Noul test adn găsește răspunsuri la motivul pentru care huskies siberian au ochi albaștri

Oamenii de știință de la veterinarul de îmbarcare ar fi putut determina în cele din urmă răspunsul la motivul pentru care Huskies Siberian au ochi albaștri. După un test ADN de 6.070 de câini, experții au fost capabili să excludă un anumit cromozom care este unic pentru rasă.

Constatări Din aceste cercetători de genetică canin au fost publicate în revista PLoS Genetics. Testele ADN au fost făcute pentru a demonstra modul în care procesul este eficient și util, în special pentru proprietarii de câini care doresc să cunoască originea animalelor și originile biologice.

Revizuirea noastră: Se blochează kitul de testare ADN de câini

O duplicare în cromozomul

Folosind datele genetice de la animalele de companie ale clienților noștri, combinate cu culori ale ochilor raportate de clienți pentru aceleași animale, am descoperit o duplicare genetică care este puternic asociată cu culoarea ochiului albastru.& # 8221;

În trecut, alți oameni de știință au hotărât deja că câțiva câini cu ochi albaștri au o variantă genetică ciudată. De exemplu, există unele sheești australian Shetland, coloranii de frontieră și dalmați care dezvoltă această culoare oculară deosebită în raport cu modul în care genele sale afectează și dezvoltarea hainei sau părului. Cu toate acestea, această variantă genetică nu pare să se aplice Huskies Siberian.

Îmbrăcați proprietarul companiei de testare a companiei veterinare canine, Adam Boyko și Aaron Sams (cu care am vorbit despre acest lucru pe podcast de două ori înainte - Aici și Aici) a aflat că Huskies Siberian au o duplicare a cromozomului 18 lângă o întindere de gene numite CD82 și alx4. Oamenii de știință nu sunt încă clari cu privire la importanța acestei întinderi de gene, dar Alx4 se spune că este vital pentru dezvoltarea ochilor.

Toți mamiferele posedă genele ALX4, dar mutația ei ar putea avea un impact fie anomalii, fie distincții în dezvoltarea speciilor. Câini, ca oamenii, dobândesc două seturi de ADN de la mama și tatăl lor. O variantă a secvenței ADN determină culoarea ochilor. La câini, gena mai dominantă produce o culoare ochi maro, în timp ce gena recesivă aduce ochi albastru culoare.

O duplicare în cromozomul din Huskies Siberiană

Dar apoi, Genetică canină nu sunt atât de simple sau simple.

Originea ochilor albastri la câini

Mii de ani în urmă, oamenii cu ochi albaștri au fost considerați exotici. Oamenii care posedă această caracteristică fizică au avut o piele corectă sau ușoară și au fost în mare parte locuitori ai climatului nordic.

Ea a fost determinată că cei cu ochi albaștri nu produc multă melanină, dar cei cu ochi maro sau negri, pe de altă parte, produc o cantitate bogată de melanină. Melanina este un pigment de piele întunecată care protejează pe omul de raze ultraviolete.

Originea ochilor albastri la câini și huskies siberianăExperții au teoretizat că oamenii cu piele palid care trăiau cu secole în urmă au dezvoltat ochi albaștri ca răspuns evolutiv. De când au trăit spre nord, unde era o lumină mică a soarelui, trupurile lor au găsit o modalitate de a lupta împotriva deficienței de vitamina D într-o formă de a Melanină Switch.

Acum, nu este încă clar dacă Huskies Siberian au suferit un avantaj evolutiv genetic similar ca om. Dar testele ADN care dezvăluie duplicarea în cromozomul 18 lângă Alx4 ar fi răspuns de ce unele huskies cu haine întunecate și # 8212; și astfel au mai multă melanină în corpurile lor și # 8212; au ochi albaștri. Sams și Boyko, totuși, au spus că sunt necesare teste suplimentare pentru a valida ipoteza lor, conform comunicat de presa.

