5 Lucruri de făcut dacă câinele dvs. Este paralizat

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. este paralizat

Pentru ca organismele noastre (sau în acest caz, corpurile câinilor noștri) pentru a vă deplasa, creierul, coloana vertebrală, nervii și mușchii trebuie să lucreze împreună. Nervii transmit semnale de la creier la corp și invers. Dacă există o glitch în sistem undeva, atunci mesajele nu vor ajunge la destinație și dvs. (sau în acest caz câinele dvs.) nu va putea să se miște. Acesta este atunci când un câine este paralizat.

Știu că aceasta este o explicație extrem de fundamentală, dar purtă doar cu mine. Orice tip de traumă care afectează nervii din corpul animalului dvs. poate influența capacitatea sa de a se deplasa. Uneori, daunele sunt extinse (ca și pentru el vertebre) și o paralizie completă va fi experimentată. Alteori, daunele sunt ușoare și ar putea fi încă o utilizare a membrelor.

Rasele care sunt mai predispuse la dezvoltarea condițiilor care cauzează paralizia caninului includ:

  • Basset Hounds
  • Dachshunds
  • Welch Corgis
  • Păstoriștii germani
  • Boxeri
  • Setters irlandezi
  • Chesapeake bay retrievers

Văzând că câinele dvs. nu se poate mișca este o experiență terifiantă și emoțională. În timp ce sper că nu trebuie să treci niciodată prin asta, există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi pentru a fi pregătiți în cazul în care s-au întâmplat cel mai rău. Dacă găsiți cainele dvs. incapabil să se miște, aici sunt cinci lucruri pe care ar trebui să le faceți imediat pentru a vă asigura că luați cea mai bună grijă a prietenului dvs.

De asemenea, citiți: Ghidul final al primului ajutor pentru câini - 7 lucruri vitale Fiecare proprietar de câini trebuie să știe

5 lucruri de făcut dacă câinele dvs. este paralizat

Lucruri de făcut dacă câinele dvs. este paralizat

1. Rămâi calm și nu-l mișcați

Deși acest lucru este probabil cel mai imposibil lucru pe această listă, este foarte important să nu vă sperie și să vă pierdeți mintea când vă vedeți câinele într-o stare paralizată. Nu panică și nu se concentrează. Trebuie să vă puteți gândi clar și să analizați situația sau ați putea face o mișcare greșită și puteți provoca mai multe daune.

Nu mișcați câinele. Chiar acum, cel mai rău lucru pe care l-ai putea face este să-ți iau pooch-ul și să încerci să-l duci să se miște sau să-i afecteze altfel corpul.

La fel ca atunci când un om devine rănit, ni se spune că nu le mișcăm în cazul în care au o vătămare spinării sau a gâtului; Același lucru este valabil și pentru câini. Adesea, când câinele este paralizat, starea de paralizie este cauzată de un fel de traume sau de vătămare gravă și trebuie să vă dați seama ce este înainte de a putea lua pașii următori.

2. Verificați câinele de sus în jos

Acordați atenție la ceea ce se întâmplă cu câinele dvs. Dacă fido-ul tău este conștient, încercați să-l păstrați calm prin a vorbi în timp ce explorați pielea și blana de la cap până la picioare. Dacă altcineva este cu voi, aveți acea persoană care lucrează alături de dvs., astfel încât să puteți face treaba mai rapidă. Când câinele dvs. devine paralizat brusc, Timpul este esențial.

Lucruri de făcut dacă câinele dvs. este paralizatÎn timp ce trauma și rănirea pot face ca câinele să fie paralizat, un alt motiv foarte frecvent pentru care sunt mușcături de la șerpi, alte animale și, de asemenea, mușcături de paraziți comune, în special de la căpușe, care sunt bine cunoscute bifați paralizia.

Căutați niște lovituri, tăieturi, bulgări și în special mușcături de bug-uri sau căpușe. Dacă găsiți bug-uri sau căpușe, scoateți-le imediat și apoi apelați VET (în mod corespunzător). Asigurați-vă că luați notă de ce arată bug-ul sau bifarea, în cazul în care există venin, VET trebuie să fie conștient de.

