E. Coli (escherichia coli) la câini: infecție și prevenire

Escherichia coli

Escherichia coli (E. coli) pot afecta câinii, pisicile și oamenii și se pot răspândi de la animal la om sau de la om la animale. Bacteriile este unul dintre cele mai frecvente tipuri găsite în lume și este un locuitor normal al tractului gastrointestinal al tuturor animalelor. În anumite circumstanțe, această bacterie poate fi, de asemenea, responsabilă pentru provocarea bolilor.

Enterotoxigen E. coli, De exemplu, este un exemplu de tip de Escherichia coli care poate provoca boli. Cel mai frecvent, acest tip de E.coli Bacteriile pot provoca boală provocată de alimente. Boala poate începe să se manifeste atunci când este ingerat alimentele contaminate sau apa. În cazul enterotoxigenului E. coli, Aceste bacterii produc apoi o toxină care acționează împotriva interiorului tractului intestinal infectat, care are ca rezultat diaree.

E. coli Infecție la câini

Câinii pot fi infectați cu E. coli În mod similar, oamenii pot fi infectați: prin consumul sau consumul de alimente contaminate sau apă. Au existat multe recheme ale dietelor de alimente pentru câini comerciale și tratează contaminarea cu E. coli. Ingestia acestor alimente și tratamente ar putea provoca infecția la câinele dvs. și animalul dvs. de companie poate deveni un purtător nefericit al bolii.

Pentru a vă proteja cele blânde, păstrați un ochi pentru orice rechemare a produsului și despre știri despre E. coli. Este important să stați pe partea de sus a informațiilor despre dietă și există o preocupare care să vă hrănească animalul Dieta RAW poate duce la un risc crescut de transmitere a oricăror E. coli prin fecale. În special în cazul câinilor de reproducere, luați în considerare înlocuirea unei diete crude cu una bogată în vitamine, minerale și uleiuri suplimentate.

Semne clinice și diagnosticare

Unele dintre simptomele cele mai frecvent observate la animale și la om cu E. coli sunt depresia, deshidratarea, lipsa apetitului și vărsăturile. E. coli poate cauza colibaciloză Boala la câini, care apar adesea în intestinele inferioare. Deși bacteriile sunt, în general, benigne, poate afecta foarte mult puii nou-născuți - în special cei care sunt lipsiți de nutrienți esențiali precum colostrul din laptele matern.

E. coli este cel mai probabil să afecteze animalele slăbesc, animalele foarte tinere sau foarte vechi, subnutriți sau compromiterea imunității. Dar, ca și în cazul tuturor infecțiilor bacteriene, diagnosticul nu poate fi confirmat numai de examenul fizic. Confirmarea diagnosticului necesită ca medicul veterinar să efectueze un test de cultură asupra probelor de sânge sau urină, unde bacteriile sunt cultivate pe o placă de cultură care urmează să fie identificată.

Sfaturi de prevenire

Deoarece nu există tratamente actuale de vindecare E. coli, Prevenirea este cea mai bună apărare. Măsurile igienice sunt cea mai fiabilă metodă de prevenire a infecției:

  • Practicați tehnici de manipulare bună la pregătirea alimentelor. De exemplu, gătiți toată carnea înainte de a vă alimenta câinele.
  • Aplicați o igienă bună, inclusiv spălarea frecvent și a mâinilor. Învățați copiii să se spele bine. Asigurați-vă că toată lumea spală mâinile după manipularea alimentelor câinelui.
  • Evitați apa potabilă din surse potențial contaminate.
  • Fii precaut de produse lactate nepasteurizate.
  • Spălați cu atenție toate fructele și legumele înainte de a vă hrăni câinele.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Vega-Manriquez, X. D. și colab. Câini de companie Potențial Transmițătoare de patogenă Escherichia coli cu rezistență la antimicrobieneArhive de microbiologie, vol 202, nu. 5, 2020, pp. 1173-1179. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1007 / s00203-020-01828-9

  2. Carnivora proaspete paturi congelate pentru câini și pisici amintite din cauza e.Contaminarea coli. Guvernul Canadei, 2020

  3. Boala cauzată de e. coli, un tip de bacterii (colibaciloză). Milliken Animal Clinic, 2020

  4. Împiedicați SHIGA TOXIN-PRODUCERE E.Infecția coliCentre de control și prevenire a bolilor, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » E. Coli (escherichia coli) la câini: infecție și prevenire