Lancashire heeler: profil de rasa de caini

Lancashire Heeler la un spectacol de câine

Heelerul Lancashire este un câine puțin feisty, plin de caracter. Această rasă relativ rară din Regatul Unit este cea mai mică dintre toți câinii de pădure. Ei sunt cunoscuți că sunt versatil și afectuosi cu proprietarii lor, dar pot fi mai puțin cu străini sau cu alți câini.

Privire de ansamblu de rasă

grup: Herding

Înălţime: 10 până la 12 inci

Greutate: 10 la 17 kilograme

Palton: Gros, scurt, greu, rezistent la vreme, cu un substrat fin

Culoarea stratului: Negru și bronz sau ficat și bronz în culoare

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile heelerului Lancashire

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Mediu
Copil prietenos Mediu
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Mediu
Nivel de energie Mediu
TrainitateMediu
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Înalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Heelerului Lancashire

Istoria Heelers Lancashire nu este una care este la fel de bine documentată ca niște rase. În general, este acceptat faptul că probabil că au provenit cu trecerea corgisului Welsh cu o altă rasă de tip terrier, eventual Manchester Terrier. Acest lucru a dus la crearea unui mic câine de lucru compact care a excelat la conducerea animalelor, dar ar putea, de asemenea, să păstreze fermă fără dăunători ca șobolanii. Ele sunt recunoscute ca fiind cele mai mici dintre toți câinii de vânători.

Rasa este uneori denumită și Terrier de la Ormskirk, din cauza rădăcinilor în zona Ormskirk a Lancashire în Regatul Unit, datând din nou cel puțin câteva sute de ani.

Clubul Kennel le-a recunoscut în Marea Britanie în 1981, dar în prezent se află în registrul rare rare, deoarece numerele lor sunt relativ rare.

Începând să crească în popularitate în Statele Unite și, începând cu 2019, au fost recunoscute ca parte a Grupului Diverse, primul pas spre realizarea înregistrării complete. Odată ce timpul a trecut și dacă numerele lor cresc, vor fi probabil recunoscute ca parte a clasificării de herding.

Îngrijirea heelerului Lancashire

Heelerul Lancashire nu poate fi cea mai bună alegere de rasă pentru un proprietar de câini novice. Ei sunt cunoscuți că sunt foarte afectuosi cu propria lor familie și pot fi pline de caracter curajos și spunky. Ei au, de asemenea, provocările lor.

Ele sunt inteligente, dar ele pot fi încăpățânate, iar acest lucru poate însemna că o răbdare suplimentară ar putea fi necesară atunci când vine vorba de instruire. Odată ce ați spart-o, această rasă mică activă excelează adesea în felicitări de agilitate, flyball și alte competitive Dog sport. Ei răspund bine la forță, Formare pozitivă de armare Metode.

Deși sunt mici și iubitoare cu cele pe care le cunosc, cu siguranță nu sunt un câine de lapte. Unitatea lor de lucru înseamnă că au o mulțime de energie. Ei se bucură de a fi activi și vor avea nevoie de o mulțime de îmbogățire în jurul casei pentru a le menține de la devenire.

Ele pot avea uneori o înclinație față de caracteristicile de păzire și pot fi foarte vocale dacă acest lucru nu este ținut în verificare. Este important ca socializarea și formarea precoce și continuă să aibă loc pentru a le împiedica să devină îngrijorarea străinilor. Ei nu sunt cunoscuți ca întotdeauna fiind cei mai sociabili cu alți câini. Ei pot trăi fericit alături de alte animale, dar ar trebui făcute introduceri atente.

Contextul lor de conducere înseamnă că uneori pot încerca să se rotească pe alți câini sau chiar copii mici, ocazional chiar să mănânce la tocuri. Dacă vor trăi într-o gospodărie cu copii mici, este posibil să trebuiască să lucrați la redirecționarea acestui tip de comportament. De asemenea, trebuie să vă asigurați că copiii sunt învățați cum să Interacționați cu câinele în mod corespunzător.