De asemenea, trebuie să puneți dăunătorul într-un buzunar fermoar. Adu-l cu tine la biroul veterinarului tău în cazul în care doresc să-l trimită la laborator pentru testare.

Dacă nu găsiți nimic, sunați la veterinar și întrebați cum să vă purtați câinele în mașină fără a provoca daune suplimentare. Dacă nu există nimic care să indice ce este greșit, nu doriți să vă răniți prietenul tău blând pe calea pentru a obține ajutor.

LEGATE DE: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate 

3. Nu-ți dai câinele nimic

Primul tău instinct poate fi să-ți dai apa câinelui să-l ajute să se recupereze, dar acesta este un lucru greșit de făcut. Nu vă dați animalele de companie sau apă. Dacă câinele dvs. este paralizat, gâtul său nu poate funcționa bine și nu va putea înghiți nimic. El poate avea, de asemenea, probleme de a obține oxigen suficient și asta ar face ca situația să se înrăutățească.

Motivul paraliziei câinelui dvs. ar putea fi un fel de restricție asupra căilor sale de respirație, cum ar fi Paralizie laringiană Afectează caynxul câinelui tău. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți în acest moment este să aduceți câinele la veterinar imediat, dacă puteți. Chiar dacă încercați să-l înveselească, oferindu-i un tratament, nu este o idee bună. Doriți să vă asigurați că nu faceți nimic pentru a restricționa căile sale aeriene.

4. Conduceți la spitalul de urgență VET

Întotdeauna m-am întrebat de ce nu au ambulanțe pe animale. Dacă ați fost vreodată în mijlocul unei situații de urgență pentru animale de companie, cum ar fi paralizia câinilor, ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să vă încărcați pooch-ul în mașină și să conduceți pe drumuri buni la spitalul de animale.

Acest lucru este valabil mai ales dacă locuiți într-o zonă rurală, ceea ce ar putea însemna o oră sau mai mult unitate în timp ce sunteți supărat și îngrijorat de companionul canin. Deci, dacă câinele dvs. este paralizat, ar fi timpul. Din păcate, exact asta va trebui să faceți.

Încercați să recrutați pe cineva care să vă ajute dacă sunteți singuri atunci când apare paralizia și ajutați-vă Asigurați-vă câinele într-o mașină. Chiar nu ar trebui să te conduci când ești într-un stat nervos decât dacă este ultima opțiune. Și nu ar fi frumos dacă cineva ar putea să te conducă și în timp ce stai cu Fido-ul tău și să te simți cel mai bine să-l calmezi?

Amintiți-vă să sunați mai departe pentru a vă asigura că VET știe că vii și puteți obține câinele dvs. pentru a fi văzut imediat. Conduceți cât mai încet și cu atenție cât puteți, mai ales dacă sunteți singuri. Câinele dvs. nu se poate echilibra ca de obicei și nu îl doriți să se rănească. Folosind un Curea de siguranță a mașinii de câine poate sau nu poate funcționa în acest caz, în funcție de situație.

5. Lăsați VET să funcționeze

Este important ca medicul veterinar să vă poată obține câinele într-o mașină cu raze X imediat și vor face, de asemenea, teste complete de laborator pentru sânge și urină pentru a vă asigura că nivelele câinelui dvs. sunt normale (probabil că nu sunt, având în vedere paralizia).

În timp ce este emoțional să lăsați partea câinelui dvs. într-un astfel de timp, este foarte important să lăsați tehnicul și veterinar să-și facă treaba. Atunci când câinele dvs. este paralizat și tocmai l-ați dus la veterinar, este timpul să vă relaxați puțin și să vă dați o respirație. Profesioniștii vor sorta situația în mod corespunzător.

