Ar trebui să spionați o pisică în căldură?

Pisica la Vet

Pisica ta a intrat în căldură înainte de a avea o șansă să o ai spionat? Poate că a fost un bloomer timpuriu și debutul estrus A fost o surpriză pentru tine. Sau, poate ați așteptat mai mult decât idealul pentru a programa operația. Oricum, dacă doriți să evitați o sarcină accidentală, va trebui să aveți în curând pisica dvs. Poate o pisică să fie spartă în timp ce ea este în căldură? Răspunsul scurt este da. Cu toate acestea, nu este o situație ideală.

Spaying pisica ta înainte de căldură

O intervenție chirurgicală de spay, sau ovariohisterectomie, este considerată o intervenție chirurgicală relativ scăzută, de rutină, dacă pisica nu este în căldură. În mod ideal, veți avea pisica voastră spayed înainte ca prima ei căldură să păstreze lucrurile simple.

Veterinarii recomandă, în general, pisici de spay cu vârsta de șase luni. Asta pentru că majoritatea pisicilor feminini vor avea primul ciclu de căldură între vârsta de șase și nouă luni. Deși mai puțin frecvente, unele pisici vor intra în căldură încă de la vârsta de patru luni. Multe adăposturi de animale și grupuri de salvare preferă să spună pisicile ca tineri ca opt săptămâni de vârstă. Acest lucru împiedică sarcini accidentale mai târziu. Dacă sunteți preocupat de a vă asigura că aveți pisica dvs. spayed înainte de prima ei căldură, poate doriți să discutați cu medicul veterinar despre a face chirurgia devreme.

Odată ce o pisică începe ciclul de căldură, ea poate deveni cu ușurință gravidă. Cele mai multe cicluri de căldură feline durează aproximativ patru până la șapte zile. Dacă ea nu se împerechează în timpul acestui ciclu de căldură, probabil va continua să intre în căldură din nou la fiecare câteva săptămâni.

Dacă pisica ta intră în căldură, acum se confruntă cu o decizie. Dacă așteptați să vă spulgeți pisica după căldură sau dacă aveți spayed în timp ce este încă în căldură?

Spaying o pisică în căldură

Dacă pisica ta este în căldură, instinctele și hormonii îi spun să se împerecheze. Prin urmare, ea va merge la mari lungimi pentru a scăpa de casă și pentru a găsi bărbații să se împerecheze. Acesta este motivul pentru care o pisică în căldură ar trebui să fie păstrată în siguranță în interior pentru a evita o sarcină nedorită.

Din păcate, poate fi frustrant să trăiești cu o pisică care expune semne de estrus. Pisicile din căldură tind să vocalizeze excesiv. Ei pot încerca obsesiv să scape de casele lor. Unii vor marca chiar zone ale casei cu urină.

Dacă nu credeți că vă puteți ocupa de acest comportament timp de aproximativ o săptămână, atunci vă puteți cere medicului veterinar să o faceți cât mai curând posibil. Deși spaying o pisică în căldură nu este ideală, se poate face. Cu toate acestea, există unele dezavantaje pentru acest lucru.

Atunci când o pisică este în căldură, vasele de sânge care furnizează organele reproducătoare și țesuturile înconjurătoare devin înclinate cu sânge. Țesuturile pot fi mai predispuse la rupere. Acest lucru se adaugă la o intervenție chirurgicală mai complicată și mai lungă decât o spargere de rutină. De asemenea, va fi mai scump din cauza timpului suplimentar și a consumabilelor necesare. Deși riscul crescut pentru pisică este minor, unii veterici preferă să evite o intervenție chirurgicală pe o pisică în căldură.

Dacă ați programat intervenția chirurgicală a pisicii dvs. în avans și găsiți că ea a început prima sa căldură chiar înainte de operație, asigurați-vă că contactați medicul veterinar pentru sfaturi. Poate fi mai practic pentru tine, pisica ta și pentru a amâna operația.

Dacă simțiți riscul ca pisica dvs. să scape și împerecherea este ridicată, atunci ar putea fi în valoare de costurile suplimentare, timpul și riscul de a face spay-ul în timp ce pisica dvs. este încă căldură. Discutați cu medicul veterinar pentru sfaturi.

Timpul de intervenție chirurgicală spay

Dacă pisica dvs. este în căldură și ați decis să așteptați să o spulberați, atunci este important să planificați înainte. Amintiți-vă că pisicile vor continua să intre în căldură până când se împerechează. Aceasta înseamnă că un nou ciclu de căldură ar putea începe doar câteva zile până la câteva săptămâni după ce se termină ultima dată. Găsirea ferestrei potrivite poate fi dificilă. VET dvs. poate să nu poată găzdui o intervenție chirurgicală de ultim moment. Adresați-vă medicului veterinar despre cel mai bun moment pentru a programa spay-ul. Dacă puteți să afișați semne de căldură pe zi sau două înainte de intervenția programată, asigurați-vă că ați lăsat medicul veterinar să știe cât mai curând posibil.

Totul despre împerecherea pisicii
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Spaying și sterilizareColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  2. Puțin, susan e. Reproducerea femininăPisica, 2012, pp. 1195-1227. Elsevier, DOI: 10.1016 / b978-1-4377-0660-4.00040-5

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ar trebui să spionați o pisică în căldură?