Sindromul popular sire în creșterea câinilor?

Sindromul popular Sire în creșterea câinilor?

În creșterea câinilor și în alte specii în care spectacolele și concursurile sunt părți mari ale comunității, puteți fi siguri că Popular Sire Effect există. Sindromul popular Sire în creșterea câinilor este atunci când un bărbat căutat este folosit pentru părintele câțiva pui de pui, având astfel atât de multe progeni că unele dintre ele se vor rambursa împreună (adesea, în necunoștință de cauză.)

Evident, ca un crescător de câini sau un handler, vrei să-i spori pe cei mai buni câini posibil - Bărbații și Femei! Aveți obiective clare și obiective prezentate în dvs Programul de reproducere a câinilor și fiecare gunoi încearcă să vă apropii de acest câine ideal final al tău. Unii crescători ajung la excelență și uneori, toți ceilalți sunt de acord cu ei.

Care este sindromul popular Sire?

În creșterea câinilor, Sindromul popular Sire apare atunci când un câine de sex masculin câștigă un concurs respectat sau este recunoscut ca a unu la un milion câine și, în consecință, devine foarte căutat de sire. Acest lucru se datorează faptului că alți crescători cred că acea sireză particulară posedă genele dorite necesare pentru a produce campioni.

Toți crescătorii se străduiesc să creeze gunoi de cățeluși inteligenți, sănătoși, cu materialul genetic necesar pentru a deveni câștigători de concurență prestigios; în cele din urmă, producând mai mulți campioni în timp util. Prin urmare, O astfel de sire populară este folosită extensiv pentru reproducerea cu o cantitate mare de femele, ducând la răspândirea rapidă a genelor sale pe tot parcursul rasei, reducerea considerabilă a diversității genetice.

[Pullquote-dreapta] Problema cu Sindromul popular Sire este că genele câinelui sunt răspândite pe scară largă și rapid - fără a evalua efectele pe termen lung ale contribuției sale genetice.

- Jerold s clopot, DVM (sursă)[/ Pulcquote-dreapta]

În consecință, astfel de practici de reproducere pot avea consecințe dăunătoare pentru acea populație specifică a rasei. Într-adevăr, câteva generații mai târziu, există un risc substanțial ridicat de așchii inbred, când doi câini coboară din acea sirenă în mod nevinovat împreună.

Se poate întâmpla acest lucru cu o femeie?

Deși aceeași logică se poate aplica la a căutat Cățea, constrângerile unui ciclu de reproducere a femeii nu îi permit părinte cât mai mulți câini ca bărbat. O femeie are cateva luni între fiecare gunoi, astfel încât chiar și la o rată completă, ea nu ar putea să se compare cu a Câine de câine.

Dacă o femeie a fost rasă repetată, o poate vedea și ea Câteva numar declin brusc din cauza unui corp mai slab trecerea prin prea multe sarcini la rând (adică. Înapoi la reproducere.)

Cum poate un tată de sirenă atât de mulți pui?

Când un câine devine o figură de conducere în inel este când se întâmplă chase!

Sirele este solicitat pentru un număr mare de rase Pe o perioadă lungă de timp. Sirele este, de asemenea, a cerut transferuri de semințe înghețate care sunt mai ușor de organizat pentru crescătorii experimentați și spre deosebire de câinii de sex feminin, știfturile pot livra în număr mare.

Când un crescător nu poate rezista acestei faimi nou dobândite și Taxe profitabile, O mulțime de câini de sex feminin dau naștere unor puii răsturnați de acest același stud. Numele acestui stud devine sinonim cu sănătatea și succesul, iar bucla se repetă.

Acest se întâmplă, de asemenea, când se creează o rasă Deoarece câinii de reproducere selectați formează o piscină mică, fiecare baraj și sire este reutilizat pentru mai multe rase. Ducând în mod inevitabil la un coeficient relativ ridicat de încrucișare, la început, până când piscina genetică se lărgește prin sânge extern. Acesta este în prezent cazul cu cele mai noi noi American bully rasă.

Consecințele sindromului popular Sire

Există mai multe preocupări ridicate de sindromul popular Sire.

În primul rând, orice nedetectat, Genele nefavorabile pe care le transporta sirele îl vor crește dramatic în cadrul populației pe măsură ce le transmite. Acest lucru ar putea duce chiar la crearea tulburărilor genetice legate de rasă.

