Pisicile pot mânca salam?

O pisică fericită de un an, așezată în parc, Vietnam

Proprietarii de pisici cunosc că capsulele primare din dieta lor de companie ar trebui să fie carne, deoarece nu derivă nutriție din fructe sau legume, cum pot fi (sau chiar câini). Și în timp ce puiul, carnea de vită și pești sunt toate opțiunile fine, este salam, de asemenea, pe lista de carne prietenoasă cu pisici?

O formă de mezeluri vindecate care îmbină de obicei carne de vită și carne de porc, salam (și relativ popular de topping de pizza, pepperoni) este sigur din punct de vedere tehnic pentru a vă oferi pisica. De fapt, o căutare Google de "pot pisicile mănâncă salam?"A inspirat un articol viral și o serie de meme populare anul trecut. Cu toate acestea, drăguț meme de pisică deoparte, salamul încă nu poate fi cel mai bun hrană "umană" să împărtășească cu prietenul tău felin.

Pisicile alimentare umane nu ar trebui să mănânce niciodată

Este salam sigur pentru pisici?

Una dintre problemele potențiale cu Salami este că nu este de fapt o carne gătită, cum ar fi carnea de porc sau carne de vită, salamul este preparat prin fermentare și uscare prin aer. Deci, înseamnă că există întotdeauna riscul de a fi contaminat cu bacterii ca salmonella sau trichinelloza, o altă boală paraziică mai puțin cunoscută.

În timp ce este relativ rar, salamul a fost vinovat de otrăvirea Salmonella în trecut (un focar în 2010 a afectat sute de oameni).Astfel încât împărtășind salamul cu pisica dvs. va posta întotdeauna un risc ușor, chiar dacă Salmonella nu pare să afecteze pisicile în același mod ca oamenii. Cu toate acestea, dacă pisica dvs. a fost afectată de Salmonella, Proprietarii de pisici ar trebui să fie în căutarea simptomelor variind de la vărsături, diaree și durere abdominală la lipsa apetitului, deshidratării și febrei mari.

Pisicile alimentare umane nu ar trebui să mănânce niciodată

Pericolele de hrănire a pisicilor Salami

Pisicile gravide, în special, nu ar trebui să li se ofere salamuri - la fel ca mamele umane, sunt îndemnate să evite alimente neprelucrate și carne delicios, pisicile gravide ar trebui să evite, de asemenea, această carne specială. În cazuri severe, septicemia și endotoxemia se pot dezvolta, care sunt condiții care pun în pericol viața care se pot răspândi în diferite organe și provoacă pneumonie și meningită în pisici - și provoacă avort spontan la pisicile care sunt deja însărcinate.

De asemenea, pisoiurile nu și-au dezvoltat pe deplin sistemul imunitar, astfel încât orice toxină și bacterii care se ascund în acea bucată de salam sunt chiar mai susceptibile de a face cele mai tinere pisici bolnavi. Evitați să vă oferiți salamul dvs. Kitten și, dacă faceți acest lucru, ar trebui să fie o sumă foarte mică și numai în ocazii speciale.

Un alt dezavantaj asupra pisicilor care mănâncă salam este că pune pisicile cu risc de obezitate și alte probleme legate de greutate. Conținutul său ridicat de sare nu este recomandat pentru pisici. Pentru a pune în perspectivă, o bucată de piperoni este ambalată cu aproximativ 35 mg de sodiu, dar aportul recomandat de sodiu pentru o pisică de dimensiuni medii pe parcursul unei zile întregi este de numai 42 mg. În timp ce unele cercetări au indicat că pisicile pot tolera un pic de sodiu suplimentar, este binecunoscut faptul că prea multă sare pune oamenii cu risc pentru o serie de probleme de sănătate, variind de la hipertensiune arterială la boala renală, astfel încât să nu merite riscul. Pentru pisicile care suferă deja Rinichiul sau boala renală, Veterinarul dvs. va sugera mai mult decât probabil o dietă de sodiu inferioară și o săritură tratează ca salamurile.

În timp ce pisicile procesează grăsime diferit decât oamenii, salamul este, de asemenea, destul de ridicat în grăsimi saturate, care ar putea, de asemenea, să-și mărească riscul de obezitate. În plus, salamul conține adesea mirodenii cum ar fi ardeiul Chili și Paprika care își pot supăra stomacul. Deși cantitatea de condimente într-o bucată de salam, probabil, nu va duce la probleme de sănătate majore, ar putea provoca încă indigestie și un stomac deranjat. Cu toate acestea, alte ingrediente care pot fi găsite în acea bucată de salam, cum ar fi usturoiul, pot provoca o consecințe mult mai grave pentru usturoiul tău este toxic atât pentru pisici, cât și pentru câini, deoarece conține substanțe chimice care pot afecta sau distruge celulele roșii din sânge.

Cum de a împărtăși salamul cu pisica ta

În general, asigurați-vă întotdeauna să verificați dublu cu medicul veterinar înainte de a oferi "alimente oamenilor" ca salamul la pisica dvs. și începeți cu cantități mici pentru a vedea cum pisica dvs. îl tolerează. În cea mai mare parte, dacă pisica ta o cerșește pentru un eșantion de salam, atunci este bine să-l lași să se bucure de câteva nibble din când în când, dar nu este cu siguranță o mâncare umană care ar trebui să fie oferită animal de companie în mod regulat.

Și despre împărtășirea vârfului acelei pizza de pepperoni? Pepperoni tinde să fie mai picant decât salamul și este încă plin de sodiu, deci nu este încă cea mai bună gustare pentru pisica ta. Atunci când alegeți un salam pentru pisica dvs., încercați să urmăriți o varietate mai naturală făcută cu carne și grăsime și numai cantități moderate de sare adăugată (și sanans orice ingrediente potențial toxice cum ar fi usturoiul).

Argumente pro și contra de a vă hrăni pisica o dietă brută
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Salmonella: Informații pentru proprietarii de animale de companie. Centre de control și prevenire a bolilor

  2. Salmonella Infecții montevideo asociate cu produse de salam realizate cu piperul negru și roșu importat contaminat - - Statele Unite, iulie 2009 - Aprilie 2010. Centre de control și prevenire a bolilor

  3. Sfaturi nutriționale pentru animalele de companie cu boală cardiacă. Tufts University Cummings Scoala de Medicina Veterinară

  4. Nguyen, P. și colab. Sodiu în nutriție felinăJurnalul de fiziologie animală și nutriția animalelor, vol 101, nu. 3, 2016, pp. 403-420. Wiley, DOI: 10.1111 / JPN.12548

  5. Oameni alimente pentru a evita hrănirea animalelor de companie. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile pot mânca salam?