Heelerul Lancashire nu are un regim de îngrijire mare de întreținere. Haina lor nu va avea nevoie de tăiere și nu este predispusă la maturi. Rasa scade, dar nu la fel de profund ca niște rase. În sezonul de topire, este posibil să aveți nevoie doar să vă asigurați că vă periați haina un pic mai frecvent pentru a păstra firele de păr în jurul casei la Bay.

Căutați ceea ce este adesea afectat de afecțiune ca "meerkat". O mulțime de heherlers Lancashire se bucură de picioare în picioare pe picioarele lor din spate în ceea ce arată ca o impersonație meerkat. Acest lucru, împreună cu zâmbetul lor, înfricoșător, personalitatea fără teamă și devotament față de proprietarii lor, îi străduiesc la entuziaștii rasei.

Probleme comune de sănătate

Heelerul Lancashire este cunoscut pentru că a fost o rasă robustă și sănătoasă. Ca și în cazul unei rase, acestea pot fi predispuse la anumite condiții moștenite pe care merită să le cunoașteți. De asemenea, este important să căutați un crescător de reputație care să întreprindă controale adecvate de sănătate asupra potențialilor părinți.

Unele dintre condițiile pe care le cunosc pentru a fi predispuse să includă:

Lensament lentile primare (PLL): Aceasta este o afecțiune care duce adesea la detașarea lentilă a ochiului complet și se mișcă în jur. Poate duce la pierderea vederii și uneori poate fi dureros acut. În funcție de severitatea cazului, tratamentul poate varia și, în cazuri extreme, ochiul poate fi îndepărtat cu totul.

Collie Eye Anomaly (CEA): Aceasta este o condiție care este cea mai frecvent observată în colințele, dar se poate manifesta și în alte rase, cum ar fi Heelerul Lancashire. De obicei, apare până când câinele este de câțiva ani și poate duce la o eventuală orbire.

Patella de lux: Aceasta este o problemă obișnuită în câinii mici de rasă și implică capacul genunchiului care se mișcă din poziția sa normală. Problema poate varia în funcție de cantitatea de durere și restricții la mișcare. În cazuri severe, este adesea necesară o intervenție chirurgicală.

Dieta și nutriția

Toți câinii ar trebui să fie hrăniți o dietă de înaltă calitate și în mod corespunzător pe porțiuni, iar heelerul Lancashire nu este o excepție.

Obezitatea este una dintre cele mai mari probleme la câinii de însoțitori din întreaga lume și poate duce la o întreagă serie de alte condiții de sănătate, adesea grave. Asigurați-vă că nu ați depășit heelerul dvs. de lancashire ar trebui să fie o prioritate.

10 cele mai bune rase de câine mici pentru spațiu limitat
PROS
  • Afectuos cu familia

  • Adaptabil și plin de caracter

  • Regimul de îngrijire a întreținerii reduse

Contra
  • Poate fi vocal

  • Poate fi încăpățânat și spunky

  • Nu înțelegeți întotdeauna cu alți câini

Unde să adoptați sau să cumpărați un heeler de lancashire

Heelerul Lancashire este încă relativ rar în Statele Unite. Aceasta înseamnă că poate fi necesar să călătoriți puțin sau să fiți adăugați la o listă de așteptare dacă sunteți dornici să vă asigurați un catel. Nu lăsați entuziasmul dvs. să vă permită să luați decizii cu rash. Asigurați-vă întotdeauna că căutați un crescător de reputație. PUP-urile lor ar trebui să fie bine socializate, păstrate cu mama lor într-un mediu de acasă și au avut toate controalele de sănătate relevante.

Clubul Heelerului Lancashire al Statelor Unite ar putea fi un loc bun pentru a începe cercetarea.

Nu sunt susceptibile de a fi multe lancashires în salvare, dar nu lăsați să vă scoată având în vedere adoptarea. Ajungeți la club pentru a afla mai multe despre posibilele contacte de salvare. De asemenea, puteți lua în considerare alte rase de lucru care vor fi găsite mai frecvent în salvare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare, de ce nu verificați:

Există o întreagă lume a potențialului rase de câini acolo - cu o mică cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lancashire heeler: profil de rasa de caini