Cei mai buni câini de tutore de animale

Câini care protejează animalele

Toți câinii au talente speciale care le fac bine potrivite pentru diferite activități sau locuri de muncă.

Unele sunt bune la agilitate, alții sunt minunați la găsirea de lucruri cu nasul lor, iar unele sunt doar minunate pentru păstrarea căldurii dvs!

Dar Există, de asemenea, câteva rase de câine care excelează la protecția animalelor, făcându-le active excelente pentru ferma sau gospodăria dvs.

Mai jos, vom discuta câteva dintre cele mai bune rase pentru a vă proteja caprele, oile, găinile sau orice alte animale pe care le ridicați.

Vom răspunde, de asemenea, la câteva întrebări frecvente despre câinii tutorelui de animale pentru a vă asigura că se potrivesc bine în ferma dvs!

Previzualizarea conținutuluiHidehow fac animalele de păsare a animalelor protejează animalele?Caracteristicile comune ale câinilor de păsare a animalelor de păsare a animalelor de păsare a animalelor Guardian pentru a gândi înainte de a obține un animal de guardian doglivestock gardian câine faqs

Animalele domestice, cum ar fi ovinele și caprele, sunt vulnerabile la atacurile diverselor prădători sălbatici. Dar Câinii tutorelui, denumiți în mod obișnuit LGD-uri, vă pot ajuta să vă protejați animalele și să reducă riscul de predare.

LGD-urile au fost folosite în întreaga lume timp de secole pentru a împiedica prădătorii și pentru a proteja diverse animale de fermă. Ele fac de obicei acest lucru în trei moduri principale:

  • Marcând teritoriul lor - Câinii își folosesc în mod natural mirosul pentru a-și marca teritoriul. Lupi, coioții, și alte specii pot recunoaște aceste limite și sunt mai puțin susceptibile de a ataca la descoperirea acestor marcaje.
  • Perturbare - Câinii tutorelui tutore poate lătra sau se angajează în alte activități pentru a descuraja potențialii prădători să vină prea aproape de animale.
  • Confruntare - În cazul în care un prădător intră în fermă, un LGD poate să se confrunte fizic cu prădătorul, ceea ce face mai probabil să părăsească premisele.
https: // instagram.COM / P / B99YVP4JGN1 /

Există câteva caracteristici câini de păzitor de animale au în comun câinii.

Iată câteva dintre trăsăturile care fac aceste rase bine potrivite pentru protejarea fermei.

  • Cei mai mulți sunt câini mari, puternici.
  • Ele sunt de obicei confortabile în aer liber (deși ar trebui să fie încă prevăzute cu o casă de câini sau un adăpost).
  • De obicei, au legat puternic cu efect de animale de la o vârstă fragedă.
  • Ei au de obicei un comportament pașnic, dacă nu sunt provocate de prădători.
  • De multe ori marchează teritoriul lor foarte în mod deliberat.
  • Cea mai mare dragoste pentru a lucra și a avea nevoie de un loc de muncă pentru a rămâne în mod corespunzător ocupat.
  • Ele sunt de obicei câini vocali care nu vor ezita să lage la potențialele pericole.
  • Ei au simțuri mari de miros, vedere și auzul, ceea ce le permite să observe prădătorii de la distanță.
  • Unii au straturi extrem de pufoase, care pot ajuta la facilitarea procesului de legare a animalelor-animale.

Există o grămadă de diferite rase de tutore pe care le puteți alege, dar următoarele sunt unele dintre cele mai populare. Doar asigurați-vă că gândiți-vă cu atenție la caracteristicile fiecărei rase înainte de a vă alege alegerea.

1. Shepherd anatolian

https: // instagram.COM / P / B987L-VJTFK /

Păstorii anatoleni proveniți din Turcia și sunt cunoscuți că sunt foarte puternici și robusi.

Rasa este cunoscută pentru că aveți o vedere bună și auzul, ceea ce îi face pe câinii de pădure perfecți. Ei trăiesc destul de lungi, ajungând ocazional de la 13 până la 15 ani și de obicei cântăresc undeva între 90 și 150 de lire sterline.

Acești câini au nevoie de un proprietar care este capabil să manipuleze un câine asertiv și puternic. În timp ce păstorii anatolici sunt, în general, calme și iubitoare, acestea necesită o pregătire adecvată pentru a se asigura că sunt protectori eficienți.

Notă: Există un pic de controverse despre păstorul anatolian și despre Kangal. Sunt câini foarte asemănători în multe feluri, ceea ce conduce anumite autorități ia în considerare aceeași rasă. Alții, totuși, continuă ia în considerare entități distincte. Le enumerăm separat (vezi mai jos) pentru că ne dă șansa de a împărtăși o fotografie suplimentară a acestor doggo adorabili.

