Câinii pot mânca pizza?

Pizza este o grădină lungă, go-to-hărțuită de mulți oameni din întreaga lume. Adus în America de către imigranții italieni la sfârșitul anilor 1800, pizza este considerată acum o masă tradițională americană făcută sau comandată pentru cină și frecvent mâncarea de alegere pentru petreceri. Dar câinii pot mânca și pizza, sau este pizza rău pentru câini?

Dacă ați fi întrebat, "# 8220;Pot să-mi dau pizza de câini,& # 8221; raspunsul este Nu se recomandă pizza de câini de hrănire. În timp ce majoritatea câinilor s-ar bucura de o felie de pizza, aceasta nu este pur și simplu o alegere bună a alimentelor pentru ei din cauza valorii nutritive slabe și a efectelor secundare.

În acest articol, vom discuta mai multe despre ceea ce este făcut Pizza, câinii pot mânca pizza vreodată, care ar fi beneficiile (dacă există) și este pizza rău pentru câini și de ce.

De asemenea, citiți: Câinii pot mânca marshmallows?

Ce este pizza?

Pizza este gătită plat cu brânză și sos de roșii. Este adesea combinată cu toppingurile variind de la carne la legume la condimente și condimente. Pizza poate fi făcută proaspăt sau stocată înghețată și vândută ca o plăcintă întregi sau de felie. Este una dintre cele mai populare forme de fast-food din America.

Astăzi, Pizza este numărul unu cel mai popular aliment junk din Statele Unite (Powell și colab. 2015). Originarea din secolul al X-lea, Pizza de astăzi sa extins la o varietate de stiluri. Unele dintre cele mai populare tipuri de pizza din Statele Unite sunt chicago, greacă și stiluri din New York.

Aceasta este ceea ce arată pizza:

Ce este pizza

Pizza constă în cea mai mare parte din aluatul de pâine gătit, sos și brânză formată într-o formă de plăcintă. Este o mâncare foarte delicioasă, dar nu foarte nutritivă. Adăugați o varietate de toppinguri și poate deveni o alegere și mai puțin sănătoasă. Dar cum rămâne cu pizza pentru câini? Pot câinii să mănânce pizza sau este pizza rău pentru câini în orice moment și orice formă?

LEGATE DE: 4 cele mai periculoase ingrediente în alimentele câinilor (conform științei)

Pizza pentru câini 101
Câinii pot mânca pizza?

Este pizza sigură pentru câiniPot câinii să mănânce pizza în orice moment și există un motiv pentru a da pizza pentru câini? Nu - câinii nu ar trebui să mănânce pizza vreodată. Nu există niciodată un motiv pentru a hrăni pizza la câinele dvs., altele decât satisface acei ochi de cerșit, care ar face doar lucrurile mai rău.

Doar despre orice câine ar fi fericit lupul în jos o felie de pizza bună, dar asta nu înseamnă că pizza este o selecție bună de mâncare pentru ei. Unele dintre ingredientele utilizate în pizza pot fi bune pentru câine atunci când sunt administrate separat într-o formă proaspătă; Cu toate acestea, majoritatea toppings nu sunt benefice pentru sănătatea câinelui dvs. și pot fi, de fapt, periculoase. Chiar și ingredientele potențial bune nu sunt potrivite, deoarece sunt susceptibile de a fi sărate sau au sos pe ele.

Majoritatea pizzelor vor folosi, de asemenea Procese prelucrate. Am investigat anterior cât de dăunătoare sunt mezele prelucrate pentru câini în noi Bogna carne de bologna. Pentru a rezuma, studiile au arătat că carnea prelucrată provoacă cancer, obezitate și boli de inimă la oameni și animale deopotrivă (1, 2, 3, 4).

În timp ce dând câinelui dvs. o mică mușcătură de pizza nu poate provoca daune grave sănătății câinelui, poate avea ca rezultat cel puțin un stomac deranjat. Hrănirea pizza la câinele dvs. în mod regulat, totuși, poate duce la complicații mai grave de sănătate în viitor.

Nu există beneficii de pizza pentru câini

Pot câinii să mănânce pizza și să obțină cel puțin unele dintre beneficiile din toppingurile de pe pizza? Răspunsul nu este - niciuna dintre produsele alimentare pe o pizza este probabil să fie potrivită pentru câine.

Nu există prea multă valoare nutrițională în pizza pentru câini, iar unele dintre ingredientele incluse în pizza sau folosite pentru a garni pizza pot fi direct mortal pentru câțiva câini.

