Este dovleac bun pentru pisici?

Este dovleac bun pentru caracteristica pisicilor

Din când în când, ne place să oferim pisicii noastre un tratament care este gustos și bun pentru ei. Din fericire, dovleacul este un tratat sigur și sănătos, care oferă mai multe beneficii pentru sănătate. În acest articol, vom trece peste faptele despre dovleac pentru pisici, inclusiv beneficiile de sănătate ale dovleacului, siguranța și multe altele.

Pisicile pot mânca dovleac?

Răspunsul la acest lucru este da! Dovleacul nu este toxic pentru pisici și pot mânca dovleac, dar nu ar trebui să mănânce prea mult în mod regulat. Când hrăniți dovleacul la pisica dvs., nu trebuie să adăugați niciun zahăr sau condiment suplimentar la dovleac, deoarece numai dovleacul proaspăt este sigur pentru pisici.

Beneficiile dovleacului pentru pisici

Beneficiile dovleacului pentru pisici

Bogat în nutrienți cu o mulțime de umiditate și o atingere a fibrei benefice, dovleacul are beneficii pentru pisici cu constipație, diaree și multe altele.

În primul rând, dovleacul este umplut cu o mulțime de substanțe nutritive valoroase. Acestea sunt benefice pentru diferite părți ale corpului pisicii dvs. Iată un scurt rezumat al modului în care nutrienții din dovleac pot beneficia de pisica dvs .:

  • Vitamina A vă va ajuta pisica să mențină un sistem imunitar sănătos și o viziune bună
  • Alfa-caroteneste un antioxidant care poate ajuta la prevenirea deteriorării celulelor
  • Vitamina C poate ajuta la reacțiile enzimatice.
  • Vitamina Eeste un antioxidant solubil în grăsimi
  • Calciu ajută la sprijinirea oaselor și dinților
  • Fier contribuie la producția de respirație celulară și hemoglobină
  • Lutein SIDA în sănătatea generală a ochilor, a pielii și a stratului

Există câteva beneficii care pot fi văzute de la hrănirea dovleacului la pisici. Dacă aveți vreo preocupare cu privire la hrănirea dovleacului la CA, atunci vă rugăm să vorbiți cu chirurgul dvs. veterinar pentru mai multe sfaturi.

Dovleac pentru pisici cu diaree

Dovleacul conține fibra solubila. Această fibră solubilă ajută la absorbția excesului de apă în tractul digestiv, care poate ajuta la reducerea sau ameliorarea diareei. Dovleacul este, de asemenea, plin de vitamina A, C și E, precum și de potasiu și fier. Acestea, împreună cu conținutul de fibre, pot ajuta la vrac în scaun și să absoarbă apa din tractul digestiv. Dovleacul este sigur și eficient, dar dacă diareea persistă, atunci ar trebui să căutați sfaturi din partea chirurgului dvs. veterinar.

Dovleac pentru pisici cu constipație

Combinația dintre fibre și umiditate în dovleac poate fi de mare beneficiu pentru pisicile cu constipație. Ajută la crearea în vrac, care va stimula mișcările intestinale.

O lingură adăugată la alimentele normale ale pisicii pentru a ușura constipația ar trebui să ajute. Este vital să ne amintim că constipația duce adesea la deshidratare, astfel încât să vă asigurați că pisica dvs. are o mulțime de apă proaspătă disponibilă. Dacă constipația nu rezolvă, caută sfaturi veterinare .

Citeste mai mult: Cele mai bune produse alimentare pentru constipație

Dovleac pentru controlul greutății

Din nou, dovleacul este ridicat în fibră. Fibrele într-o masă oferă vrac, oferind pisicii un sentiment de plinătate fără calorii. Dar, ca și în cazul tuturor planurilor alimentare, trebuie să vă consultați mai întâi chirurgul dvs. veterinar cu privire la nevoile specifice ale pisicii dvs.

De asemenea, pentru a utiliza dovleac pentru a ajuta la promovarea pierderii în greutate, se recomandă înlocuirea unei porțiuni din pisicile dvs. cu dovleac, deoarece dovleacul este scăzut în calorii, dar a avut o sursă bună nutrițională pentru a ne păstra pisicile fericite și sănătoase.

Dovleac pentru pisici cu bile de păr

Datorită conținutului de umiditate și fibre, dovleacul poate ajuta la ușurarea bilelor de păr în pisicile în același mod în care acesta poate ușura constipația. Dovleacul are un afectat laxativ, astfel încât acesta va ajuta părul să se deplaseze prin tractul digestiv în locul unui pilot de păr. După cum știm că pisicile sunt groomi frecvente, iar limba lor dură prinde părul liber, care este înghițit. În timp ce un păr trece prin tractul digestiv, unii se blochează în stomac și formează un drept de păr.

