Epileptice convulsii la câini: simptome și tratamente

Convulsurile epileptice la câini apar din cauza electrică furtuni în diferite zone ale creierului câinelui. Acest lucru poate provoca o confiscare completă sau parțială la câine. O confiscare poate dura oriunde de la 30 la 90 de secunde și poate fi foarte traumatică pentru câinele dvs. la experiență. Este important să rămâneți cu câinele și să le asigurați în timpul confiscării, apoi căutați tratament medical imediat după aceea.

Epilepsia umană și epilepsia caninei sunt foarte asemănătoare în multe feluri. Studiile arată prevalența crizelor epileptice la câini să fie oriunde 0.5% până la 5.7%, În timp ce la om vedem oriunde de la 1% și 3% (Uriarte și colab. 2016).

Există diferite tipuri de convulsii în populația câinilor și, conform cercetării, în timp ce foarte rare, unele pot fi fatale (Zimmermann, și colab. 2009).

Ce simptome ar trebui să căutați și să faceți convulsii caninei asemănătoare cu cele din om? Defapt da. Simptomele pe care ar trebui să le căutați includ:

  1. Falling la pământ
  2. Spasme musculare incontrolabile
  3. Incapacitatea de a controla vezica urinară

Imediat după ce ați confisurat câinele dvs. va fi probabil dezorientat și uluit. După consultarea cu medicul veterinar și confirmând că este în regulă să faceți acest lucru, oferiți-vă mâncarea câinilor și apa. Nivelurile de energie ale puilor vor fi foarte epuizate după confiscare, iar câinele va căuta probabil hrană.

Există diferite tratamente bazate pe știință pentru condiția de sechestru epileptic (Podell și colab. 2016) și voi discuta câteva dintre cele mai populare și mai eficiente mai târziu în acest articol. Fie că acesta este primul sechestru al câinelui dvs. sau pur și simplu nu ați căutat încă tratament, este imperativ să-l aduceți pentru a vă vizita medicul veterinar. Ar putea fi doar un lucru unic, dar probabilitatea unei confiscări de a fi un simptom al unei stări de sănătate severe este, de asemenea, destul de bună.

CITESTE ACEST: Studiul descoperă un tratament mai bun pentru epilepsie la câini

Crizele epileptice la câini
Ce proprietari de companie ar trebui să știe

Crizele epileptice la simptomele și tratamentele câinilor

Ce este o sechestru epileptic la câini

Studiile arată că convulsii epileptice la câini sunt cea mai comună problemă neurologică din canini, legată de sănătatea creierului câinelui și uneori la coloană și cordon spinal. Cheia pentru tratarea epilepsiei canine este diagnosticarea rapidă și adecvată și revizuirea completă a înregistrărilor medicale ale câinelui (Podell, 1996).

Denumită fie sesfuri epileptice, fie crize epileptice la câini, aceasta este o tulburare neurologică care determină animalul la convulzirea datorită unei activități electrice anormal de ridicate în creier. Există multe reacții pe care PET dvs. le poate avea la această activitate electrică.

Două tipuri de convulsii sunt cele mai frecvente - cele care afectează întregul corp și cele care afectează doar o anumită zonă.

Epilepsia idiopatică este cea mai frecventă cauză de convulsii în canini (Wessman și colab. 2014). Această condiție este adesea moștenită, dar cauza rădăcină este încă necunoscută. Epilepsia genetică este un nume alternativ pentru epilepsia idiopatică. Un alt nume pentru epilepsia idiopatică este epilepsia primară.

Dacă câinele dvs. suferă de acest tip, merită să căutați toate aceste nume pentru a citi cele mai bune cercetări și tratamente disponibile. Acest câmp se schimbă și îmbunătățește în mod constant, astfel încât să citiți acest articol, ar putea fi deja mai bune opțiuni disponibile. Alte nume pentru epilepsia idiopatică includ moșteniți și adevărați.

Marele Mal Seizure este termenul tehnic pentru o confiscare completă a corpului la câini. În mod obișnuit, după confiscarea, animalul afectat va cădea în partea lui și va suferi de spasme musculare involuntare și de twitch-uri în toate cele patru membre ale lui. În funcție de severitatea confiscării, el poate urina și defeca (Biziere și colab. 1987).