Este mai bine să rămâi clar de pizza atunci când cauți un tratament gustos pentru câinele tău și, în schimb, alegeți dintr-o varietate de alte gustări mari pentru câini care nu sunt periculoși pentru sănătatea câinilor și chiar să ofere beneficii pentru sănătate și să poarte un profil nutrițional bun. În loc de pizza, încercați să vă dați câinii naturali unt de arahide sau Conserve de dovleac.

De asemenea, citiți: Pot câinii să mănânce cantaloupe?

5 efecte secundare potențiale ale pizza pentru câini

1. Brânza nu se amestecă bine cu intoleranța la lactoză naturală a câinilor.

Este pizza rău pentru câiniDeoarece brânza este un produs lactat și deoarece majoritatea câinilor sunt intoleranți la lactoză și nu sunt concepute pentru a digera produse de lapte, pizza cu topping brânză va face digestia problematică pentru canini.

În plus, soiurile de brânză folosite în pizza sunt foarte ridicate în conținut de grăsimi, care nu este sănătos pentru câini și dificil de digerat.

2. Ceapa și usturoiul utilizate adesea în pizza sunt periculoase pentru sănătatea unui câine.

Două ingrediente utilizate adesea în sau pe pizza, usturoi și ceapă, sunt toxine cunoscute la câini. Ambele alimente fac parte din aliu familia, conține tiosulfat și provoacă daune ireparabile oxidative pentru celulele roșii din sânge. Studiile au aratat Nu are nevoie de o cantitate semnificativă de usturoi sau ceapă pentru a produce schimbări dăunătoare în sângele caninului.

Simptomele de ceapă sau otrăvire de usturoi nu vor fi evidente până la câteva zile după consum atunci când au fost deja făcute daunele. Câinii pot suferi de anemie hemolitică, a Starea care pune viața în pericol. Alte simptome ale anemiei includ:

  • Slăbiciune
  • Letargie
  • Urină anormală sau roșie
  • Vărsături
  • Diaree
  • Depresie
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Deshidratare
  • Durere abdominală
  • Icter
  • Respirație rapidă
3. Sosul de roșii nu este sănătos din cauza conținutului său ridicat de sodiu.

În timp ce roșiile din ei înșiși nu sunt o legume dăunătoare unui câine, atunci când sunt folosite ca sos pentru pizza, cantități semnificative de sare, împreună cu mai multe zahăr și condimente, sunt adăugate la roșiile pentru a face sosul de pizza.

Conținut ridicat de sodiu nu este sigur ca câinii să ingerați. Poate provoca probleme gastrointestinale imediate și preocupări suplimentare legate de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială și boala cardiacă. Expunerea la cantități mari de sodiu poate fi chiar mortală la un câine.

4. Uleiul greu în pizza au efecte negative asupra corpului unui câine.

Ce pizza nu este uleioasă și grasă într-o oarecare măsură? Oamenii ar putea dori gustul acestui lucru, dar poate face un număr pe sistemele noastre digestive. Ei bine, face același lucru cu stomacul unui câine. Uleiul înseamnă excesul de grăsimi, iar câinii au un timp greu digestând atât de multă grăsime.

Pe termen lung, un câine care mănâncă în mod regulat pizza este probabil să câștige în greutate și să devină obezi, deconectați o reacție în lanț a bolilor periculoase, cum ar fi pancreatita.

5. Pizza crustă poate duce la obezitate în timp.

Este pizza bun pentru câiniCâinii care mănâncă pizza s-ar putea bucura mai ales de cruste, care nu sunt direct dăunătoare. Cu toate acestea, crusta este în cea mai mare parte sodiu și carbohidrați și nu oferă o valoare nutritivă unui câine.

Cu timpul, acele cruste se vor adăuga și pot duce la obezitate pentru câinele dvs. Câinii care sunt deja obezi sau care au tendința de a supraviețui pot face față unor probleme grave de sănătate în viitor.

rezumat
Câinii pot mânca pizza?

Deci, câinii pot mânca pizza sau este pizza rău pentru câini? Răspunsul la acest lucru este foarte clar - nu, câinii nu ar trebui să mănânce pizza vreodată, mai ales ca o parte regulată a dietei lor.

Există prea multe pericole potențiale în ambele ingrediente, cât și în toppings pentru a justifica dând pizza câinelui dvs. și punerea în pericol a sănătății sale.

Stați clar de a da orice tip de fast-food sau mâncare junk la câinele dvs. În schimb, optați pentru opțiuni mai sigure și mai sănătoase pentru a vă trata animalul, cum ar fi afine sau Banane.

Citiți următorul: 9 Superfoods pentru câinii care își îmbunătățesc sănătatea (conform științei)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca pizza?