Bacteriile musculare de câine și boli infecțioase: un ghid pentru proprietari

În fiecare an în Statele Unite acolo sunt 4.5 milioane de cazuri de mușcături de câini. Mușcăturile de câine reprezintă 90% din toate mușcăturile de animale care au loc în Statele Unite, făcând câini cel mai probabil animal să muște și să facă câini al doilea cele mai periculoase animale în U.S.

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani sunt mai susceptibili de a fi mușcați de un câine decât indivizii de orice altă vârstă. Centrul de Control al Bolilor și Prevenirea (CDC) raportează că până la 18% dintre mușcăturile de câine vor deveni infectate și mai mult de 27.000 de persoane care sunt mușcate de un câine necesită o intervenție chirurgicală reconstructivă în fiecare an.

De asemenea, citiți: Câine pe atac de câine - cum să desființeze în siguranță o luptă de câini

Bacteriile muscatura de caine si boli infectioase

Erupții cutanate din cauza bacteriilor musculare de câine Capnocytophaga
Erupții cutanate din cauza bacteriilor musculare de câine Capnocytophaga.

1. Capnocytofaga

Răspândirea prin saliva câinelui, Capnocytophaga este o bacterie periculoasă, care este rar contractată de oameni, dar când este, cel mai adesea vine de la a Rana muscatura de caine și poate deveni rapid mort.

Următoarele simptome ale Capnocytophaga trebuie să fie urmărite după o mușcătură de câine: febră, vărsături, diaree, dureri musculare și / sau articulare, dureri de cap și / sau confuzie și roșeață, umflare, blistere și / sau puroi în sau în apropierea mușcăturii răni.

Persoanele cu sisteme imunitare sănătoase pot deveni infectați de acest bacterii de mușcături de câine, dar cel mai frecvent influențează indivizii care au compromis sistemele imune și cei care au dificultăți în combaterea infecțiilor.

Bacteriile MRSA pentru câini

2. MRSA

MRSA bacterii, cunoscută și sub denumirea de meticilină rezistentă Staphylococcus aureus, este un tip de infecție a stafului care poate trăi în gura unui câine și este transmisă oamenilor printr-o rană de mușcătură de câini.

Bacteriile MRSA este destul de neobișnuit în gura câinilor și nu este, de obicei, o preocupare sau un risc imens asociat rănilor de mușcături pentru câini, dar expunerea la această bacterii poate deveni gravă și chiar mortală foarte repede dacă cineva este puțin de un câine de la o infecție aceasta.

Dacă infecția cu MRSA rămâne doar în interiorul pielii, acesta poate fi, de obicei, tratat destul de ușor și eliminat rapid; atunci când bacteriile MRSA intră într-un flux de sânge al omului printr-o rană de mușcătură profundă, că devine o problemă extrem de gravă că, la fel ca și Staph la câini, poate avea un rezultat mortal datorită unei persoane care dezvoltă sepsis.

Oamenii și animalele pot purta MRSA fără a arăta semne, dar dacă ați fost mușcați de un câine, aveți grijă de următoarele semne că bacteriile MRSA se dezvoltă într-o infecție periculoasă: o zonă de ardere sau infectată pe piele în sau în apropierea rană a mușcăturii, precum și o febră, durere, caldă sau fierbinte la atingere, roșeață, umflare sau descărcare în sau în apropierea rănii de mușcătură de câine.

Pasteurella bacterii muscatura de caine

3. Pasteurella

Aceasta este cea mai comună sursă de bacterii muscatura de câine și mai mult de 50% din toate rănile de mușcături de câine infectate conțin pasteurella.

Ca și în cazul tuturor acestor condiții induse de bacterii, este mai probabil ca indivizii care au compromis sistemele imune datorate fiecărei bătrânețe, boală sau ambele, vor avea această bacterii să se răspândească rapid în sistemul lor și să provoace simptome grave și efecte secundare decât persoanele cu sănătoși și sisteme imune fără compromisuri.

Această infecție se dezvoltă rapid, cu semnele și simptomele inițiale ale infecției bacteriene care prezintă în decurs de 12 până la 24 de ore după expunere, incluzând zonele roșii, umflate și delicate în și în jurul rană a mușcăturii câinelui și pot progresa la ganglionii limfatici umflați, umflați articulații, dificultăți în mișcare, febră, pneumonie și meningită dacă sunt lăsate netratate.

Rabie bacterii muscatura de caine

4. Rabies

Poate dura până la 6 luni pentru oameni și animale pentru a arăta semne de a fi infectate cu virusul rabiei și, din păcate, odată ce această infecție virală a progresat suficient pentru a arăta simptome, este, în esență, 100% fatal, făcându-l unul dintre cele mai grave și infecții periculoase pe care oamenii le pot obține de la mușcături de câini.

Semnele inițiale pe care un câine ar putea avea rabie includ scoarța și sunetele vocale care se schimbă, având dificultăți în înghițire, drooling excesiv și comportament necheracterist sau anormal. Dacă câinele dvs. se comportă ciudat, țineți-le departe de alte animale și oameni și le luați pentru a vedea un medic veterinar licențiat cât mai curând posibil.

