9 Câini care sunt buni cu găini: protectori de păsări de curte!

câini care găzduiesc puii

Indiferent dacă locuiți într-o fermă sau dețineți o coop de curte, puii de găină sunt minunate plini de satisfacții pentru a păstra și # 8212; au personalități mari și (dacă aveți noroc), vă dau ouă proaspete în fiecare dimineață!

Dar trebuie să ai grijă de puii tăi mici și să le dai o casă bună! Și o parte din acest lucru presupune furnizarea de protecție dincolo de gardurile sigure.

Aici intră prieteni blană!

Câinii pot fi niște gardieni excelenți pentru turma dvs., precum și pentru a fi adăugiri fantastice față de familie. Vom explica tot ce trebuie să știți despre câini și găini și să identificați unele dintre cele mai bune rase de mai jos. Doar rețineți că niciun câine nu va fi în mod natural câinele de protecție perfectă de la Get-Go, așa că vom trece și prin unele puncte de formare importante.

Ce fel de lucruri pot proteja câinii de la?

Câinii pot sperie prădătorii de pui

Din păcate, Puii trebuie să fie protejați de o cantitate destul de mare de prădători.

Acest lucru va fi, desigur, să se bazeze pe locul în care locuiți și unde vor fi păstrate găinile tale. Deci, ar fi înțelept să cercetăm amenințările specifice care sunt comune zonei dvs. În plus, este, de asemenea, o idee bună de a implementa cât mai multe opțiuni de securitate pe care le puteți "# 8212; Fido nu va putea să o facă pe el însuși!

Iată cei mai frecvenți prădători pentru a fi conștienți de:

  • Rafoane
  • Vulpi
  • Coioții
  • Bobcats
  • Câini sălbatici
  • Pisicile
  • Hawks / bufnițe
  • Wavels
  • Urși
  • Șerpi
  • oameni

Doar rețineți că Câinii vor fi mai utili protejați puii de la unii dintre acești prădători decât alții. Majoritatea doggurilor vor sperie pisicile fără probleme, dar pot să nu știe cum să reacționeze la șerpi.

În plus, oamenii prezintă o amenințare unică, pe care câinii dvs. pot sau nu să fie de ajutor în abordarea.

Aveți nevoie pentru a instrui câini pentru a proteja găinile?

Într-un cuvânt și # 8212; absolut!

În timp ce anumite rase vor avea trăsături mai naturale (mai multe despre acest lucru mai târziu), care se împrumută să fie mare în jurul găinilor, Majoritatea câinilor vor necesita o pregătire pentru a afla cum ai vrea să se comporte în jurul turmei tale.

Cerințele de formare vor varia în funcție de ceea ce vor fi îndatoririle câinelui dvs. în jurul coopului. De exemplu, este posibil ca instruirea dvs. să fie nevoită să se concentreze asupra Controlarea impulsurilor sau instilling o amintire bună dacă puii se află într-o fermă mare. 

Indiferent de circumstanțe, toți câinii vor avea nevoie de mult timp, răbdare și consecvență pentru a învăța noi comportamente, cu o mulțime de recompense și consolidare pozitivă. 

Câine de formare pentru găzduire

Trăsături de rase de protecție a puiului

Așa cum am menționat anterior, unele rase sunt predispuse în mod natural pentru a proteja puțină găină. Există caracteristici care le fac potrivirea corectă pentru slujbă, iată câteva:

  • Potrivire bună pentru climă & # 8212; Este de la sine înțeles că vrei ca câinele tău să fie confortabil, mai ales dacă lucrează. Luați în considerare mediul dvs. și ce rasă va face față cu vremea. De exemplu, dacă locuiți într-o locație caldă, veți dori a Câine rasă bine potrivită pentru temperaturi ridicate.
  • Independent & # 8212; În calitate de gardieni ai turmei tale, ai nevoie de câinele tău pentru a avea o anumită cantitate de independență. Ei trebuie să fie încrezători pe cont propriu, departe de tine, și în fața potențialilor prădători.
  • De protecţie & # 8212; Acest lucru poate fi mai mult de un lucru instinctiv în anumite rase, dar puteți instrui și câinele dvs. pentru a fi mai protector. Vă rugăm să rețineți că AKC sfătuiește împotriva unor rase (cum ar fi Kuvasz) care primește orice tip de câine de protecție sau instruire de protecție, deoarece instinctele lor de protecție sunt deja foarte puternice.
  • Mare / formidabil & # 8212; În mod ideal, câinele dvs. va fi mai mare și mai intimidant decât orice prădători care traversează calea! Că nu este neapărat o cerință (o mulțime de doggo-uri mici au păstrat prădători mari la Bay), dar cu siguranță va ajuta.

