Blue heeler (câine de bovine australiene): profil de rasă de câine

Câine de bovine australiene

Greu de lucru, inteligent și loial - este un heeler albastru pe scurt. Din punct de vedere istoric, acești câini erau pentru a lucra la ferme ca câini de vânătoare și încă mai prosperă când au un loc de muncă de făcut. Loialitatea lor acerbă le face să fie chiar și lucrători mai buni. Chiar dacă nu lucrați la o fermă, le puteți pune la lucru. Ei iubesc imaginarea puzzle-urilor și recuperarea jucăriilor.

Dincolo de muncă, healelele albastre iubesc oamenii lor extraordori și sunt uneori cunoscuți ca "câini de umbră."Ei devin intens dedicați proprietarului lor și nu se deosebeau să fie separați de ei. Aceasta este o rasă extrem de activă, care va deveni fericită următoarea dvs. alergare sau Buddy de drumeții.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Grupul de herding (AKC)

Înălţime: 17 până la 20 de centimetri

Greutate: 35 la 50 de lire sterline

Coat și culoare: Albastru-gri cu specle

Speranța de viață: 12 până la 16 ani

Caracteristicile heelerului albastru

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu
ProtecțiaÎnalt

Istoria heelerului albastru

Heelerul albastru a fost crescat la bovine de către coloniști australieni în timpul secolului al XIX-lea. Rasa este în mare măsură creditată pentru utilizarea expertizei lor pentru a ajuta fermenții să extindă în mod eficient industria de carne de vită australiană.

După multe rase și creșterile încrucișate, fermenții au dezvoltat o canină solidă și puternică, care ar putea să se ocupe de climatul aspru al Australiei. Câinii aduși în Australia din Anglia au fost crescuți cu Dingo australian nativ pentru a crea strămoșii de heeler albastru sau câinele australian de bovine, știi astăzi.

În mai 1980 Câine de bovine australiene a fost acceptată pentru înregistrarea de către Clubul American Kennel. Rasa a devenit eligibilă pentru spectacol în grupul de lucru din luna septembrie a acelui an și a fost transferat grupului Herding în 1983.

Îngrijirea heelerului albastru

Exercițiu este o parte critică a vieții unui heeler albastru. Datorită patrimoniului lor harnic, rasa dorește stimularea fizică și mentală regulată să rămână satisfăcuți. Îi iubesc un loc de muncă, așa că Jucării puzzle și jocurile de preluare sunt activități excelente pentru healerele albastre.

Păstorii albastri nu-i place să rămână singuri pentru perioade lungi de timp, mai ales în spații mici, așa că aduceți-vă prietenul de-a lungul când mergeți la o plimbare, excursie sau înotați.

Dacă un jeher albastru nu primește o priză pentru energia sa, ea poate deveni plictisită și distructivă prin mestecarea pantofilor sau a mobilierului. Această rasă iubește să trăiască în case cu o curte împrejmuită sau o proprietate sigură pentru a alerga.

Heelerul albastru va risipi totul și orice se mișcă, inclusiv copii și alte animale de companie. Din acest motiv, Heelers Blue au nevoie Socializarea și formarea precoce să înțeleagă care comportamente sunt inacceptabile. Dacă antrenamentul timpuriu este neglijat, ei se pot bucura de copii care rulează sau pot juca prea dur cu alte animale.

Haina lor cu două straturi înseamnă o mulțime de vărsare, mai ales în timpul primăverii când și-au vărsat hainele de iarnă. În acest timp, este important să vă spălați frecvent heelerul albastru, uneori de mai multe ori pe zi, pentru a îndepărta părul mort.

Heelerii albastre nu sunt pupuri de mare întreținere - intenționează să-i scape după cum este necesar, să-și aranjeze unghiile, să-și perie dinții și să-și curățească urechile cu ocazia de a promova wellness.

