Când câinele arată mușcături de bug

De-a lungul anilor mulți oameni mi-au cerut Cum am început în lumea arătării și a câinilor de reproducere. Le spun că am început modul în care majoritatea oamenilor fac - era un câine în viața mea care a pus lucrurile în mișcare.

Că un câine care vă prezentăm câinelui care arată

Că câinele meu a fost Henry. El a fost o peziune de salvare, luată la vârsta de 6 luni de la un magazin de animale de companie care se închidea. Era mare și urât, nu un câine de spectacol deloc. Managerul de magazin sa îndrăgostit de el și la îngrijit prin lupta lui Tusea canisei, De aceea nu a fost vândut niciodată ca un catelus drăguț, cuddly de opt săptămâni. Mai în vârstă și acum gangly, nimeni nu a vrut; Situația actuală a divorțului managerului nu a permis un alt câine. Asta a însemnat doar un singur lucru - el ar fi trimis înapoi la crescătorul său de moară și, probabil, eutanasiat.

Căile noastre au trecut într-o zi în iunie 1992, când m-am oprit la magazinul de animale de companie pentru a găsi o carte despre antrenamentul câinilor, pentru că Pekingese de cinci ani (PET), MGGGS, doar nu se comportă. Învățând că am avut deja o peziune la domiciliu, managerul disperat împinge pe Henry în brațele mele. A fost ceva despre acest câine dulce, gawky care mi-a atras și acea zi finătoare a fost una care mi-a schimbat viața.

Henry și Susan Speranza, câinele care ia dat bug-ul de câine
Henry și Susan Speranza, câinele care ia dat bug-ul de câine.

Tot ce am acum, de la casa mea din Vermont la cei mai mulți campioni de la Pewingese și toate experiențele și prietenii pe care i-am făcut de-a lungul drumului, am început cu un câine.

Câinele și manipulatorul intră în ea, încet și # 8230;

L-am luat pe Henry acasă și am descoperit că, la fel de repede, un cursant, așa cum a fost muggs, era exact opusul. Probabil lipsa de formare timpurie și experiențe neplăcute de animale de companie interferate cu el învățând orice comenzi de ascultare de bază. Singura mea alegere a fost să-l duc la o clasă. Aceasta a fost o nouă experiență pentru noi toți.

În timp ce Muggs a înflorit și a iubit-o, Henry a urât clasa, luând o dispreț deosebită pentru doi retrieve de aur. Această clasă, cu accentul pe pedeapsă, care nu este recompensa sau motivația nu era în mod clar pentru el, am întrebat dacă există alte clase mai potrivite. Cineva ma adresat la un club local, Suffolk Ascolk Forminging Club (pe Long Island unde am locuit la acea vreme.)

Acolo am descoperit Lumea spectacolelor de câini și concursul de ascultare. Am văzut câinii de pe plumb sărind peste panouri înalte, confiscând gantere sau mănuși în gură și întorcându-se la proprietarii lor care au comunicat cu câinii numai prin semnale de mână. Că câinii și proprietarii ar putea funcționa atât de bine în sincronizare, intrigați.

Muggs a luat la dispoziție concurența cu ușurință și până când cariera sa sa încheiat din cauza unei leziuni din spate, ea a fost una dintre puținele Pekingese care a atras un CD și un picior spre CDX. Am intrat în porțiunea de ascultare a tuturor spectacolelor de rasă și în timp ce la spectacole, am rătăcit la inelele de rasă. Acolo pentru prima dată am văzut spectacolul Pekingsese, acești câini mici frumos îngrijiți în jurul inelului cu manipulatori care, de asemenea, rătăcit. Știam că asta am vrut să fac.

Ch. Castlerigg Hallelujah - Fata de pewingese uimitoare
Ch. Castlerigg Hallelujah - Fata de pewingese uimitoare

«AHA momentan! », Când îți dai seama că asta vrei să faci

Am început să vorbesc cu alți expozanți și au recomandat să aflu despre standardul de rasă. Am constatat că majoritatea expozanților au fost foarte dispuși să împărtășească informații despre rasele lor. M-am dus acasă și am început să cercetez Pekingsese, istoria sa, celebrul canisa, crescătorii, expozanții și câinii de pe ambele părți ale Atlanticului. Fiecare șansă pe care am primit-o, am participat la câini și am stat la Ringside observând câinii, judecând și vorbind cu expozanții. Curând am reușit să zero în ce tip de Pekingse pe care am preferat.

În timp ce toți erau frumoși, mi se părea că sunt atrași de blondele luminoase cu muzele negre și franjuri și ochii expresivi. Acest aspect a fost predominant în anumite linii, deci când am decis în cele din urmă să-mi cumpăr primul câine de spectacol, am căutat crescătorii ale căror câini s-au întors la acele linii.

Toată lumea mi-a sfătuit să încep cu un bărbat pentru că nu am fost sigur că am vrut să mă implic în reproducere și Bărbații Pekingese își țin hainele mai bine decât femelele care intră mereu în sezon. Am găsit un mic crescător care avea un bărbat lăsat de la o reproducere frumoasă. Avea zece săptămâni; Circumstanțele ei de viață nu au permis-o să continue cu un câine care arată, așa că își dau canisa. Mi-a vândut-o pentru un preț de animale de companie și a întrebat dacă aș fi dispus să iau o șansă. Ea nu a putut garanta că a arătat calitatea. Cu fotografii numai pentru a vedea, am luat plonjorul. Sa dovedit, de fapt, să arate calitatea și a devenit primul meu campion, Ch. Calico Merci Beaucoup.

Când îi sfătuiesc pe oameni cu privire la modul de a-și cumpăra primul spectacol Pekingsese, le spun să facă ceea ce nu am făcut-o: cumpărați un câine care este mai în vârstă - 4 până la 6 luni este preferabilă deoarece puteți vedea mai bine cum se vor dovedi.

Pekingese este foarte dificil de accesat ca puii tineri. Alte rase nu sunt, deci luând o șansă într-o mare zi mare Dane este în regulă. Acest lucru depinde în mod clar de rasă. În timp ce fotografiile sunt minunate, întâlnirea cu catelul în persoană și obținerea mâinilor pe cățeluș, ci părinții și bunicii este cea mai bună modalitate de a evalua potențialul câine de spectacol.

Cel mai bun mod de a începe să arătați câini

Dar ceea ce este cel mai important pentru cineva care să caute să intre în lumea câinelui care arată este de a petrece timp cercetarea rasei și a vorbi cu alți crescători / expozanți. Conceptul de îndrumare este predominant în lumea spectacolelor de câine, pentru expozanți înțeleg că oamenii noi, în special tinerii sunt viitorul raselor noastre. Fără ei, nu vom continua să continuăm. Căutați crescătorii ale căror câini îi place și îi cereți să vă îndrumați.

Mulți oameni au venit la rasele lor așa cum am venit la a mea - de obicei au acel câine de companie pe care îl iubesc dincolo de toată iubirea și asta îi duce la rasa alegerii lor. Le inspiră cu o dorință reală de a îmbunătăți rasa pe care au ajuns să iubească atât de mult și să arate lumii cât de minunat sunt câinii lor.

Și în curând, înainte de a fi chiar conștienți de asta, bug-ul de câine a fost mușcat.

Scris de Susan Speranza, de la Castiligg Pekingese.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Când câinele arată mușcături de bug