Cehoslovakian vlcak (cehoslovakian wolfdog): profil de rasă

Cehoslovakian Wolfdog

Vlcakul cehoslovakian (Cehoslovakian Wolfdog) este o rasă primitivă de câini care a fost dezvoltată în anii 1950 folosind câini de ciobanesc germani și lupi carpați. Rasa este cunoscută și sub numele de Ceskoslovensky VLCIAK (în Slovacia) și Ceskoslovensky Vlcak (în Republica Cehă).

Conform standardului său de rasă (descrierea scrisă a specimenului de rasă ideală), Wolfdogul cehoslovac ar trebui să semene cu un lup în forma corpului, mișcarea, textura stratului, culoarea straturilor și marcajul facial. Interesant, deși rasa poate lătra, multe sunt foarte liniștite.

Wolfdogul cehoslovac este frumos, loial și harnic, dar și independent, dominant și mare energie. Este o rasă provocatoare deținută și nu este recomandată pentru proprietarul câinelui novice.

Rasa formează legături strânse cu familia sa imediată, dar este inerent suspicioasă față de străini. Deși Wolfdogii cehoslovaci pot face bine cu copii blânzi în familia sa atunci când sunt ridicate împreună și supravegheate în mod corespunzător, rasa nu este cunoscută pentru a fi prietenoasă cu copii ciudați.

Acești câini pot avea unitate înaltă de pradă (instinctul de a alunga și ucide animalele mai mici), astfel încât acestea nu sunt recomandate pentru gospodăriile cu pisici sau alte animale mici.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Serviciul de acțiuni AKC Fundația

Greutate: 44 la 57 de lire sterline

Înălţime: 23.5 până la 25 de ani.5 inci înălțime la umăr

Palton: Coace dublă dreaptă și închisă. Standoza este imensă în timpul iernii și rare în timpul verii.

Culoare: Galben-gri până la argint-gri cu o mască ușoară pe față.

Speranța de viață: 10 până la 15 ani

Caracteristicile Wolfdogului cehoslovac

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieScăzut
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieScăzut
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăMediu
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria Wolfdogului cehoslovac

Rasa cehoslovacă Wolfdog a fost produsul secundar al unui experiment. Din 1955 până în 1965, în ceea ce era atunci Republica Socialistă Cehoslovacă, un bărbat pe nume Karel Hartl a căutat să crească lupi și câini de ciobanești germani pentru garda de frontieră. Folosind păstori germani și lupi carpați, Hartl a planificat meticulos planificate.

După fiecare primă creștere a câinilor de lup, rambursările ulterioare ale catelusilor care rezultă au fost între hibrizi și câini - nu a fost introdus sânge lup. Descendența rezultată au fost studiate pentru a examina trăsăturile fizice și temperament ale câinilor hibride, inclusiv tenacitatea, capacitatea de formare, rezistență și multe altele. Câinii care erau trei și patru generații scoase din rasa inițială de câine de lup (numit F3 și F4, respectiv) au fost folosite ca câini de serviciu armată.

Odată ce experimentul sa încheiat, alți crescători au făcut mâinile pe câinii hibrizi și le-au rafinat în continuare să se solidifică trăsăturile de dorit, folosind câțiva lupi de-a lungul drumului. În 1982, Wolfdogul cehoslovac a primit o recunoaștere oficială de la Clubul de crescători, cu 43 de pui au intrat în principalul registru de pedigree din Praga în acel an. Din 1983, niciun lupi nu au fost folosite în creșterile din Cehoslovacia Wolfdog.

În 2001, Czechoslovakian Vlcak a fost înregistrată în serviciul de acțiuni al Fundației American Kennel Club (AKC). Rasa va fi atribuită grupului de lucru atunci când realizează o recunoaștere completă. În 2006, rasa a fost pe deplin recunoscută de Kennel Club (UKC).

Cehoslovakian Wolfdog Care

Haina cehoslovacă Wolfdog este ușor de îngrijit. Este rezistent la intemperii, are foarte puțină miros de doggie, și perii de murdărie imediat. Deși Wolfdogs Cehoslovakian s-au vărsat puternic pe tot parcursul anului, au experiență vărsări dramatice de două ori pe an (cunoscut sub numele de "strat de scădere" sau "strat de suflare").