Semne inițiale că un om ar putea să fi contractat rabie prin bacteriile musculare de câini includ următoarele: senzații de furnicături, prickling sau mâncărime în sau în apropierea rană a mușcăturii, precum și simptomele care sunt similare cu cele pentru gripă, cum ar fi febra, greața, vărsături, diaree, pierderea apetitului, cefaleea, slăbiciunea musculară și fiind extra-obositoare.

După câteva zile după expunere, simptome mai avansate și mai neurologice, cum ar fi următoarele, se pot dezvolta: mișcare excesivă și / sau agitație, sensibilitate la sunete luminoase, lumină și / sau atingere, convulsii și / sau convulsii, confuzie, spasme musculare și postură anormală, gânduri bizare sau ciudate și / sau halucinații, slăbiciune și / sau paralizie.

Cea mai eficientă modalitate de a preveni infecțiile rabite la câini și oameni este de a avea toți câinii și oamenii vaccinați înainte de riscul de expunere să apară și să împiedice expunerea câinilor și a oamenilor animalelor sălbatice cunoscute pentru a purta rabie (lilieci, skunks, raton, vulpi ). Vaccinările post-mușcă pot funcționa, dar sunt mult mai puțin eficiente, în special cu persoane care au compromis sisteme imune datorită vârstei, bolii sau ambelor.

Bacterii de mușcături de câine tetanos

5. Tetanus

Contrar credinței populare, Tetanus nu are nimic de-a face cu metalul ruginit; Este de fapt cauzată de o bacterie toxică și otrăvitoare numită Clostridium tetani care trăiește și trăiește în sol (murdărie) și fecale, și fără oxigen, făcându-l bacteriile perfecte pentru a intra într-un flux de animale sau uman prin răni murdare, deschise și adânci, unde există solul și lipsa oxigenului, cum ar fi mușcătura câinelui Rănile.

Similar cu Tetanus la câini, Perioada de timp pe care o ia pentru Tetanus la oameni să se dezvolte până la punctul în care simptomele încep să apară pot fi oriunde între 3 și 21 de zile, cu perioada medie de incubare fiind de 8 zile după expunere. Cu cât rana de mușcătură de câine este din sistemul nervos central, cu atât perioada de incubare va fi și mai scurtă perioada de incubare este, cu atât este mai periculoasă infecție, iar riscul de deces devine exponențial mai mare.

Simptomele de tetanos includ următoarele: iritabilitate, crampe maxilar și spasming și / sau rigiditate generală a maxilarului sau maxilar de blocare, rigiditate la nivelul gâtului, probleme cu înghițirea, murdărirea, ignorarea comportamentelor fără rost și jerking (i.E., Convulsii), mușchii abdominali rigizi, transpirații, frisoane, febră, frecvența cardiacă crescută, presiunea arterială ridicată și rigiditatea musculară dureroasă și spasme peste tot corpul.

LEGATE DE: 20 de rase de câine cu cea mai puternică forță de mușcătură

Ce să faci dacă un câine ți-a bifa

Ce să faci dacă un câine ți-a bifaÎn primul rând, scăpați de câine care te-a atacat și du-te la un loc sigur pentru a evalua rănirea și pentru a preveni apariția unui prejudiciu suplimentar. Aplicați imediat presiunea blândă la rană pentru a minimiza și a ajuta la oprirea sângerării, dacă există vreunul.

În al doilea rând, clătiți bine rana cu apă curată sau chiar mai bună cu apă purificată, peroxid de hidrogen și un săpun ușor, fără parfumuri. Pat zona uscată cu o cârpă curată, aplicați un pic de cremă antibiotică la rană, apoi acoperiți-o cu un bandaj steril; Bandajul trebuie schimbat de mai multe ori în fiecare zi. Păstrați zona rănită a corpului dvs. ridicată cât mai bine posibil, cât de des posibil.

Daca era Nu câinele tău Acest lucru, adunați toate informațiile necesare de la proprietarul câinelui, cum ar fi statutul de fotografii ale câinelui, în special rabia lor împușcat și imunizări (dacă acest lucru nu este posibil, personalul de aplicare a legii împreună cu controlul animalelor și spitalele și birourile veterinare locale pot vă ajută să obțineți aceste informații).

Un adult care a fost puțin de un câine poate decide dacă ar dori să vadă un medic imediat (recomandat) sau nu, dar sugarii și copiii ar trebui să fie întotdeauna văzuți de un medic imediat după primirea unei mușcături de câine de orice fel.

Dacă pielea nu a fost spartă de mușcătura de câine și există doar daune minime din mușcătură, ar putea fi bine să așteptați și să urmăriți semne de infecție sau complicații cauzate de mușcătura de câine (cum ar fi roșeața, umflarea, durerea , Oozing puroi sau drenaj de lichid de orice fel), înainte de a căuta asistență medicală.