9 câini care sunt buni cu găini

Mulți canini sunt minunați cu alte animale și au trăit istoric alături de ei și # 8212; inclusiv multe Câini care lucrează adesea la ferme. Mai exact, Există o serie de rase care au trăsături care le fac câini de protecție la pui.

Acestea sunt câteva exemple excelente:

1. Vechi English Sheepdog

Vechiul English Sheepdogs sunt buni cu găini

Sheepdogii englezi englezi sunt agili, atenți și avertizați animalele. Ele sunt mari în statură, cu straturi pline de îmbrăcăminte, astfel încât acestea pot apărea intimidante față de prădători cu o poisă aproape de urs.

În ciuda numelui lor, engleza veche oaiecâinele a fost de fapt crescut pentru a muta bovine de pe pășune pe piețe. Deci nu sunt intimidați de animalele mai mari!

Acești giganți blândi sunt adesea ușor de antrenat din cauza inteligenței lor înalte, iar personalitățile lor calde înseamnă că nu sunt doar adăugări excelente față de familie, dar sunt, de asemenea, puțin probabil să-ți urmărească și să-ți taie turma de pui.

2. Maremma Sheepdog

Maremma Sheepdogs sunt buni cu puii de găină

Cunoscut ca A Câinele tutorelui tutore, Maremma Sheepdog provine din nordul din mediul rural. Agricultorii din Australia care dețineau Maremma Sheepdogs au raportat de fapt a 35% reducere a fatalităților animalelor de la cei de la vulpi, câini sălbatici și păsări de pradă.

Paturile lor rezistente la intemperii înseamnă că vor petrece fericiți o mulțime de timp în aer liber, iar personajele lor curajoase și protectoare vă vor păstra turma în siguranță de la prădători.

Cu toate acestea, loialitatea fidelității Maremma Sheepdog se poate manifesta ca ostil față de străini, deci va trebui să fiți sigur că încorporați o mulțime de lucrări de socializare atunci când vă antrenați poochia.

3. Akbash

Câinii Akbash sunt buni cu găini

Akbash este un câine de gardă, crescând inițial în Turcia.

Mare și puternic, acești doggo-uri sunt surprinzător de rapid, având în vedere dimensiunea lor. Ele sunt, de asemenea, independente și foarte protejate de natură, iar proprietarii au raportat o tendință de "scoarță de alarmă". Acest lucru ar putea fi problematic într-un cadru intern, dar este o trăsătură destul de utilă pentru protejarea puiului!

Datorită independenței lor, de obicei, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la câinii Akbash care suferă de anxietate de separare, dar poate fi nevoie de instruire în ceea ce privește socializarea cu alte animale și oameni.

Akbash va avea nevoie de o mulțime de spațiu în aer liber pentru a roam, deci dacă aveți o mulțime de păsări pentru a proteja pe o proprietate mare, această rasă ar putea să nu fie cea mai bună alegere.

4. Mastiful Pyrenean

Mastifii pirenean pot proteja găinile

Dacă sunteți familiarizat cu rasele Mastiff, nu veți avea nevoie de mine să intrați în detaliu despre dimensiunea lor "# 8212; Acestea sunt Darn Big Doggos!

Mastiful Pyrenean este o rasă rară din munții Spaniei, care are o doză mică de pradă și o istorie de protejare a turmelor de la lupi, urși și oameni. Dimensiunea lor le dă putere superioară pentru a vă proteja găinile de la prădători.

Mastifii pirenei (în ciuda dimensiunii lor intimidante) sunt foarte prietenoase față de copii, astfel încât vor fi minunate atât pentru găini, cât și pentru familie. Doar rețineți că, datorită hainei lor groase, nu sunt potrivite pentru a lucra în climate mai calde pentru perioade lungi de timp.