Coat dublu pare dramatic diferit în funcție de sezon. În timpul iernii, subacoperitul devine extrem de gros și, în timpul verii, subacoperitul este mult mai spart. Indiferent de sezon, periajul frecvent poate ajuta la gestionarea părului.

Altele decât periajul, băile ocazionale și tăierea săptămânală a unghiilor Păstrați Wolfdogul cehoslovacic care arată frumos. Peek în interiorul urechilor săptămânal și curățați-le cu un dispozitiv de curățare a urechii în siguranță, atunci când este necesar.

Cehoslovakian Wolfdogs sunt extrem de inteligenți și capabili să învețe aproape orice, dar spre deosebire de multe rase, ele nu sunt câini de apăsare care vor face pur și simplu ceea ce doriți să le faceți.

Metodele de instruire trebuie adaptate la natura primitivă și independentă a rasei. Metode pozitive, bazate pe recompensă poate avea succes, dar evitați prea multă repetare, care va purta Wolfdog cehoslovakian.

Această rasă este în mod natural precaută a străinilor și, fără a socializare corectă, Această avertizare înnăscută poate intra în Overdrive. Wolfdogii cehoslovaci necesită un exercițiu zilnic copios și o stimulare mentală amplă.

Ei sunt câini de lucru excelent și pot excela și în Sporturi de câine competitive. În mâinile potrivite, Wolfdogul cehoslovac va străluci, dar din cauza naturii de rasă și a nevoilor înalte, este mai bine lăsat proprietarului de câine foarte experimentat.

Probleme comune de sănătate

În general, aceasta este o rasă sănătoasă și robustă. Cu toate acestea, Clubul Cehoslovakian Vlcak din America, clubul parental pentru rasa din Statele Unite, recomandă ca toate Wolfdog cehoslovacia să aibă anumite teste de sănătate efectuate înainte de reproducere.

Acestea includ screening-ul pentru:

Acestea ar trebui să primească examene de certificare a ochilor prin intermediul Registrului Ochelar al Animalelor de Animale al OFE (CAER, numit anterior examenele "CERF").

Dieta și nutriția

Foarte activ și atletic, multe Wolfdogs cehoslovakian cheltuiesc o mulțime de energie. Câinii de lucru și sportivii canini necesită diete de performanță de înaltă calitate, de înaltă calitate. Dacă nu sunteți sigur ce sau cât de mult de alimentat, întrebați-vă amelioratorul sau medicul veterinar pentru o recomandare.

Acestea fiind spuse, Wolfdogii cehoslovacici sunt meniți să fie slabi, așa că asigurați-vă că nu ați depășit, în special pentru câinii mai puțin activi.

Hrănirea meselor măsurate de două ori pe zi, mai degrabă decât hrănirea liberă (lăsând alimentația toată ziua) va ajuta la evitarea creșterii prea mari în greutate. Greutatea excesivă poate contribui la problemele de sănătate cum ar fi displazia de șold și diabetul zaharat.

10 fapte sălbatice despre câinii de lupi
PROS
  • Inteligent și loial

  • Hardworking și atletic 

  • Frumos aspect de lupi

Contra
  • Necesită un proprietar de nivel expert

  • Are nevoie de o socializare extinsă 

  • Necesită o mulțime de exerciții fizice

Unde să adoptați sau să cumpărați Wolfdogs cehoslovakian

Dacă aveți inima pusă pe un catelus cehoslovakian Wolfdogs, fiți pregătit să așteptați. In conformitate cu Clubul Cehoslovakian Vlcak din America, Au fost doar aproximativ 200 de rase care trăiesc în Statele Unite începând cu 2018. Rareori, unii adulți cehoslovaki de lupi ar putea găsi calea lor în salvare. Clubul menține o listă de crescători recunoscuți, precum și orice câini adoptabili pe site-ul său web.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place Wolfdogul cehoslovac, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cehoslovakian vlcak (cehoslovakian wolfdog): profil de rasă