Mușcăturile de câine pot provoca deteriorarea foarte gravă a țesutului și a ligamentelor sub piele, fără semne vizibile ale acestui lucru care apare pe suprafața pielii, dar bacteriile legate de mușcăturile legate de câine pot fi mult mai periculoase. Dacă un individ care a fost mușcat de un câine începe să simtă durerea oriunde în apropierea mușcăturii, chiar fără semne vizibile de daune sau dacă există vreun fel de rană de puncție sau lacrimă în piele, mergeți la camera de urgență sau îngrijirea urgentă Centrul cel mai apropiat de dvs. de a fi evaluat, cât mai curând posibil; Cu cât așteptați mai mult, cu atât sunt mai mari șansele de infecție și complicații.

Cum să împiedicați mușcăturile de câine din întâmplare

Cum să împiedicați mușcăturile de câine din întâmplare

Nu abordează niciodată un câine necunoscut.

Nu încercați niciodată să separați câinii care se luptă.

Evitați contactul cu animalele care sunt bolnave.

Nu ajungeți niciodată prin sau peste un gard pentru a se alătura unui câine.

Nu încurajați niciodată câinele să joace dur sau agresiv.

Înainte de a se apropia de un câine, cereți întotdeauna proprietarului lor dacă acest lucru este bine.

Nu vă apropiați niciodată de un câine și nu vă apropiați niciodată de un câine deasupra capului lor.

Dați câinilor noi și, de asemenea, familiară și prietenoasă timp suficient pentru a veni la dvs., văniți-vă și recunoașteți prezența dvs. înainte de a recunoaște sau a-i petrece câinele.

Nu vă apropiați niciodată de un câine în timp ce mănâncă, îngrijindu-se, îngrijindu-se cu o jucărie, când câinele este mârâit, lătrat sau arătând orice semne de agresiune, acționează anxios / agitat sau dacă câinele pare să vrea pur și simplu să rămână singur. Observați întotdeauna cu atenție limbajul corpului și comportamentul corpului și respectați ceea ce vă spun.

Dacă are loc un fel de confruntare sau situație de stand-off cu un câine, nu faceți niciodată contactul cu câinele și nu panică, fugiți sau strigați.

Dacă un câine ciudat se apropie că spui "nu" și / sau "du-te acasă" într-o voce calmă și încrezătoare și stai mereu cu partea corpului tău îndreptat spre câine și nu face niciodata contact cu ochii, cum pot fi ambele maniere văzută ca comportamente agresive și amenințătoare, de către câine. Puneți punga, sacul sau jacheta între voi și câine.

Dacă sunteți bătut de un câine, faceți-vă într-o minge cu mâinile și brațele care vă protejează capul și gâtul cât mai mult posibil și să fiți cât mai liniștiți și mai liniștiți posibil.

Învățați toți copiii cum să se comporte în mod corespunzător și în condiții de siguranță și să respecte câinii și să-i instruiască să-și dau întotdeauna un câine, chiar dacă copilul nu trăiește cu un câine.

Toți proprietarii de câini trebuie să petreacă mai mult decât suficient timp cu câinii lor, astfel încât câinii să nu devină singuri, anxioși și / sau deprimați.

Toți proprietarii de câini trebuie să se antreneze și să socializeze în mod corespunzător câinii lor pentru a se asigura că sunt confortabil, sigure și ascultători în jurul altor oameni și animale.

Toți proprietarii de câini trebuie să-și exercite în mod corespunzător câinii pentru a le menține prea multă energie și a fi agitat și, de asemenea, împiedicarea câinilor lor de a deveni supraponderali, ceea ce duce la probleme de sănătate și durere, ceea ce duce la agitație și un risc crescut de mușcături de câine.

Toți proprietarii de câini trebuie să-și hrănească câinilor o dietă de înaltă calitate și echilibrată și să le ducă la veterinar, după cum este necesar pentru a se asigura că câinele lor este sănătos și, prin urmare, nu este incomod sau în durere, ceea ce face ca câinii să fie mai ușor provocați și Lash din cauza durerii, creșterea riscului pe care îl vor mușca.

Ghidul privind bacteriile muscatura de câine și bolile infecțioaseNu lăsați niciodată un copil sau un copil nesupravegheat cu un câine. Deoarece copiii sunt grupul de vârstă pe care câinii mușcă cel mai frecvent și cel mai adesea copilul este puțin de către câinele propriu al familiei. Prin urmare, este imperativ ca familiile să-și supravegheze în mod constant copiii și să adopte doar câini care sunt rase care sunt cunoscuți ca fiind calm, fel și răbdători cu copii, dacă aveți un copil sau un copil în casa dvs.

Toți proprietarii de câini trebuie să se educă să cunoască și să înțeleagă cum să-și disciplineze în mod corespunzător câinii fără a folosi intimidarea verbală sau fizică sau comportamente de corecție violente și dăunătoare.

Citiți următorul: De ce sunt câinii mai predispuși să muște oamenii nervoși?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bacteriile musculare de câine și boli infecțioase: un ghid pentru proprietari