Creșterea secvențării ADN-ului

În ultimele două decenii, Testele ADN de câine au crescut în popularitate din mai multe motive. La om, este folosit pentru a stabili paternitatea și a privi în genealogiații. Cererea pentru aceste teste a stimulat afacerea genetică a consumatorilor într-o industrie profitabilă. Deci, nu părea surprinzător faptul că acest serviciu sa extins la animalele de companie.

Ceea ce a făcut veterinarul de îmbarcare, prin urmare, este de a oferi o cale pentru proprietarii de câini să-și determine machiajul genetic al animalelor de companie. Poate ajuta proprietarii să se pregătească pentru potențialele bolii care sunt predispuse în rasa câinelui lor.

Există sute de condiții de sănătate care pun câinii la risc. Multe dintre aceste condiții sunt ușor influențate de diferitele trăsături fizice la câini, cum ar fi culoarea ochilor.

Culoarea ochilor lui Siberian Husky Puppy se poate schimba

Culoarea ochilor lui Siberian Husky Puppy se poate schimbaÎn primele două săptămâni după naștere, majoritatea puii husky siberian pot avea inițial ochi albaștri, deoarece trupurile lor încă învață să producă melanină. Dar, până în a patra sau a cincea săptămână, această culoare ochi s-ar putea schimba la o nuanță întunecată de maro.

Cu toate acestea, unele huskies dezvoltă, de asemenea, culoarea ochilor de culoare maro sau chihlimbar în loc de ochi maro închis. Alte huskies au chiar două culori diferite, unde un ochi este albastru, iar celălalt este chihlimbar sau maro închis. Această condiție este cunoscută sub numele de heterochromie, care rezultă din distribuția neuniformă a melaninei în corpul lor.

Macar 15% de huskies siberiană dezvoltă heterochromia, care se numește și bi-ochi sau bi-color. Între timp, există un raport egal (2 din 5) de huskies care dezvoltă fie ochi albaștri complet, fie ochi maro-roșii.

Există un mit care spune că un câine cu culoare ochi lumină (albastru) este mai puțin sănătos decât un câine cu ochi întunecați. Cu toate acestea, culoarea ochilor nu este o măsură corectă a sănătății unui câine în același mod în care acest lucru nu este, de asemenea, indicativ pentru sănătatea unui om.

Înțelegerea heterochromiei sau bi-ochiului în Huskies

Heterochromia iridum nu este considerat o condiție medicală, astfel încât proprietarii de animale de companie a căror husky siberian au două culori diferite ale ochilor nu ar trebui să fie alarmate. În general, nu influențează viziunea și chiar oamenii dezvoltă această condiție. Printre celebri personalități care au heterochromia sunt legenda muzicală târzie David Bowie, actorul premiat Christopher Walken și & # 8220; Prison Break & # 8221; Star Wentworth Miller.

Acum, ochii celor mai mulți câini conțin niveluri ridicate de melanocite în irisul lor. Cei cu heterochromie, cu toate acestea, lipsesc acest pigment. Cu toate acestea, este posibil, de asemenea, ca un câine cu un nivel scăzut de melanocite să se manifeste daune oculare și probleme, mai ales dacă schimbarea culorii ochilor nu este înnăscută, dar dobândită în timp.

Înțelegerea heterochromiei sau bi-ochiului în HuskiesDeci, dacă observați ochii lui Siberian Husky schimbare în culori treptat și dacă câinele arată durere sau disconfort în jurul zonei ochiului, atunci ar putea fi mai bine să aduceți pooch-ul medicului veterinar pentru o examinare adecvată a ochilor.

Condiții ca cataractă, distrofie corneană, glaucom, Displasia retinală sau nervul optic subdezvoltat ar putea duce la o schimbare a culorii ochilor. Cel mai bine este să excludeți ce se întâmplă cu câinele dvs., astfel încât tratamentul preventiv să poată fi administrat. Acționând asupra problemei cât mai curând posibil, poate face o mare diferență în salvarea vederii câinelui.

Citiți următorul: 7 probleme de ochi la câini și cum să se ocupe de ele

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Noul test adn găsește răspunsuri la motivul pentru care huskies siberian au ochi albaștri