O criză parțială ar putea afecta doar un membru sau fața câinelui. Acest lucru se datorează unei zone mai mici a creierului fiind afectată de activitatea electrică. Din păcate, statisticile arată că câinii care sunt primii diagnosticați cu epilepsie și suferă de convulsii parțiale vor avea probabil progresul condiției și se transformă în Marele Mal în timpul vieții lor.

Ce este o confiscare epileptică la câini?Cât durează ultima dată convulsii

Sechestrarea unui câine poate dura între 30 și 90 de secunde (Berendt, et al. 2008). În timp ce acest lucru poate părea ca nimic, pentru ca animalul să se confrunte și să urmărească o perioadă incredibil de traumatică. Când vă aflați în acest moment, poate părea că este vorba de o durată de viață.

Deși traumatic și confuz, convulsii epileptice la câini nu vor provoca durere animalului. Singura modalitate prin care câinele poate susține o vătămare ar fi dacă ar cădea și se rănește în timp ce se află în procesul de confiscare.

Cu cât câinele dvs. suferă de convulsii, cu atât este mai probabil ca el să aibă și mai mult de episoade de convulsii epileptice în viitor. Acest lucru se datorează faptului că creierul suferă de o criză, deteriorarea are loc în cadrul creierului însuși (Cumpert, et al. 2014).

Creierul câinelui trece printr-o traumă destul de o traumă în timpul unei confiscări epileptice. Post Seizure, câinele dvs. va suferi de dezorientare și confuzie. Incoerent rătăcire, bumping în obiecte, sete extreme și foame sunt toate simptomele comune (Varatharajah și colab. 2017).

Ce câini pot suferi de convulsii epileptice

Studiile retrospective arată că Pui și câini tineri sunt adesea cele care suferă de cele mai grave convulsii epileptice (Hamamoto, și colab. 2016). După ce a spus că, dacă starea este diagnosticată în primul an sau două, înainte de a avea prea multe daune la neuronii creierului câinelui, Pooch are o șansă mult mai bună de a trata la tratament și de a răspunde bine la mai mulți medicațe de confiscare.

Multe rase de câine sunt predispuse genetic la epilepsie (Fredso, și colab. 2016). Alții pot suferi de această afecțiune din cauza tumorilor creierului sau a rănirii. Racurile de câine care sunt cel mai frecvent cunoscute de suferință de epilepsie includ:

  • Beagles
  • Retrieveri de aur
  • Sheetland Sheepdogs
  • Keeshonds
  • Maghiară Vizslas
  • Tervuranii belgieni

Dacă câinele dvs. suferă de convulsii sau suspectați că este probabil să le fi experimentat în trecut și poate obține o sechestru din nou, puteți să-și minimizeze riscul, păstrând un ochi pentru semne de convulsii iminente. Asigurându-se că este într-o zonă sigură în care nu se poate răni, îl poți salva de la rănirea ulterioară a corpului și a creierului. Uită-te la semne de primejdie, confuzie și o glazură care se uită în ochii animalelor de companie.

Câinii sunt excepțională la detectarea și alertarea la convulsii iminente în rolul ca un câine de convulsii. Prin urmare, ei pot anticipa deseori propriile convulsii și pot încerca să caute ajutor de la proprietarul lor (Meland, și colab. 2018).

Altele decât căutarea ajutorului medical, cel mai bun mod pe care îl puteți face cu convulsii epileptice la câini și orice episod de a rămâne lângă partea câinelui dvs. Faceți câinele cât mai confortabil posibil în timpul crizei.

Câinele dvs. ar putea să nu vă poată spune așa, dar convulsii sunt o experiență înfricoșătoare pentru el, deoarece animalul este acum confuz cu privire la ceea ce se întâmplă. Având de partea lui va ajuta câinele să se simtă în siguranță și mai puțin anxios în timpul și după episod.

