenea, pasionați de răsturnarea animalelor de companie cu toate tipurile de produse de câini. Ca întotdeauna, feedbackul dvs. cu privire la modul de îmbunătățire a acestei coloane este foarte încurajată și întotdeauna binevenită în comentariile de mai jos. Și acum că formalitățile sunt în afara drumului - Să vorbim.

Coloana din această săptămână este despre o cauză apropiată și dragă pentru inima mea: Creșterea câinilor responsabili. Știm cu toții despre mori de catelus și despre pericolele că reproducerea iresponsabilă aduce mamei și puii ei, dar familia mea se ocupă de consecințele reproducerii iresponsabile în fiecare zi.

Responsabilitate responsabilă

Acesta este Chloe (imaginat în dreapta, făcând ceea ce face cel mai bine - dormind ca un om). Ea are aproximativ 5 ani și ea este cea mai dulce fetiță pe care o veți întâlni vreodată. Bine, știu că sunt puțin părtinitoare, dar serios, are cea mai minunată temperament și personalitate iubitoare, iar familia noastră o adoră absolut. Am ridicat boxeri de aproximativ 10 ani și suntem foarte pasionați de rasă, așa că atunci când Chloe avea nevoie de o casă bună, am salutat-o ​​cu arme deschise.

Chloe a fost abandonată pe marginea drumului. Subnutriți, acoperit de mușcături de îngheț și a lăsat să înghețe la moarte într-o noapte rece martie în Maine. Mai era încă zăpadă pe pământ și temperatura în acea noapte a fost sub îngheț. Din fericire, niște samariteni buni găsiți Chloe și a dus-o la biroul nostru veterinar local primul lucru dimineața.

Din păcate, acești nume de bunuri nu puteau păstra Chloe, deoarece aveau deja câțiva câini de-al lor. Acest lucru sa întâmplat doar pentru a fi veterinar unde luăm animalele noastre și s-au chemat să întrebe dacă vom favoriza această fată dulce. Nu a luat mai mult de o noapte pentru "încurajarea" noastră pentru a deveni adopție, iar Chloe a făcut parte din familia noastră de atunci.

Acum, știu că probabil că te gândești, "poveste dulce, dar ce are de-a face cu reproducerea responsabilă?"Ei bine, Chloe a fost de aproximativ 2 ani când a fost abandonată și de cicatricile pe uterul ei, veterinarul nostru a estimat că a fost crescut de cel puțin 3 ori. Asta înseamnă că a fost foarte devreme, care a avut efecte de durată asupra creșterii și dezvoltării ei.

Creșterea câinilor responsabili

Că, în sine, se bazează cu siguranță că Chloe a fost crescută iresponsabil, dar asta nu este chiar vârful aisbergului. Chloe a fost cu noi acum de peste 2 ani și acum 6 luni a fost diagnosticată cu Boxer aritmogenic cariomiopatie ventriculară dreaptă, o boală moștenită care este de obicei debut adult.

Cardiomiopatie este foarte frecventă în boxeri și pentru că este genetică, singura modalitate de a opri răspândirea bolii este de a opri câinii de reproducere care îl transportă. Din păcate, Chloe i sa dat boala de la mama ei, iar acum ea a trecut-o la puii din așchii pe care o avea înainte de a fi abandonată. Pentru că nu suntem siguri de locul unde a venit de la sau unde au mers cățelușul ei, există acum numeroși purtători ai bolii acolo și nu avem nicio modalitate de a avertiza proprietarii.

Ne-a costat mii de dolari pentru a avea Chloe diagnosticate și tratate. Ea a fost la o clinică veterinară de urgență timp de patru zile și trei nopți. Nimeni nu credea că va supraviețui. Din fericire, ea este un luptător și am reușit să-i aducem acasă cu noi după ce soțul meu și acum mă refer la "cel mai lung weekend al vieții noastre."

Creșterea câinilor responsabili

Deși este acum fericită acasă cu noi, cardiomiopatia nu poate fi vindecată, poate fi tratată numai. Astfel încât Chloe săraci să fie pe o dietă sănătoasă, nu poate participa la nici o exercitare extremă (cum ar fi drumeții, care obișnuiau să fie unul dintre lucrurile noastre preferate de făcut împreună) și ea trebuie să ia 7 pastile pe zi. Aceste pastile trebuie administrate la ora 7:30 a.M., 8:00 a.M., 4:00 P.M., 7:30 P.M., și 12:00 a.M. După cum puteți vedea, acest lucru limitează foarte mult flexibilitatea în programul familiei noastre.

Chloe nu este singurul câine care are o poveste ca asta. Câți oameni știți că nu și-a putut permite tratamentul pentru un câine diagnosticat cu o boală ca aceasta? Ce zici de 100 de dolari în fiecare lună pe care acum trebuie să le cheltuim pe medicamente pe bază de prescripție medicală pentru ea? Să nu mai vorbim că majoritatea oamenilor nu ar fi disponibili pentru a oferi câinelui un medicament programat de 5 ori pe zi. Din fericire, lucrez de acasă, deci este o opțiune pentru noi.

Din păcate, majoritatea câinilor din această situație sunt eutanasiați. Nu este corect ca viața unui câine să fie tăiată scurtă sau calitatea vieții lor este diminuată, deoarece un crescător iresponsabil pur și simplu a vrut să facă câțiva dolari de pe o gunoi de pui. Motivul pentru care bolile moștenite sunt atât de frecvente este că crescătorii iresponsabili continuă să crească câinii care transportă boala.

Acest lucru trebuie să se oprească!

Singura modalitate de a opri crescătorii iresponsabili este de a opri cumpărarea câinilor lor.

Ori de câte ori vă aflați pe piață pentru un catelus, luați-l serios. Nu cumpărați doar cel mai ieftin catelus pe care îl puteți găsi sau cumpăra unul de la primul anunț pe care îl vedeți în hârtie. Verificați amelioratorul, verificați părinții și asigurați-vă că amelioratorul este responsabil. Dacă cineva știi este cumpărăturile pentru un catelus, încurajați-i să facă același lucru.

Pentru mai multe informații despre cum să selectați un crescător responsabil, puteți verifica coloana noastră Unde să cumpărați un câine: adoptarea responsabilă. Nu pot să subliniez destul de cât de important este să selectați un ameliorator responsabil și dacă ați întâlnit vreodată un crescător iresponsabil apel imediat la controlul animalelor. Acești crescători trebuie să fie opriți și singura modalitate de a face acest lucru este de a educa proprietarii de câini și potențiali părinți de companie despre pericolele de reproducere iresponsabilă și cum poate afecta generații de câini.

Această coloană este mică și atinge un număr foarte limitat de părinți de câini, dar dacă educă cel puțin o persoană despre pericolele de reproducere iresponsabilă și importanța adoptării de la o sursă de renume, atunci merită.

Acum este rândul tău.

Ați avut experiențe cu reproducerea responsabilă sau iresponsabilă? Care sunt gândurile dvs. pe întregul subiect în general? Să vorbim despre asta.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Să vorbim: reproducerea câinilor responsabili