2. Kangal

https: // instagram.com / p / b99yqjiwex

Presupunând că considerați că rasa distinctă de păstorul anatolian, Kangal este un câine super-protectie, alertă și independent, care este bine potrivit pentru o viață petrecută pentru protejarea animalelor.

Ele ating dimensiuni similare și vârste ca păstori anatolieni.

3. Mari Pyrenees

https: // instagram.COM / P / B96IWNQHTV4 /

Pirineii mari ultra-pufți sunt cunoscuți pentru stratul superb, încrederea și atitudinea fără teamă, făcând rasa o alegere excelentă pentru munca de protecție a animalelor.

Ele sunt de obicei a rasă care este fericită în aer liber, Deși sunt Cel mai potrivit pentru climatul mai rece Având în vedere hainele lor groase.

Când este neplăcută de prădători, acestea Câini albi mari sunt calme, blânde și zen-ca făcându-le grozav pentru familiile cu copii. Dar, când abordarea prădătorilor, ei devin apărători de teamă și formidabilă ai turmei lor.

Marele câini de pireni trăiesc în jur de 10 până la 12 ani și de obicei cântăresc între 80 și 120 de lire sterline.

4. Komondor

https: // instagram.COM / P / B91ZP2UHKGU /

Acești Sheepdogs Shaggy grindină din Ungaria și sunt denumiți în mod obișnuit "câini de mop" datorită aspectului lor de dreadlock. Nu vă lăsați păcăliți de tendile lor distinctive Această rasă este cunoscută pentru a fi deosebit de puternică, cu oase dense și o mulțime de mușchi sub toate aceste dreadlocks!

Acești câini sunt independenți și constanți, făcându-i să fie potriviți pentru munca de pază de animale. Dar acest lucru le face și un pic provocator pentru primii proprietari; ei sunt cel mai bine lăsați la cei cu o mulțime de experiență de îngrijire a câinilor.

Komondorii trăiesc între 10 și 12 ani și cântăresc aproximativ 90 până la 130 de lire sterline.

5. Mastiful tibetan

https: // instagram.COM / P / B94PCMFJ3RX /

Aceste imense, câini pufos sunt protectoare și tenace, făcându-le câini excelenți ai tutorelui. O rasă antică, mastifful tibetan a fost folosit de triburi nomade de Nepal și Mongolia pentru a proteja proprietatea și animalele. Aceste ajutoare uriașe cântăresc oriunde între 80 și 160 de lire sterline și de obicei trăiesc timp de 12 până la 15 ani.

În timp ce ele sunt blânde și moale în jurul casei, pot fi frumoase teritorial Deci, asigurați-vă că acești câini sunt socializați în mod corespunzător cu străini și copii mici.

6. Kuvasz

https: // instagram.COM / P / B9BRTSVALG2 /

Kuvasz este o rasă de câine maghiară, care este extrem de inteligentă și loială. Acest lucru, în combinație cu dimensiunea lor mare și dispunerea curajoasă le face mari protectori de animale. Cu toate acestea, în ultimii ani, mulți oameni au început să păstreze acești câini ca pe animale de companie familiale.

Această rasă mare, alb trăiește de obicei timp de 10 până la 12 ani și cântărește între 80 și 110 kilograme.

7. Mastiful Pyrenean

https: // instagram.COM / P / B7GG7F-O3UM /

Acești câini dulci, inteligenți sunt imens și, în general, foarte blând cu oamenii și alți câini. Ele sunt minunate la protejarea efectivelor, iar natura lor independentă îi face LGD-uri excelente, deoarece adesea excelează la luarea deciziilor și rezolvarea problemelor fără ajutorul uman.

Rasa mare trăiește de obicei oriunde de la zece până la treisprezece ani și cântărește oriunde de la 120-240 de lire sterline.

Mastifful Pirinean în general face bine în jurul copiilor și va simți doar nevoia de a proteja atunci când este provocată de un prădător.

8. Akbash

https: // instagram.COM / P / B7BKFH7PKEU /

Akbash cu fața dulce este inițial din Turcia și a fost folosit ca un câine de păzitor de animale de secole. Numele lor provine din munca turcească Akbas, ceea ce înseamnă "capul alb."

Natura independentă și curajoasă a rasei le face mari protectori pentru animale și familiile și adesea funcționează bine cu o varietate de specii de animale diferite. Akbash trăiește aproximativ 10 ani și cântărește oriunde de la 90 la 140 de lire sterline.

