Știința descoperă gena responsabilă pentru boala dalmată ards

Știința descoperă gena responsabilă pentru Boala Dalmată ARDS

Oamenii de știință au descoperit o genă asociată cu o tulburare respiratorie găsită în dalmației.

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki din Finlanda au descoperit cauza sindromul bolii respiratorie acute (ARDS) în canini - în mod specific, dalmației. Această descoperire poate ajuta oamenii de știință să înțeleagă în continuare mecanismele bolii respiratorii la om.

Despre boală

ARDS este o boală de debut timpurie în care puii sau câinii tineri suferă de dificultate de respirație. Acest lucru devine rapid fatal câinilor afectați.

În dalmateni, cauza fundamentală a acestei primejde respiratorii letale este o tulburare a țesutului pulmonar genetic. Această tulburare pulmonară rezultă dintr-un defect dintr-o proteină care este responsabilă pentru diviziunea și creșterea celulară. Provoacă regenerarea anormală în epiteliul bronhiolar, care ne ajută să respirăm.

LEGATE DE: Știința devine un pas mai aproape de a vindeca o boală rară la câini

Studiul

Studiul genei a folosit materialul care a fost colectat anterior la Universitatea din Helsinki Spitalul de predare veterinară, împreună cu eșantioanele Canine Biobank.

Oamenii de știință au testat mai mult de 180 de dalmați și 30 de indicii pentru a localiza mutația asociată ARDS. Mai puțin de 2% dintre dalmații au purtat această mutație și niciunul dintre indicii nu l-au dus.

În plus, unii câini afectați au avut doar un rinichi, iar alții au avut hidrocefalie ("apă pe creier"). Acest lucru sugerează posibilitatea ca această proteină să aibă o mai mare semnificativă în dezvoltarea epiteliului în alte organe.

Descoperirea acestei gene oferă oamenilor de știință noi perspective asupra mecanismelor de leziuni pulmonare. Leziunile pulmonare în dalmații afectați sunt de obicei asociați cu tulburări în regenerarea celulară și joncțiunile intercelulare (care permit comunicarea între celule).

Deoarece dalmatienii afectați lipsesc această proteină specifică de legare a actinei (Anillin), acestea experimentează schimbări asupra unui nivel celular pe care câinii neafectați nu îl experimentează. Deoarece structurile lor epiteliale sunt malformate, aerul pe care îl inhalează devine prins înainte de a termina ciclismul prin procesul de respirație și determină ca pereții alveolari să se extindă.

Teste genetice pentru diagnosticarea viitoare

Mergând înainte, aceste rezultate ale acestei cercetări pot să-i ajute pe medici să diagnosticheze mai bine această boală și să lucreze pentru ao elimina de la rasa dalmată cu totul.

ARDS a fost mult timp o chestiune notorie și bine-cunoscută în comunitatea de câini. Crescătorii au învățat să ia anumiți pași pentru a evita perpetuarea bolii la câini în timp ce reproducerea.

Dar este dificil să eradicați o tulburare recesivă, cum ar fi aceasta într-o rasă fără testare genetică. Acest lucru se datorează faptului că câinii transportatorului nu au boala. Pentru ca ARDS să se manifeste, ambii părinți trebuie să fie transportatori.

Vestea mare este că un test de gene va fi disponibil cu o parte din Teste populare de ADN de câine.

Dacă aveți o dalmare sau un plan pe adoptarea unuia, luați în considerare faptul că le-ați testat pentru această genă.

Referinţă:

  1. Saila Holopainen, Marjo K. Hytönen, Pernilla Syrjä, Meharji Arumilli, Anna-Kaisa Järvinen, Minna Rajamäki, Hannes Lohi. Truncația ANLN provoacă un sindrom de primejdie respiratorie fatală fatală la câinii dalmați. PLOS GENETICS, 2017; 13 (2): E1006625 DOI: 10.1371 / Jurnal.Pgen.1006625

Citiți următorul: În cele din urmă - un nou medicament de cancer care crește supraviețuirea la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știința descoperă gena responsabilă pentru boala dalmată ards