Probleme comune de sănătate

Păstorii albastri sunt câini puternici și atletici. Ca atare, articulațiile și ligamentele lor pot suferi o haină și lacrimă. Ruperea ligamentului cruciat al câinelui este întotdeauna o preocupare și ar trebui abordată chirurgical pentru puii cu o durată lungă de viață a acestora.

  • Canin Hip displazia poate, de asemenea, să apară în healele albastre, dar în mod normal nu devine simptomatic până la un individ mai târziu în viață. Simptomele includ hobbling, evitarea activității fizice și rigiditatea - mai ales după o odihnă lungă de noapte.
  • O condiție relativ obișnuită care apare în healele albastre este chemată Atrofia retină progresivă, O condiție oculară care implică deteriorarea retinei care duce la o viziune afectată. Fiți atenți la modul în care heelerul dvs. albastru vede noaptea și elevii lărgiți. În timp ce această condiție este nedureroasă, poate duce la completă orbire.
  • Păstorii albastri sunt susceptibili la surditate. Indicațiile surzeniei includ o lipsă de reacție la sunet, răsturnarea și lipsa neobișnuită a lătratului.

Dieta și nutriția

Datorită naturii lor extrem de active, healelele albastre au nevoie de o mulțime de nutrienți pentru a-și umple mușchii obosiți, precum și vitaminele pentru a-și completa mintea inteligentă. Care solicită o dietă completă și echilibrată.

Tipul de alimente pe care îl hrăniți al tău ar trebui să difere în funcție de stadiul său de viață, deoarece puii au nevoi diferite decât câinii adulți.

În general, Kibble uscate este o alegere bună pentru creșterea câinilor care au nevoie de ceva dur pentru a-și ajuta dinții și gingiile. La o vârstă fragedă, sistemul digestiv al câinelui este suficient de puternic pentru a descompune alimentele cu texturi mai stricte. Pe măsură ce devin mai în vârstă, o puteți găsi benefică pentru a trece la o dietă alimentară conservată sau pentru a înmuia kibbles înainte de a le hrăni-o - ambele tactici fac mai ușor pe sistemul digestiv al unui câine.

În primul rând, câinii activi, cum ar fi healerele albastre au nevoie de o mulțime de proteine. Acest lucru ar trebui să fie primul ingredient enumerate în orice mâncare de câine pe care o cumperi puii tăi. Somon, carne de vită și pui sunt surse mari de proteine. Granulele și legumele integrale sunt, de asemenea, importante și acestea ar trebui să fie al doilea sau al treilea ingredient listat în alimentele dvs. de câine. Acest lucru se va asigura Nutriție corectă pentru puii tăi.

Suplimentele pot fi o idee bună pentru healerele albastre - dacă nu puteți găsi alimente cu suplimente adăugate, luați în considerare cumpărarea suplimentului în pilula sau lichid pentru a adăuga la dieta câinelui dvs. Glucozamina este una bună pentru a căuta pentru a promova articulații sănătoase.

Apa proaspătă, proaspătă ar trebui să fie întotdeauna disponibilă.

10 cele mai bune rase de câine energic pentru persoanele active
PROS
  • Muncitor

  • Inteligent și curios

  • Loial și dornic să vă rog

Contra
  • Necesită stimularea mentală și fizică intensă sau poate deveni plictisită și distructivă

  • Nu-i place să fie lăsată în urmă - vrea să fie cu proprietarul său în orice moment

  • Poate arăta o anumită agresiune față de sau suspiciune de străini dacă nu este socializată în mod corespunzător

Unde să adopți sau să cumpărați un heeler albastru

Verificați adăpostul local de animale și grupurile de salvare pentru healele albastre care au nevoie de case. O serie de grupuri de salvare la nivel național pentru heherle albastre oferă resurse online pentru a găsi un câine, inclusiv:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide cu privire la un heeler albastru, asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări. Discutați cu alți proprietari de heeler albastru, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Există o mare varietate de rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Blue heeler (câine de bovine australiene): profil de rasă de câine