Glaucomul la câini: cauze, semne, tratament

Glaucomul la câini este o boală oculară caracterizată prin deteriorarea nervului optic și pierderea vederii periferice care este cauzată de presiunea crescută (presiune intraoculară sau IOP) în ochiul animalului. Cauza este, de obicei, drenarea inadecvată a fluidului apos în ochi și nu o supraproducție a acestuia.

Există două tipuri și două clase de cele mai comune tipuri de glaucom canin: două glaucomuri primare și două secundare și deschise și închise. Orice clasă de condiții poate avea, de asemenea, tipul de glaucom cronic sau acut, care depinde de cât de repede se progresează și este tratată și Cât de salvare Ochiul câinelui va fi.

Tipuri de glaucom la câini

Diferitele tipuri de glaucom la câini

Glaucomul unghiular deschis (POAG)

Glaucomul unghiular deschis la câini este a Tipul rar de glaucom care este legată de o mutație în Gena ADAMTS10. Această mutație și rezultatul POAG sunt observate cel mai adesea în beagles.

Poag la câini este similar cu tipul de glaucom găsit la om și Ea progresează în timp. Semnele clinice ale POAG la câini includ îngustarea progresivă a unghiului iridocorneal (unghiul creat de cornee și iris care permite fluidului limpede dintre lentilă și canalul de cornee din ochi).

Îngustarea este cauzată de acumularea de resturi, scăderea dimensiunii porilor și modificarea structurii "sistemului de drenaj" în ochiul câinelui. Deoarece devine mai greu ca lichidul să se scurgă din ochi, Presiunea se va acumula și dăunează structurii ochiului în sine.

Simptome

Simptomele glaucomului de unghi deschis din câini includ:

  • Luxarea (dislocarea) a obiectivului de ochi
  • Dilatarea pupilelor
  • Atrofia nervului optic
  • Disconfort de ochi
  • Creșterea presiunii intraoculare
  • Pierderea viziunii periferice
  • Pierderea completă a vederii

Câinii sunt în general Nu este diagnosticat cu glaucomul unghiular deschis, până când acestea atinge vârsta medie, care este atunci când progresia POAG începe de obicei să fie mai vizibilă. Cu toate acestea, POAG poate fi detectat Încă 8 luni vechi în puii. În acest moment, un oftalmolog veterinar ar trebui să se uite la ochii câinelui tău

Singura modalitate de a diagnostica glaucomul unghiular deschis la câini este de a Rulați testarea ADN-ului Pentru a verifica prezența tipului genei afectate. Odată ce ochiul este deteriorat de la Poag și celulele ganglionului retinian ale ochiului mor, că daunele sunt permanente.

Tratament

Tratarea acestui tip de glaucom de câine este costisitoare și dificile. Cel mai adesea, tratamentul se concentrează pe utilizarea medicamentelor pentru a limita producția de fluid a ochiului câinelui, mai degrabă decât scurgerea fluidului din ochi, deoarece acesta este un proces dificil la animale.

Există nici un tratament pentru glaucomul genetic, Dar managementul poate ajuta la întârzierea deteriorării grave a ochiului și să ofere unele măsuri de simptome pentru animalul dvs. de companie.

Tratamentele comune pentru câini pentru glaucomul unghiular deschis include medicamente, medicamente alternative și chirurgie pentru a ameliora presiunea în ochi sau pentru a încerca să îmbunătățească drenajul.

În unele cazuri, poate fi un tub de șunt sau drenaj implantat chirurgical Pentru a promova o mai bună drenare a fluidului din ochi. Acest tip de intervenție chirurgicală poate fi supărător, deoarece țesutul cicatrician poate împiedica funcția tubului sau a șuntului, iar tuburile pot fi necesare pentru a fi o operație ligată pentru a provoca fibroză.

Tratamentul pe viață al POAG are a Rata de eșec mare, iar câinele dvs. va înceta cel mai probabil cu un anumit grad de pierdere a vederii dacă se întâmplă acest lucru.

Glaucomul unghiular închis (PCAG)

Glaucomul unghiular închis (PCAG)

Glaucomul cu unghi închis la câini este cel mai frecvent tip de glaucom canin primar. Cu acest tip de glaucom, unghiul creat de Iris și corneea în ochi este sever restricționat cel mai adesea datorită anomaliei structurale, mai degrabă decât o eventuală acumulare a resturilor.

Acest tip de anomalie poate fi prezent în catelus la nastere sau poate, de asemenea se dezvoltă cu vârsta Pe măsură ce unghiul iridocorneal se îngustează și ligamentele din ochiul câinelui care ar putea fi deja displazic, ar putea deveni mai displaze cu vârsta.

Câine de câine care sunt cea mai predispusă Pentru a dezvolta PCAG include chow chow, Bassett Hound, Siberian Husky English Cocker Spaniel și American Cocker Spaniel. Câinii de sex feminin sunt, de asemenea, mai probabil să dezvolte PCAG decât bărbații.