5. Komondor

Komondorok sunt bune cu puii

Komondorok (pluralul pentru komondor) este renumit pentru straturile lor distincte de cordon lung, dar știai că sunt considerate "regele câinilor turme" În Ungaria? Ele sunt o rasă mai mare, cu o coajă puternică, de aceea fac protectori incredibil de puternici și puternici.

Instinctele lui Komondor sunt adânc înrădăcinate în independență, iar el este adesea mai fericit când a plecat la propriile sale dispozitive în câmp. Aceasta poate fi o problemă într-un mediu intern, dar ele sunt minunate cu alte animale de companie și copii.

Deci, cu pregătirea corectă și conducerea, se vor simți chiar acasă atât la locul de muncă, cât și la joc.

6. Puli

Pulis sunt bune cu puii

Cine îl poartă Cabluri de canin cu părul curat cel mai bun, Komondor sau Puli? Spuneți-ne în comentarii!

Locurile Puli fac hainele lor în mod natural impermeabil, așa că sunt foarte potrivite pentru a proteja coopii de pui în climatul de ploaie. Ele sunt mai mici decât komondorii, deci sunt foarte rapide și agile. Dimensiunea lor mică le face, de asemenea, potrivite pentru gospodăriile mai mici, făcându-le rasa ideală pentru protejarea unei turme de pui de găină!

Pulis sunt creaturi foarte inteligente cu multă energie, astfel încât stimularea fizică și mentală sunt de o importanță egală. Din fericire sunt loiali și dornici să-i placă proprietarii, ci să fie avertizați, sunt capace, deci veți avea nevoie de o mulțime de răbdare să le pregătească!

7. Shepherd anatolian

Păstorii anatolieni sunt buni cu găini

Câinele de ciobanesc anatolian provine dintr-un climat în care sezonul de vară este incredibil de uscat și fierbinte, dar iernile sunt înghețate la rece și zăpadă. Din acest motiv, ele sunt considerate cele mai dificile tutuni, cu un substrat gros de blană pentru a le proteja de vremea aspră.

Păstorul anatolian are nevoie doar de o cantitate moderată de exerciții fizice, astfel încât el poate fi ținut într-o curte securizată, care se ocupă de prădători din coopul tău. Acești câini sunt protejați instinctiv și independenți, astfel că vor fi necesare îngrijiri suplimentare pentru a se asigura că acestea sunt bine socializate și lesa instruite.

8. Kuvasz

Kuvaszul este bun cu puii

Kuvasz este o rasă mare de lucru cu o haină albă groasă. Descendenții redevenței maghiare, aceste creaturi maiestuoase au construiește atletic și sunt protectori agili ai familiilor lor. Kuvasz a fost în mod special crescut pentru a garda animalele, deci este o alegere ideală pentru protejarea găinilor.

Kuvasok sunt câini activi care necesită o tona de exerciții zilnice și vor prospera să trăiască pe zone mari de teren. Cu excepția cazului în care puteți dedica o mulțime de timp pentru a oferi plimbări de calitate Kuvasz și o mulțime de joc, el nu este rasa pentru tine.

Kuvasz este, de asemenea, o rasă inteligentă, care este dornică să vă mulțumească, dar el poate fi, de asemenea, sensibil, deci o abordare atentă, a pacientului la antrenament este cea mai bună.

9. Mari Pyrenees

Marele Pyrenees sunt gardieni de pui buni

Descris ca având un "zen ca calm", acești canini melișici sunt mari adăugări față de familie. Marele Pirineii au fost dezvoltați cu secole în urmă cu oile de efective și le protejează de lupi, așa că este un protector ideal al turmei de pui.

Câinii de pireni mari pot fi considerați destul de mari întreținere și nu sunt recomandate pentru proprietarii de câini de prima dată. Sunt câini mari, albi și pufos, care au vărsat frecvent și necesită o mulțime de îngrijire pentru a contracara acest lucru. De asemenea, au nevoie mult de exerciții fizice. În cele din urmă, având în vedere cât de independenți sunt, acești pui pot fi încăpățânați în timpul pregătirii cu ascultarea. 

***

Deci, proprietarii de pui, cum vă păstrați coopul în siguranță? Companionul tău de canin se implică în protejarea lor? Aveți sfaturi de păsări de pui pentru colegii noștri cititori?

Spuneți-ne în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 9 Câini care sunt buni cu găini: protectori de păsări de curte!