LEGATE DE: 25 cele mai grave simptome de sănătate a câinelui care nu pot fi ignorate

Simptome comune ale convulsiilor epileptice la câini

Cel mai frecvent simptom al epilepsiei la câini este, desigur, o sechestru. Simptomele unui câine în sechestru ar putea include:

  • Spasme musculare
  • Twitching
  • Rigiditate
  • Drooling incontrolabil
  • Incapacitatea de a-și controla vezica urinară
  • Pierderea conștienței
  • Mușcând și prinderea gurii
  • Spumă la gură

Simptomele legate de convulsii pot include:

  • Tremurând
  • Letargie
  • Confuzie
  • Anomalii mintale
  • Respiratie dificila

Testarea pentru convulsii epileptice la câini

Testarea pentru convulsii epileptice la câiniPentru un medic veterinar pentru a diagnostica epilepsia la câini, mulți factori sunt luați în considerare. Acești factori vor include vârsta, rasa, istoricul medical și orice leziune cerebrală posibilă.

Mai multe tratamente sunt disponibile pentru convulsii epileptice la câini, iar medicul veterinar vă va baza pe ajutorul dvs. pentru a determina tipul de medicamente și dozare care vor fi necesare.

Pe măsură ce petreceți cel mai mult timp cu pooch, va trebui să urmăriți tipul de confiscare (convulsii întregului corp sau parțial), durata de timp care se scurge în timpul fiecărei frecvențe în care apar. Dacă vă îngrijorați că câinele dvs. poate fi suferit de o confiscare, telefonul medicului veterinar și discutați pașii următori.

Misdiagnoza crizelor epileptice ale câinelui

Doar pentru că câinele dvs. a suferit de o confiscare, nu înseamnă neapărat că suferă de epilepsie. Există multe alte motive care pot cauza să se potrivească la câini, inclusiv:

  • Anemia severă
  • Tumoare pe creier
  • Lovitură la cap
  • Electrolyte dezechilibru
  • Otrăvire
  • Boală de ficat

Încă o dată, este important să vă păstrați A & # 8220; Dog Sănătate Jurnal & # 8221; de felul de simptome, semne pe care le puteți discuta ulterior cu medicul veterinar.

LEGATE DE: Oamenii pot obține viermi de la câini?

Prevenirea convulsiilor epileptice la câini

Crizele epileptice la câiniExistă prea multe cauze potențiale ale convulsii epileptice la câini pentru a putea preveni și de a se aștepta. Numai odată ce cauza exactă a seizurei a fost găsită, puteți să faceți un plan de acțiune cu medicul veterinar (Lecouteur, și colab. 1989).

Anecdotal, mulți proprietari au văzut succes în reducerea convulsiilor epileptice la câini prin schimbarea dietei și regimului de exerciții de câine.

Singurul mod real pe care trebuie să-l împiedicăm în continuare epilepsie canină nu este să nu crească niciodată un câine cu o istorie de epilepsie. Acesta este unul dintre motivele pentru care este atât de important să vă asigurați că adoptați un câine de la Crescător de reputație.

Acasă Tratament pentru convulsii epileptice de câine

Hrănirea unei diete nutritive, de înaltă calitate, care asigură un nivel consistent de zahăr din sânge poate fi primul pas în reducerea volumului convulsii epileptice la câini. Hrănirea meselor mici, frecvente și participarea la un exercițiu zilnic moderat va beneficia și mai mult.

Există o corelație puternică între activitatea creierului la câini și epilepsia caninică, astfel că puii dvs. este probabil să beneficieze de bun stimulare mentală și mai puțină anxietate / stres. Unele studii au constatat că nivelurile ridicate de stres ar putea fi declanșatorul pentru epilepsia caninei, astfel este crucial să păstreze nivele de stres la un minim. Una dintre cele mai ușoare căi de a face acest lucru este de a rămâne la o rutină de hrănire și de a încerca să nu perturbe programul regulat al câinelui.

Cum medicii veterinari tratează convulsii la câini

Există un număr de medicamente bine cercetate și testate folosite pentru epilepsia caninei cu rezultate excelente (Goldenberg, 2010). Alături de prescrierea unui medicament anti-criză canin, medicul veterinar va fi probabil mai mult decât fericit să ajute și să consilieze despre alegerile stilului de viață care vă vor ajuta prietenul cu patru picioare să sufere mai puțin, mai ales ajustările pe care le-am remarcat mai sus:

  • Furajarea și exercițiul regulat (fără întreruperi de rutină)
  • Stimulare mentală
  • Reducerea stresului

În timp ce multe medicamente anti-criză pentru câini există, cea corectă pentru câinele dvs. depinde de o serie de factori (Charalambous și colab. 2014). Veterinarul dvs. va lucra îndeaproape cu dvs. pentru a determina care va fi cel mai bine să atenuați simptomele specifice ale câinelui. Recuperarea completă nu este încă posibilă, iar câinii cu epilepsie vor necesita medicamente pe tot parcursul vieții.