Simptome

Simptomele asociate cu glaucomul unghiular închis la câini includ:

  • Atacuri multiple de congestie în ochi
  • Umflarea corneei
  • Atrofia nervului optic
  • Disconfort de ochi
  • Creșterea presiunii intraoculare
  • Pierderea completă a vederii

PCAG poate fi caracterizat de numeroase atacuri de congestie sau un atac lung, în curs de desfășurare. Aceste atacuri sunt cauzate în mod regulat de Expunere la lumină slabă sau orice situație care declanșează a reacția de stres (Stresul determină o dimensiune "midrange elev" și aceasta mărește severitatea blocării sistemului de drenaj deja compromit al ochiului).

PCAG aproape întotdeauna duce la Pierderea completă a vederii La câini din cauza cât de repede progresează în comparație cu glaucomul cu unghi deschis.

Tratament

Tratamentul pentru glaucomul cu unghi închis este similar la POAG menționate mai sus.

Chirurgia pentru PCAG poate fi utilizată pentru a deschide drenajul în ochi dacă irisul și corneea sunt aderate, dar dacă obiectivul acoperă majoritatea corneei, această intervenție chirurgicală nu poate fi efectuată cu succes.

PCAG este cel mai adesea diagnosticat la câini la la vârsta de 5 ani Datorită capacității ochiului de a compensa la câinele mai tânăr. Deoarece componentele oculare cresc, ochiul este mai puțin capabil să compenseze pentru drenajul limitat de lichid și simptomele apar rapid.

Odată ce simptomele sunt observate în PCAG, este esențial să căutați un oftalmolog veterinar imediat pentru a gestiona simptomele și pentru a evita deteriorarea retinei a ochilor câinelui.

Glaucom secundar la câini

Glaucom secundar la câini

Glaucomul unghiular deschis de mai sus și glaucomul unghiular închis la câini sunt rezultatul defectelor naturale în ochi sau defecte care se dezvoltă pe măsură ce animalul dvs. devine mai în vârstă. Aceste tipuri de glaucom de câine sunt nu rezultatul unei alte boli sau evenimente.

În cazul glaucomului secundar, totuși, dezvoltarea simptomelor glaucomului (care sunt similare cu semnele de mai sus) este rezultatul altceva care se întâmplă.

Cel mai adesea, glaucomul secundar la câini rezultă din traume, leziuni sau cataractă în ochi. Pe măsură ce ochiul câinelui este deteriorat sau rănit, sistemul de drenaj lichid din ochi este încetinit sau blocat complet.

Tratament

În funcție de cauza specifică, tratamentele variază, dar acestea ar trebui să fie întotdeauna administrate cât mai curând posibil. Dacă un prejudiciu care contribuie la glaucom nu este tratat imediat și presiunea în ochi este lăsată să se construiască, nervul optic poate deveni permanent deteriorat și duc la orbirea câinelui tău.

Glaucomul secundar poate fi clasificat ca glaucom unghi deschis sau închis, în funcție de capacitatea ochiului câinelui de a scurge și structura ochilor post-leziuni.

Tratamentul pentru glaucomul secundar la câini necesită tratarea stării subiacente care a determinat dezvoltarea glaucomului. De exemplu, la câinii cu cataractă care pot fi îndepărtați chirurgical, poate fi eficient să se oprească la orice progresie a simptomelor glaucomului și a presiunii în ochi pot fi ușurate cu medicamente sau tratament cu laser.

În alte cazuri, cum ar fi după un accident care provoacă daune semnificative structurii ochilor câinelui, cea mai bună soluție poate fi pur și simplu la Scoateți ochiul Pentru a reduce durerea și a opri glaucomul de a deveni o problemă în curs de desfășurare.

Ce trebuie să faceți atunci când câinele dvs. are glaucom

Ce trebuie să faceți atunci când câinele dvs. are glaucom

Rețineți diagnosticul și recomandările VET

La fel ca un diagnostic de cancer, mențiunea cuvântului "glaucoma" vă poate trimite creierul și vă poate împiedica să auziți altceva pe care Vet-ul dvs. trebuie să vă spună, dar trebuie să urmăriți diagnosticul și pentru Recomandările veterine pe tratarea cu glaucomul câine și care sunt următorii pași.

Pentru a evita lipsa de informații importante despre starea glaucomului PET, există câteva lucruri pe care le puteți face:

  • Dacă câinele dvs. merge la veterinar pentru testare, luați un membru de familie de încredere sau un prieten cu dvs., care poate asculta când creierul se oprește.
  • Luați un stilou și hârtie și faceți note pentru a vă reaminti de ceea ce vă informează VET, chiar dacă nu ascultați, puteți privi înapoi la notele dvs.
  • Adresați-vă medicului veterinar dacă vă vor deranja înregistrarea și înregistrarea conversației, astfel încât să puteți privi înapoi atunci când vă simțiți mai clar.
  • Adresați-vă medicului veterinar să scrieți note importante sau puncte cheie pentru dvs. înainte de timp sau întrebați dacă pot avea o tehnologie veterinată. Acest lucru va da timp de veterinar pentru a obține note făcute înainte de a vă arăta pentru a vă ridica pupurile dacă le-ați lăsat pentru testare sau ați așteptat rezultatele testelor.