9. Poloneză Tatra Sheepdog

https: // instagram.COM / P / B91ZPMIA-GF /

Poloneza Tatra Sheepdogs au fost inițial dezvoltați pentru a proteja animalele de agricultori care trăiesc în Munții Tatra din sudul Poloniei. Mulți ani mai târziu, ei fac în continuare LGD-uri excelente, mulțumesc parțial natura lor loială și grea.

Rasa este cunoscută pentru că este foarte blândă cu familiile și copiii, în ciuda faptului că este incredibil de independent. Ele trăiesc de obicei timp de 10 până la 12 ani și cântăresc oriunde între 80 și 130 de lire sterline.

10. Maremma Sheepdog

https: // instagram.com / p / b99bxzladlu /

Acest lucru italian este cunoscut pentru instinctele sale de alertă și atitudinea loială, făcând rasa o alegere excelentă pentru câinii tutorelui de animale. De fapt, aceasta este o altă rasă LGD care este bine potrivită pentru păstrarea unei varietăți de animale de fermă diferite, variind de la oi la pui la rațe.

Maremma Sheepdogs sunt un pic mai mic decât alți câini de tutore de animale, cu o greutate medie de 77 până la 99 de lire sterline. Ele sunt de obicei unul dintre cele mai bune LGD-uri cu copii și de obicei trăiesc timp de aproximativ 13 ani.

11. Mastiful spaniol

https: // instagram.com / p / b98krivb9yf /

Mastiff-ul spaniol este o rasă imensă, care este cunoscută pentru natura ei și inteligentă.

Acești câini au o senzabilitate profundă, scăzută și de alertă care le fac rasele excelente ale tutorelui. Mastifii spanioli posedă, de asemenea, o construcție musculară, puternică, făcându-i intimidarea potențialilor prădători.

Este imperativ ca acești câini să fie instruiți corespunzător de la o vârstă fragedă datorită dimensiunii lor. Chiar dacă un mastiff este nevinovat jucând în jur, greutatea sa mare ar putea răni cu ușurință un copil mic dacă nu este instruit corespunzător.

De obicei, cântăresc oriunde de la 140 la 200 de kilograme și trăiesc aproximativ 10 până la 12 ani.

12. Karakachan

https: // instagram.COM / P / B9WHVFAF6TR /

Karakachanul este o rasă vigilentă, independentă, care este bine potrivită pentru protejarea animalelor. Ele sunt extrem de alerte și cunoscute pentru simțurile lor acute. Ei se obligă puternic cu turma lor și nu vor ezita să le apere de amenințări.

Rasa cântărește de obicei între 70 și 120 de lire sterline și are o speranță medie de viață de 12 până la 14 ani.

Cu toate acestea, este important să rețineți că această rasă este foarte dimorfă sexuală, deoarece bărbații ating dimensiuni mult mai mari decât omologii lor de sex feminin.

Înainte de a se angaja să ridice un câine de gardian de animale, există câțiva factori importanți de luat în considerare.

  • Câinii tutorelui de animale pot fi foarte vocali. Câinii de păsare a animalelor sunt adesea rapid latra, urla, mârâie și emit alte vocalizări. Acestea sunt una dintre metodele lor de descurajare a potențialilor prădători. Cu toate acestea, pot să nu fie cea mai bună alegere pentru ferma dvs. dacă sunteți în imediata apropiere a vecinilor.
  • Câinii tutorelui de animale nu sunt ideali pentru proprietarii novici.LGD-urile sunt, în general, cele mai bune pentru proprietarii cu experiență, deoarece necesită o formare diferită decât câinii tipici. Mai mult, ei ar putea fi inițial mai dificil de manevrat din cauza dimensiunii lor mari, a inteligenței și a naturii.
  • Câini tutorelui tutorelui se plictisește ușor. Acești câini sunt Câini de lucru așa că vor avea nevoie de un loc de muncă constant pentru a rămâne ocupat. LGD-urile care nu sunt stimulate în mod corespunzător pot fi înclinate să mestece obiecte de uz casnic sau să intre în altă neplăcere din plictiseală.
  • Câinii tutorelui de animale trebuie să fie socializați în mod corespunzător. Este imperativ ca câinele tău de tutore să fie în mod corespunzător socializat cu turma și membrii familiei dvs. de la o vârstă fragedă. Neglijarea acestei sarcini importante ar putea determina ca LGD să perceapă ceva sau pe cineva ca o amenințare din greșeală.
  • Câinii tutorelui de păsări pot prezenta riscuri de siguranță. Fără socializare și formare adecvată, câinii de tutore de animale ar putea fi periculoși. Dimensiunea și puterea lor puternică înseamnă că pot provoca vătămări grave oamenilor sau altor animale. Și acest lucru se extinde chiar și la playime - acești minunați giganți pot răni în mod neatenționat oameni mici sau copii în timpul jocului de rutină.
https: // instagram.COM / P / B99FW3EPE99 /

Mai jos, vom răspunde la unele dintre cele mai frecvente întrebări se referă la câinii de gardian de animale pentru a vă ajuta să determinați dacă sunt sau nu o alegere bună pentru ferma dvs.

