Kelpie australiană: fapte și temperament

Fapte și temperament de tip Kelpie australian

Kelpie australieni este o rasă de câine fără îndoială. Adesea, cei care cumpără un kelpie nu vor privi la o altă rasă de câine din nou, având din nou aspectul, temperamentul și Imposibil de iubit. Ele vin într-o serie de variații de culoare adăugând la aspectul lor bun care sunt adesea predispuși la marcaje atractive.

În acest ghid pentru Kelpie australian, ne uităm la istoria rasei, precum și o serie de lucruri pe care un potențial proprietar ar trebui să îl cunoască înainte de a cumpăra în cele din urmă această rasă. Având în vedere acest lucru, facem, de asemenea, o investigație profundă a temperamentului câinelui care poate alerta potențialii proprietari la orice ciudățenie care ar putea însemna că Kelpie australian nu este destul de câine pentru ei. Aceasta este cheia pe care îi împiedică ca câinii să fie plasați în case care nu sunt potrivite - acest lucru poate fi stresant atât pentru câine, cât și pentru proprietar.

Istoria Kelpiei australiene

Istoria Kelpiei australiene a fost destul de vagă pentru o vreme, deși o claritate unde a venit din nou rasa de câine, a venit la lumină în ultimii ani. Acum se confirmă faptul că Kelpie sa dezvoltat când trei perechi de colonii de lucru au fost crescuți împreună și apoi luați în Australia pentru a lucra pe teren acolo de către proprietarii lor. Anecdotal, prima femeie a rasei a fost numită Kelpie de către proprietarul ei, care este locul în care a venit numele. Era negru și colorată în marcajele ei și a continuat să fie crescută pe fermă cunoscută sub numele de stația de lucru. Proprietarul ei, JD Gleeson, de asemenea, deținea un câine negru care provenea de la coloanele care au fost aduse în Australia din Scoția. Black Collie a fost bărbat și atât de Gleeson a crescut pe Kelpie cu el pentru a produce o gunoi de pui care ar fi baza pentru linia australiană Kelpie.

Cu toate acestea, veniți începutul anilor 1900, părea că este o proliferare atât de mare a câinilor care arătau ca niște kelpies în Australia că reproducerea lor a fost chemată. În cele din urmă, sa convenit ca să fie un adevărat kelpie australiană, câinele a trebuit să fie produsul de reproducere selectivă a unui bronz și negru mix collie cu o collie de lucru neagră. În mod ideal, collie de lucru negru a trebuit să aibă cât mai puțin alb pe blănia lui. Având în vedere că kelpies australiene au fost doar crescuți de la coloni din Marea Britanie la sfârșitul anilor 1800, este posibil să se urmărească originile câinilor care au fost importate pe insula uriașă la acel moment.

Ei au câștigat notorietate ca niște câini de lucru buni și au fost adesea cumpărați de proprietari pentru a ajuta la a-și vindeca turmele uriașe de oi și alte animale în ieșire și alte ferme australiene. Ei au fost foarte iubiți pentru această utilizare datorită inteligenței lor, dar și faptul că ar putea rezista condițiilor din cadrul ei au lucrat. Uneori, căldura din Australia nu poate fi nimic mai ostil. În plus, fermele pe care le-au lucrat au fost adesea întinse de teren care sunt acum cultivate folosind avioane. Kelpie a reușit să facă față acestor distanțe. În plus, kelpiile erau cunoscute pentru că sunt extrem de fiabile, dar și fermecătoare.

Fapte rapide despre Kelpie australieni

  • Kelpie australieni este una dintre cele mai dure rase acolo.
  • În timp ce kelpiile originale au fost fie complet negre, fie negre și de bronz, este posibil să găsiți kelpies cu colorant roșu sau albastru
  • Natura lor de lucru de lucru le fac fantastice pe fermele, totuși, fiabilitatea lor face tovarășii perfecți pentru casă
  • Ele sunt una dintre cele mai populare rase care trebuie deținute în Australia lor maternă

Australian Kelpie Dog în căderea unui câmp cu iarbă uscată

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

  • Greutate medie

Media mascul sau femeia medie poate cântări ceva de la 14 kilograme la 20 de kilograme

  • Înălțime medie

Luat la greabăn, atât adulții de sex masculin, cât și adulții de sex feminin pot începe la 39 cm, dar pot crește până la 51 cm înălțime.