Căutați oa doua opinie

Indiferent dacă nu aveți încredere în medicul veterinar pe care l-ați văzut pentru că nu au fost veterinarul dvs. obișnuit sau că aveți un sentiment intestinal că altceva se întâmplă, este bine să căutați oa doua opinie de la un alt veterinar. Este întotdeauna mai bine să vă puneți mintea la ușurință înainte de a începe câinele dvs. pe un plan de tratament glaucom, chiar dacă vă costă o vizită suplimentară de VET.

Consultați un specialist

În funcție de tipul și de cazul glaucomului câinelui dvs., VET dvs. poate recomanda consultarea unui oftalmolog veterinar. La fel ca oftalmologii umani, Oftalmologii Canine se specializează în ochi sunt vă vor putea oferi o relatare mult mai detaliată a ceea ce se întâmplă cu ochii câinelui tău. Ele pot fi, de asemenea, familiarizate cu evoluțiile mai noi în tratamentul cu glaucom pentru câini că medicul veterinar obișnuit nu este conștient.

Când consultați specialistul, puneți întrebări pe care le aveți și asigurați-vă că înțelegeți pe deplin ceea ce vă spun. Dacă folosesc un termen pe care nu îl înțelegeți, cereți-i să explice ce înseamnă.

Dacă sugerează un tratament specific, să le explice ce înseamnă tratamentul, ce face, cum este efectuată și ce rezultatul dorit este. Cu cât știți mai mult cu atât mai puțin anxios veți fi atunci când vine vorba de timp pentru a urmări tratamentul glaucomului la câini.

Cum să vă permiteți tratamentul cu glaucom

Deși glaucomul câinelui dvs. poate duce la o pierdere completă a viziunii lor, este important să vă dați seama că simptomele glaucomului la câini poate sa Fiți tratați, deci ar trebui să rămâneți speranță atât pentru dragul dvs., cât și pentru câinele dvs.

Da, tu și puii ta vor trebui să se adapteze. Da, câinele tău va avea niște lovituri de-a lungul drumului. Și da, gestionarea glaucomului poate fi costisitoare, dar unde există o voință există o cale, iar următoarele opțiuni pot face cheltuielile de tratament de glaucom pentru câini pentru pooch-ul dvs. mai accesibil:

  • Uită-te la planurile de finanțare sau de plată oferite de VET dvs.
  • Luați în considerare utilizarea unui card de credit care oferă recompense în numerar atunci când efectuați plăți pe facturile veterinare.
  • Uită-te la opțiunile de finanțare veterinară, cum ar fi creditul de îngrijire (deși este cel mai bine să utilizați mai întâi propriile opțiuni de card de credit, deoarece acestea tind să fie mai accesibile și uneori oferă recompense.)
  • Sunați în jur pentru a obține comparații de preț de la alte veterinari din zona dvs. Puteți chiar să luați în considerare urmărirea tratamentului într-un stat vecin dacă costul variază considerabil (și de obicei o face!)
  • Contactați o salvare locală și întrebați dacă au recomandări care vă pot oferi o reducere la îngrijirea câinelui pe baza greutății financiare.
  • Contactați adăpostul local și cereți și recomandările lor veterinare.
  • Căutați în asigurarea veterinară pentru a vedea dacă planul dvs. existent acoperă costul tratamentului sau dacă un nou plan ar acoperi starea câinelui dvs. după o perioadă de grație.
  • Uită-te la începerea unei campanii Crowdfunding pentru a strânge bani pentru tratamentul câinelui dvs.
  • Contactați una dintre următoarele asistență financiară de asistență financiară pentru a vedea dacă vă calificați pentru ajutor financiar:
  • Paws 4 un tratament
  • Fondul de companie
  • Brown Dog Foundation
  • Ministerul creaturilor lui Dumnezeu
  • Departamentul Afacerilor Veteranilor din Statele Unite ale Americii (Dacă sunteți un veteran și câinele dvs. este un câine de serviciu)
  • Fundația Mosby
  • Redimensionarea granturilor de relief (Disponibil pentru îngrijirea veterinară de urgență)

De asemenea, puteți găsi o colecție mai cuprinzătoare de programe de asistență financiară pentru anumite rase de câini și state specifice enumerate pe Cei mai buni prieteni.Site-ul ORG și amintiți-vă Verificați aceste sfaturi Cu privire la modul de economisire a banilor la facturile VET și costurile de sănătate pentru câini.

Citiți următorul: Câinele nu-și va deschide ochii? Iată ce înseamnă (și ce să faceți)

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Ghidul glaucomului pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Glaucomul la câini: cauze, semne, tratament