În plus, puteți încerca să utilizați toate sfaturile privind reducerea stresului la câini, fie prin ajustări ale stilului de viață sau Ajutoare de anxietate. Anecdotal, unii proprietari și-au găsit câinii lor experimentează mai puțin episoade de convulsii epileptice atunci când se utilizează veste de anxietate sau Colari de calmare; Cu toate acestea, nu există nicio cercetare în sprijinul acestei teorii, deci să fie atenți la utilizarea acestora în mod special din acest motiv.

Câinii de sprijin epileptic pentru oameni

Câinii de convulsii care salvează proprietariiToți am auzit de epilepsie la om, dar știai că câinii pot ajuta acum să minimalizeze riscul pentru persoanele epileptice? Câinii de alertă de convulsivă sunt canini special instruiți, care pot simți o convulsare iminentă. Ei lucrează pentru a-și avertiza proprietarul (sau un părinte, în cazul unui copil) al unui sechestru viitoare.

Unii câini sunt instruiți să spargă căderea proprietarului lor, obținându-se între proprietarul lor și podeaua la colaps pentru a minimiza rănirea. Anumiți câini au fost chiar instruiți să preseze butoanele pre-programate în proprietarii lor acasă pentru a solicita asistență medicală. Dacă asta nu este mintea, atunci nu știu ce este!

LEGATE DE: Cum să obțineți un câine de serviciu pentru anxietate sau depresie

Câinii de convulsii care salvează proprietarii

În jurul valorii de câinii de convulsii lumii lucrează în ziua și ziua, dovedind loialitatea lor, și cu inima mare. Un câine care trăiește ca acesta este mac.

Poppy este un labrador vechi de doi ani care locuiește în Irlanda de Nord cu proprietarul ei Shannon, care suferă de epilepsie. Datorită macului și Precizia ei uimitoare de a alerta cel mai bun prieten al ei la sezliile care se apropie, Shannon a reușit să se culce și să-l aștepți în siguranță.

Mergând deasupra și dincolo de chemarea datoriei, mac așteaptă cu proprietarul ei. Câinele este în mod clar preocupat de bunăstarea ei în timp ce suferă de o confiscare. Totuși, ea o ia în pasul ei și întotdeauna, fără a eșua, face ceea ce a fost instruit să facă.

Acest tip de dedicare și loialitate te face să te gândești. Dacă câinii noștri vor face acest lucru pentru noi, așa că ar trebui să fim acolo pentru ei în timpul lor de nevoie. Căutând ajutor medical imediat și asigurarea acestora în timpul confiscării în sine.

În concluzie

Sfaturi privind convulsii epileptice la câiniConvulsurile epileptice la câini sunt cauzate cel mai adesea datorită geneticii și sunt legate de activitatea creierului câinelui. Nu există nici o modalitate de a preveni epilepsia caninei, dar sunt disponibile multe tratamente eficiente pe care trebuie să le discutați cu medicul veterinar. Ajustări ale stilului de viață, cum ar fi dieta mai bună sau diferită, redarea regulată și regimul de exerciții și fără întreruperi în rutina câinelui dvs. pentru a reduce stresul poate fi, de asemenea, foarte eficient în reducerea crizelor epilepsiei caninei.

Prin sensibilizarea acestei probleme și încurajarea practicilor de reproducere responsabile, putem contribui la scăderea cazurilor de convulsii epileptice la câini. Când căutați să adoptați un câine, asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. Întreabă întotdeauna amelioratorul să vadă istoricul medical al ambelor părinți.

Dacă vorbești cu a Crescător de reputație Cu nimic de ascuns, ei nu vor avea nici o problemă în a vă arăta o istorie medicală completă. În unele cazuri, amelioratorul vă va încuraja să discutați cu proprietarii actuali ai arborelui lor.

Citiți următorul: 30 cele mai sănătoase rase de câine care trăiesc cele mai lungi

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Epileptice convulsii la câini: simptome și tratamente