În plus, deși numărul de ori o femeie poate fi crescută, este limitată, utilizarea excesivă a unui singur stud mascul reduce utilizarea altor bărbați și se îngustează drastic Diversitatea bazinului genei. Aceasta înseamnă că o proporție mare de Populația va fi strâns legată, chiar mai mult în cazurile de încrucișare mai târziu în jos. Acest lucru devine mai evident atunci când descendenții studului sunt crescuți unul cu celălalt, de exemplu, în rambursări de frate, Ridicații de jumătate de frate, sau cel mai rău dintre ele - părinte la rasă de descendenți.

Când se întâmplă de fapt, un sindrom de Sire popular are loc într-un ritm atât de rapid, până la momentul în care mutații sau efecte nedorite au fost luate prin evaluarea descendenților sau a descendenților, genele Sirelor au fost deja răspândite pe un imens scară în întreaga populație. Devine extrem de greu de backpal și să repare toate greșelile cauzate de Popular Sire Effect. Aceasta înseamnă, de obicei, că este prea târziu pentru a corecta toate rezultatele negative pe care aceste rase repetate le-au avut asupra bazei de gene populației. De asemenea, trebuie remarcat faptul că Sindromul popular Sire nu este doar o problemă pentru populațiile mai mici; De fapt, afectează și populațiile mai mari.

Pe scurt, cel mai bun scenariu că sindromul popular Sire poate produce este depresia unei anumite populații canine. La cel mai rău, ar putea duce chiar la dispariția unei anumite populații canine. De către populație, înțelegem o întreagă rasă sau a linie de sânge.

Cum de a preveni sindromul popular Sire?

Deși o sire populară va avea aceeași influență ca și barajul pe o singură gunoi, Studurile contribuie la mult mai multe gunoi asupra carierei lor de reproducere, și, în consecință, va avea o influență mai mare asupra rasei ca întreg. Prin urmare, este inevitabil ca Sindromul popular Sire va exista întotdeauna, dar nu trebuie să vină la consecințe teribile pentru rasă atâta timp cât este bine gestionată și controlate temeinic.

Este, de asemenea, cazul că pentru Câini pură: Există, fără îndoială, diversitatea genetică limitată pentru a începe, deoarece nu există noi gene disponibile pentru rasă, cu excepția cazului în care autoritățile sunt permise directive specifice (adică. Cluburi de kennel) - vezi Proiectul de patrimoniu Dalmatian de exemplu.

Privind întreaga populație a unei rase, Genele pot fi pierdute doar printr-o reproducere selectivă, mai degrabă decât câștigat. Care a spus, ca un crescător de câini sunteți responsabil pentru mult mai mult decât menținerea înregistrărilor de reproducere, Microchipping câine, și Vaccinări, Mai ales dacă sunteți proprietarul mândru al unui sire popular. Este responsabilitatea ta să Aflați ce gene deteriorate are câinele dvs, și aceste cunoștințe ar trebui transmise proprietarilor următoarei generații.

În calitate de ameliorator mândru și proprietarul unui student căutat, ar trebui Ecran fiecare solicitare de reproducere sau serviciul stud și nu doar în numerar pe materialul seminal câinelui. Prima datorie a unui crescător este cea mai bună rasă; nu doar pentru a vă linia buzunarele. Este datoria dvs. să decideți când destul e destul Pentru a preveni copleșitorul piscinei genetice.

Concluzie

Crescătorii ar trebui să se străduiască Selectați Sires care au atributele ideale pentru rasă cum ar fi performanța și temperamentul și rămâneți clar de orice tulburări de sănătate legate de rasă.

În avans, dacă crescătorii continuă să numai specimene sănătoase și excepționale a unei rase și a sta departe de sindromul popular Sire la toate costurile; Populația întreagă a rasei lor va fi protejată de Condiții de sănătate moștenite.

Pentru potențialii proprietari, este important să vă faceți cercetarea și să faceți temele. Asigură faptul că atât părinții, cât și puii au fost eliminați de orice mutație genetică în curs de desfășurare Testarea genetică și Studierea pedigreei înapoi la cinci sau zece generații, dacă este posibil. Acest lucru este necesar în special dacă un bărbat popular este prezent pe ambele părți ale pedigreei catelului.

Simțiți-vă liber să verificați articolul Wikipedia pe Sindromul popular Stud.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sindromul popular sire în creșterea câinilor?