Câinii tutorelui de animale trebuie să fie instruiți?

Absolut. În timp ce tutorii de animale (LGDS) sunt susceptibile de a avea unele sensibilități înnăscute de protecție a animalelor, ei încă mai solicită o cantitate extinsă de formare pentru a înțelege și a le executa în mod corespunzător locurile de muncă.

Câinii de păsare a animalelor își încep pregătirea încă de la vârsta de 8 până la 16 săptămâni. Aceasta este atunci când acestea ar trebui să fie plasate cu turma, vor fi obligați să protejeze. 

Ar trebui să primesc un câine de pădure de sex masculin sau de sex feminin?

Fie sexul poate lucra ca un câine de păzitor efectiv de animale.
În general, bărbații vor călca mai mult perimetrul fermei sau o incintă mai mult în timp ce femelele vor rămâne mai aproape de turmă. Bărbații vor deveni adesea mai mari decât omologii lor de sex feminin, care pot reprezenta un "pro" sau un "con", în funcție de nevoile dvs.

În cele din urmă, se reduce la o chestiune de preferință personală. 

Câți câini de păzitor de animale am nevoie?

Numărul de LGD-uri va varia foarte mult de dimensiunea fermei dvs., nevoile de protecție și vârsta câinilor.

Recomandările variază sălbatic, astfel încât eroarea de încercare și eroarea este adesea necesară pentru a afla cel mai bun număr de LGD-uri pentru ferma dvs. Unii fermieri utilizează un LGD pentru fiecare 30 până la 50 de oi, în timp ce alții recomandă utilizarea de două sau trei ori mai mare decât.

Dacă intenționați să adăugați un alt LGD, este recomandat să așteptați până când aveți un LGD matur, cultivat. Câinele păzitorilor câini de pădure pot învăța bine cu un adult matur în prezența lor.
în plus, Având mai mult de un catelus LGD la un moment dat, poate încerca, chiar și pentru cei mai experimentați proprietari de câini

Sunt câini de păzitor de animale bune cu copiii?

Câinii tutorelui de păsări ar trebui să fie în mod corespunzător socializat cu toți membrii familiei dvs., inclusiv copii, pentru a se asigura că nu percep nimeni ca o potențială amenințare. 

Cu toate acestea, este important să înțelegeți asta Acești câini de lucru nu fac întotdeauna animale de companie de companie bun. Pentru a rămâne axat pe locul de muncă, LGD-urile trebuie să-și centreze viața în jurul protecției fermei. 

Câinii tutorelui de animale au nevoie de îmbrăcăminte de protecție?

În general, nu.

Majoritatea LGD-urilor au haine duble groase, care îi ajută să le protejeze de prădători și de elemente. Unii chiar au blană asemănătoare coastelor pentru a-și proteja gâtul și regiunea umărului din dinții de prădători.

În plus, câinii tutorelui de animale lucrează pentru a descuraja prădătorii într-o serie de moduri înainte de a se angaja în orice confruntare fizică. Mai mult, acești câini sunt foarte puternici și robuste pe cont propriu.
Cu toate acestea, unii fermieri și gospodăriri se simt mai bine atunci când îi oferă câinilor îmbrăcăminte de protecție. Nu există cu siguranță niciun motiv pentru care nu puteți face acest lucru dacă doriți.

Câinii tutorelui de animale trebuie să fie îngrijiți?

da! Se recomandă ca câinii de păzite cu părul de lungă durată să fie îngrijiți corespunzător cel puțin o dată pe lună pentru a-și păstra haina cât mai sănătoasă posibil.

Minim, veți dori să vă adresați și Îndepărtați orice covoraș prezent înainte de a deveni problematice. În plus, câinii neclintiți dezvoltă mirosuri rele, așa că veți dori să vă asigurați baieți-vă lgdregular.

***

Având o rasă de gardian de animale poate fi o modalitate excelentă de a vă proteja ferma mică sau gospodăria. Acești câini sunt bucuroși să vă ajute să vă protejați ferma și efectivele și să vă bucurați de lucrul zilnic.

Aveți experiență cu oricare dintre aceste rase ale tutorelui? Care este cea mai bună parte despre a le avea ca parte a fermei tale? Ne-ar plăcea să auzim totul în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cei mai buni câini de tutore de animale