Semințe pentru sănătatea tractului urinar

Semințele de dovleac sunt ridicate în acizi grași esențiali și antioxidanți, care sunt minunați pentru piele și blană pentru pisicile noastre. Se crede că semințele de la dovleac se consideră că sprijină sănătatea urinară. Dacă alegeți să vă serviți semințele de dovleac pisică, asigurați-vă că acestea sunt nevăzute și prăjite înainte de servire.

Există vreun negativ pentru hrănirea pisicilor?

Negative de consum de dovleac pentru pisici

În timp ce dovleacul este în general sigur pentru pisici, prea multă dovleac sau consumul de dovleac brut poate provoca primejdie GI.

Dovleacul este un aditiv ușor și sigur, dar mănâncă dovleacul crud ar putea duce la vărsături în pisicile noastre. Din acest motiv, este mai bine să gătești mai întâi dovleacul înainte de ao hrăni la pisica ta. De asemenea, prea multă dovleac ar putea provoca diaree.

Dacă se întâmplă acest lucru, alimentați o sumă mai mică. Dacă diareea continuă când hrănește dovleacul, este posibil ca pisica dvs. să nu poată tolera dovleacul.

Există anumite părți de dovleac pe care nu trebuie să le hrăniți cu pisica dvs. Acestea includ:

  • Tulpina: Tulpinile de dovleac sunt prickly și dur pe sistemul digestiv, potențial provocând o problemă gastro-intestinală.
  • Piele de dovleac: Pisicile nu pot digera bine pielea de dovleac.
  • Pulp: Evitați hrănirea materialului gooey moale în centrul squash.
  • Dovleac brut: Așa cum am menționat mai devreme, dovleacul brut este nesigur pentru pisici.
  • Conserve de umplere a plăcilor de dovleac: Spre deosebire de dovleacul conserve, umplerea plăcilor este încărcată cu aditivi. Aditivii precum umplutorii, condimentele sau zahărul nu sunt sigure pentru sistemul digestiv al pisicii dvs.

Cum să vă dați în siguranță dovleacul pisicii?

Cum să vă dați în siguranță dovleacul pisicii

Pentru a vă oferi în siguranță dovleacul de pisici, încorporați cantități mici din ea în dieta lor.

Este recomandabil să începeți hrănirea unei pisici adulte cu o jumătate de linguriță de dovleac zilnic. Apoi puteți crește acest lucru la o linguriță după o săptămână sau cam așa ceva. Amestecați dovleacul în mesele pisicii dvs. sau, dacă pisica dvs. se bucură de aromă, îl servește ca un tratament independent.

  • Conserve de dovleac Pureéd este o opțiune excelentă, cu condiția ca aceasta să fie făcută fără aditivi, materiale de umplutură, condimente sau zahăr.
  • Proaspăt dovleac care a fost coaptă este bun pentru pisici. Scoateți semințele și lăsați carnea să se răcească înainte de hrănirea pisicilor.

Dovleacul are câteva avantaje de sănătate, dar nu este pentru fiecare pisică. La fel ca noi, pisicile au preferințe variabile de gust. Unele pisici ar putea ca gustul de dovleac, iar unele ar putea să nu. În plus, nu este o soluție la problemele de sănătate. Dacă pisica dvs. nu este rău, adresați-vă medicului veterinar pentru sfaturi.

întrebări frecvente

Cât de mult dovleac pot da pisica mea?

Deoarece dovleacul are atât de multe beneficii pentru sănătate, poate fi foarte tentant pentru părinții pisicilor să dea prea multă fruct pe pisica lor. Dar este recomandabil să se limiteze porțiunile pentru a maximiza beneficiile sale de sănătate.

Este dovleac bun pentru pisici?

Pentru cei care nu primesc suficientă fibră în dieta lor, dovleacul poate fi bun pentru pisici. Poate ajuta la ușurarea diareei și constipație.

Poate pisicile să mănânce dovleac în fiecare zi?

Este important să se introducă treptat dieta de dietă a pisicii. Prin acordarea pisicii dvs. cantități foarte mici de dovleac la un moment dat, puteți vedea dacă vor tolera dovleacul și nu vor experimenta orice supărat digestiv. După o introducere treptată, pisicile pot mânca dovleac în fiecare zi.

Pot da pisicii mele prea mult dovleac?

Este foarte rar că dovleacul va deranja stomacul unei pisici, dar dovleacul excesiv poate provoca diaree. Despre o linguriță de dovleac pe zi este recomandată, dar dacă sunteți îngrijorat de siguranță, întrebați un chirurg veterinar cât de mult dovleac pentru a vă da pisica.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este dovleac bun pentru pisici?