După diagnosticare

În funcție de ceea ce se întâmplă de fapt cu câinele dvs., medicul veterinar va avea o serie de recomandări diferite pentru dvs. Paralizia câinilor se poate întâmpla din mai multe motive: poate fi epilepsie și convulsii, boala Lyme, infecții, otrăvire / toxicitate, șarpe sau mușcături de parazi, un disc alunecat sau o boală de disc și o mulțime de alte motive.

După diagnosticul paraliziei câinilorVET vă va oferi un plan de tratament pentru câinele dvs. și dacă câinele se va recupera din paralizie, veți ajunge să-l duceți acasă în curând. Odată ce îl primiți acasă, veți avea multe de făcut pentru a vă ajuta câinele să se îmbunătățească.

Fizioterapie

Mai ales pentru câinii care aveau un disc alunecat sau chiar boală Lyme, terapia fizică îi poate ajuta să-și câștige puterea și agilitatea înapoi.

La fel ca oamenii, terapia fizică se poate întâmpla de câteva ori pe săptămână și poate continua pe o perioadă nedeterminată până când efectele paraliziei au fost elaborate.

Terapia cu apă

Aceasta este o terapie foarte rece, destul de nouă încât unii veterinari oferă clienților lor de animale. Deoarece înotul este a Mare pentru câini, Activitatea fără impact, ajută animalele care au fost recent paralizate să învețe cum să se miște din nou fără riscul de a cădea sau de a pune presiuni asupra articulațiilor și oaselor dureroase.

Adesea, puteți chiar să intrați în apă cu câinele dvs., făcându-l o experiență plăcută pentru toată lumea. Este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui profesionist la început, dar odată ce ați aflat elementele de bază ale terapiei cu apă pentru câini, puteți continua acest lucru folosind propria dvs Piscină pentru câini.

Masaj de animale de companie

Care nu-i place un masaj? Pentru poocele paralizate, un masaj poate stimula fluxul sanguin și creșterea musculară în zonele afectate și pot ajuta la ameliorarea durerii care provine din re-creșterea nervilor.

Puteți să vă luați câinele într-un spa Doggy care efectuează aceste masaje sau vizionați un videoclip online despre cum să dați câinele tău un masaj. Videoclipurile vă vor da probabil un râs foarte necesar, de asemenea.

Asistate de mers pe jos

Mersul asistat pentru paralizia câinilorMajoritatea câinilor sunt paralizați în picioarele posterioare, făcându-le cu adevărat greu să meargă și să se țină. Odată ce câștigă un pic de putere, s-ar putea să se poată menține, dar mersul este dificil.

Pentru a ajuta cu acest lucru, utilizați un prosop sau o foaie lungă și puneți-o sub burta câinelui. Țineți capetele pe măsură ce mergeți (gândiți-vă la o barză care deține un copil).

În acest fel, câinele tău se poate propulsa cu picioarele din față, fără a permite picioarelor din spate să se rătăcească. Acest lucru va ajuta la construirea forței în picioarele din față, de asemenea.

Fii răbdător

Paralizia câinilor este terifiabilă atât pentru dvs. cât și pentru FIDO. Este important să știți că va trebui să comită o mulțime de timp și energie (și, eventual, bani, deci sperăm că aveți Asigurare de câine) să vă ajute membrul familiei dvs. de familie să se îmbunătățească.

În funcție de cauza paraliziei, ea înseamnă adesea că va lua mai mult decât îți dai seama. A fi răbdător vă va ajuta să treceți prin, și vă va ajuta câinele să se îmbunătățească.

În timp ce este într-adevăr, foarte înfricoșător și greu de trecut, singurul lucru care ma ajutat cel mai mult a fost recunoscător că prietenul meu era încă aici. Știind că am să-mi petrec tot timpul în plus cu el a făcut fiecare minut de îngrijire pentru starea lui merită.

Citiți următorul: 19 sfaturi pentru alegerea celui mai bun plan de asigurare pentru animale de companie [Infographic]

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Lucruri de făcut dacă câinele dvs. Este paralizat