Testele adn de câine nu sunt întotdeauna corecte pentru deciziile privind sănătatea animalelor de companie, spun oamenii de știință

Testarea genetică a devenit un instrument valoros în industria sănătății pentru oameni, dar este încă în etapele sale pentru testarea câinilor.

Există un număr copleșitor de proprietari de animale de companie care doresc să obțină câinele lor testat genetic Testele de câine DNA Pentru a afla mai multe despre rasa. În ultimii ani, industria genealogică a aruncat cu startups și companii care furnizează serviciul special pentru testarea câinilor și pisicilor după succesul testelor ADN-ului uman.

Îmi fac griji că, dacă testele nu se îmbunătățesc, oamenii vor observa că câinii lor nu primesc de fapt bolile să fie în pericol.& # 8221;

Dar ce beneficii oferă aceste teste și sunt cu adevărat exacte și necesare? Cât de mult testarea ADN-ului PET spune despre tovarășii tăi blană care vor avea un impact semnificativ în viața lor?

Procesul de testare a câinilor pentru ADN-ul lor nu este la fel de sofisticat ca studierea și analizarea ADN-ului uman. Și dacă animalul are multe amestecuri de rase, atunci este probabil mai greu să genereze un rezultat mai precis.

Podcast legat: Ce sunt testele ADN de câine și sunt fiabile?

Câine de testare ADN pentru distracție sau pentru sănătate?

Majoritatea proprietarilor de câini doresc să obțină câinele lor testat pentru ADN pentru a afla fapte interesante și uneori utile despre rasa câinelui și aspectele sale de sănătate, potrivit experților veterinari Lisa Moise și Elinor Karlsson prin intermediul Revista de știință.

Câine de testare ADN pentru distracție sau pentru sănătate
Elise AmendAl / AP / REX / Shutterstock

Au fost o serie de cazuri în care testarea genetică a câinilor păreau foarte utilă și oferă informații vitale și / sau interesante. Am văzut rezultate ale studiilor de ADN de câini în care oamenii de știință au descoperit motivul pentru ochi albaștri în Huskies, lucruri mai curioase cum ar fi cum Câinii poartă gene de cancer de la peste 10.000 de ani în urmă și multe altele.

Dar, în ultima vreme, oamenii de știință au observat că există un număr tot mai mare de proprietari care au devenit dornici să-și trateze câinii doar pentru că testele lor ADN au dezvăluit că ar putea fi predispuse să dezvolte bolile cardiace și alte tulburări grave.

Moise și Karlsson au publicat o piesă de gândire în jurnalul științific Natură, care a explorat potențialul real al testelor ADN de câine. Au luat o abordare bazată pe dovezi pentru a analiza utilizarea și aplicațiile de testare genetică la câini, potențialul viitorului și au citat, de asemenea, limitările lor în procesul actual.

Podcast legat: Cum testele DNA de câine au impact asupra cercetării veterinare

Precizie științifică mică

Karlsson a subliniat că testele ADN de câine nu au informații științifice exacte despre potențialele boli pe care câinele le poate dezvolta în bătrânețe, spre deosebire de testele ADN-ului uman. Astfel, nu ar trebui să fie folosit ca instrument de a face deciziile de schimbare a vieții sau de moarte cu privire la sănătatea puilor.

Vorbind cu Washington Post, Moise a spus că aceste teste sunt o cauză de îngrijorare pentru că poate duce la dezinformare. Și din moment ce testarea ADN-ului câinelui este încă în copilărie, este încă în mare măsură nereglementată.

Cele mai multe companii de testare a ADN-ului Panou de înțelepciune taxa de 65 $ sau mai mult pentru kiturile de testare a ADN-ului de câine, în funcție de ceea ce proprietarii de animale de companie ar dori să știe despre câinele lor. Printre altele, ei primesc o listă de boli potențiale pe care ADN-ul câinelui vor dezvălui de la teste. Dar, deoarece nu există o bază științifică reală pentru aceste teste, rezultatele sunt de fapt lipsite de sens și nu ar trebui să fie niciodată considerate ca un factor în a decide ce să facă cu sănătatea câinelui.

În cele mai multe cazuri, câinele nu ar putea chiar să dezvolte boala că trebuie să aibă riscuri mai mari pentru. Experții spun că există și un pericol în acest sens, deoarece oamenii ar putea reduce în întregime valoarea testelor genetice.

Podcast legat: Cât de eficiente și benefice sunt testele ADN de câine?

Mai multă implicare în comunitatea veterinară

Mai multă implicare în comunitatea veterinarăMoise a spus că trebuie să existe o conversație în cadrul comunității veterinare, a oamenilor de știință și a companiilor care fac aceste teste, astfel încât rapoartele și rezultatele să fie validate. Testele și știința din spatele testelor trebuie să fie transparente și standardizate.

În prezent, niciunul dintre acestea nu există. Observatorii au remarcat, de asemenea, că marketingul și fabricarea de bani au precedat industria asupra educației proprietarilor cu privire la rezultatele testului.

Dar un purtător de cuvânt de la Tambur, care este una dintre cele mai importante companii care furnizează testele ADN de câine (și cu care am vorbit de mai multe ori pe podcast-ul nostru), a declarat în același raport de la Washington Post că oferă consiliere genetică proactivă proprietarilor de animale de companie atunci când primesc rezultatele. Nu toate companiile au același serviciu de consiliere.

Moise solicită, de asemenea, proprietarilor de animale de companie să se implice și să solicite ca să existe reglementări și standarde pentru aceste teste ADN de câine. În acest fel, proprietarii de animale de companie vor beneficia cu adevărat de ceea ce au plătit.

Citiți următorul: Ghidul VET privind testele ADN pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Testele adn de câine nu sunt întotdeauna corecte pentru deciziile privind sănătatea animalelor de companie, spun oamenii de știință