  • Se uită

Kelpie australieni este un câine frumos, cu un bot lung și urechi mari, ceea ce le face imediat să fie recunoscuți. Cu toate acestea, în ceea ce privește fizicitatea lor exactă, ele sunt extrem de atletice și lărgite. Sunt câini foarte puternici, dar au și un a mare viteză și agilitatea pe partea lor, având în vedere originile lui Collie. Fețele lor sunt bine definite cu pomeții și pielea și blănurile care se termină aproape de maxilar.

În legătură cu o postare: Tunelul de agilitate pentru câini

Unul dintre motivele pentru care sunt atât de frumos, este până la ochii lor în formă de migdale care sunt invariabili maro și nu sunt prea mici, nici prea mari pentru capul lor. Dacă un kelpie are culori ușor mai ușoare în blana lor, sa văzut că ochii lor pot fi ușor mai ușor decât maro închis. Oricum, mulți proprietari de kelpie vorbesc adesea despre aspectul de alertă al lui Kelpie, care vine din ochii lor expresivi. Alte caracteristici faciale ale notă sunt că nasul lor va fi întotdeauna culoarea hainei lor.

În ceea ce privește corpurile lor, au un gât lung și umeri subțire. Ele sunt adesea văzute că au o ușoară rubrică în jurul gâtului, unde blana lor este mai lungă decât restul hainei. În timp ce umerii lor sunt subțiri, picioarele lor din față și anterioare sunt încă foarte puternice, care pot fi văzute în jos pe restul picioarelor, deoarece blana lor devine mai scurtă spre labele lor. Trunchiul principal al corpului lor este, de asemenea, foarte puternic și au un spate lung drept cu un piept larg mare.

Spre partea din spate a corpurilor lor, picioarele lor posterioare sunt, de asemenea, văzute a fi foarte puternice, cu o rumă subțire pentru a se potrivi cu umerii lor. Picioarele lor continuă să-și ajute atleticismul cu degetele de la picioare. Cozile lor sunt ultima extindere a lor și a personalității lor. Ei o țin jos când se culcă sau se odihnesc, dar o vor odihni atunci când sunt fericiți, excitați sau alertați la pericol sau zgomot. Cozile lor sunt mai des decât nu foarte pufoase.

Restul hainei lor este destul de scurt, astfel încât acestea sunt mai ușor mire decât unele Câini cu părul mai lung acolo. Stratul se află foarte aproape de corpurile lor pe trunchiul principal, care îi ajută să rămână cald și răcoros în toată vremea. Acest lucru este în jos la un substrat eficient sub blana de straturi superioare. Altele decât gâtul lor, kelpie are păr scurt peste tot în altă parte, spatele picioarelor lor în cazul în care devine puțin mai mult timp mai mult.

Următoarele culori sunt colorate care sunt acceptate de cluburile de kennel din întreaga lume pentru creasta Kelpie australiană.

  • Tan - poate fi foarte ușoară, întunecată sau oriunde între ele
  • Roșu - Acest ton va varia de la ciocolată în culoare la un roșu mult roșu. Această culoare poate avea marcaje de bronz
  • Negru - un kelpie neagră poate avea și marcaje de bronz
  • Albastru - Kelpie albastră va avea tendința de a fi destul de întunecată, dar poate fi mai echitabilă. Și ea poate avea marcaje de bronz.

Temperament

Cunoașterea temperamentului unui câine este cheia cunoașterii dacă sunt potrivite pentru casa dvs. sau nu.

Kelpie australieni este unul dintre cei mai străluciți și mai inteligenți câini acolo. Ei sunt rapizi să învețe ceea ce i se cere de la ei, dar acest lucru se poate întoarce pe proprietari, așa cum înseamnă că se pot plictisi ușor când se află pe cont propriu pentru orice perioadă de timp. Inteligența lor înseamnă că au nevoie de divertisment. Din acest motiv, ele sunt cele mai potrivite familiilor care pot dedica timp nevoilor lor fizice prin mersul pe jos sau să le ia în afară cu ei pentru vrăji lungi de timp. Crescătorii adesea susțin Primul proprietar de date să se uite la alte rase și să câștige experiență cu câinii în general înainte de a lua pe un kelpie, având în vedere nevoia de a stimula o mare parte a zilei.

