Câinii pot mânca unt de arahide?

Care nu iubește untul de arahide? Este un tratat sănătos popular în rândul oamenilor, dar câinii mănâncă untul de arahide la fel cum putem, și este unt de arahide pentru câini în condiții de siguranță pentru a consuma? Care sunt avantajele hrănirii untului de arahide la câini și există efecte secundare? Să aruncăm o privire mai atentă.

Dacă v-ați întrebat "Pot să-mi dau câine untul de arahide," raspunsul este Da - Câinii pot mânca unt de arahide și nu este toxic pentru câini. Cu toate acestea, câinii pot avea unt de arahide, ca și cele mai multe alte tratamente umane, trebuie să fii foarte atent.

Câinii se bucură cu adevărat de unt de arahide și poate fi unul dintre tratamentele lor preferate. În trecut, a fost ușor să scoți un unt natural de arahide și să-i lași să o aibă. Astăzi, cu atât de multe branduri diferite de unt de arahide, ar trebui să vă abordăm cu prudență.

De fapt, există multe Rețete de alimente pentru câini de casă inclusiv untul de arahide.

Aici este o listă de rețete mari cu videoclipuri pentru tratamentele de câine și alimentele cu unt de arahide:

Rețetele de mai sus includ unt natural de arahide fără aditivi și sunt foarte populari cu câini (vizionați videoclipurile pentru dovadă). Sunt, de asemenea, sănătoase și nutritive pentru canina ta.

Acesta este ceea ce arată untul de arahide:

Unt de arahide pentru câini

Untul natural de arahide este de fapt sănătos pentru câini și este bogat în multe antioxidanți importanți (Ferguson și colab. 2005), precum și vitamine și minerale comune:

Vitamina E
Vitamina B3 (Niacin)
Vitamina B6
Folate
Magneziu
Cupru
Mangan

Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că untul de arahide este, de asemenea, ridicat în calorii. De obicei, doar o lingură de unt de arahide va fi suficientă pentru câine ca fiind un tratat ocazional.

Pentru oameni, studiile au arătat chiar și multe beneficii pentru sănătate:

  • Poate reduce riscul de cancer colorectal (1)
  • Reduce riscul de diabet de tip 2 (2)
  • Acesta scade nivelurile de colesterol rău (3)

Acestea fiind spuse, există lucruri de vizitat dacă doriți să oferiți unt de arahide la câini.

Unt de arahide bun pentru câini
Dogfordog.COM

Înainte de a da unt de arahide la câinele dvs., aruncați o privire la etichete.

A devenit obișnuit să punem îndulcitori artificiali în untul de arahide. Acest lucru face mai atrăgătoare celor care urmăresc aportul de zahăr. Untul de arahide poate folosi aproape orice îndulcitor artificial, dar de obicei se adaugă Xylitol. Aceasta este otravă pentru câini și pisici.

De asemenea, citiți: Câinii pot mânca semințe de dovleac?

Ce este xylitol?

Xylitol este un îndulcitor artificial popular în bomboane, gumă și unt de arahide.

Xylitol, și xanthan gumă, sunt același lucru în ceea ce privește compozițiile chimice. Ambele sunt extrem de otrăvitoare pentru animalul dvs. de companie, care a fost confirmat în studiile clinice (Piscitelli și colab. 2010). Xylitolul poate provoca moartea într-o perioadă scurtă de timp dacă este ingerată.

Simptomele după ce un câine consumă xylitol pot veni cât mai curând 15 minute (cea mai răspândită atunci când consumă unt de arahide). Există gume fără zahăr care întârzie aceste simptome timp de până la 12 ore.

Unele dintre simptomele comune ale otrăvirii cu xilitol la câini includ:

  • Letargie
  • Pierderea coordonării
  • Vărsături
  • Convulsii
  • Colaps

Sângerarea răspândită în câine prin intestine, pot apărea stomacul sau abdomenul. Câinele dvs. poate avea spalcuri roșii închise pe gingiile sale împreună cu hemoragii Pinprick. Eșecul hepatic poate apărea atunci când zahărul din sânge al câinelui devine prea mic. Un mic pătrat de gumă fără zahăr sau o lingură mică de unt de arahide care conține xilitol va produce toxicitate la câini, în funcție de greutatea corporală a câinelui.

Motivul xilitol este toxic pentru câini este deoarece provoacă o descărcare rapidă a insulinei în fluxul de sânge al câinelui. Acest lucru are ca rezultat o picătură bruscă de glucoză din sânge, moment la care simptomele de mai sus vor începe să apară.

Diagnosticarea toxicității xilitol la câini

Pentru a diagnostica toxicitatea xilitol la câini, va trebui să obțineți animalul de companie la veterinar. Câinele va avea numeroase teste de sânge.

VET va conduce un număr de sânge complet care include un profil de sânge chimic și un număr complet de sânge. Apoi va fi o analiză de urină. În timp ce examinați câinele dvs., VET vă va întreba despre simptomele pe care le-ați observat, asigurându-vă că el știe ce caută. Câinele dvs. poate avea, de asemenea, tulburări de sângerare. Profilurile de coagulare și testarea fibrinogenului se vor face pentru a confirma suspiciunile.

Tratamentul pentru toxicitatea xilitol la câini

Dacă v-ați prins câinele care mănâncă unt de arahide cu xilitol și a contactat linia de urgență veterinară sau PET otravă, ei poate să provoace vărsături ca un prim pas.

VET va sugera metode pentru a face ca câinele dvs. să votează, dar acest lucru nu poate întotdeauna să ajute. Uneori, dacă are succes, câinele se poate îmbunătăți pe cont propriu. Dacă nu, și testele arată o potasiu seric scăzut sau zahăr din sânge, el va pune câinele pe un program de terapie cu fluid.

El va face teste de sânge frecvente pentru a continua evaluarea gradului de toxicitate xilitol. El își va verifica funcția hepatică. Rezultatul este, de obicei, păzit sărac. Acest lucru depinde de cât timp a fost xilitolul în sistemul câinelui și testele de urmărire va face.

Citiți întotdeauna etichete pe untul de arahide

Este untul de arahide rău pentru câiniPrevenirea este cea mai bună soluție.

Câinii se bucură de unt de arahide, direct sau coapte în tratamentele lor. Untul natural de arahide fără aditivi și nici un xilitol este complet sigur pentru câini. Depinde de dvs. să verificați cu atenție etichetele pentru a vă proteja sănătatea câinelui.

Acest lucru nu se limitează la untul de arahide. Păstrați toate produsele despre dietă (fără zahăr) să ajungă la accesul la dulapuri înalte sau se contoarează mult în modul în care ați dovedi copilul dvs. acasă. Păstrați-vă punga din calea unui nas îngrozitor dacă păstrați guma sau bomboane în ea.

Cel mai bine este să evitați toți îndulcitorii artificiali când vine vorba de câini. Cu toate acestea, alți îndulcitori standard, cum ar fi aspartamină, zaharină, sucraloză și stevia nu sunt la fel de periculoși la câini. Singurul care urmează să urmărească și niciodată nu este xylitol.

Citiți următorul: Pot câinii să mănânce arahide sau sunt arahide rele pentru câini?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca unt de arahide?