Poate câinele meu să mănânce roșii?

câine cu coș de roșii

Dacă nu poți obține destule roșii în viața ta, nu ești singur. Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, americanii consumă individual Mai mult de 22 de kilograme de roșii În fiecare an - și, da, majoritatea este în sos de ketchup și roșii. Un fapt mai puțin șocant: în cazul în care există mâncare, există câinele tău și s-ar putea să te întrebi dacă poți împărtăși deliciul cu prietenul tău cu patru picioare.

Experții sunt de acord că, în timp ce câinele dvs. se poate bucura de un pic de roșii din când în când, ați putea dori să-l păstrați din grădina dvs. și de ce.

Pericolele de roșii pentru câinele dvs

Tomatele fac parte din NIGHTSHADE familie de legume. Aceste plante, inclusiv ardei, vinete și cartofi, conțin elemente potențial toxice, dar poartă încă piese comestibile. Aceasta înseamnă că, în timp ce fructele de roșii conțin multe beneficii pentru sănătate pentru câinele dvs. și pot fi administrate ca un tratament ocazional, restul plantei poate fi toxic.

Tomatina este substanța toxică găsită în plantele de roșii și este legată de solanină, substanța toxică găsită în alte nopți. Când sunt consumate în cantități mari, poate fi otrăvitoare pentru animalele noastre iubite. Vestea bună: Tomatina este concentrată în părțile verzi ale plantei, în special florile și tulpinile mici. Cantitatea mică de tomatină care este prezentă în roșii coapte este considerată sigură pentru câini. Tomatele verzi au mai multă tomatină, dar diferența nu este probabil semnificativă.

Avertizare

Proprietarii de animale ar trebui să țină cont de faptul că florile, frunzele și tulpinile plantei de tomate conțin cantități potențial periculoase Tomatină pentru câini. Cu toate acestea, sunt puțin probabil ca câinii să mănânce suficient de plante pentru a duce la probleme. Animalele mari de pășunat precum bovinele sunt la cel mai mare risc pentru otrăvirea plantelor de tomate. Cu asta a spus, este încă logic să-ți ții un ochi pe câinele tău ori de câte ori are acces la grădina ta.

Efectele consumului de tomatină asupra câinilor

Cel mai frecvent simptom al otrăvirii de tomatină este stresul gastrointestinal, cum ar fi diareea sau vărsături, Dar dacă câinii trebuiau să mănânce cantități mari de plante de roșii, ele pot, de asemenea, să prezinte simptome, cum ar fi depresia, slăbiciunea musculară, hipersalivarea, elevii dilatați sau o ritm cardiac anormal - și va trebui să căutați tratament imediat din medicul veterinar al animalului dvs. de companie.

La fel ca la om, roșiile pot, de asemenea, agrava anumite probleme gastrointestinale, cum ar fi refluxul acid, deci este întotdeauna o idee bună să vă consultați medicul veterinar înainte de a vă oferi roșiile câinilor. Tomatele se întâmplă, de asemenea, să fie un alergen comun la om și în timp ce este rar, câinele dvs. ar putea avea o reacție similară.

Ajutați-vă cățelul mâncărime înțelegeți cele mai frecvente alergii pentru câini

Ce zici de ketchup, sos de roșii și alte produse pe bază de roșii?

Dacă câinele dvs. iubește înfundarea pe roșii proaspete, țineți cont de faptul că el sau ea poate, de asemenea, să prezinte interesul în acea felie de pizza sau spaghete pe care o mănânci. Sosurile de roșii, ketchupul, supele sau sucurile nu sunt deosebit de sănătoase pentru câini din cauza sarei adăugate și a zahărului, precum și a aromelor artificiale sau a altor substanțe chimice pe care le pot conține. Cantități mici de produse pe bază de roșii cum ar fi sosul probabil nu vor face rău câinelui dvs., totuși.

Beneficiile de a vă hrăni roșii de câine

Când este oferit animalului dvs. de companie în cantități mici, roșiile oferă anumite beneficii pentru sănătate. Tomatele sunt pline de nutrienți, incluzând carotenoidele licopen și beta-caroten, care sunt antioxidanți puternici care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulare. Fructele cu conținut scăzut de calorii sunt, de asemenea, ridicate în fibră, care ajută digestia, iar roșiile sunt bogate în Vitamina A și C Pentru a vă ajuta să vă stimulați viziunea animalului și să promoveze pielea mai sănătoasă.

Cum să vă serviți roșiile câinilor

Atunci când vă oferiți roșiile câinilor, veți dori să căutați tomate mature, coapte, roșii (roșii de cireșe și alte soiuri sunt, de asemenea, bine) care au toate tulpinile, frunzele și vița de vie îndepărtate complet. În timp ce mulți oameni preferă rosii sărat, aceste tipuri de aditivi pot fi dăunătoare câinelui tău, atât de mici bucăți de roșii simple, bine spălate sunt întotdeauna cel mai sigur mod de a le servi la animalele de companie.

Începeți prin oferirea unei mușcături sau două și vedeți cum reacționează câinele dvs. Dacă el sau ea se bucură de roșii și nu are efecte adverse, nu ezitați să continue să ofere sume mici ca un tratament.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Sunt otrăvitoare roșii la câini? Linia de asistență pentru otravă PET

  2. Planta de tomate. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poate câinele meu să mănânce roșii?