Cu toate acestea, nu există nici o îndoială că sunt rapizi să învețe și sunt câini mari să aibă dacă sunteți interesat să introduceți un câine în competiții în care cursurile de agilitate sunt o mare parte. Oricum le-a învățat noi trucuri este o modalitate bună de a construi un raport și o relație cu un kelpie care le place să se joace cu proprietarii lor și să-i mulțumească și ei. Această loialitate le poate face să se pronunțe de alți străini pe care nu i-au întâlnit înainte, mai ales dacă nu erau Socializat suficient ca un catelus.

În ciuda acestui caracter loial puternic, ei pot fi, de asemenea, destul de încăpățânați uneori, astfel încât în ​​timp ce formarea acestora pot culege recompense uimitoare, nu este pentru cei slabi-inima - mai ales dacă vă gândiți să le învățați să facă mai multe trucuri complexe decât să fiți pur și simplu să ședinței sau să se rostogolească peste. Prin urmare, este important să se stabilească legătura corectă a câinelui de proprietar cu limitele potrivite, astfel încât câinele să nu uite că este să fie supus proprietarului său în orice moment. Acest lucru va împiedica kelpie-ul dvs. de la orice niping sau Fugi departe să urmărească lucrurile pe care le vede, pe care rasa poate fi predispusă să facă dacă nu vor fi instruiți în mod corespunzător.

Acesta este un punct deosebit de bun pentru a observa dacă intenționați să introduceți un kelpie unei gospodării cu o familie tânără, dar este o bună practică și în general. Aceasta înseamnă că veți putea să vă luați kelpie oriunde fără teama că el sau ea va afecta sau provoca suferințe altor oameni sau câini prin comportament jucăuș care poate fi rapid interpretat greșit. În cele din urmă, principalul lucru de reținut cu un kelpie pentru a opri acest tip de acțiune, este pur și simplu să le obosiți în timpul zilei cu o cantitate mare de exercițiu și stimularea mentală sub formă de jocuri. În acest fel, se vor stabili, de asemenea, seara când un proprietar mai des decât nu vrea să se așeze și să se relaxeze. În timp ce un kelpie este întotdeauna gata să meargă și să alerge prin natură, este posibil să le plictisiți, astfel încât acestea să fie cel puțin calm pentru un timp.

O altă modalitate bună de a vă asigura că câinele dvs. rămâne mereu pe partea dreaptă a unui comportament bun pe tot parcursul vieții sale este de a-l socializa cu alți câini de când sunt puii. Acest lucru este valabil mai ales pentru bărbați, Unpenret Kelpies. Înseamnă că se vor obișnui cu o varietate de situații cu câini în apropiere și ei vor urma în mod natural conducerea lor cu privire la comportamentul acceptabil și ceea ce nu este. Ei sunt ambalaje ca câinii, astfel se vor bucura de stimularea de a fi cu alți câini și își vor învăța locul în ambalaj atunci când sunt introduși și unei familii mai largi.

În ciuda tuturor acestor formări, kelpies poate face ca niște câini de familie sau companii familiale fantastice. Deci, în timp ce ei sunt jucăuși, partea lor afectivă și loială vor câștiga și ei se bucură pur și simplu să joace orice joc cu un membru al pachetului lor sau proprietarul lor principal. Aceste jocuri vor ajuta, de asemenea, proprietarii să insufle o legătură cu câinele lor, ceea ce înseamnă că unitatea de pradă va diminua și în timp. Nu există nici o îndoială că kelpiile iubesc să urmărească lucrurile, dar această dorință poate fi umezită atunci când un kelpie a fost stimulat în alte moduri pe tot parcursul zilei. Având în vedere acest lucru, Fetch este jocul perfect pentru a juca cu puiul dvs. de kelpie, precum și cu porcina în mijloc și Frisbee.

În legătură cu o postare: Mașini automate de preluare

Kelpie australiană - linia de jos

Kelpie-ul australian este un câine fantastic, iubitor, pentru atât de multe motive, după cum arată acest ghid al rasei. Deci, în timp ce principalul lor dezavantaj este cantitatea simplă de energie pe care o au, aceasta nu este o problemă dificilă de a se rezolva pentru familia sau proprietarul potrivit. De fapt, un kelpie poate fi o adunare minunată a unei familii care sunt în mod constant în afara perioadelor lungi de timp. În cele din urmă, această rasă frumoasă este una din Cele mai loiale rase acolo. Ei fac mari prieteni pentru viață.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Kelpie australiană: fapte și temperament